Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi vmi étteremben leszünk, amire a gatyánk rámegy.. :-S

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

I.C.ram
Hát ez nem tom honnan van, de vagy 50x elmondták nálunk, hogy nem kapsz érte nyelvvizsgát.
Christiansen
Na, a mienk is szombaton...persze vmi. kávéházba át akar menni utána osztályfõnökünk, nem hinném hogy vele tartunk...

Sadist
Jólvanakkor, én is valami ilyesmire gondoltam. Mert végülis a nyelvvizsga az emelt szintû 100%-ot ér és arra kapod a +7 pontot, hogy emelt szinten "tettél" nyelvi érettségit.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

szombat este, és az eredményt is (elvileg) aznap délelõtt tudjuk meg, bár a másik osztály tegnap laza 2 órát csúszott :-))

Christiansen
Praksi, mikor lesz bankett?<#taps>

Christiansen
Neheeem<#hehe>
Nem viszem a % pontját (24p), csak a +7-et, ami azért járna mert akkreditált nyelvvizsga. +7 akkor is jár, ha 33% felett van (33<60), de azt nekem az adott intézmény már nem fogadná el, mivel töribõl már viszek emelt szintért járó
+7-et. Magyarul ha 59%-os lenne, akkor nem kapnék +7-et, hiába vagyok 33% felett. Ezért örülök h. nyelvvizsgát ad (már ha ide is adják idõben)!
Sajna az új rendszer nincs vmi jól kigondolva (kiszivárgás szóba se jött),
egyik o.társam eléggé beteg lett, és nem tud pótérettségizni rendes idõpontban,
csak októberben...magyarul egy év elszáll.

ezzel a hat tétellel még nem vagyok tisztában : valakinek megven, esetleg kis help ? 😄

KÖZÉPSZINTÛ SZÓBELI TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL

1. Számábrázolások, a különbözõ ábrázolások elõnyei, hátrányai, felhasználási területei
2. Az elektronikus számítógépek fejlõdése napjainkig (a generációk jellemzése, perifériák változása)
3. A számítógép, az operációs rendszer indulásának és leállításának folyamata; leállítás szoftveres és más rendellenesség esetén
4. Az operációs rendszer felhasználói felületei, kezelésének különbözõ módjai (az állománykezelõ utasitások különbözõ módjai)
5. Állományok letöltése (ftp, jogosultságok, átviteli módok, gyakorlati példa)
6. Különbözõ típusú dokumentumok ismerete, felhasználása a tájékozódásban, illetve az ismeretszerzésben

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

az emelt szintûért csak akkor számítanak pontot, ha az felvételi tantárgy

aki emelt nyelvi érettségit tesz, az kap egy nyelvvizsgát, viszont a +7 pontot csak egyszer számítják

Sadist
Na most hogy van ez? Elmész nyelvbõl emelt szintût tenni, megkapod a százalékokra a pontot + a 7 pontot azért, mert emelt szintûre mentél, utána meg még a nyelvvizsgára is kapsz +7-et?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nálunk egy arc fellebbezett mert lepontozták az esszéjét, de persze elutasították.....

az esszépontozás kurva szubjektív dolog...

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Christiansen
Így van, elsõ helyre angol mellé jönne így az "akkreditált" német,és a töri em.
Ez így 21, már ha a német beér.

Adott be valaki fellebbezést? Mi lett velük?
Nálunk volt, aki 32 pontot megreklamált, és kapott +7-et,
volt aki kapott egyet, és le is vontak egyet...
Egy lánynak meg egyszerûen elszámolták az összpontszámát.

franco
ugye tudod hogy a pluszpontok maximuma 24?

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

Christiansen
Nagyon nem, ugyanis az elsõ helyemen nem kaphatok már emelt +7-et,
csak nyelvizsgáért járót (2-2 a beszámítás).
Azt nem tudom, hogy hogyan állítják ki júl.11-ig ezt az igazolólapot, amit majd be kell vinnem. Ráadásul itthon sem leszek...

franco
nem mindegy?
az emeltért megkaptad a +7et már

Christiansen
Ne idegesíts!
Om.hu:
=======
"-Az új, emelt szintû idegen nyelvi érettségi tényleg nyelvvizsga-bizonyítványt ér?
-Igen.
A kétszintû érettségi vizsga bevezetése után idegen nyelv tantárgyból az emelt szintû érettségi vizsgán elért 60% fölötti eredmény középfokú C típusú, a 40-59% közötti eredmény pedig alapfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával egyenértékû."

Ámen.

I.C.ram
Én eddig valahova 134-et vizsek, valahova meg csak 125-öt 😞
I.C.ram
Nem kapsz nyelvizsgát érettségiért.
Christiansen
Nehogy azt hidd! Nincs ott valami nagy túljelentkezés.
Pl. Menyus helyére azt hiszem kb. 30-szoros...

De jó neked...már lazíthatsz, szabad vagy...
Nekem még két nap kínszenvedés!<#ijedt><#kuss><#szomoru1><#wilting>
Július elsõ hetében meglesznek a tuti pontok,és augusztus elején derül ki, kit hova vettek fel. Én már nem aggódom, csak lenne már meg az a magyar!

villamosmérnöki, bár ennyi ponttal lehet h "csak" Kandó lesz belõle, majd elválik

Christiansen
Eddigi eredményeim:
Mat kp: 96%
Töri em: 81%
Német em: 60%
Angol nyv.
Magyar kp. írásbeli 88%.
Minden helyre másmilyen pontjaim lesznek, ált. 137 ill. 141, bár
mindkettõ attól függ, hogy az emelt német 60%-ért kapok-e akkreditált nyelvvizsgát, +7 ponttal.

