3
Acorp modemmel szivok, help\'
 • diofa
  #3
  Hali,

  van egy ZTE MF110 modemem. A mobilnet szolgáltató a Telenor. Gép: Asus Z92F. A gép megfelel a rendszerkövetelményeknek. A gond az, hogy a modemet a gép nem ismeri fel. Tegyük fel, hogy alapból nincs feltelepítve a modem. Ekkor a géphez csatlakoztatva bejön a telepítő és ekkor még a modem tartalmát megtudom nézni. Feltelepítés után, a modemet már nem ismeri fel a kezelő szoftver és a tartalmát sem tudom megnézni. Azt írja ki a kezelő program, hogy az eszköz nem található. A gépen négy USB csatlakozó van, egyikkel sem működik (Mind a négy csatlakozóba volt a modem és mindegyiknél külön fel lett telepítve, de semmi). A géphez használok egy USB egeret. Ezt szintén kipróbáltam mind a négy csatlakozóban, működik rendesen. Tehát ez a szar modemmel nem tud rendesen kommunikálni. Vírust a nod32 nem talált.
  Másik Asus gépen próbáltam a modemet, ott ment rendesen. Megtalálta az eszközt is és a hálózatot is.

  Valakinek valami tippje, ötlete?
 • lowdog
  #1
  hi
  a problem a következő: van 1 belső Acorp 56k-s modem (PIM a tipusszáma). Betettem a gépbe, Win2000ENG van rajta, letöltöttem acorp-tól a drivert hozzá (eleve 2 van hozzá CXT1034 és CXT1035 mind2vel ugyanaz a hiba), gép felismeri, have disk, kiválasztom és működik. Ha kikapcsolom a gépet, majd később újra be, akkor megint felismeri és Other devices-be berakja, miközben a modemek közt ott marad amit előzőleg feltettem, csak hát not present. Ha azt eltávolítom, és újra berakom a drivert abba amit felismert akkor megint megy de csak amig ki nem kapcsolom a gépet.
  Adjatok tippeket plz, hogy mi lehet a gond, mert nagyon idegesítő hogy minden indításkor újra kell telepíteni a modemet... másik gépben XP alatt próbáltam a modemet és semmi baja, egyébként pedig vadi új.
  thx előre is!
  üdv
  lowdog