73
Minden amit a fogászatról tudni szeretnénk!
-
#33 Yikes ! tényleg nem érdemes a próbatöméssel enni !
Párszor ráharaptam ! Iszonyat !
Mások fogamat meg gyökérkezelték... Még nem halt el teljesen az ideg, úgyhogy éreztem, de semmi komoly.
Dokinő kérdezte, érzem-e... ő ha fáj, ad még szurit, amit má úgyse érzel... lényeg nála hogy ne érezz semmit...
imádom ! :)
-
Chaos Mad #32 most huzták ki az egyik fogam ami le volt törve, ez 1 állat ez a fogorvos, de jó nő :D
komolyan mondom 15-18 percig rángatta meg szarakodott, reszelgette. aztarohatt :DDD bementem 16:15 körül (már beérzéstelenitett elötte), 16:32-kor jöttem ki :DDDD
de nem fájt, most se fáj, csak ahogy mozgatta meg tépte jobbra balra a fejem, áállat :DDD -
Chaos Mad #31 altatni nem lehet? :D -
Kolbasz #30 A Napkirály? LOL. -
#29 Ez valami! :-) Érzéstelenítő? Ugyan már!
Foghúzásnál a ma érvénybe lévő orvosi szabályok következtében egyszerre maximálisan csak négy fogat lehet kezelni, kihúzni, tömni, fúrni, miegymás.
A középkori Franciao.-ban egy bizonyos XIV. Lajosnak 16 éves korában minden fogát kihúzták egy nap alatt. Persze, érzéstelenítőről álmodni sem lehetett a közékorban, így maradt a sima fogó. A lényeg a lényeg, hogy a felső fogakkal egyben kitépték (!) a felső szájpadlást, az így egybeépült az orrüreggel, amitől ugyan Lali tudott élni, viszont a kajálás következtében a kaja egy része az orrüregben kötött ki, ami ott szépen elkezdett erjedni meg rohadni, egy idő után olyan szaga volt (állítólag), hogy magát a királyt egyetlen rendezvényre sem hívták meg!
<Na, ez tényleg elrettentő volt, sorry! :-)>
Nesze nektek fogorvosok! :-) Ami ma van az ahhoz képest Kánaán! :-) Azt, hogy ki, mennyire is fél, pedig csak az határozza meg, hogy milyen kezekbe kerül. Én soha nem féltem, mert a család barátja kezel már évek óta, szóval bizalomban nincs hiány! :-) -
#28 Ma gyökérkezelték az eggyik fogam :(
Szerencsére a szurin kívül semmit sem éreztem. -
#27 én 1 hétig nem ennék , de te dolgod :D -
#26 DE LÁTOD !!! :DDD
Akinek iszonya van tőle, annak elég annyi . :)) -
#25 a szurit se érzed :P -
#24 ha be vagy lőve jó sok lidocainnal, akkor nem érzel semmit.
kérni kell a cuccost!
-
#23 Lol érzéstelenítő nékül én kiszaladnék a világból ha úgy húznák ki a fogamat :D Egyébknént teljesen fájdalommentes.
A fúrás. Brrr... Az kurvára fáj. -
#22 De félek a szuritól ! :)))
Fúrásnál, tömésnél sose kértem, igaz szerencsére nem is volt soxor . -
Chaos Mad #21 ok köszi mindnekinek :)
amugy lehet hogy csak tömés lesz:) -
[Walaki]D`Lair #20 ALig lehet érezni... -
#19 hát még ha nem kértél volna :P -
#18 Kihúzták egy hátsó maradandó fogam, mert félrenőtt . Bánom, hogy kértem érzéstelenítőt, mert az injekció sokkal jobban fájt, meg kellemetlenebb volt, mint az a 10 sec, amíg kirántotta a fogam . Persze érzéstelenítőt feltétlenül kérj, de én attól jobban szenvedtem ... -
#17 nekem még csak tejfogat húztak nagyonrég :D az nemfájt. -
Chaos Mad #16 UP -
Chaos Mad #15 huták = huzták -
Chaos Mad #14 bakker, valakinek huták már ki a fogát? mennyire fáj az?
most kéne fogászatra mennem, de rohadtul félek! pedig már tömték be fogam, de akkor is. -
#13 szerintem egy ev az tuti lesz :)) -
#10 Akkor lentebb találod a megoldást...:-DD -
#9 ezt a topikot....:-) -
TomBond #8 Véglegesen tömte be, nem kell mennem. -
#7 Ha véglegesen, akkor 2-3 óra elég egy ilyen tömésnek! Bár én úgy szoktam, hogy fogorvos elött jól bekajálok, mert van, hogy ideiglenes tömést rak be 1 hétre, és abból ilyenkor kiszivárog a gyógyszer, amit bele-ecsetel...
Az kurva kellemetlen tud lenni!
Próbatömést jobb nem basztatni, szal ha lehet ne egyél azon az oldalon... -
#6 Hogy tömte be?
VÉglegesen, vagy csak próbatömést rakott és menned kell még kezelésre ezzel a fogaddal kapcs? -
TomBond #5 Jano: Nem mondta!
Instict: Köszi én is úgy tudom!
Pluskat: Én is félek, de ha menni kell, hát menni kell
-
#3 3 óra az biztos elég :) -
#2 Doki nem mondta?!?! -
TomBond #1 Üdv mindenkinek!
Épp most tömték be a fogam és nem kérdeztem meg hogy meddig nem ehetek.
Ki mit hallott (tud) nem szeretnék éhen halni!
:-)