Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Én bementem a volt iskolámba, mert ott jelenkeztem. elvileg odaküldik a kijavított érettségiket, ahol jelentkeztél. Matekra még várnom kell azt csak jövõhét csütörtökön tudom meg.
[HUN]PAStheLoD
grat!
hogy lehet ezt megtudni ? 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

I.C.ram
Na fasza. Töri emelt szintû írásbelim 88,x %os lett 😊
[HUN]PAStheLoD
jah. :S

júni 13? az kurvakésõn van, addig már szóbelik is vannak.. ez elég szar :S

football without ultras is nothing

[HUN]PAStheLoD
szóbelin is kódok lesznek. tavaly úgy volt, idén is úgy lesz tudtommal.
reméljük, hogy nem kell fellebbezni, és akkor nincs probléma :]

2XP
Ezt pontosan nem tudom, de szerintem a fellebezés már névvel megy. Szóbelin is kódok lesznek? Annak már nem sok értelmét látnám, úgyis ott ülsz elõtte, vagy ismer, vagy nem 😄

grizzly21
én ugy állitottam sorba ahogy a ponthatárok voltak. mivel a bme a magasabb igy, ha pázmányt jelöltem volna elsõnek, akkor a ha oda nem vesznek fel bme-re sem

[HUN]PAStheLoD
jó, nekem meg elsõ, és a BME mérnök-infó a 2. 😄

[HUN]PAStheLoD
és emelt szinten az elnökkel találkozol személyesen a vizsga elõtt, mondjuk a reklamálásnál? mert ha igen, akkor tényleg esélyes a +1 -2 pont játék.. de ha csak egy kód alapján írásban megreklamálod, beadod a papírt.. azt majd elbírálják, akkor nem is lát az elnök, és szóbelin más kódot kapsz .. és majd a végén fésülik össze a 2 kódot a neveddel.

középszinten meg egy hülye bõcsész a _volt_ tanárom, és ellene öröm kifogást emelni 😄

2XP
Igen, de a vizsgaelnöknek kell az ügyet intéznie, ami ugye plusz munkát jelent neki, szóval biztos kiemelt figyelmet szentel majd szóbelin neked 😄

Középszinten pedig a saját tanárod ellen emelsz kifogást, aki majd szóbeliztetni is fog, és gondolom õ sem veszi jó néven az ilyenket 😊

énis BME-re indulok, szeretnék
mechatronikán tavaly 124 volt, idén ha jól sikerül a fizikám 130 pontom lesz... majd meglátjuk
<#vigyor><#kacsint>

akyyy
nincs valakinek kidolgozott rövidke tétele Balassi bálint vitézi verseiõl?😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

grizzly21
nekem az a 3.hely

[HUN]PAStheLoD
hm, tényleg megy valaki innen ELTE PTI-re ? 😄

[HUN]PAStheLoD
elvileg nem azok javítják vagy nem azoknál reklamálsz, akik szóbeliztetnek.. legalábbis én így tudom.

[HUN]PAStheLoD
jó, értelem szerûen nem szabad magad alatt vágni a fát, vagy fejjel menni a falnak (mondjuk, ha 3 pont kell, de reálisan max 1-et tudsz megreklamálni, akkor nem éri meg.. )

2XP
Arról nem is beszélve, hogy felhívod magadra a figyelmet, és ha olyan a vizsgaelnök, akkor "szép" szóbelid lesz...

magus
nekunk lenyegretoroen azt mondtak, hogy picsoghatunk par pont miatt, van is esely arra, hogy megadjak (tavaly vagy 15 pontot osszeszedtek vkinek), de ha emeltnel kezdesz el, akkor 2 ev mulva esetleg meg van az erettsegid, szal nem eri meg. volt olyan is, akinel ugyan megadtak azt az 1 pontot, de levontak 2-t masert mert nem tetszett nekik, hogy reklamalt.

grizzly21
nekem csak a matek meg az infó számit mert mindenképp duplázok. Egyébként bme infó.

[HUN]PAStheLoD
igen, elvileg így volt.
ehhez képest emelt infón fel kell menni Sz.fehérvárra.. öö .. mért is? Jaah, mert ott vannak a gépek :S

Még a vizsga legelején vitatkoztunk is a felügyelõ tanárral, õ meg felolvasta valamelyik papírjáról, hogy ahol írtuk, ott tekinthetjük meg. pont. :C

[HUN]PAStheLoD
ahol jelentkeztél, oda küldik.

Érdekes nállunk a dolgozatok megtenkintése jún. 13. Addig semmi.Így is másnap a fellebbezési idõ?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

akyyy
nekünk elsején de van osztály aki tegnap megkapta, szal höhöhö!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akkor neked elég jó lett!<#vigyor> Hova jelentkeztél elsõ helyen?

