Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pipör
Huu végre túl vagyok a tõrin sztem ez lett a leggjobb :-)
Reformáció
I István
És a 2. magyar egység a don kanyarban..

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

És lehet sejteni, hogy kábe mekkora lesz a ponthatár?
doddencs
iwiwes "a" része, többi jónak tûnik, bár nem midnen emléskzem, csak számításkat nézve hasonlóan mentem😄

szucsy89
én is most néztem a megoldókulcsot és sok feladatot elronottam😞

lehet h a közepet viszem tovább mégicsak...
KillerGaller
Király vagy!!! Gratulálok!

Ha én az emelt szintû matek érettségin elnéztem a feladat szövegét, rosszul vettem fel az adatokat, és bár amit kiszámoltam azt jó módszerrel oldottam meg, akkor egy pont sem jár a feladatomra?
bulba
Én az ipari forradalmat, a demográfiai változásokat és Mo. a 2.világháborúbant választottam. Ebbõl 2 egyébkéntis szóbeli tétel 😄

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Fujiryu
Amúgy meg vannak dolgok amiket te alapnak veszel, mert ahonnan jöttél/ahol vagy most egyetemen ott alap.De én amikor bekerültem az egyetemre akkor láttam, hogy ez a hülye fakultációs rendszer ez mekkora átbaszás.Van aki nem tanult fizikát 4 év alatt a csoporttársaim között...Aztán persze néztek mint a moziban amikor beültek az elsõ iofizikára.Ergo ez az új rendszer már csak azért életképes, mert ha a régi lenne, az egyetemekre 100an jutnának be a 100000bõl.Tekintve, hogy mennyi embernek okoz nehézséget egy ilyen matekérettségi😊 Kémia gyakvezérem osztja mindig egy zh után, hogy ami most megy az oktatásban az köztörvényes bûncselekmény, és a kormány célja analfabéta számolni nemtudó fogyaszókat kinevelni.

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

doddencs
szerintem az érettségivel sem.. meg h. az emelt matek csak integrálással nehezedett, amugy meg könnyebb lett.. depersze..
meg matek középnél is, jól mutat h. kidobják a címlapra h. ennyi almád vagy mid volt, s 2 kg mennyi.. xcsak le kéne ülni, s végig oldani a 2. résszel együtt.. azért 2. résznél már lehetett szenvedni, aki nem matekkal készül tovább..

zolee90
Én minden esszéhez írtam +fél oldalt, mint amennyi hely volt. Osztályfõnökünk a töri tanár és azt mondta, inkább írjunk többet, mint amennyi hely van, csak mindent írjunk bele.

Fujiryu
Nem mindenki elte matekra vagy bme vikre megy...Egy bölcsésznek soha nem lesz ilyenekre szüksége.A mcDonaldsban elég ha tud szorozni és összeadni.Sõt talán az is elég ha tud olvasni, mert a többit a gép elvégzi helyette<#hehe><#banplz>

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

doddencs
A töri viszont tényleg nem volt vészes, javarészt töriatlaszban minden benne volt, esszék közül is mki talált magának valót sztem.. én Reformáció, István és a magyar államnyelvet váalsztottam.. De nagyon beindultam, még egy oldal tisztázati lapot is beadtam, nem volt elég hely😄

doddencs
ha valóban íg lenne, kicsit sok elõrehozott lenne.. matekkal amit állítasz, gondold már át mielõtt leírod.. lehet hogy 3-as 4-esre megtudná irni egy elsõs is, de a többség nem ugy áll az érettségi elé h. csusszak át, legyen meg azt jólvan, hanem 5ös s mivel % számít minnél több %...

Mert azért matekból a tananyag jelentõs részét 2-3-4.es évfolyamban tanuljuk...

szucsy89
"Vicc,hogy egy elsõs gimis lazán átmenne." - nem vagy tisztában a mostani diákok matektudásával😊
Molnibalage
Talán, mert az egész értettségi könnyû... Tudom, hogy fikázásnak tûnik, de ez van. A matek emelt szintû alig durvább egy régi matek érettséginél, csak a deriválós részen látszik. Vicc,hogy egy elsõs gimis lazán átmenne. Az én szimpla érettségimen nem volt olyan példa amit egy elsõ éves meg tudott volna oldani...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Balumann
Nekem az ipari forradalomnál fogyott el a hely, még tudtam volna sokat írni. Az kellett volna hosszúnak, és a Mo a 2. vh-ban -t meg rövidnek (vagy legalább ne csak a doni lett volna)

Ezekrõl mennyit kellet írni ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

