Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hétfõn lejár a magyar utána mindenki a matekról meg a törirõl fog dumálni

grizzly21
najó, aki még 1 szót is szól magyar érettségivel kapcsolatban az mehet banra -.-

eddig nem szoltam de kezd zavarni a téma😊

Jószef Attila 2szer is volt szóval sztem Õ kilõve.

Ady, Babits közül vmelyik vszínû.

Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam

akkor b*sszák meg 😄

azért olyan nehéz nem lehet hogy kettest ne hozzon össze valaki 😛

matekból meg így is emelt szintes voltam ott jöhet bármi =)

jAsOn VoOrHeEs
Én is erre fogadok. Jövõre már ugye jönni fog az új 500 pontos rendszer, aztán még "utoljára" jól megszivatják a népet. 😞 Viszont jóval kevesebben jelentkeztek már idén felsõoktatásba, így remélem, hogy legalább a ponthatárok is lentebb mennek. Könnyebb érettségi magas ponthatárral, vagy nehezebb érettségi alacsony ponthatárral, szerintem utóbbi lesz idén.

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

R0sc0
magyar oktatás rulez..

Visszatérve a regisztrációs lapra én sem kaptam még meg, de már behívtak az egyetemre a rajz alkalmassági vizsgára.

Babits - nem is volt az új érettségiben? - az jó mert az elég jól átnéztem - jó volna ha betennék a háborúellenes vagy a magányos verseit.

R0sc0
ohh én majd csak holnap..
Én arra merek fogadni hogy ez lesz az eddigi legnehezebb ami a kétszintube volt 😛
hogyha olyan egyszeru lenne mint az elsõ akkor röhögnék 😊 de nem fogok :'(

én meg csak matekra 😄

kezdek parázni ahogy közeledik

R0sc0
Én is megkaptam már a regisztrácios levelet 😊
Igazábol csak történelemra tanultam eddig, magyarbol nemtudom hogy kezdjek hozzá 😊 Mondjuk ugyanugy elég a kettes belole mint matekbol csak töribol kell az 5ös 😛

meg a szövegértés eleve nagyon könnyû, aki tud magyarul az már ott elér legalább 30 pontot.
és már megvan a 2es xD

2005: Kosztolányi Dezsõ Paulina - Arany János Letészem a lantot és Mindvégig -

2006: Mikszáth Kálmán Péri lányok szép hajáról - Petõfi Sándor
MINEK NEVEZZELEK? - Radnóti Miklós TÉTOVA ÓDA

2006: Móricz Zsigmond: Égi madár - Juhász Gyula: Magyar nyár 1918 - József Attila: Nyár

majd hétfõn érettségi után felhívom õket

Rage47
én kaptam tegnap.
Ti kaptatok már regisztárciós levelet? Tegnap csomoan megkapták oszt.társaim de én nem, mondjuk még páran nem kaptunk.

A javító érettségiket is figyelembe kell venni (október, február).

minek?
aki középszinten nem tud 3asra érvelni az egy ostoba.

football without ultras is nothing

basszus 4 év alatt nem olvastam annyit mint majd vasárnap fogok 😄

szoltan
Dsida Jenõnek születésének 100.évfordulója is most van, könnyen elõfordulhat sztem összehasonlító elemzésben. Úgy hallottam Szabó Lõrinc és Ottlik Géza is esélyes, sõt Ady sem volt még a nagyobb alkotók közül a 2szintû érettségiben

Hala Madrid!

jAsOn VoOrHeEs
2005: Kaffka Margit (érvelés); Mikszáth Kálmán (mûértelmezés); Kosztolányi-József A. (összehasonlítás)

2006: Umberto Eco (érvelés); Márai Sándor (mûértelmezés); Vajda-Juhász (összehasonlítás)

József Attila már volt 2005-ben, így nem hinném, hogy megint bekerülne a kalapba, de azért majd egyszer átolvasom az életét. Szerintem úgy is gondolják azok akik a tételt összeállítják, hogy a halálának hetvenedik évfordulója miatt sokan számítanának rá, így nem fogják betenni. 😊

Érdekes, hogy mûértelmezés esetében két M-betûs fószer szerepelt, hmm... ^^ Talán most Móricz lesz? Na jó ez hülyeség. 😄 Érveléshez meg eddig mindig kevésbé ismert személyek kerültek.

