7
Milyen hibát jelez a 8 ismétlődő sípolás
  • atee
    8 sip az video memoria ...elvileg
    Jol mondjak az elottem szolok!
  • Borg
    Akkor videokártya..
  • Vándor
    Üdv mindenkinek!
    Egy másik fórumon kaptam egy web címet: http://www.computerhope.com/beep.htm#3
    Az eredmény tehát
    8 short: Display memory Read/Write test failure
  • Gerry
    Alaplap leírásában, gyártó oldalán...
  • TomBond
    Én azt hallottam egy informatikustól, hogy ezeknek a sípolásoknak mindegyiknek van jelentése (hogy mennyit és milyen hosszúakat sípol). Ez tényleg így van? Ha igen akkor honnan lehetne megszerezni ezt a listát amin ezeknek a jelentése rajta van?
  • Borg
    Ha sipol, akkor RAM, vagy videokártya.

Első körben, a ramokkal játsz. Ha több modul van bent, vedd ki az egyiket, és próbld ugy, vagy próbáld ki más ramokkal a gépet, hogy csinálja e.

A másik a VGA lehet, nézd meg nem e csúszik ki a helyéről, befeszülés vagy valami miatt.

A táp milyen amugy?
  • Vándor
    Üdv a guruknak!

Néhány hete az addig stabil gépem rejtélyes fagyásokat produkál. Összefüggést nem találtam az esetek között. Tegnap vettem a fáradtságot és kisérletezgettem. XP alatt kikapcsoltam a hiba miatti újraindítást és a fagyáskor a gép 8 rövidet sípol ismétlődve. Milyen hibára utal ez a jelzés? A konfig: MSI KT3 ULTRA2, XP 1600+, GF3 Ti200, egy 40 és egy 30 gigás vinyó, egy DVD olvasó és egy CD író. Két partíción Win98 és XP prof. Nincs semmi húzva!

A válaszokat előre is köszönöm!