69
  • Dredd
    #69
    A Doom3-on elsírtam magam itthon, mikor felraktam azt a 3 kalózpályát amit le lehetett tölteni. simán 8-15 fps, ha action volt 3-8 fps...., de ha több monszta jött leesett 1 alá is! Ott és akkor jöttem rá, hogy ez a gép, ami tavaly még jó volt ma már.... ehhhh..... (ASUS A7V333, AMD XP 1700+ 512MB 333MHz DDR RAM, InnoGF4 Ti4200 128MB)
    A köv kártyám viszont biztos hogy ATI lesz, ha a 9700-asnak 50ezer körülire le fog esni az ára. Ez előtt egy 8500-as Radeonom volt.

    Amúgy ezt a videokártyát pl. jó ha 10%-al tudom húzni csak.
  • Power
    #67
    A 9600PRO:
    http://firingsquad.gamers.com/hardware/radeon_9600_pro_overclocked/default.asp

    core/mem: 547/365, 400/300-ról
    ez 36,75% core órajel tuning.
  • Poki
    #59
    Nem is azért írtam amit írtam, mert nem tom megkülönböztetni a valóságot ettől, hanem csak azért mert nem bejövök ide valami okosságot olvasni, erre megy a szitkozódás :)
    Én is röhögök rajtatok.
    Hát az tutti, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja (nem akartam minősíteni senkit), csak az a baj, hogy a programozók is azt hiszik, hogy az a fasza ha ők is a legbikább kártyára hoznak ki mindent. Ez a szar. Mert azt gondolja a hardware gyártó is, mindenki fullra el van engedve lével ezért hajigáljuk kifele a kártyákat 1000-el. De ezen nincs is mit csodálkozni, mivel fogyasztói társadalomban élünk és mindenki vesz mindent ha van pénze, én is ijen vagyok :)
  • 3P
    #58
    Erre mi mast is irhatnek:
    :D :D :D
  • Poki
    #50
    Imike!
    Azért nem optimalizálnak, mert így gyorsabb a programozóknak kidobni egy játékot, és emiatt dugig is vannak buggal. Mert minek optimalizálni egy gamét, ha az ati meg nvidia úgyis fejleszti a jobbnál-jobb kártyákat, meg a többi hardver is iszonyatos teljesítményre képes.
    Most remélem a DOOM III az más lesz. Ahogy elnéztem annak a grafikája eléggé túlnő a mostani Home configokon (e3 demo alpha 0.02 v) és azon kell optimalizálni rendesen. Az a game télleg mutat valamit az optimalizálásból és nem annyira egysíkú mit a mostani gamék. Mondjuk minden mostanában unreal motorra épül :)
  • Poki
    #49
    Arról meg annyit hogy télleg tök felesleges 100-150 ezreket kidobni az ablakon egy ijen kártyára, mivel úgyis jön a következő meg a következő meg aztán megint, és vannak értelmesebb dolgok is mint mindig erre költeni + alíg használja ki valami. Ha annyira akar az Mber játszani értelmesebb konzolt venni, legalább arra optimalizálják a gamét, és annak több értelme van + a konzol töredéke egy új videjókártyának nem is beszélve ha egy komplett fullextrás gépet nézek, mivel full videjó akkor fullos proci állatsok ram stb. Szarok bele az új technológiákba, legyen ati vagy nvidia. Én is most vettem G4 Ti 4200-t és maximálisan elégedett vagyok, mivel fullosra húzva Unreal2 igaz szaggat de ha leveszem a tájtextúrat fullról középre nagy különbség nincs és tutti jól megy.
    Na cak ennyi az én véleményem.
  • Poki
    #48
    Igazad van. Ez röhej ami itt megy. Egyre kevésbé van értelme a fórumnak, mert értelmes dolgok nem igazán hangzanak el. Az lenne mindenkinek a legjobb ha belaszarna atinever írásába, mert mi a francnak itt köcsögölni? Szerintem adjátok meg az egymás telefonszámát, találkozzatok valahol és ha ott is köcsögöltök akkor verjétek szét egymás képét, és feküdjetek vérbe fagyva. Idejövök hátha van normális írás, de mindenhol csak "anyád", "köcsög" (leszámítva azt a néhány normális írást)elég unalmas.
    Na mind1. Részemről ennyi. atinever & sexmachine + akit érint, jobb lenne ha levédenétek a neveteket, mert többször felmerül bennem, hogy aki szidja a másikat, az ugyanaz és csak dedós hülyeségét elégíti ki. Mondjuk ez sem száz százalékos, inkább a felfogás és íkú hiányzik. Na mostmár ha valaki beszól nekem is akkor írhat telefonszámot és megbeszéljük

  • 3P
    #47
    Imadom a stilusod, egyszeuen nick nev nelkul is lesir, hogy milyen ember lehetsz. Na jo ne szemelyeskedjek.

