Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jajj énis biosz emeltet írok holnap...:S Kémia...hát nagyon undoritó volt, az a táblázatos feladatom az totál kár,pH-sat nem fejeztem be kevés volt az idõ...sztem megyek én jövõre is, vagy októberben😄...most nagyon elszomorodtam😞 Neked h sikerült?
één írtam kémiát...és holnap bioszt is fogok..emeltet..:S kémiád h ment, Judit?
grizzly21
aki 100%os matekot ir azert az ne menjen bolcsesznek😊

Sadist
Miért nem mész bölcsész szakra? Szerintem minden szükséges képességed megvan hozzá.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ma írt vki kémiát?😄 És holnap biosz?😄
grizzly21
ha meg 1 evig dolgoznod kell, akkor ugysincs nagyon valasztasod, megprobalod 1 ev mulva az emeltet, ha jobban jarsz akkor ugy kapod a pontokat, ha nem akkor a kozepet szamitjak be (ha jol tudom..), 1 ev mulva meg ugyis felvesznek akarmilyen matek kozeli helyre

kraawz
egyszerû

20. századi srác,akinek otthon problémák vannak (mentális-anyagi) és magának jobb jövõt képzel el,amiért mindent megtesz. De nem veszi észre,ha már átesett a ló túloldalára 😊

pár óra múlva frajz..

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

gameplusz
Téged melyik századból szalajtottak? Csak mert ez már kicsit túlzás... Semmiképp nem akarok személyeskedni, de a hozzászólásaidat olvasva leginkább egy rejtvény, és egy 19. századi író jut eszembe.

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

ReaL KiLLeR
Nem tudnék jelzõket biztosan igazként felsorolni a BME ún. "gittegyletére" vonatkoztatva, mivel tudtommal nem ismerem a társaság egyetlen tagját sem, s ezt még kiegészítem azzal a ténnyel, hogy nem is hallottam róla. Ettõl függetlenül legjobb sejtésem szerint nem térek el a hozzászólásod tárgyától, ha írott szóvá teszem, hogy semmilyen olyan egyetemi "szektának" nem kívánok tagja lenni, amely az intézmény többi diákját csak a könnyed siker / bizonyítás eszközének tekinti és egyetlen - természetesen önfejû - már - már misztikus hátterû elhatározásból lett érzésszerû meggyõzõdésnek hódol "elemenként". 😊 Nem tartozom azok közé, akik egyetlen tevékenység köré képesek - egyátalán nem erényükre - csoportosítani az életüket akár önként, akár egy képzelt erõtõl vezérelve, akár szükségszerûen. Mindösszesen annak tudata rejlik a "kiválasztott - érzésnek" titulált terveim mögött, hogy jó képességeket osztott nekem, "aki" tette, de csakis azért, hogy annak fényében, hogy az én örömöm és az én sikerem biztosan az én jövõmet teszi szebbé, kihasználjam ezeket a saját érdekemben. Nem azok közé szeretnék tartozni, akiknek van diplomája, de "hadjuk", kitûnõ volt a középiskolában, de ezt is "hadjuk", hanem azok sorába szeretnék beállni, akikbõl pótolhatatlan munkaerõ válhat. A következõ egy évemet végsõsoron azért áldoznám - sokkalinkább részben, mint az idén elkezdett félév által szabadon hagyott órákat - az emelet szintre történõ felkészülsére, mert a kiegészítõ emeltszintû tananyagokat látva a középiskolás könyvben nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ismereteim nem csak ahhoz lennének elegek, hogy az egyetem elsõ évében vért izzadjak. Erre nem tehetõ fel az "És a bizonyítási vágy?" lényegû kérdés, hiszen 1 perc akkor is 60 másodperc marad, ha nincs belõle elég ahhoz, hogy egy folyamatot véghez vigyek végülis úgy, ahogy elharáoztam, miközben nem úgy élem a mindennapjaimat, mint egy egyetemi baglyok társulatába tartozó személy. Nem utolsó sorban pedig kell dolgoznom a szóbeli érettségi vizsgák lebonyolódása utántól. Ha a célom az emeltért járó többletpontok megszerzése lenne, akkor valóban vesztegetném az diõmet a következõ egy év során, mert 1 valószínûségû, hogy felvennének a jelenleg alakuló érettségi bizonyítványommal is, de csak én érzem, hogy az esti tagozaton leadott heti 2, egymás után megtartott matematika óra "valahogy nem elég". 😊 A 2006.-ban letett emeletszintû matekodért, grizzly21, tiszteletem. 😊 5c0rp330n, lehet, hogy több pontot ér a 100%-os középszintûm, mint a te x%-os emeltszintûd, bár õszintén remélem, hogy nem, emellett tudom, hogy az iWiW-es példa részes megoldottsága nem bizonyítja, hogy nem széleskörûbbek és mélyebbek a matematikai ismereteid, mint az enyémek, sõt az, hogy én középszinten 100%-ra érettségiztem le, az én valódi fölényemet alá is ássa. 😊 Sok sikert az ezekben az órákban még a földrajz érettségi elõtt állóknak. 😊 Balo, te is megtalálod a neked szóló mondatokat ebben a hozzászólásomban, s ha nem tûnne kissé ~ szánalmasnak, megköszönném azt a bizonyos választékost.

