49
A Magyar Nemzet egyik cikke szerint Pakos sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt hazudják nekünk.
  • [Walaki]D`Lair
    #49
    Na...én is ezt mondtam....csak ugye a Magyar Nemzet cikke szerint....
  • Hunnenkoenig
    #48
    Azt hiszem nem ertettel meg :-)
    Az osztrakok minden szarert höbörögnek, ha a szomszedban törtenik! Ha ök paks MELLETT 30km-re egy atomdarabot talaltak volna, akkor mar menne a tüntetes, meg a felszolitasok meg a ragalmazas meg az EU birosag elötti feljelentes.

    Szoval, ha ök nem csinalnak semmit, akkor nem kell fosnod :-)
  • PResident Evil
    #47
    valahogy egyet kell értenem...
  • PResident Evil
    #45
    csak annyi: LOL
  • [Walaki]D`Lair
    #44
    ott voltál?
  • SoDI---
    #43
    Értsd már meg, hogy azok az osztrákok nem mentek be az erőmübe, csupán mellette méricskéltek.
    Méricskélhetnek nyugodtan.

    A Magyar Nemzet hir nem arról szól, hogy sugárzás van. Hanem arról, hogy súlyosabb a helyzet, mint az állitják, mert bármikor beindulhat a láncreakció!
  • Hunnenkoenig
    #42
    Ha az osztrakok azt mondjak okes, akkor okes. Azok meg a környezetvedelmet lihegik tul (bar mondjuk jol teszik).

    Szoval, ha ök nem höbörögnek, akkor nincs ok az aggodalomra.

    Amugy meg egy atombunker mire jo? Hogy tuleld a robbanast, aztan par het mulva meghalj sugarfertözesben. Ha esetleg megis lent szandekoznal maradni par szaz evig, mig a sugarfertözes elmulik, akkor meg ehen halsz :-))
  • mohus
    #41
    én meg veszek egy bérletet Noé metrójába...az védett:)
  • [HUN]PAStheLoD
    #40
    nice
  • Ron Ragm
    #39
    ja:)
  • Davidus
    #38
    Fallout 3
  • Yetike
    #37
    Csináljuk azt amit a ruszkik 86ban! Szedjünk össze pár faszit küldjük be őket egy szál lapáttal hogy szedjék ki a cuccost ha meg élve megusszák kapnak egy lapot miszerint nemzeti hősök. Utánna boldogan élnek addig az egykét hétig amíg sugárbetegségben megnem halnak.

    Fun volt komolyan ne vegye senki!
  • Yetike
    #36
    Akkor pánik lett volna, nemzetközi felháborodás (büdös madzsarok bénáznak itt a szar kohóikkal), betíltatták volna az erőművet és emiatt összeomlana a gazdaság és nem utolsó sorban megbuktatnák a kormányt.

    Lehetséges.
  • Ron Ragm
    #35
    Nem.. Igen! Az ellen nem véd...:)
  • schoma
    #34
    És hova?
  • see.aakogh
    #33
    Szerintem a média túllihegi ezt a Paksos dolgot, a Magyar Nemzet is, a Blikk is a Mai Nap is az RTL Klub is és minden ilyen szar. Nincs nagy hír, így valamivel foglalkozni kell! Ha nagy géz lenne, már rég evakuálták volna paks 300kilométeres körzetét...
  • Madmaxx
    #32
    Itt irsz bazze hozzánk meg nem is jössz fel! te szemét gyesznó! szégyeld magad!
  • hali
    #31
    nálunk van atombunker (kocsord)
    :D
  • [HUN]PAStheLoD
    #30
    inkább előbb!
  • SoDI---
    #29
    bumm?
  • K.András
    #28
    bumm :)
  • SoDI---
    #26
    A "gáz" szót kéretik nem szó szerint érteni, hanem a "baj" szinonimájaként
  • SoDI---
    #25
    Hogy a szavaiddal éljek...
    egy fasz vagy,aki a korridornak hisz
  • SoDI---
    #24
    KÖNYÖRGÖM!
    Az osztrákok mit is csináltak, te idióta?!
    Odamentek az erőmü mellé, és méricskéltek a doziméterjeikkel. Majd mondták, hogy "hát idekinnt nincs gáz".
    Hát persze hogy nincs!
    Ezt nem is állitotta senki se egy szóval se!

    Elolvastad te egyáltalán a Magyar Nemzet cikket?
    És elolvastad azt, hogy az osztrákok miről nyilatkoztak?

