48
Hogyan pusztítsuk jogszerűen a Balatont?
  • Tetsuo
    #48
    Hát igen. Szomorú, ami vele történik igazságszolgáltatás címén, de hála Isten, néha tud mással is foglalkozni.
  • Musachy
    #47
    Írta: "Tomcat"...
  • Tetsuo
    #46
    És itt a válasz:
    Válasz a balatoni helyi lakosnak egy turistától
  • Tetsuo
    #45
    Hurrá, vége a balatoni szezonnak! – egy helyi lakos nyílt levele a turistákhoz
  • Béccy
    #44
    Az igen, nem lehet rossz Balaton parton erdős részen piantballozni! :)
    Szívesen kipróbálnám én is! :)
  • Tompabodza
    #43
    Mi is Aligán voltunk, az I-es szállóban szálltunk meg. Nem voltak vészesek az árak, az időjárással is szerencsénk volt.
    Paintball nagyon bejött, kár hogy csak 1x voltunk, de tervezzük, hogy idén visszamegyünk megint. :)
  • garaigabi
    #42
    Bodza!

    Ti merre jártatok?
  • Tompabodza
    #41
    Mi a nagy kánikula idején voltunk lent pár hete. Nagyon szépen rendben volt tartva minden a parton. Szerencsére sok árnyékos terület is van a vízhez közel ami ilyen erős napsütés esetén nagyon jól jött. A víz nagyon kellemesen meleg volt rengeteget úsztunk játszottunk benne.
  • garaigabi
    #40
    Azért van ellen példa is, mi pl nemrég voltunk Aligán, a régi párt üdülőben. Nagyon szépen újítják alakítják, a víz is nagyon szép tiszta volt és egész hamar mélyült. Szép tiszta nyugis környezetben tudtunk nyaralni, szerencsére nem mindenkinek érdeke, hogy pusztítsa a Balatont.:)
  • Garfield
    #39
    Kiszáradt a fenyvesi madárrezervátum

    Külön megköszönném a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság illetékes munkatársának, akinek a a tevékeny és hanyag munkája eredményeképp a jelenlegi helyzet előállhatott. Javaslom háttérképnek a számítógépére a cikk képeit, hogy mindennap szembesülhessen tette következményeivel. :-(
  • RolanDTH
    #38
    Sziasztok!

    Idén végre elkészült, így első alkalommal adjuk ki Balatonberényben nyíló 2 apartmanunkat csendes, nyugodt környezetben, kedvező árakkal: www.margaretahaz.uw.hu
  • Thaison
    #37
    Imádom a Balatont, nem csak akkor amikor jó idő van, hanem amikor szeles, viharos idő van. Mondjuk én szörfözöm, szóval ebből következik:)

    Amúgy meg mindkét part jó a családosoknak! Persze a déli abból a szempontból jó hogy ott nagyon soká mélyül, de az északin is kialakítottak a strandokon illetve a szállodáknál "pancsolókat". Szóval mindenhol meg lehet találni a megfelelő szállást.

    Majd én is beküldök valamit, de még ki kell választanom valami jót. Közel 20 évig minden nyáron Balatonon voltam, szóval vannak képek bőven. Most már sajnos az ilyen játékokkal kell próbálkoznom mert nincs meg a nyaralónk:(
  • birdo #36


    De van déli partos fotóim is....miért nem lenne ?? ))
    Saját fényképek ))
  • birdo #35


    Az északi parttal nem is lehet versenyezni ??
  • autóscsajszi
    #34
    A déli part is hasznos főleg azoknak akik nem tudnak úszni. Kisgyerekes szülőknek is elég nagy könnyebbség, emlékszem, hogy amikor kicsi voltam 2szer is majdnem belefulladtam a Balatonba , mert az Északi parton olyan gyorsan mélyül és én nagy vakmerően begyalogoltam De túl éltem az a lényeg és imádok úszkálni. Mivel látom, hogy itt nagyon vakmerőek az emberek ajánlanék egy játékot, ahol strandcuccokat lehet nyerni és csak egy strandos képet kell beküldeni. itt Kíváncsi vagyok, hogy benne lesz a kutyás képem az 5 között, remélem aki elbírálja szereti a kis ebeket
  • kalaposkan
    #33
    Északi parton a vízzel nincs gond szerintem, a délin viszont egy kiadós séta után lehet csak úszni egy jót, szinte már nem is látszik a part, mire elkezd végre mélyülni a víz, és ez engem kissé zavar, mivel úszni nagyon szeretek. Ebből a szempontból szerintem Tihany és Füred között az öböl a legjobb, meg én nagyon szeretek Füreden a nagy fák között sétálni, ha egy kis hűvösre vágyom a nyári forróságban, szerintem sokkal hangulatosabb város, mint Siófok, ott már elmentek valami rossz irányba szerintem, meg eleve nincs meg az a hangulata a helynek.
    Egyre jobban várom már a nyarat, ahogy így felidéződnek az emlékek, kár volt ebbe a topikba jönnöm, most sóvárogva nézhetem a napsütést még vagy pár hónapig. Mert valahogy mégis más itt, mint külföldön, és ez a más szerintem jobbat jelent.
  • szigetlakó
    #32
    Balaton sound, szállások, nyaralóház, apartman, panzió, hotel, magánszállás, strand
  • birdo #31


