73
Minden amit a fogászatról tudni szeretnénk!
  • Takimate
    Yikes ! tényleg nem érdemes a próbatöméssel enni !
    Párszor ráharaptam ! Iszonyat !

Mások fogamat meg gyökérkezelték... Még nem halt el teljesen az ideg, úgyhogy éreztem, de semmi komoly.

Dokinő kérdezte, érzem-e... ő ha fáj, ad még szurit, amit má úgyse érzel... lényeg nála hogy ne érezz semmit...
    imádom ! :)
  • Chaos Mad
    most huzták ki az egyik fogam ami le volt törve, ez 1 állat ez a fogorvos, de jó nő :D

komolyan mondom 15-18 percig rángatta meg szarakodott, reszelgette. aztarohatt :DDD bementem 16:15 körül (már beérzéstelenitett elötte), 16:32-kor jöttem ki :DDDD

de nem fájt, most se fáj, csak ahogy mozgatta meg tépte jobbra balra a fejem, áállat :DDD
  • Chaos Mad
    altatni nem lehet? :D
  • Kolbasz
    A Napkirály? LOL.
  • OptimusPrime
    Ez valami! :-) Érzéstelenítő? Ugyan már!

Foghúzásnál a ma érvénybe lévő orvosi szabályok következtében egyszerre maximálisan csak négy fogat lehet kezelni, kihúzni, tömni, fúrni, miegymás.

A középkori Franciao.-ban egy bizonyos XIV. Lajosnak 16 éves korában minden fogát kihúzták egy nap alatt. Persze, érzéstelenítőről álmodni sem lehetett a közékorban, így maradt a sima fogó. A lényeg a lényeg, hogy a felső fogakkal egyben kitépték (!) a felső szájpadlást, az így egybeépült az orrüreggel, amitől ugyan Lali tudott élni, viszont a kajálás következtében a kaja egy része az orrüregben kötött ki, ami ott szépen elkezdett erjedni meg rohadni, egy idő után olyan szaga volt (állítólag), hogy magát a királyt egyetlen rendezvényre sem hívták meg!

<Na, ez tényleg elrettentő volt, sorry! :-)>

Nesze nektek fogorvosok! :-) Ami ma van az ahhoz képest Kánaán! :-) Azt, hogy ki, mennyire is fél, pedig csak az határozza meg, hogy milyen kezekbe kerül. Én soha nem féltem, mert a család barátja kezel már évek óta, szóval bizalomban nincs hiány! :-)
  • Adam5
    Ma gyökérkezelték az eggyik fogam :(
    Szerencsére a szurin kívül semmit sem éreztem.
  • [HUN]PAStheLoD
    én 1 hétig nem ennék , de te dolgod :D
  • Tuvok #26
    DE LÁTOD !!! :DDD
    Akinek iszonya van tőle, annak elég annyi . :))
  • The Garrett
    a szurit se érzed :P
  • Galy
    ha be vagy lőve jó sok lidocainnal, akkor nem érzel semmit.
    kérni kell a cuccost!
  • Lacc
    Lol érzéstelenítő nékül én kiszaladnék a világból ha úgy húznák ki a fogamat :D Egyébknént teljesen fájdalommentes.
    A fúrás. Brrr... Az kurvára fáj.
  • Tuvok #22
    De félek a szuritól ! :)))
    Fúrásnál, tömésnél sose kértem, igaz szerencsére nem is volt soxor .
  • Chaos Mad
    ok köszi mindnekinek :)
    amugy lehet hogy csak tömés lesz:)
  • [Walaki]D`Lair
    ALig lehet érezni...
  • The Garrett
    hát még ha nem kértél volna :P
  • Tuvok #18
    Kihúzták egy hátsó maradandó fogam, mert félrenőtt . Bánom, hogy kértem érzéstelenítőt, mert az injekció sokkal jobban fájt, meg kellemetlenebb volt, mint az a 10 sec, amíg kirántotta a fogam . Persze érzéstelenítőt feltétlenül kérj, de én attól jobban szenvedtem ...
  • The Garrett
    nekem még csak tejfogat húztak nagyonrég :D az nemfájt.
  • Chaos Mad
    UP
  • Chaos Mad
    huták = huzták
  • Chaos Mad
    bakker, valakinek huták már ki a fogát? mennyire fáj az?
    most kéne fogászatra mennem, de rohadtul félek! pedig már tömték be fogam, de akkor is.
  • Buddy
    szerintem egy ev az tuti lesz :))
  • Blasta
    Akkor lentebb találod a megoldást...:-DD
  • Galy
    ezt a topikot....:-)
  • TomBond
    Véglegesen tömte be, nem kell mennem.
  • Blasta
    Ha véglegesen, akkor 2-3 óra elég egy ilyen tömésnek! Bár én úgy szoktam, hogy fogorvos elött jól bekajálok, mert van, hogy ideiglenes tömést rak be 1 hétre, és abból ilyenkor kiszivárog a gyógyszer, amit bele-ecsetel...
    Az kurva kellemetlen tud lenni!

Próbatömést jobb nem basztatni, szal ha lehet ne egyél azon az oldalon...
  • Blasta
    Hogy tömte be?
    VÉglegesen, vagy csak próbatömést rakott és menned kell még kezelésre ezzel a fogaddal kapcs?
  • TomBond
    Jano: Nem mondta!
    Instict: Köszi én is úgy tudom!
    Pluskat: Én is félek, de ha menni kell, hát menni kell
  • Instict
    3 óra az biztos elég :)
  • Jano
    Doki nem mondta?!?!
  • TomBond
    Üdv mindenkinek!
    Épp most tömték be a fogam és nem kérdeztem meg hogy meddig nem ehetek.
    Ki mit hallott (tud) nem szeretnék éhen halni!
    :-)