Én Adyra vagy Babitsra számítok most.

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

így van.

Ja hogyha csak helyesírásit lehet használni akkor feleslegesnek tartom én is. Köszi mindenkinek az infót - még idejében kiderült.

grizzly21
sztem is csak helyesirásit, de röhejes, hát minek? csomo idõ elmegy a kereséssel, és ha valamiben nem vagy biztos akkor kikerülöd a használatát..

ja igen 😄

átnézzük mindkettõt 😉
magyaron csak helyesírási szótárat lehet, még irodalmi atlaszt sem

Ez most igen vagy nem - én is azt kérdeztem hogy lehet vagy nem
Milyet - mert valami rémlik de nagyon ezt nem hangsúlyozták csak a töri atlaszt, négyjegyû függvénytáblát.
Gondolom akkor értelmezõ szótárt lehet használni - akinek errõl bõvebb infója van az jelezzen - köszönöm.

grizzly21
szótárt? kész

ezen a héten se hagyd ki: www.vitassukmeg.hu
Én is izgulok ám mint az atom - attól félek ott fogok ülni a feladaton egy óránál többet és meg sem tudok mozdulni, egy szóval görcsben lessz a kezem.

Én is így vagyok vele a matek meg az infó legyen jó és akkor duplázva számolják a pontokat és bejuthatok.

Az igaz hogy József Attila ''7-ben halt meg de hogy 100 éves évvfordulója lenne azt kétlem mert 100 éve 2 éves volt. De persze 1937-ben halt meg az 70 éve halt meg. De nekem is van egy tippem vagyis hát nem nekem hanem az irodalom tanárom sütötte el már régegebben hogy Radnóti(1909-1944) még nem fordult elõ az új kétszíntû érettségiben, bár neki nincs semilyen évfordulója.

Még egy kédésem lenne, lehet használni a szövegalkotási résznél valamilyen szótárt?

Sadist
Mit izgultok? Úgyis megbuktok keciek -.-

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

basszus de izgulok, mondjuk elég a matek 90% többibõl meg bõven jó a 20% is 😄

józsef attilát nézzétek át jobban, állítolag van vmilyen 100 éves évforduló

Rage47
3 óra csak elég lesz... jól gondold át, hogy melyik feladatról tudsz többet írni, aztán mehet😊
Blekk Síp
Igaz, lehet hogy ismeretlen lesz a költõ...
Na majd kiderül, hogy tudok-e rizsázni oldalakon keresztül. 😄

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

grizzly21
nem is kell hogy eszedbe jusson

Rage47
s ha nem ismered a költõt?😊
Blekk Síp
Wwááá hétfõn magyar, és nem tudok majd írni 3-4 oldalas esszét az tuti. Egy költõ élete sem fog eszembe jutni, amivel elkezdhetném a bevezetést. :/

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Rage47
nekem hnap
R0sc0
ma volt a ballagás 😊

Mincsi
lool, hát ez fájt -.-

Rush!

PíszLávJuniti
mikor lesz?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

igaz, az érettségizõ ismerõseimnek mintegy 85%-a most valahol beb*szva hempereg 😊

magus
lehet, hogy az idén érettségizõknek több esze volt mint nekünk és az utolsó napon nem netezgetett-.-

érdekes, hogy semmi nyüzsgés.. vagy majd vasárnap éjjel? 😊))

Sadist
reki, ban 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Rage47
képet róla:p
grizzly21
lol.

Sziasztok!Ha esetleg kellene segítség az érettségihez:
Láthatatlan vezetéknélküli micro-fülhallgató szett, beépített mikrofononnal 60ezer FT.Teljesen veszélytelen a lebukásra!
Érd:[email protected]