    Hogy miert is allitom, hogy ragaszkodsz hozza?
    Na lassuk! A linket bar egyszer ajanlottad, de tobbszor itt a hozzaszolasaidban vissza-vissza tertel arra bizonyos cikkre, illetve annak egy reszere. Szerintem ez a ragaszkodas. Lehet hogy en ragaszkodom az Anand tesztjehez, de szamold ossza az ujjacskaidon, hogy en hanyszor utaltam ra. Majd keresed elo a masik kezedet es azon szamold ossze az ujjacskaiddal, hogy te hanyszor tertel ki utalassal az Xbit tesztjere.

    A masik aprosag, hogy en meg veletlenul sem emlitettem, hogy miert is mer mashogy az Xbit, mint a tobbi oldal ugy altalaban, pont a flame elkerulese veget meg csak celzast sem tettem, es most sem fogok. Ellenben latom, megha vedekezesul is, de nem vagy mentes a flame-tol. Sajnalom, ha igy erzelmi alapon allsz a dolgokhoz, es az alsagos objektivitas mely csapdajabol nem latod, hogy mi is van korulotted.

    Egyebkent IMYke-vel maximalisan egyet tudok erteni, az en zsebem nem arra talatak ki, hogy szamomra harmadlagos dolgokert vagyonokat fizessek ki.
  • IMYke2.0.0.0
    #43
    Inkább sírnunk kéne kollektívan azért, mert a mai (FPS-eken kívüli) játékkategóriák is olyan vasat követelnek, mintha olyan "jó" játékok lennének, hogy megérdemelnék...
    Pl.: az Age of Mythology, Praetorians stb... (GF4 alatt alig bírják). Minek?????

    Miért nem tudnak optimalizálni normálisan?

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::.
  • IMYke2.0.0.0
    #42
    Hangsúlyozom: nekem a teljesítmény és minőség összhangban kell. Szar GeForce FX hiába erős, amikor mekapcsolom a 8x-os simítást meghal... stb.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::.
  • IMYke2.0.0.0
    #41
    Srácok!

    Fogadjunk el valamit: az ATi Radeon 9700 Pro és társai szebbek és jobbak az NVidia mostani generációs chipjeinél! De azzal a kitétellel, hogy egy olyan gépben, ami nekünk sosem lesz: hiszen mindig olyan alaplap + proci + memória + monitor (stb.) társítással vizsgálják ezeket, amiket mimagunk nem, vagy csak a tehetősebbek tudnak megvásárolni... (itt nem szólnék olyan tesztoldalakról, ahol direkt Celeron 1000-eseken vizsgálgatnak, 100MHz-es SDRAMokon stb.)...

    Tehát: maradjunk annyiban és felejtsük el az egymás arcába dobott tortákat, anyázásokat, ovizásokat és lámázásokat, hogy MI nehezen tudjuk bizonyítani az állítások helyességét ill. helytelenségét...!

    (Mert ugye senkinek sincs annyi pénze, hogy fusson a sarki üzletbe egy brutál tesztgép-vásárlásért... Azt feledd el, hogy a Te 2000+-os géped mit tud, mindig van erősebb!)

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::.
  • 3P
    #38
    Na igen ez is egy nezopont, de nem az enyem...

    Viszont nem ertem, hogy miert ragaszkodsz ennyire egyetlen tesztoldal "meresehez". Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy Xbitlabs mar hosszu-hosszu ideje, tobb generacion at alulmerte es lehuzta az ATi kartyakat. Az okat nem tudom, talagatas meg pusztan flame.