I.C.ram
Najó, de én már nem járok középsuliba, tehát nincs iskolám, akkor hova küldik? Mondjuk az igaz, hogy a volt iskolámban jelentkeztem az összes érettségire, akkor elvileg oda küldik, ahol jelentkeztem, igaz?
az érettségi dolgozatokat egységesen a saját iskoládban tudod megnézni, legyen az emelt v közép szintû! mindenzt júni 6-án, ekkor megtekintheted az összeset kijavítva, fénymásolatot készíthetsz róla (ajánlott!) és a következõ munkanapon (azaz másnap 16.00ig) adhatod le az észrevételedet/fellebezésedet

football without ultras is nothing

grizzly21
én jah, töri K 75, magyar K 75, matek E 73, és az info K-t még nem tudom..hogyha 90+os akkor megvan az elsõ hely simán

90% az 5ös, 30 pont... nekem csak a matek + a fizika fontos, többi nem érdekes
töri tanár meg még csak a tesztet javította ki...

amúgy te tudsz már vmi eredményt?

grizzly21
javagymagyarbol..az nem érdekes annyira

grizzly21
a 90% os matek az nem 5ös?

nekem a matekom (közép) 90% felett lett.
magyarom elég szar, 50% < látni még nem láttam, csak hallottam. elég érdekes eredmények születtek: nincs 5ös, 1db 4-es, többi 3-as, 2-es. <#fejvakaras>
miénk lett a legrosszabb az évfolyamban. érdekes a másik 2 osztályt ugyanaz a nõ tanítja...

na majd bemegyek a suliba a D-napon (júni 6)<#nyes>

[HUN]PAStheLoD
jó, igazából a matekon nincs mit megtekinteni, szerintem jó lett, ha 90% fölött van, akkor nem is érdekel, ha nem, akkor azért megnézném.. az infó azért érdekesebb, mert ott például nem tudom pontosan, hogyan is pontozzák a programozást..

segít schumi<#taps><#nyes>

[HUN]PAStheLoD
jah, ez is érdekes, pl. infó-t meg akarnám tekinteni, meg a matekot is. matekot írtam X helyen, infót meg Y helyen.. d(Y,X) = ~ 60-70 km 😄

[HUN]PAStheLoD
persze, sötétben meg minden fekete.. ;]

hehe, jó kérdés. nemtom<#vigyor>. én sztem magyar miatt fogok reklamálni. mert "kicsit" lehúzta a tanár...<#violent>

I.C.ram
Június 6án? Mettõl meddig? Mert nekem vagy 3 helyre kell mennem 😄
hivatalosan júni 6-án lehet megnézni. a fellebezést nemtom. talán másnap?<#nemtudom>

I.C.ram
Középszintû érettségiket mikor leet megnézni hivatalosan, és fellebbezni?
grizzly21
ha ezen mulik akkor fellebbez mindenképpen

I.C.ram
jó úgy értem ,hogy közel azonos, földi hõmérsékletekkel számolva nem számottevõ.
[HUN]PAStheLoD
de nem azonos, lsd. elõzõ hozzászólásom.

[HUN]PAStheLoD
pontosan.

ezt a kérdést még aznap (hétfõn) megvitattuk, mert többen mondták, hogy hát nagyobb a betoné, mert benne van a táblában.

én mondtam, hogy józan paraszti ésszel az azonosra tippelek, de mivel úgy van megfogalmazva, hogy "azonos" ami számomra egy szinoníma az egyenlõre (sõt annál több, igazából hülyeség az azonos, mert az azt jelenti, hogy _ugyan az_ a hõtágulásuk, ez pedig csak akkor lehetséges, ha ugyan olyan az anyagminõségük, ami pedig nem lehetséges, mert az egyik beton, a másik meg vas.) tehát fogtam volna a fv. táblát és kikerestem volna, mint ahogy sokan tették.

ha nem fogadják el a jó választ, tehát hogy a betoné nagyobb, puff észrevételt kell tenni, jogi útra tereléssel fenyegetni, hatásosan..

grizzly21
nyilván fejbõl senki nem tudja, és nem most kell letesztelni, hogy ki mit fog használni az építkezéseken. egyszerûen pontatlan a feladat. és sajnos nem 1 ilyen volt szerintem az idei érettségiben. Pl gondoljunk a töri középszintre, ahol volt egy olyan kérdés, hogy melyik forrásban/képen/szövegben/sehol talál informáciot az alábbiakra?
Volt egy olyan, hogy a nép elégedetlen a fejadagokkal. Hát bizony egyikben sem volt benne, csak a fejadag mennyisége, amirõl lehet következtetni hogy elégedetlenek, de az hogy valóban azok-e az nem derül ki..stb.

I.C.ram
Ha a tanárod jó fej, akkor megadja.
I.C.ram
De itt az a lényeg, hogy a vas és a beton azét jó párosítás, mert a hõtágulási tényezõjük azonos, ezért használják elõszerettel az eépítkezéseken.
Biztos az az egy szó annyira megemelte volna a költségeket hogy már nem fért bele. A tanárt nem tudjuk elérni (nem találtuk a suliba) de egy másik tanár azt mondta hogy a javítókulcs szerint kell javítani. Pedig lehet hogy az a 2 pont eldönt egy jegyet.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

grizzly21
félrebeszélsz te is.
hogyha nem pontosan ugyanakkora akkora nem a B a helyes válasz. Vagy oda kell irniuk hogy közel/nagyjábol/madjnem/akármi azonos, vagy kutyakötelességük elfogadni a jó választ.

I.C.ram
Ja mondjuk ez is egy nyomós érv.