Te amúgy BME-n belül melyik szakra mész??

sok sikert!
pontokkal hogy állsz?

Christiansen
Nekem 88% a magyar kp. írásbelim, 50-bõl 32 pont elég összesítésben az ötöshöz, de ehhez szombaton jól kéne felelni...

persze mots jöttem rá hogy nem az ötösökre hanem a 10%ra hajtok, anyira leszarom már 😄

franco
nekem is holnap van, és sose voltam nyugodtabb

Alien
Nekem holnap van a szóbeli....

Mostmár kezdek ideges lenni én is , pedig eddig nyugodt voltam.

Christiansen
Grat<#worship><#worship><#worship>
Jó neked!
Menyus holnap megy, én meg szombaton...

ehh, én ma végeztem:

magyar: Kosztolányi - Édes Anna; Retorika
történelem: AZ ipari forradalom
fizika: Kinetikus gázelmélet

a magyar meg a töri sztem fasza lett, a fizikát qrtam el tisztességesen (volt pár olyan fogalom, amit ott hallottam életemben elõször..)

matek emelt 78 % lett, lesz kb 120-122 pontom

tudom, de akkor ennek elõbb utóbb velejárója az irodai munka... engem az nem vonz 😞

ami nagyon érdekelne az a biciklis járõr, vagy helikopteres pilóta.

ezek nem a jól fizetõ részek 😞

Hát ha jól dolgozol meg mászol felfelé, akkor kemény munkával elismert rendõr lehetsz, igaz hoyg nem fogsz ferrarival járkálni, de nem is fogsz éhen halni. Hidd el nem alaptalanul mondom.

War. War never changes.

nekem is szimpi volt az a suli, ezt írtam is valahol, egyedül az tart vissza hogy rendõrként nehezebben élek meg 😞

alkalmassági vizsgákat meg tudod csinálni, nincs bennük semmi extra, tök könnyûek, egyszer nézegettem õket.

Nekem ugye töri magyar 5, német meg angol nyelvvizsga miatt 100% emelt, matek4, +14 plusz pont, ha jól számoltam összesen 130 pont. A Rendõrtiszti Fõiskolára jelentkeztem elsõ helyen, ott tavaly 80 pont körül volt a határ. Ha jól megcsinálom az alkalmassági vizsgákat, akkor sztem lesz esélyem bejutni. Csak kár hogy olyan messze van Szombathelytõl Bp 😞 Ilyenkor szoktam irigyelni a pestieket.

War. War never changes.

franco
jóhát akkor énis beírom 😄

matek emelt: 93%
közgáz emelr: 64%
21 pluszpont

^^

na most néztem meg emelt eredményeket :
töri 71%
matek 72%

nem tul jok 😞

igy most 125 ponton állok, majd meglátjuk mire lesz elég :o

lee86
detto.. szombat délután vagyok asszem uccsó elõtt, aki bemegy.. 😊)

&#161;Hala Madrid!

direkt nem olvasom el meg nem nézem meg.

Christiansen
Én szombaton megyek, csak magyarból, viszont az utolsók között leszek...
Volt valaki turnus végén?
Fáradtak a tanárok? Elnök?

Nh Shevits
szopás aki nem látta és nem is olvasta /mint pl én/
nekem csak a könyvrõl kellett beszélnem, megtanultam egy elemzést aztán végülis végig beszéltem úgyhogy nem lett gáz... holnap kiderül hogy építettem a lószarból tündérpalotát.

Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!

sz4bolcs
Yesterday, there was so many things
I was never told
Now that I'm startin' to learn
I feel I'm growin' old

'Cause yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
Time just fades the pages
in my book of memories

Másik felét majd, ha meglesz.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Báz még át kell néznem magyart meg számteket ma éjjel is tanulni fogok.. báz ilyen még nem volt sok év alatt, hogy ilyet kelljen... báz

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

I.C.ram
Maga a téma az volt, hogy mi a különbség a regény és a film között, meg milyen elemeket használt fel Koltai stb... tehát a párhuzamról volt szó.
"Sorstalanság filmadaptációja" - te jó ég! Még a kritikusok is vitatkoznak rajta, mit mondjon akkor a diák? Mi egyébként a Sorstalanságról nem is tanultunk. De nem is hiányoltam.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

lee86
hát ez nagyon süti akkor! 7 percet remélem mind1ikbõl össze tudok majd mekegni vmit.. 😄 kuul! 😊

&#161;Hala Madrid!

I.C.ram
Ja kb. 7 perc kb egyikre és 7 a másikra.
I.C.ram
Dehogy. Nálunk a tanár saját maga hozott. Nem is tudják központilag kiosztani, mivel minden tanárnál más és más a tételek összetétele.
lee86
"Magyar: Sorstalanság filmadaptációja, Kommunikáció"
15 percben kellett?

&#161;Hala Madrid!

I.C.ram
Na én is végeztem!

Magyarból azon paráztam ,hogy meglesz-e a 10% közben kb. lett 90% 😄

Földrajz is baromi jól sikerült. Töri nem lesz 100%, de azért elég jó lett, az is olyan 90%.

tételek:
Magyar: Sorstalanság filmadaptációja, Kommunikáció
Töri: Kiegyezés elõzményei, és Deák szerepe
Földrajz: Föld belsõ szerkezete, Pénz világa.
franco
nekem matek és angol emelt 5ös megvan

többibõl jó a 4es. pénteken eldõl

lee86
wow! bácsak nekem is ilyen lenne.. fakju! 😄

&#161;Hala Madrid!