    Mert a kettő nem zárja ki egymást!

    Bent az erőmüben nagyobb a gáz, mint ahogy a (mivel ez nem politikai fórum, ezért nem irom, milyen beállitódottságú média) minden jel szerint hazudja.

    Ha egyszer erőmü beli dolgozóktól szivárog ki a hir, lehet hinni neki! Mit mond a Magyar Nemzet?

    Azt mondja, hogy az oszták zöld szervezetnek igaza van, most még nincs gáz. De könnyen, nagyon nagyön könnyen lehet. És ennek sokkal nagyobb a valószinüsége, mint ahogy a hiradásokból kitünik!
  • [Walaki]D`Lair
    #22
    Nesze....
  • [Walaki]D`Lair
    #21
    mert egy fasz vagy,aki az agyar nemzetnek hisz....gondolod, hogy az oszrtákok hazudnánk, hisz ha robban az erőmű az nekik is, meg egséz európának szar....
  • SoDI---
    #20
    ennéK, bocs
  • SoDI---
    #19
    A mai hiradóban láttam egy paksi zöldséges standot. Tudom, hogy a környezetbe kijutott káros anyag mennyiség most MÉG olyan jelentéktelen, hogy semmi okom se lenne ezt gondolni, de nekem mégis az volt az első dolog, ami megfogalmazódott a fejemben, hogy "na most onnan se ennél almát".
  • FREAK
    #18
    :DD
  • Factor_007
    #17
    a robbanáws napján le kéne menni a strandra, mert a töri könyvben volt hogy a csávorol eltünt a ruha.
    Szal le a strandra azt a csajokat...
  • SoDI---
    #16
    Azok a bizonyos oszták szakemberek megtekintették vajon saját szemükket a pihentetőmedencét?
  • Madmaxx
    #12
    Miért kelt pánikot sodi inkább ezt mondanám.
  • FREAK
    #11
    ismerek valakit, aki ott dolgozik, majd megkérdezem

    bár ma is fórumozott, meg dumáltam vele, és nem jajgatott

    újra csak a kurva pánikkeltés
  • Madmaxx
    #10
    honnan tudod hogy hazudnak jó lenne ha leállnál mert ez már rágalmazás. Amugy az osztrák szakértők is megmondták hogy nincs komoly baj.
  • SoDI---
    #8
    Akkor hagyjuk a kommunistákat.
    Miért hazudnak most ismét, politikai hitvallásuktól függetlenül?
  • Factor_007
    #7
    "Sajnos nem tudom összeszedni a gondolataimat, mert félek...
    Ha ez ténleg igaz akkor csak ezt mondom
    "Egyetlen dolog amit tehetsz ha a halál rád mosolyog, hogy visszamosolyogsz"
    Tegyük mi is ezt: :D
  • SoDI---
    #4
    Egy idevágó idézet egy másik fórumról:
    "Nem szeretnék pánikot kelteni, mert nem értek az atomfizikához. De az egyik távoli ismerősöm jelenleg is a helyszínen van (mérnök) és azt mondta, hogy nagyon komoly baj van. A helyzetet jelenleg tudják uralni, de teljesen tanácstalanok. Nem tudom egzakt módon megfogalmazni, amit hallottam, de egy _aktív_ fűtőelem (kazetta?) kinyílott, amit folyamatosan hűteni kell _folyó vízel_, nem lehet medencébe tenni, mert pillanatok alatt felforrna. Sajnos nem tudom összeszedni a gondolataimat, mert félek... Uagyais azt mondta, hogy előfordulhat, hogy még sokkal komolyabb, egész országra/régióra kiható gond is történ_het_. Azt mondta, hogy a sugárzás is nagyobb kárt okozott több dolgozón, mint ahogy a hivatalos közleményekben említik. A készültségi szint múlt csütörtök óta magas, tehát a hírforrások is "ferdítettek".

    Vajon miért hazudnak a kommunisták most ugyanúgy, ahogyan 1986-ban tették?!
  • Factor_007
    #3
    kezdhetünk edzeni mert ha ez fölrobban, akkor lesz ám futás...
  • Madmaxx
    #2
    wááá robban meneküljünk wááááá
  • SoDI---
    #1
    Paks: vezetői mulasztások az üzemzavar hátterében?
    2003. április 18. 9:25

    Magyar Nemzet
    A hivatalos közléseknél lényegesen súlyosabb a helyzet a Paksi Atomerőműben, ahol szakértők szerint elképzelhető, hogy a nem 3-as fokozatú üzemzavar, hanem 5-ös veszélyességi fokozatú baleset történt. A Magyar Nemzet úgy tudja, a történtek hátterében vezetői mulasztások sorozata húzódik.