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

Balo
Osztom a véleményed, pont beleillik a társaságba😄 Ilyen választékos írásmóddal hamar kap valami PR-os munkát😊

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

magus
ne vedd sertesnek, de neked nagy jovod van bme-n az infosok hk-ban ezzel a mentalitassal es a kivalasztott erzessel. de komolyan, ird mar be ide ha felvettek, hogy mennyi ido utan csatlakoztal a kis gittegyletukhoz

magus
bme-re bejutni, hah, jo az en szakom nevetseges ponthatarokkal rendelkezik, de en pl 30 ponttal rendelkeztem tobbel. kihivast meg ne az erettsegiben keress...

mrzoltan
Sok sikert a föciseknek,én októberbe megyek.
Csak okosan a topo-val. 😄
5c0rp330n
ez nekem is jól jönne 😊
nekem amúgy lehet h megvan/lesz pár.

fsgh
én igen

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Szerintem többen, mint fizikából. Úgy tudom, aki idén mûszaki szakra akar bejutni, inkább infóra megy, mert a fizikától sokan félnek. Pedig az idei nem volt olyan nehéz mint a tavalyi, szerintem.

Pipör
sokan vizsgázunk 27-én infóból ?

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

szucsy89
valakinek aki emelt szintû matekból megy megvannak a szóbeli tételek kidolgozva?? pm-et írjon ha igen
David2
nah, most írtuk meg az emelt fizikát, hát közepesen volt nehéz.
Az esszé most kivételesen könyyû volt, vagyis az egyik témája a súrlódás,a feladatok közül természetsen megint a hõtanos volt a legnehezebb, több idõ ment el rá, mint a másik 3ra együttvéve. A tesztek közül volt pár kúrva szopatós. Nah, majd meglátjuk a szóbelit.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

grizzly21
ha duplazol akkor a +7 pontot (meg regi rendszer) csak egyszer kapod meg, igy duplazas eseten csak akkor erte meg nekem emeltre menni, ha 75% felettit irok

9csöves9
van itt olyan aki tesz üzleti gazdaságtanból?

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

5c0rp330n
én egy ilyen bizonyítási vágy miatt nem nem pocsékolnék el egy évet az életembõl, az tuti 😊 jól mondják a többiek, ha bizonyítani akarsz, akkor ezt a vágyadat inkább az egyetemen éld ki, ott még jól is jöhet 😊
emeltbõl az elsõ 4 példa sosem szokott nehéz lenni, azok csak amolyan bemelegítõfeladatok (persze ezek sem annyira könnyûek, csak ezek úgy menni szoktak, általában rájuk lehet jönni, nincsenek agyontrükközve), aztán az 5-9-ben már lehet mindenféle, de ott már egyik sem szokott könnyû lenni. az elsõ feladat valóban nevetségesen könnyû volt, én is csak felrajzoltam, minden szépen, egyértelmûen kijött egybõl. néhány emeltes barátom viszont egy óráig azon csámcsogott, mert valami bonyolultabb módon akarták megoldani, egyenletekkel, és tört számok jöttek ki eleinte. szóval lehet, hogy erre is ráment kicsit az egész, hogy ne mindig gondolj valami bonyolultra, egyszerûen csak fogd fel, hogy mirõl van szó és onnantól kezdve tök egyszerûen meg lehetett csinálni. szóval lehet, hogy ott ez volt a trükk, hogy túl könnyû volt és ez volt, akit megzavart, ki tudja 😊 az iwiw-es feladat pedig az volt szerintem, ami a legtöbb embernek félrement, mert az volt a legnehezebben ellenõrizhetõ. szinte az összes emeltes barátomnak más eredmény jött ki. ott nem is számolni kellett, csak egyszerûen átlátni a kérdést és belegondolni, igazából pofonegyszerû volt. ennek ellenére nekem is csak az a része lett biztosan jó, a b és c része végére rossz jött ki, de azért valami részpontszámot remélem kapok. mindenesetre én azt mondom, hogy ez az emelt sem olyan dolog, hogy nélküle nem lehet teljes az életed, ha a közeped megvan 100% körülire, akkor hagyd az egészet a francba, sztem így is lehet, hogy több pontod lesz (részben az iwiw-es miatt) középen, mint nekem emelten 😊