POI33
Érdekes osztálytársaim közül is sokan a 2.világháborús magyar szereplést, és az ipari forradalmat választották.
Én is a 2.világháborúsat akartam, meg az 56-osat egybe, csak ügye olyan kombináció nem volt. :S
Így viszont választottam az ipari forradalmat, a magyar nyelv "hivatalossá" válásat az 1800-as években és 56-ot.
Vicc az volt hogy 56-ról annyit írtam, hogy nem tudtam befejezni mert elfogyott a hely. 😄

POI33
Sziasztok!
Hát gyerekek ez nagyon könnyû töri érettségi volt 😄
Aki egy kicsit is figyelt órákon az simán lehozza 3-ra, de kettesre minimum. Sztem valahogy kompenzálni akarták a tegnapi brutális matek éretteségit.<#vigyor1>

szucsy89
a legelsõn azért sokat gondolkoztam😄 ha vki tutira tudja h mi a jó írja le
szucsy89
ez egy nagy vicc volt, semmivolt...szvsz...én is azt az esszékombinácoót választottam h : ipari forr, magyar hadtest a doni kanyarban meg államalapítás...ezek is jók lettek..szal ez mmost nem volt gáz remélem holnap az angol se lesz (van nyelvvizsgám úgyhogy nem kell hogy nehéz legyen😊)
Balumann
Én is ezeket írtam 😊

A rövid kérdések szerintem is egyszerûek voltak (vagy inkább csak egyértelmûbb kérdések voltak...). Sajnos idõbõl kicsúsztam, így esszéknél nagyon keveset írtam, szinte épp hogy csak elkezdtem.

A végén mikor bekarikáztam a választottnak a betüjelét majdnem szívbajt kaptam, néztem felül 14, utána alatta lévõ sorban 15 és 17 ... De aztán megtaláltam, a legutolsónál 19-es volt és alatta volt a 16-os (3. sorban)...

zolee90
elsõ feladatban a 4,6 maradt ki valóban, de így nemtudom te hogy képzeled el az ábrát 😊
igaz hamis nekem h,h,i,i
képleírás elsõ volt a konkordátum, utána a dekrétum, utána a canossa, legvégül az invesztúra, uniósod az jó

Ez a töri nem volt nehéz.Az elsõ részben volt 1-2 fingatós,de össz vissz nem volt nehéz szerintem.Esszékre sem lehet panasz.Nekem az "i" volt a kombinésön.(Vasúti forradalom,István,Nyelvrendelet).Amikben nem vagyok biztos az a 1feladat (nekem ,1,2,3,5)volt, a Igaz hamis(i,h,h,i) a képleírás(2,3,4,1) meg az Uniós(Bíroság,parlamet,meg az E.U.Tanácsa).Valaki?
davidka003
"Amiket választottam:
-Ipari forradalom: Vasút forradalma hogy befolyásolta a gazdaságot
-a 2. magyar hadtest tragédiája a Don partjánál
- Hosszú: Államalapítás "

Összes haverom ezt írta. 😊

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Szerintem is nagyon könnyû volt! Fõleg az 1. rész. A másodikban meg a forrásokban rentgeteg infó volt szóval az sem volt nehéz. A kombináció meg nekem is ez volt😄

Amugy nekted nem voltak egyes lapokon hosszú gyûrõdés szerûségek? Nekünk a fél osztálynak elég igénytlen minõsígû volt a papír😄

Töri egészen egyszerû volt. Atlaszban minden évszám és tudnivaló benne leledzett, aki évközben figyelt és ismerte a fogalmakat, annak nagy fejfájást nem okozott a sok fogalom.
Esszének sztem ezt a kombinációt választották a legtöbben (legalábbis nálunk).
Azért vicces, hogy középen semmi nem jött be azok közül a jóslatok közül, amiket nagyon vártak (Mátyás király), viszont volt Róma és válságkorszaka (amit vmelyik kedves kommentezõ miatt elolvastam elõreelkészítettben, úgyhogy thx neki 😄)
zolee90
Na töri is megvolt 😊
A tesztes rész viccesen egyszerû volt, talán 1-2 kérdésnél kellett gondolkodni, esszék se voltak nehezek. Lehettek volna jobb témák is, de azért sztem megtalálta az ember amit akart. Az vicces, hogy nem is volt ókor esszétéma (!)
Amiket választottam:
-Ipari forradalom: Vasút forradalma hogy befolyásolta a gazdaságot
-a 2. magyar hadtest tragédiája a Don partjánál
- Hosszú: Államalapítás

Hehe, nálunk ahol voltunk egy épp felújított iskola dísztermében voltunk ahol ültünk 60-80-an és a plafonban voltak a hangszórók 😊

Bercy
Na hát a hallgatós részek...gyenge minõségû rádió hangereje jól feltekerve (hogy mindenki jól hallja) ezáltal recseg, torzít. A hanganyagban az eröltetett hanglejtés, akcentusok és az aláfestõ hangok valami félelmetesek.
Minõséggel nálunk semmi baj nem volt, csak zavaró ha háttérzaj van. Pl New York autóforgalma, énekelnek, etc

