Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

krisztian005
Ha hozzáférhetõ ez a modell és megoldható hogy benne legyen a Lock on-ban akkor nem strapálnám magam a modellezéssel, egyrészt én sem tudnám jobban megcsinálni, másrészt alig van idõm rá, de ha nem megoldható akkor folytatom.

Seaweed
..soot keszul a ketuleses verziojuk is...kabint is frankon (SFP1 kereteihez merten) megcsinaltak!

Seaweed
A linkelt forumot vegignyalazva jol haladnak vele..lassan kiis adjak (ha kinem adtak meg!!)

Tehat SFP1 vonalon kijelenthetjuk hogy kar hozzakezdeni!!!!
Seaweed
Ne talalgassatok mar..egyertelmu SFP1 vonasokat hordoz mar elso ranezesre is a kepen lathato Gripen. Egyebkent meg linkeltem egy forumot...olvasni is kene nem csak nezni! <#ejnye1>
ColdFire
szerintem is, mintha emlékeznék egy ilyen modellre a kollekciómból😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Seaweed
Bar varhato volt hogy SFP1 vonal termekeny sceneje nem fogja parlagon hagyni a Gripent...
Seaweed
Hasznald a "valasz erre" gombot mert rohadtul nagy kavarodas lesz igy es nem lehet tudni ki kihez beszel!
Boconadi
az nem microsoft flight simulator 2004?
Seaweed
Ezek szerint van aki mar probalkozik (bar a skin itt ott hibadzik).
krisztian005
Ez a modell mibe van?

krisztian005
ja és kösz a cimet, jók a képek

Nini:

krisztian005
Én igazából csak a modellezéshez értek, pontosabban még csak tanulom, a modelt mint mondtam megcsinálom, nekem a Lock On a kedvenc repszimem, de szoktam mással is repülni és ha nem csak a lock On-ba hanem más szimekbe is betudná valaki rakni annak csak örülnék. Azt hittem ahogy a gépeket lelehet cserélni úgy megoldható lenne a pilótafülkével is, de ha csak azt sikerülne megoldani hogy ha csak egy pl. Mig29 fülkéjével is de benne lenne egy Gripen már az is jó volna.

Bucser
Ehhez csak annyit tennék, hogy hozzá az Allied force kiadója a Lead Pursuit is csak egy moddergroup volt. S egy árverésen bagóért vették meg a jogokat majd az eredetileg ingyenes modjukat (amit õk is a leakelt forráskód machinálásával írtak korábban) kiadták Allied force néven és tûzzel írtanak minden egyéb exe mod groupot (amik õk is voltak valaha). Persze õk meg kijátszák egymást így megy az üzengetés jobbra balra.

SFP-1-el jobban jársz. nincs normális gripen a progiban és könyebben is modolható az engine és talán segítséget is könyebben kapsz hozzá. Valamint a moddercommunity sokkal szélesebb rétegû mint a falcon esetén. viszont nem hardcore szim.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
(Ha engem kerdezel akkor meg azt mondom hogy inkabb SFP1 vonalhoz keszits Gripent mert Falcon4 leszarmazottjainak a helyzete eleg bonyolult. Egyszer ugye kikerult ilyen-olyan utakon a Microprose-tol haldoklasa es megszunese azaz vergodese vegen a Flacon 4 forrasa, azt vegul boldog boldogtalan felhasznalta. Van olyan ceg aki jogot is formalt ra, es mara eljutottak oda Falcon 4 vonalon hogy egymast marjak a modok keszitoi...egyiknek nagyobb az arca masiknal, kozben az a bizonyosceg meg fenyegeti mind hogy hagyjanak fel a modok es a forras "birizgalasaval" mert azt illegalisan teszik ,es a vegtermekuk is igy illegalis.....szal bonyolult es nem tul "stabil" a helyzet. Viszont melettuk (falcon4 reinkarnaciok) szol a jo avionikai hatterlehetoseg. De mas egyeb nem..szvsz csak a problema van tobb.(Epp ezert eleg gazos mind a bejutas egy Falcon projectbe..es meg az sincs kizarva hogy elkuldenek melegebb egtajra (ez akar nem is kizart hisz van egy banda akik egy delafriaki helyszinnel csinalnak oda modot es abban lesz vagy keszul vagy epp mar kesz is a Gripenjuk...kerdes mit szolnanak a konkurenciahoz...az egesz scene egy puskaporos hordo jelleget kelti sokszor....)
SFP1 csaladnal semmi ilyen nincs. az csinal addont/modot aki akar a fejlesztoket nem zavarja...eleve a szim az agyonmoddolhatosagarol hires. Hatranya az egyszerusitett avionika. (repmodell ha szakik dobjak ossze (egyre tobb a kulsosok kozt is a hozzaerto! es segitenek is!) van olyan /sot/ mint Falcon vonalon....).
(Egyebkent SFP1 vonalon akar tudok is segiteni mert kicsit konyitok hozza, eleg sokat birizgaltam mar azt)
Persze ezek kozul egyik se veszi fel pl repmodell teren a versenyt a Lockonnal..de itt meg gazos mert mar meglevo gep helyere lehet betenni gepet mint azt mondtam es mondtuk, igy nem lehet se a muszerfalat se a repmodellt modositani....szoval nagyon oszvermegoldas lenne....persze nem akarlak lebeszelni rola, csak tisztaba szeretnem tenni a dolgokat nehogy beleszaladj e "nem vart pofonba" 😉 )
A kabintémához:
Gyanítom elbeszéltünk egymás mellett! Te arra gondoltál hogy majd a gripenbe bele lehet ülni és ahhoz csinálsz kabint! El kell keserítselek! Ez nem lehetséges! 😞
Seaweed
"Gripen müszerfala jelentõsen eltér a Lock On-ban lévõ többi géptõl ezért eléggé bonyolult dolog lessz majd ezt megoldani, de reméljük ezt is megoldjuk valahogy. "