kraawz
144 pontból 90 az ELTEre ? az igen érdekes 😄
Én is emelt matekra megyek jövõre,és szerintem jobban kijön az ember. 100% középszintet nem vészes megírni, de 60%os emelt inkább megvan. Ha már 70%ra megírom az emeltet,még szóbeli húz 5%ot , már +15 pontom van.

sok sikert a holnap frajzból érettségizõknek,és magamnak is<#wink>

grizzly21
Hopp, egy elvekkel rendelkezo ember, ilyen is van meg?😊)
En meg 2 eve 2006-ban, es jah emelten..akkor azt mondtak nehezebb volt joval mint a kozep, de vegulis mindegy. Szivtam is a fogam, hogy minek mentem emeltre, mert kiszamoltam, es mindossze 1 ponttal kaptam igy tobbet a szar hozott pontjaim miatt, mint ha 90% feletti kozepet tettem volna, es azert matekbol a szobelit se felejtsuk ami sajnos nehany napomat elvitte..
Viszont annyi elonye volt a dolognak, hogy a matek nagyobb szopas lett volna egyetemen, ha csak kozepre megyek.

A pontok miatt ne menj emeltre ha matek kozeli helyekre jossz, eleve BME-re, vagy ELTE-re bejutni real szakokra nem nehez, nekem is majdnem 10 ponttal tobbem volt (de meg nem az 500 pontos rendszerben), de ha jol emlekszem ELTE matekra tavaly kellett valami 80-90 pont ami eleg vicc

Pipör
te aztán tudsz írni 😮

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

ReaL KiLLeR
Én ugyan nem, utálom a kémiát 15 éves korom óta, vagyis a középiskolába kerülésem elsõ néhány napjától kezdve... vajon nem a tanár rontott a helyzeten? 😊

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

ReaL KiLLeR
Tudom, természetesen ezen nem siklottam át, mielõtt elhatároztam volna a szentemelõt, viszont a család anyagi helyzete és hangulata miatt több okból muszáj jövõre teljes munkaidõban dolgoznom. Ez kizárná azt, hogy az egyetemen a legjobb legyek, esetleg azt is, hogy az élmezõnybe tartozzak, viszont az emeltszintre történõ felkészülést még nem.

ReaL KiLLeR
Hát... biztosan borzasztóan féltékenyek, de tisztelnek, ezért ezt ellenem irányuló tettekkel még nem bizonyították, és valószínûleg nem is merték volna, mivel én vagyok az egyetlen, aki az utóbbi 3 évben többször volt különbözõ kategóriájú turpisságokért vagy meggondolatlanságokért 3 alkalomnál az igazgatónõnél. 😄 Megemlítendõ, hogy a 4. kivételével minden esti tagozaton elvégzett évfolyam alatt olyan késõn jártam be a tanításra, hogy már nem volt alkalmam találkozni az igazgatónõvel. 😊 Azért én nem okoskodtam olyan "minõségben" matematika órán, mint az a szipirtyó, aki egy történelem gyakorló feladatsor "A képen látható házban hány helyiség lehet?" szövegû kérdésére a tanárt meghazudtolva kijelentette, hogy a helyes válasz nem derül ki az ablakok számából, mivel abban a korszakban bizony sötét könyhák voltak - és a feladat arra kíváncsi, hogy ezzel tisztában vagyunk e - akkor is, ha fürdõszoba nem volt. 😄 Hát, vártam, hogy beleköt abba is, hogy a lap nem egy saját tengelye körül forgó házat mutat kiindulási pontnak minden pillanatban az aktuális helyzetében, hiszen biztos van nem feltétlenül az elülsõkkel megegyezõ számú hátló ablak is... 😊