Molnibalage
Hát a hallgatós részek nekem sem mennek, de azért mert ami a hangószórból jön ki azzal a szar minõséggel, egyszerûen nen hallom, hogy mit mondnanak. A nyelvleckékhez adott hanganyag is röhejes a valóságban nem beszél úgy senki. Az ilyen cuccok felét nem értem, de a tesóm amerikai haverját megértettem még 6 sör után is, hogy mi hagyja el a száját. Vicc...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát jah 😄 De a nyelvvizsgák viszont qva nehezek. Legalábbis én ECL-en voltam, de az irtózatos. És nem is a reading része ami állítólag nehéz, hanem a listening :S

magus
jó mondjuk azt azért tegyük hozzá hogy egy újpesti cigánynak is ezt kell megírnia, azért ha akarsz menni vhova emeltet kell tenned. Már nem is vágják utánad a telc kamunyelvvizsgákat

Mr Manson
Sok szerencsét!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

gameplusz
Sok sikert!

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Pipör
sok sikert mindenkinek!!!

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

MaSzKa
az vicc komolyan mondom

én 4-5éve még vért izzadtam 😞

ezek a feladatok gyerekjáték nagyrészben

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Fabio Capello
No srácok sok sikert a törihez...

Látom felmerült kérdésként, nálunk 2 rövid 1 hosszú esszét kellett írni, megkötések nélkül, de ahogy tudjuk minden változik 😊

Más: attól még hogy nem nagyon lesz rá szükséged (kihangsúlyozom, nem nagyon, de lesz!), érdemes megtanulni, hiszen ezzel a saját alaptudásodat növeled...

magus
semmi sem felesleges, ha akarsz bármit is érteni egy könybõl azonkívül h milye szép a boritója akkor nem haszontalan, énis utáltam vmi kis ingyenélõ szar költõ versét elemezni, de mindenki megtalálja a neki tetszõt sztem.

mondjuk bölcsészeknek nem kell matek, de ne is tanulj, én ebbõl pénzt keresek h egy kamatot nem tudsz kiszámolni

Sadist
Ha valaki tud mondani egyetlen dolgot, amiben nincs ott a matematika, akkor kalapot emelek 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Molnibalage
AZ irodalommal meg úgy vagyok, hogy visszaemlékezni jó és tesztettek bizonyos mûvek és korszakok. Egyeseket viszont tényleg rühelltem. A XIX-XX. századi irodalom egy-két kivételtõl eltekintva nekem kész borzalom.

Molnibalage
"Gyerekek. Az nem kifogás, hogy soha többé nem fogsz matekozni."

Kezdem már értem miért a sok bebukott hitel. Minek a matek mi? A matek hozzáértõ kezekben hihetetlenül erõs fegyver.

BaliBoy
<#eljen> <#nyes>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Casillas
azt átkúrják a narancsárusok

Vivimos por ti, vence por nosotros.

BaliBoy
Gyerekek. Az nem kifogás, hogy soha többé nem fogsz matekozni. Ez nem szeretem, nem szeretem kérdése. Meg kell tanulni és kész. Minden tantárgy valamilyen módon képzi a gondolkodás módot és ehhez a matek igencsak nagy %-ban járul hozzá. Én pl. leendõ villamos mérnökként mondhatnám, hogy középsuli óta egy betû irodalomra, történelemre nem volt szükségem. Mégsem bánom, hogy tanultam mert csak több lettem tõlük. Ráadásul régebben ennél jóval nehezebb feladatok voltak érettségin és mégis mindenki elvégezte a középfokú tanulmányait.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

mrzoltan
Mindenkinek sok szerencsét kívánok.Remélem jól fog sikerülni.
De jó hogy van még 2 évem.
Jó éjszakát és vizsgadrukot mindenkinek.

Zole
I.C.ram
Megnéztem én is a matekot.... Hát ez nonszenz. Ez nagyon primitív. Egekben lesznek megint a ponthatárok.
I.C.ram
Sehol nem láttam még olyan nyelvvizsgát, ahol csak tippelõs van. Még a legnagyobb gyökér nyelvvizsgán, a TELC-en is van rendes szövegírós feladat.

Ezekbõl szokott állni: levélírás, szövegértés (hallott és olvasott egyaránt), mindenféle kisebb feladat: egésztítsd ki a mondatot, stb. Illetve van egy szóbeli rész, ahol egy vizsgáztatóval kell mindenfélérõl beszélni. elötte kiadnak témát neked, felkészülsz, és utána indul a beszélgetés.
tommyg
om.hu-n már holnap reggel, a magyar meg már fentvan ma reggeltõl

de itt már most fentvan

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit