49
A Magyar Nemzet egyik cikke szerint Pakos sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt hazudják nekünk.
 • [Walaki]D`Lair
  #49
  Na...én is ezt mondtam....csak ugye a Magyar Nemzet cikke szerint....
 • Hunnenkoenig
  #48
  Azt hiszem nem ertettel meg :-)
  Az osztrakok minden szarert höbörögnek, ha a szomszedban törtenik! Ha ök paks MELLETT 30km-re egy atomdarabot talaltak volna, akkor mar menne a tüntetes, meg a felszolitasok meg a ragalmazas meg az EU birosag elötti feljelentes.

  Szoval, ha ök nem csinalnak semmit, akkor nem kell fosnod :-)
 • PResident Evil
  #47
  valahogy egyet kell értenem...
 • PResident Evil
  #45
  csak annyi: LOL
 • [Walaki]D`Lair
  #44
  ott voltál?
 • SoDI---
  #43
  Értsd már meg, hogy azok az osztrákok nem mentek be az erőmübe, csupán mellette méricskéltek.
  Méricskélhetnek nyugodtan.

  A Magyar Nemzet hir nem arról szól, hogy sugárzás van. Hanem arról, hogy súlyosabb a helyzet, mint az állitják, mert bármikor beindulhat a láncreakció!
 • Hunnenkoenig
  #42
  Ha az osztrakok azt mondjak okes, akkor okes. Azok meg a környezetvedelmet lihegik tul (bar mondjuk jol teszik).

  Szoval, ha ök nem höbörögnek, akkor nincs ok az aggodalomra.

  Amugy meg egy atombunker mire jo? Hogy tuleld a robbanast, aztan par het mulva meghalj sugarfertözesben. Ha esetleg megis lent szandekoznal maradni par szaz evig, mig a sugarfertözes elmulik, akkor meg ehen halsz :-))
 • mohus
  #41
  én meg veszek egy bérletet Noé metrójába...az védett:)
 • [HUN]PAStheLoD
  #40
  nice
 • Ron Ragm
  #39
  ja:)
 • Davidus
  #38
  Fallout 3
 • Yetike
  #37
  Csináljuk azt amit a ruszkik 86ban! Szedjünk össze pár faszit küldjük be őket egy szál lapáttal hogy szedjék ki a cuccost ha meg élve megusszák kapnak egy lapot miszerint nemzeti hősök. Utánna boldogan élnek addig az egykét hétig amíg sugárbetegségben megnem halnak.

  Fun volt komolyan ne vegye senki!
 • Yetike
  #36
  Akkor pánik lett volna, nemzetközi felháborodás (büdös madzsarok bénáznak itt a szar kohóikkal), betíltatták volna az erőművet és emiatt összeomlana a gazdaság és nem utolsó sorban megbuktatnák a kormányt.

  Lehetséges.
 • Ron Ragm
  #35
  Nem.. Igen! Az ellen nem véd...:)
 • schoma
  #34
  És hova?
 • see.aakogh
  #33
  Szerintem a média túllihegi ezt a Paksos dolgot, a Magyar Nemzet is, a Blikk is a Mai Nap is az RTL Klub is és minden ilyen szar. Nincs nagy hír, így valamivel foglalkozni kell! Ha nagy géz lenne, már rég evakuálták volna paks 300kilométeres körzetét...
 • Madmaxx
  #32
  Itt irsz bazze hozzánk meg nem is jössz fel! te szemét gyesznó! szégyeld magad!
 • hali
  #31
  nálunk van atombunker (kocsord)
  :D
 • [HUN]PAStheLoD
  #30
  inkább előbb!
 • SoDI---
  #29
  bumm?
 • K.András
  #28
  bumm :)
 • SoDI---
  #26
  A "gáz" szót kéretik nem szó szerint érteni, hanem a "baj" szinonimájaként
 • SoDI---
  #25
  Hogy a szavaiddal éljek...
  egy fasz vagy,aki a korridornak hisz
 • SoDI---
  #24
  KÖNYÖRGÖM!
  Az osztrákok mit is csináltak, te idióta?!
  Odamentek az erőmü mellé, és méricskéltek a doziméterjeikkel. Majd mondták, hogy "hát idekinnt nincs gáz".
  Hát persze hogy nincs!
  Ezt nem is állitotta senki se egy szóval se!

  Elolvastad te egyáltalán a Magyar Nemzet cikket?
  És elolvastad azt, hogy az osztrákok miről nyilatkoztak?

