Megnyílt a világ első hidrogén töltőállomása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez így, ebben a formában nem igaz. Pl. a repülõrterek környékén igen komoly problémát jelentenek az oda beköltözõ madarak. Pedig ott van "zajszennyezés" rendesen.
A szélerõmûvek környezetében élõ állatok ugyanígy alkalmazkodnának és visszahódítanák az elhagyott életteret. Max. a létrejövõ új életközösség összetétele eltérne az eredetitõl.
A szélerõmûvek környezetében élõ állatok ugyanígy alkalmazkodnának és visszahódítanák az elhagyott életteret. Max. a létrejövõ új életközösség összetétele eltérne az eredetitõl.
És szerinted melyik a veszélyesebb? (lásd most Paks)
Ha nem is 500, de néhány biztos elférne kis hazánkban, hisz ugy tudom valamelyik benelux államban is vannak ilyen szélerõmûvek.
Inkább egyx szélvihar döntse le az erõmüvet, mint akármilyen hiba az atomerõmûben...
A zajszennyezésrõl nem sokat tudok, hallottam rola keveset, nem tudom mekkora zajjal jár, mekora az a terület ami lakhatatlanná válik emiatt.
Mindenesetre továbbra is ugy látom jobban járnánk bio, szél és nap erõmüvekkel mint akármilyen fosszilissal vagy atommal.
Ha nem is 500, de néhány biztos elférne kis hazánkban, hisz ugy tudom valamelyik benelux államban is vannak ilyen szélerõmûvek.
Inkább egyx szélvihar döntse le az erõmüvet, mint akármilyen hiba az atomerõmûben...
A zajszennyezésrõl nem sokat tudok, hallottam rola keveset, nem tudom mekkora zajjal jár, mekora az a terület ami lakhatatlanná válik emiatt.
Mindenesetre továbbra is ugy látom jobban járnánk bio, szél és nap erõmüvekkel mint akármilyen fosszilissal vagy atommal.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Talán nem is akkora baly, hogy egy mûszaki létesítmény környékén nem kooborolnak állatok, nem raknak fészket mindenféle madarak, és nem rágnak szét kábeleket édes kis rágcsálook. Az energia felhasználása során keletkezõ környezetszennyezés nem az energia szûkösségével magyarázható? Hiszen ha az energia olcsoo, akkor arra is jut keret, hogy a következményeket enyhítsük.
Ingyen van, mindemellett nem kell a szelet használat elõtt kibányászni, tisztítani, dúsítani, szállítani, tárolni, a használt szél nem radioaktív, nem kell üvegbe önteni és sóbányákba dugni, nem akarják terrorísták elrabolni, és a környékbeliek sem tiltakoznak, ha az erõmû által kibocsátott szél átfúj a településükön, ezenkívül az egyszer majd elbontandó szélerõmûvek hulladékanyagának megközelítéséhez sem kell majd védõfelszerelés.
Félreértés ne essék, én is azt mondom, hogy inkább 500 atomerõmû, mint egy hagyományos tüzelõanyaggal mûködõ hõerõmû.
Talán az Élet és Tudomány foglalkozott a szélerõmûvekkel a Dunántúlon létesítendõ erõmû kapcsán, és ott egy roppant szimpatikus jellemzõt is leírtak. Nevezetesen azt, hogy míg egy hagyományos tüzelõanyaggal üzemelõ hõemrõmû a teljes élettartama alatt nem termeli ki a létesítéséhez szükséges energiát, addig a szélerõmû a felépítés energiaszükségletének huszonöt-harmincszorosát hozza vissza.
Félreértés ne essék, én is azt mondom, hogy inkább 500 atomerõmû, mint egy hagyományos tüzelõanyaggal mûködõ hõerõmû.
Talán az Élet és Tudomány foglalkozott a szélerõmûvekkel a Dunántúlon létesítendõ erõmû kapcsán, és ott egy roppant szimpatikus jellemzõt is leírtak. Nevezetesen azt, hogy míg egy hagyományos tüzelõanyaggal üzemelõ hõemrõmû a teljes élettartama alatt nem termeli ki a létesítéséhez szükséges energiát, addig a szélerõmû a felépítés energiaszükségletének huszonöt-harmincszorosát hozza vissza.
Elõbb mond meg hol ne rakjunk😊)
Elég nagy ez az ország ahhoz hogy le lehessen tenni jonéhányat.
Elég nagy ez az ország ahhoz hogy le lehessen tenni jonéhányat.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Inkább 500 szélerõmû mint egy atom.
Mo-n ti hol akartok szélerõmûvet lerakni?
Kb. 8 év alatt hozza be az árát, ugyanis a szél ingyen van...
Szerencsére repedezik a nagy kõolaj-monopólium. Az EU nagyon hamar felmérte, hogy teljesen kiszolgáltatott helyzetben van a kõolaj-utánpótlás szempontjából. Éppen ezért itt várhatóak legelõször a környezetbarát és akár sokkal hatékonyabb energiaforrás-megoldások.
Hajrá!
Hajrá!
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Magyarország teljes elektromos ellátásához kb. 500 modern szélerõmûre lenne szükség - ha lehetne tárolni az energiát...
Magyarországon a MOL kutakon ez is kétszer annyi lesz mint a szomszédos országokban 😊
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Egy kis pontositás: izlandon kihasználják a vulkánikus energiákat, nem?
De van még szélenergia, napenergia is.
De van még szélenergia, napenergia is.
naja, csak azt eppen elo kell allitani... megpedig elektromossaggal a legkifizetodobb, de mivel allitjuk elo az elektromossagot? gyapjupulcsi meg lufi nem eleg, oda kemenyen amper kell, es azt megintcsak atommal/ fosszilis tuzeloanyaggal allitjak elo... majd ha a hidrogen egy kis reszet fuzios reaktorba terelik, energiat termelnek vele, azzal pedig vizet bontanak, akkor a rendszerbol eleg hidrogen marad meg, hogy azt fel lehessen hasznalni...
a rendszerbol viszont csak 1 lenyeges dolog hianyzik: a fuzios reaktor, amig ilyen nincs, addig nem igazan erdemes gondolkodni rajta, hacsak nem talalunk gazdasagosabb modszert a H2 eloallitasara
a rendszerbol viszont csak 1 lenyeges dolog hianyzik: a fuzios reaktor, amig ilyen nincs, addig nem igazan erdemes gondolkodni rajta, hacsak nem talalunk gazdasagosabb modszert a H2 eloallitasara
Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.