ReaL KiLLeR
Pedig jól tudod ( 😊 ), mert igen, idén 4.-esként érettségiztem le matematikából középszinten, és szándékomban áll szintemelõt tenni, amit csak a lehetõség hiánya és az esetleges addigra bekövetkezõ megszûnésem akadályozhat meg. 😊

I.C.ram
Téged utálnak az osztálytársaid, ugye? 😄

Mit szarozol. Én is csináltam szintemelõ matekot, de kurvára nem volt semmi értelme, mert a közepemmel is lazán felvettek oda, ahova jelentkeztem (BME). Ha neked ennyire számít, hogy bizonyíts, akkor azt tedd fõsulin/egyetemen. Ott sokkal nagyobb a kihívás, és ott nem 30-60 emberbõl lehet a legjobb, hanem egy teljes évfolyam, azaz kb 300-800, kartól függõen, emberbõl emelkedhetsz ki.
ReaL KiLLeR
Hááát... 😊 A többi õszintévé teszi az összes szót a következõ kijelentésben: Eljutott hozzám ("helyi") ~100%-os középszintû matematika vizsgák híre különbözõ forrásokból úgy, ahogy meglehetõsen jól sikerült emeltszintûeké is (de közel sem 100%-osak <#hehe>), ezért nyomorúságos érzés fog el, ha május 6. reggelére gondolok, mivel nem bizonyítottam be akkor, hogy én vagyok a legjobb képességû matekos az iskolában, pedig lehet, hogy megtehettem volna, s ezen azért nem tudok átlépni, mert úgy, de úgy hiányzik az az érzés, amit a páratlan minõségû dolgozataim miatti rendkívül pozitív megkülönböztetés okozott az elmúlt évek során oly' sokszor. 😄 Komoly motívum továbbá az önmagamnak történõ bizonyítás utáni vágy, amit erõsített a sokak által osztott vélemény, miszerint az idei középszintû matematika érettségi könnyû volt. Okozza még a késztetést - az elõzõleg leírtakból kifolyólag -, hogy szeretnék a lehetõ legmagabiztosabban nekivágni a felsõoktatási intézményekben történõ továbbtanulásnak, amit természetesen a matekhoz erõsen kötõdõ, vagy kimondottan matek-központú szakon fogok folytatni. 😊 Az idei emeltszintû matematika érettségi elsõ három feladatát hibátlanul megoldottam (szerintem túl könnyûek voltak, ezt alátámasztja az, hogy az 1. feladathoz tökéletesen hasonló feladat szerepelt az egyik év középszintû feladatsorának utolsó 3 példája között azzal a különbséggel, hogy ott ráhúzták az egészet egy meglévõ adatokkal már részben kitöltött halmazábrára, ezzel segítve az elindulást), és valószínûleg az iWiW-es is sikerülne. 😊 Arról a bizonyos elsõ feladatról nem hiszem, hogy a középszintû vizsga 17 pontos feladatai között nehéznek kellene számítania - elvégre középszintre vagyok "kiképezve" hivatalosan - a halmazábra elõzetes felrajzolása nélkül, egy emeltszinten érettségizõnek pedig gyerekjáték észrevennie, hogy felrajolzása célszerû. Eszerint az emelt- és a középszintû érettségi dolgozatban elõfordulnak azonos nehézségû feladatok. 😊 Ez számomra nem vígasz, csak az ehhez hasonló esetek felhalmozódása idõvel elveszi annak lehetõségét, hogy a képességeik és felkészültségük miatt arra pedig méltók megfelelõ mértékû elismerésben részesüljenek, hiszen feltételezem, hogy azok, akik emeltet írnak, nem annak reményében teszik, hogy elõ fog majd fordulni ahhoz elég középszintû példa a feladatsorban, hogy a közepest és a plusz felvételi pontokat megszerezzék. Ez a 2008-as matek érettségi igencsak keményen bírálható... akárcsak a rendelkezésre álló idõ, de e kettõ más - más oldalról. Te melyik évben érettségiztél le - sejtésem szerint emelt szinten - matekból? 😊