  Mert a kettő nem zárja ki egymást!

  Bent az erőmüben nagyobb a gáz, mint ahogy a (mivel ez nem politikai fórum, ezért nem irom, milyen beállitódottságú média) minden jel szerint hazudja.

  Ha egyszer erőmü beli dolgozóktól szivárog ki a hir, lehet hinni neki! Mit mond a Magyar Nemzet?

  Azt mondja, hogy az oszták zöld szervezetnek igaza van, most még nincs gáz. De könnyen, nagyon nagyön könnyen lehet. És ennek sokkal nagyobb a valószinüsége, mint ahogy a hiradásokból kitünik!
 • [Walaki]D`Lair
  #22
  Nesze....
 • [Walaki]D`Lair
  #21
  mert egy fasz vagy,aki az agyar nemzetnek hisz....gondolod, hogy az oszrtákok hazudnánk, hisz ha robban az erőmű az nekik is, meg egséz európának szar....
 • SoDI---
  #20
  ennéK, bocs
 • SoDI---
  #19
  A mai hiradóban láttam egy paksi zöldséges standot. Tudom, hogy a környezetbe kijutott káros anyag mennyiség most MÉG olyan jelentéktelen, hogy semmi okom se lenne ezt gondolni, de nekem mégis az volt az első dolog, ami megfogalmazódott a fejemben, hogy "na most onnan se ennél almát".
 • FREAK
  #18
  :DD
 • Factor_007
  #17
  a robbanáws napján le kéne menni a strandra, mert a töri könyvben volt hogy a csávorol eltünt a ruha.
  Szal le a strandra azt a csajokat...
 • SoDI---
  #16
  Azok a bizonyos oszták szakemberek megtekintették vajon saját szemükket a pihentetőmedencét?
 • Madmaxx
  #12
  Miért kelt pánikot sodi inkább ezt mondanám.
 • FREAK
  #11
  ismerek valakit, aki ott dolgozik, majd megkérdezem

  bár ma is fórumozott, meg dumáltam vele, és nem jajgatott

  újra csak a kurva pánikkeltés
 • Madmaxx
  #10
  honnan tudod hogy hazudnak jó lenne ha leállnál mert ez már rágalmazás. Amugy az osztrák szakértők is megmondták hogy nincs komoly baj.
 • SoDI---
  #8
  Akkor hagyjuk a kommunistákat.
  Miért hazudnak most ismét, politikai hitvallásuktól függetlenül?
 • Factor_007
  #7
  "Sajnos nem tudom összeszedni a gondolataimat, mert félek...
  Ha ez ténleg igaz akkor csak ezt mondom
  "Egyetlen dolog amit tehetsz ha a halál rád mosolyog, hogy visszamosolyogsz"
  Tegyük mi is ezt: :D
 • SoDI---
  #4
  Egy idevágó idézet egy másik fórumról:
  "Nem szeretnék pánikot kelteni, mert nem értek az atomfizikához. De az egyik távoli ismerősöm jelenleg is a helyszínen van (mérnök) és azt mondta, hogy nagyon komoly baj van. A helyzetet jelenleg tudják uralni, de teljesen tanácstalanok. Nem tudom egzakt módon megfogalmazni, amit hallottam, de egy _aktív_ fűtőelem (kazetta?) kinyílott, amit folyamatosan hűteni kell _folyó vízel_, nem lehet medencébe tenni, mert pillanatok alatt felforrna. Sajnos nem tudom összeszedni a gondolataimat, mert félek... Uagyais azt mondta, hogy előfordulhat, hogy még sokkal komolyabb, egész országra/régióra kiható gond is történ_het_. Azt mondta, hogy a sugárzás is nagyobb kárt okozott több dolgozón, mint ahogy a hivatalos közleményekben említik. A készültségi szint múlt csütörtök óta magas, tehát a hírforrások is "ferdítettek".

  Vajon miért hazudnak a kommunisták most ugyanúgy, ahogyan 1986-ban tették?!
 • Factor_007
  #3
  kezdhetünk edzeni mert ha ez fölrobban, akkor lesz ám futás...
 • Madmaxx
  #2
  wááá robban meneküljünk wááááá
 • SoDI---
  #1
  Paks: vezetői mulasztások az üzemzavar hátterében?
  2003. április 18. 9:25

  Magyar Nemzet
  A hivatalos közléseknél lényegesen súlyosabb a helyzet a Paksi Atomerőműben, ahol szakértők szerint elképzelhető, hogy a nem 3-as fokozatú üzemzavar, hanem 5-ös veszélyességi fokozatú baleset történt. A Magyar Nemzet úgy tudja, a történtek hátterében vezetői mulasztások sorozata húzódik.