    Saját fénykép ))
  • Megtörhetetlen
    #30
    Ez a szép a Balatonban hogy lehet választani, hogy mit akar az ember ha nyugit szeretne Északra megy ha pörgést akkor meg Délre tehát minden van ami szemnek szájnak ingere :) Ez is szép benne, bár mostanában kicsit itt-ott elég iszapos meg zavaros a vize :S De még mindig ez a mi tengerünk :)
  • smith09 #29
    Aki volt Zánkán annak nagy élmény !
    Elképzelem h a szocializmusban mekkora bulik voltak ott !!!
  • lippet
    #28
    Zánka az nekem is fantasztikus volt 2006-ban! :]
  • smith09 #27
    Balaton, hát nekem nagy kedvencem.
    Déli partján lakom 13 km-re. Régen kis srác koromban mindig kivonatoztunk, majd később bringázva jártunk, kocsival csak néha.
    Délen KEszthely, Siófok, Boglár és lelle, csodálatos.
    Északi part másabb ott nincs annyi nyaraló, beépített terület, sokkal barátságosabb, természetesebb környezet van. Persze onnan is rengeteg élmény 1996 ban a zánkai nyaralás majd a füreden eltöltött évek.
    A Balaton körül bringázások, a boglári bornapok, a sok nyaralás mind mind szebbé teszi az ember életét, megszínesíti. Persze én elhiszem hogy valakinek a keszthelyi colors jelentette a Balaton, vagy ma a Palace vagy a Flört de engem ez nem vonzott soha.
  • JürgenKlinsmann
    #26
    Ez való igaz! Én a részemről inkább a Balaton-felvidéket preferálom. A haverok mindig Siófokra rángattak le, mondván ott vannak az igazán jó bulik... hát a frászt! Füreden ezerszer jobb (vagy legalább is kulturáltabb) helyek vannak! Ráadásul nappal sem kell unatkoznod ha nem azt tervezed, hogy egész nap a vízben áztatod magad.

    Értem én, hogy az ember azért megy vízpartra nyaralni, hogy strandoljon, de nekem ez a jó magyar szokás nem fekszik, hogy lent vagyok egy hétig és annyit látok a környékből ami a szállást és a strandot összeköti.

    A Balaton északi felén lehet jókat túrázni, sok fotózni és látnivaló van, remek borospincéik vannak. Szóval én inkább "északra megyek" nyaralni! :)
  • a bajusz
    #25
    Füreden bezár a Soundance park?:O Ezen meglepődtem mikor nyáron voltunk barátokkal olyan tömeg volt, hogy alig bírtunk megmozdulni. Egyébként én Vonyarcvashegy környékéről származom, nekem az a tapasztalatom, hogy a fiatal turisták aránya nagyon drasztikusan megcsappant pár éve, de ennek ellenére szerintem a majdnem nullához képest jelentős fejlődés figyelhető meg. Siófok inkább a külföldi, míg Füred, Keszthely esetleg Zamárdi inkább belföldi fiatalokat kezdett el vonzani.