kraawz
szóval te most 4.esen leérettségiztél,és jövõre akarsz emeltezni ? 😊

Sziasztook😊
Kémiából megy valaki csütörtökön?
grizzly21
"ami megmutatja a matematikához való képességeim felsõ határát körülbelüli pontossággal" ez az egyetlen ok??😊 Ez eleg fura, ha ennyire szereted a matekot akkor menj el valami matekos szakra, vagy nem tudom😊
A 100%hoz meg grat, matekbol az emelt joval nehezebb, sot a kozepre azt mondjak hogy kifejezetten primitiv, en nem tudom, de konnyu egy kis hibat is ejteni akar figyelmetlensegbol, tehat nem rossz azert az

szucsy89
sok sikert nektek is akkor😄
Crazygirl
en is jun.18an fogok szobelizni😊

A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.

davidka003
Én meg június 26-27-28.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

szucsy89
lassan nem ártana nekiülni a könyvnek😄
bár még van idõ, én jun.18-án szóbelizem
ReaL KiLLeR
Nem... 😊 Idén februárban kitûnõ matekosként középszintû matematika érettségi vizsgára jelentkeztem azért, mert az esti tagozaton, kimondottan alacsony óraszámban folytatódó passzív matematika oktatás hátráltatta az emeltszintû érettségire történõ felkészülés folyamatát, sõt annak idõszerû véghezvitelét megakadályozta, viszont szeretném, ha felmutathatnék egy papírt, ami megmutatja a matematikához való képességeim felsõ határát körülbelüli pontossággal. Május 6.-án - több forrás szerint is bizonyosan - 100%-osra írtam meg a matematika érettségit, ellenben azt nem elõlegezem meg, hogy az emeltszintût - megfelelõ felkészítés következtében - kifogástalanul megoldottam volna. Mindezek miatt szeretnék szintemelõt tenni jövõre, és bizom benne, hogy a lelkes és alapos "edzés" után elérem a célomat, a 85% fölötti eredményt. Emellett motivál még az a tény, hogy a matek érdekel eléggé ahhoz, hogy lelkesen lássak neki ismereteim kiszélesítéséhez és elmélyítéséhez. 😊 Ha jelenleg - kerekítés után 😊 - középszinten vagyok maradéktalanul felkészülve, akkor nem tévedek, ha csupán egy kiváló matematika könyvben látom a célhoz vezetõ eszközt, vagy dehogynem? Érdemes esetleg matek tanárhoz járni az elkövetkezõ egy év alatt a maximálisan elérhetõ felkészültségi szint érdekében? Egész nyáron és egész évben dolgozni fogok normális munkaidõben 19 évesen, így a tanár megoldható, de az önállóan történõ felkészülésre szánható idõ jelentõs hányadát kívánja, azaz jót kell kifognom. 😊

grizzly21
szobelire kell (nyilvan mert az irasbeli mar volt) ?
Nekem anno volt egy konyvem amiben minden tetel kidolgozva benne volt szepen

magus
nem

szerintem nem...
kraawz
köszönöm szépen 😊

ReaL KiLLeR
Tud valaki közületek válaszolni arra a kérdésre kétkedés nélkül akár igennel, akár nemmel, hogy a Sokszínû matematika címû tankönyvsorozat középiskolásoknak szánt 4 darabja felkészít -e az emeltszintû matematika érettségi vizsgára? 😊

ReaL KiLLeR
Az alábbi URL-en elérhetõ dokumentumban leírtak szerint informállak:
http://www.okm.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_40_2002/foldrajz_vizsgaleiras.pdf
A középszintû földrajz írásbeli vizsgán az összesen 150-bõl 100 pontot szerezhetsz meg, míg a szóbelin 50-et. Ha az emeltszintû földrajz érettségi vizsga a kérdésed tárgya, akkor nézd meg a belinkelt pdf állományt, és megtalálod a keresett információt. 😊

kraawz
frajzot nem tudod vél ?😊

KillerGaller
Biológiából tolja valaki??? Szerintetek para lesz?

Irásbeli 117 + szóbeli 33 = 150

I.C.ram
Fogalmam sincs, rég volt már.
szucsy89
31 úgy tom