    A Magyar Nemzet értesülései szerint nemcsak megsérült, hanem teljesen szétesett az a harminc, radioaktív üzemanyag-tablettákat tartalmazó kazetta, amelyet vegyi tisztításnak kívánta alávetni a Paksi atomerőműben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg szinte teljesen ellenőrizetlen módon helyezkednek el radioaktív anyagok az erőmű tisztítótartályában. Ez a helyzet a szakértők szerint könnyen katasztrófához vezethet, ha beindul a láncreakció. A rendszer egyelőre stabil, de az erőmű vezetői orosz szakembereket kértek fel a hibák elhárítására.


    A legnagyobb gondot az okozza, hogy a széttört kötegeket egyelőre nem képesek kiemelni a helyükről. Ez a helyzet a lap információi szerint azért állt elő, mert a tisztítási technológia alkalmazásakor nem tartották be a háromszoros biztonsági elvet. Ez azt jelenti, hogy egy hiba esetén még legalább két biztonsági elem kell, ami megakadályozza a balesetet. A nem mindennapi állapotok feltehetőleg annak is köszönhetőek, hogy egyes vezetők évek óta mulasztásokat követtek el.


    Már több mint öt éve észleltek ugyanis szennyeződéseket a rendszerben, de az ezeket vizsgáló vegyészeti osztály, csak annyit tett, hogy úgynevezett dekontanizálással lemaratta ezeket az üzemanyagpálcákról, ami újabb szennyezéshez vezetett. Jelenleg az erőmű 1-es, 2-es, 3-as blokkja is tisztításra szorul, de ezek után kérdéses, hogy alkalmazhatják-e az eddig használt technológiát. Egyetemi szakértők szerint, ha ennyire veszélyes a helyzet, akkor a hivatalos közlésekkel ellentétben nem 3-as, hanem 5-ös veszélyességi fokú balesetről van szó, amelyhez hasonló legutóbb Three Mile Islandon történt. A szakemberek megerősítették azt is, hogy ilyen súlyos üzemzavar estén károsanyag-kibocsátás történhet az erőmű közelében. Hasonló esetekben megelőző intézkedéseket kell tenni, például jódtablettákat kell kiosztani a lakosságnak. Ilyen intézkedést azonban nem rendelt el az önkormányzat, pedig tegnap 11 órakor zárt ülésen tájékoztatták az erőmű vezetői a képviselőket a helyzetről. A meghibásodás kijavítása hetekig is eltarthat, ezért a tervek szerint az önkormányzat közmeghallgatást is tart az ügyben a paksi polgármesteri hivatalban.


    Tegnap már az erőmű is elismerte, hogy súlyosabb üzemzavar történt múlt csütörtökön a Paksi atomerőműben, mint arról az intézmény akkor tájékoztatta a közvéleményt. Az üzemzavart a nemzetközi nukleáris eseményskálán először csak kettes fokozatúnak minősítették, de ezt szerdán hármas fokozatra emelték, mivel a tisztítórendszer többtonnás fedelének levétele után kiderült, nem csupán egy fűtőanyagpálca sérült, hanem a tartályban lévő harminc fűtőanyagköteg mindegyike.


    Mivel a meghibásodott tisztítórendszert a francia-német tulajdonú Franatome ANP szállította és üzemelteti, az eset egyesek szerint nemzetközi per lehetőségét is felveti. Illés Zoltán, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának fideszes alelnöke a nem megfelelő tájékoztatás miatt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kováts Balázs, a Paksi Atomerőmű tájékoztató- és látogatóközpontjának főosztályvezetője a Magyar Nemzettel közölte: nem súlyosbodott a helyzet múlt csütörtök óta, mindössze olyan tényeket ismertek meg, amelyekről eddig nem volt tudomásuk.


    Az új, hármas fokozatú besorolást jóváhagyó Országos Atomenergia-hivatal műszaki főosztályvezetője, Lux István a Magyar Nemzetnek elmondta: a potenciális veszélyhelyzet miatt mind az erőmű, mind az atomenergia-hivatal balesetelhárítási szervezetet állított fel tegnap éjszaka. Szerinte megfelelő volt a tájékoztatás. A Global 2000 osztrák környezetvédő szervezet sugárzást mérő csoportot küld Paksra.


    Forrás: Magyar Nemzet