    Sok aprosag van, ami alapjan ket termek kozul donteni lehet. Vannak elonyei egyik es masik oldalnak is mindenki merlegelhet, hogy szamara mi a fontos, de ha valaki nem akarja eszre venni a masik oldal erosseget, ugy csak sajat magat csapja be. Az mar csak amolyan slusszpoen, ha ennek orokosen hangot ad, mivel hiteltelenne, sot adott esetben nevetsegesse valik sajat irasaitol.
  • IMYke2.0.0.0
    #37
    Én nem fogom, nem is akarom szítani itt a hangulatot, csak egy valamit szeretnék megjegyezni Neked és talán másoknak is, akik azt hiszik "objektívak":
    Az objektivitás csapdája éépen az, hogy azt hisszük pártatlanul tudunk állást foglalni... már a véleméyn kialakításának gondolata is tereli gondolatainkat a megfelelő mondatok megfogalmazásához! Ergo: csak akkor vagyunk objektívak, ha azonnal kimondjuk az első szót, ami eszünkbe jut...!

    Azt kifejezetten sajnálom, hogy - valószínűleg - értelmes emberek ekkora baromságon vitatkoznak. A két termék közel sem nyújtja azt, amit a mai kor technikai lehetőségeinek és a fejlődési trendnek megfelelően kellene! Hiszen 2-3 és néhány hardver-szoftver párosításban akár 5-6 évnyi csúsztatást is felfedezhetünk! Az alapvető konstrukciókról nem is beszélve! 15 éven keresztül használtunk egy a megjelenését követő 4-5 év után elmaradott etchnológiát: x86.

    Tessék lehiggadni, és elfogadni: bábuk vagyunk, melyeknek a szájmozgását senki sem hallja, és etetnek minket a "legmodernebb", "legújabb", "leggyorsabb" stb. jelzőkkel ellátott eszközökkel, ahelyett, hogy végre összpontosítanának a MINŐSÉGRE!

    Uff...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::.
  • Zedas
    #36
    Köszike HZX. :)

    Én nem alacsonyodtam le annyira hogy válaszoljak, szegénynek...

    Mellesleg arra céloztam hogy még a Doom3 is csak Dx8-at igényel és kb. még egy évig teljesen felesleges Dx9-es gyorsítót venni (kivéve talán a Stalkert).

    Az más kérdés hogy a 4xAA valóban szép, de nem ér annyit amennyit ezekért a kártyákét kérnek.
  • Laza
    #29
    hummm... ahogy neztem a teszteket, jol lemaradt az FX.. :)
  • Borg
    #26
    Atinevert meg hagyjátok, 20-ad nickváltoztatása után sem jön rá, hogy senkit nem érdekelnek a hülyeségei amit irogat, a flame amit szit meg főleg nem.
  • Borg
    #25
    5 hetes késés...LOL
    Április elejére igérte az ATI a piaci megjelenést, ahhoz képest legrosszabb esetben is csak 2 hetet késett.

    Az FXre meg nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ha csak a konkurrens termékhez képest nézzük, akkor is 8 hónapot késett, és nem 4et, ha pedig az nvidia eredeti pr bullshitjéhez, akkor majd 1 évet.
  • Borg
    #24
    5 hetes késés...LOL
    Április elejére igérte az ATI a piaci megjelenést, ahhoz képest legrosszabb esetben is csak 2 hetet késett.

    Az FXre meg nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ha csak a konkurrens termékhez képest nézzük, akkor is 8 hónapot késett, és nem 4et, ha pedig az nvidia eredeti pr bullshitjéhez, akkor majd 1 évet.
  • 3P
    #23
    Ha te ajanlasz linket masoknak, akkor had tegyem meg en is:
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1779&p=9

    Itt van az egesz cikk:
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1779

    (Kerlek vidd ra az eger kurzord a kepekre, mert akkor valtozik a kep, ott egybol ki fog jonni a kulonbseg)

    Itt picit mashogy festenek a dolgok, es a netes oldalak 99% is, mint ahogy azt a te linkedben latjuk.
    Tartok attol, hogy az X-bitlabs egy driver hibaba kapaszkodott bele, amit varhatoan javitanak az ATi -nal is.
    De ha driver hibas kepekre vagysz, akkor azt en is tudok neked linkelni az FX-rol...

    A neved alapjan viszont latom, hogy abszoludt objektiven mered fel a ket kartyat... :)
  • Spenser
    #10
    Akkor én adok neked 6Hónap mulva 100 ezer forintot de akkor vegyél majd nekem 4 DB ijjen kártyát ok!???
  • Zedas
    #2
    Nem, ezt felesleges pénzkidobásnak hívják...