5
Újraindul a gépem, de mitől?
  • vacak81
    #5
    Megpróbálom azt is hétfőn, mert akkor megyek vissza a koliba. Majd cserélgetem őket, meg minden és reménykedek.
  • Gerry
    #4
    Mi van, ha csak azt a ramot rakod be egyedül, amelyikkel most god van? Akkor is újraindol, mert lehet, hogy csak a kettő együtt nem megy (volt egy ilyen esetem egy A7V266-E lappal és 2 egyforma Winbonddal...)
  • vacak81
    #3
    Előtte teljesen OK volt. Az érintkezések elvileg jók, procin a hűtő jól van és nem melegszik túl a proci. Ha kiveszem a ramot, akkor nem indul újra. A 24 órás Memtest-et kipróbálom majd, ha lesz rá időm, hátha...
    Csak azért gondoltam a tápra, mert eddig is elég meleg tudott lenni a terheléstől, most meg kapott egy plusz fogyasztót és az lehet, hogy sok volt már neki.
    A ramot nem szeretném mellőzni, mert kell. Mostanában túl sokat kiabált az XP, hogy kevés a 256 MB.
    Esetleg még valami hibalehetőség?
  • dikki*yysw
    #2
    És előtte teljesen ok volt?

    Ha

    az összes érintkezés... ide, táp, 12v-ok, stb. rendben van;
    nem lazítottad meg a procin a hűtőt, és nem melegszik túl;
    24 órán keresztül futott a memtest (8 óra még csak a nyújtás, bemelegítés :) );
    kiveszed a ramot és akkor is újraindul a gép;

    akkor lehet, kevés a táp. Ha ram nélkül frankó, akkor értelemszerűen mellőzni kényszerülsz a ramot :-)
  • vacak81
    #1
    Az a helyzet, hogy amióta betettem még egy 256 MB-os RAM-ot a gépembe, rendszertelenül újraindul. A RAM elvileg jó, mert a Memtest86 vagy 8 órán keresztül futott hiba nélkül, meg előtte ez a RAM ment Apu gépében vagy fél évig gond nélkül. A most bent lévő két RAM ugyanolyan (ugyanaz a márka, sorozat, méret). Talán a táp lehet kevés, de ebben nem vagyok biztos. Egy Codegen 300W-os hajtja a következő konfigot: Asus A7V333, AMD XP 1800+, MSI GF4 Ti4200 64 MB, 2x256 MB Winbond RAM, 3Com hálókártya, 80 GB Maxtor, Teac 40x író, LG DVD-olvasó. Ja, ha még számít, USB-re van kötve egy nyomtató és egy scanner. Boltokban azt mondták, hogy lehet a táp, de alaplap is hibás lehet. Nektek mi a véleményetek?