    A szállásra visszatérve én rengeteg üresen vagy félgőzzel működő igényes panzióval találkozom a környékünkön, de időben lefoglalva akár kedvezményes szálláslehetőséget is kifoghatunk.
  • nincsen nevem
    #24
    Tudom már régen írtál de a tavalyi évben a napi felnőtt belépő 700 és 1000Ft volt elő vagy főszezontól függően, idén biztos emelnek majd rajta valamennyit. 4 után ez a fele. Amúgy én a siófoki strandot azért nem szeretem mert bazi nagy a tömeg és már egy csomó cuccunkat elcsórták. Hihetetlen hogy még papucsot is képesek voltak ellopni. Ezért már egyre jobban szeretjük a kisebb városokat strandolás meg pihenés szempontjából. Amiket említettek előttem azok szép helyek!
    Sundancepark meg szerintem nem fog megszűnni, legalábbis most nyáron nem mert én megyek oda és bulizni akarok:P:D
  • Thaison
    #23
    Füreden a Sundancepark tényleg nagyon ütős volt, azért mondom hogy volt, mert már nem biztos hogy lesz többet. Ennek ellenére Füreden nem fog megszűnni az éjszakai élet, jó bulik vannak ott is. Szóval megéri ott tölteni pár napot vagy egy hetet. Én csak csak nagyon kevés időt töltöttem el kb 1-2 buli elejéig...! Idén nyáron mi is lehet hogy megyünk, mondjuk mi több helyet is tervezünk.
  • melus30
    #22
    Nekem két nagy kedvenc van a Balatonon, Siófok és Füred.
    Siófokra nagyon sokat járunk bulizni nyáron. Az éjszakai élet ott a legjobb a Balaton környékén. A legnagyobb és a legjobb bulik ott vannak. Viszont jártunk már Füreden is, és azt is nagyon élveztük...voltunk az aquapark-ba, és megnéztük a görög falut is...bár mondjuk az a mi pénztárcánknak egy kicsit húzós...
    Idén a haverokkal lehet, hogy megint visszamegyünk Füredre, persze ha találunk valami jó szállást...kicsit már kinőttünk a kempingezésből. Most valami komolyabbat nézünk majd,(lehet hogy szállodát),aminek nem irreálisan magasak az árai.
  • lippet
    #21
    Hello!

    Nyáron, ha minden jól megy, megyünk Siófokra! Érdeklődnék, hogy mennyi a belépő a nagystrandra?
  • Milan bhv
    #20
    Esetleg szívesen látnék képeket a fórumozók nyaralójáról nyaralásairól. :)
    Merre van és milyen élmények fűzik magához a helyhez.

    Nálam ha Balaton akkor a kedvenc helyeim: Csopak, Balatonfüred, Tihany, Siófok.
  • Milan bhv
    #19
    Családnak Csopakon van nyaralója belátni Tihanyt és Füredet is. :)
    Át lehet látni Siófokra is, valamint a Balaton Sound is áthallatszik Zamárdiból. (Legalábbis tavaly így volt.)
    Valami biciklis sátorozós dolgot akarok egyszer összehozni a Balcsin.
    Csak ugye az haverok szerint snassz... Egyedül meg uncsi. :(
  • Garfield
    #18
    Szerénytelenségem mindenképp, vár megint a Csobánc és amúgy a Balaton-felvidék cakk-pakk. :-)
  • Milan bhv
    #17
    Üdv!

    Nagyon kihalt a topik, de egy hsz.-t megér. ;)
    Ki várja már az idei Balatoni nyarat? :))
  • PResident Evil
    #16
  • Garfield
    #15
    Hmmm...

    Én már sokszor elfilóztam azon, milyen lehet az élet a Balatonon idényen kívül. Mert igazából ha kivonjuk a szánsájnt és a nyüzsit, akkor a Balaton nagyobbik része csak egy nagy falu (remélem, senki ottlakót nem sértek meg vele).
  • Janoooo
    #14
    Utálom a balatont!!!
    Siófoktól 10km -re lakom. És sokat vagyok a parton.
    Nem lehet semmit csinálni, még egy rohadt mozi sincs, legközelebb fehérváron van.
    Nincs semmi munalehetőség. Csak nyáron 2-3 hónapig van. Én már azon gondolkozom, hogy el kéne menni valahova, valami nagyobb városba.
    Elég kevés víz van benne. És nyáron a melegben az a pocsolya, iszapszag és a sok döglött hal, néha nagyon büdös van.
    Utálok itt lakni!!!
  • Radek
    #13
    a Balaton a legjobb:
    télen korcsojázni meg hokizni lehet, nyáron strandolni!
    B.almádiból
  • Morpheus
    #12
    2 év után előszedve végül is... Ennyi erővel minden topikot lehetne törölni...:)
  • ChevyG #11
    minek az a topik?
    nem kéne ezt a topikot törölni?
  • [Walaki]D`Lair
    #9
    a mocskos kurva anyját az összes retkes fasznak, aki kitalálta ezt a leeresztősdit!!!
  • Frank99
    #8
    Azé nagyon nem kell berezelni.
    Most jövök Vonyarcról, most fogtam egy 1,2 kilós süllőt, és ugyanakkora a víz, mint tavaly ilyenkor, ugyanúgy ér le a karóm a csónak mellett.
    Ettől függetlenlül asszem rövidesen engedélyt kell majd kérnem mondjuk a németektől, hogy a saját tava,hoz lemehessek.

    Frankie, Keszthelyről...