  A Magyar Nemzet értesülései szerint nemcsak megsérült, hanem teljesen szétesett az a harminc, radioaktív üzemanyag-tablettákat tartalmazó kazetta, amelyet vegyi tisztításnak kívánta alávetni a Paksi atomerőműben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg szinte teljesen ellenőrizetlen módon helyezkednek el radioaktív anyagok az erőmű tisztítótartályában. Ez a helyzet a szakértők szerint könnyen katasztrófához vezethet, ha beindul a láncreakció. A rendszer egyelőre stabil, de az erőmű vezetői orosz szakembereket kértek fel a hibák elhárítására.


  A legnagyobb gondot az okozza, hogy a széttört kötegeket egyelőre nem képesek kiemelni a helyükről. Ez a helyzet a lap információi szerint azért állt elő, mert a tisztítási technológia alkalmazásakor nem tartották be a háromszoros biztonsági elvet. Ez azt jelenti, hogy egy hiba esetén még legalább két biztonsági elem kell, ami megakadályozza a balesetet. A nem mindennapi állapotok feltehetőleg annak is köszönhetőek, hogy egyes vezetők évek óta mulasztásokat követtek el.


  Már több mint öt éve észleltek ugyanis szennyeződéseket a rendszerben, de az ezeket vizsgáló vegyészeti osztály, csak annyit tett, hogy úgynevezett dekontanizálással lemaratta ezeket az üzemanyagpálcákról, ami újabb szennyezéshez vezetett. Jelenleg az erőmű 1-es, 2-es, 3-as blokkja is tisztításra szorul, de ezek után kérdéses, hogy alkalmazhatják-e az eddig használt technológiát. Egyetemi szakértők szerint, ha ennyire veszélyes a helyzet, akkor a hivatalos közlésekkel ellentétben nem 3-as, hanem 5-ös veszélyességi fokú balesetről van szó, amelyhez hasonló legutóbb Three Mile Islandon történt. A szakemberek megerősítették azt is, hogy ilyen súlyos üzemzavar estén károsanyag-kibocsátás történhet az erőmű közelében. Hasonló esetekben megelőző intézkedéseket kell tenni, például jódtablettákat kell kiosztani a lakosságnak. Ilyen intézkedést azonban nem rendelt el az önkormányzat, pedig tegnap 11 órakor zárt ülésen tájékoztatták az erőmű vezetői a képviselőket a helyzetről. A meghibásodás kijavítása hetekig is eltarthat, ezért a tervek szerint az önkormányzat közmeghallgatást is tart az ügyben a paksi polgármesteri hivatalban.


  Tegnap már az erőmű is elismerte, hogy súlyosabb üzemzavar történt múlt csütörtökön a Paksi atomerőműben, mint arról az intézmény akkor tájékoztatta a közvéleményt. Az üzemzavart a nemzetközi nukleáris eseményskálán először csak kettes fokozatúnak minősítették, de ezt szerdán hármas fokozatra emelték, mivel a tisztítórendszer többtonnás fedelének levétele után kiderült, nem csupán egy fűtőanyagpálca sérült, hanem a tartályban lévő harminc fűtőanyagköteg mindegyike.


  Mivel a meghibásodott tisztítórendszert a francia-német tulajdonú Franatome ANP szállította és üzemelteti, az eset egyesek szerint nemzetközi per lehetőségét is felveti. Illés Zoltán, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának fideszes alelnöke a nem megfelelő tájékoztatás miatt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kováts Balázs, a Paksi Atomerőmű tájékoztató- és látogatóközpontjának főosztályvezetője a Magyar Nemzettel közölte: nem súlyosbodott a helyzet múlt csütörtök óta, mindössze olyan tényeket ismertek meg, amelyekről eddig nem volt tudomásuk.


  Az új, hármas fokozatú besorolást jóváhagyó Országos Atomenergia-hivatal műszaki főosztályvezetője, Lux István a Magyar Nemzetnek elmondta: a potenciális veszélyhelyzet miatt mind az erőmű, mind az atomenergia-hivatal balesetelhárítási szervezetet állított fel tegnap éjszaka. Szerinte megfelelő volt a tájékoztatás. A Global 2000 osztrák környezetvédő szervezet sugárzást mérő csoportot küld Paksra.


  Forrás: Magyar Nemzet