Ne remenykedj..most megmondom hogy veszett fejsze nyele az ugy....ha mar nagyon akarsz akkor ma talan 1-2 szim letezik amibe full be lehet tenni amit az ember szeretne. az egyik az SFP1 csalad, a masik a Falcon4 reinkarnaciok. De ez utobbiba nehezebb mert nincsenek kozkezen "tool"-ok amikkel lehet dolgozni, es a munkad at kell adni egyes csoportoknak hogy betegyek, vagy beallkozejuk...ellenben SFP1-hez kozkezen forognak a konverterek, editorok stb-stb.
Lockon szinten meg csak mar benne levo gepeket lehet lecsereberelni, kabint nem lehet valtoztatni. Szoval eleg halott ugy.
krisztian005
Sziasztok, "Egyet biztosra tudok a MiG-29 olyan 23e polygon!" ezt olvasva kicsit felbátorodtam és némi módosítás után adtam egy simító módosítót is a modelre amitõl szebb és highpoly modell lett, régebben olvastam játékkészítésrõl és ott max 1-2 ezer polys modelleket irtak ezért csináltam kezdetben olyan gyengére, most 13580 polygonból áll és még nagyon sok munka van rajta, sok helyen erõs az eltérés a valós géptõl, ezekkel a helyekkel még nem volt idõm foglalkozni, de lassan azért alakulgat, ha esetleg valaki tudna egy oldalcimet mondani amin olyan képek vannak amin a következõk jól látszanak: a hátsó futómü felfügesztésérõl, olyan kéne amin látszik hogy hogy nyillik ki, hogy van elhelyezkedve behúzva, még kellene olyan képek is amin látszik hogy a mozgó alkatrészek hogy vannak felfüggesztve, pl fékszárny, pilótafülke ablaka stb. én próbáltam keresni de nem nagyon találtam olyan képeket amin ezek jól látszanak.
" A pilótafülke egy nagyjából hasonlító forma + egy textúra rajta... Nincs benne animálva semmi.", ezzel nem egésszen értek eggyet, a pilótafülkébe a botkormány a gázkar és a müszerek mutatói is animálva vannak, bár az utóbbi nekem úgy tünt hogy csak a textura van animálva és nincs lemodellezve minden müszer, viszont mivel a Gripen müszerfala jelentõsen eltér a Lock On-ban lévõ többi géptõl ezért eléggé bonyolult dolog lessz majd ezt megoldani, de reméljük ezt is megoldjuk valahogy. Néhány kép a model jelenlgi állapotáról, bár már kezd Grippen alakja lenni szerintem csak most jön a modellezés neheze, amikor az apró részleteket kell megcsinálni amiktõl igazán függ egy modell valósághüsége, de remélem sikerül szépen megoldanom.

DummyBoy
Jó reggelt 😊

Jaja, a szándék a fontos 😊 Fõleg hogy anno elég sok dologban segitett, vele repültem elõször még anno 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

ENNYI!!!

(Erre mást nem is kell mondanom, egyrészt trendi, másrészt helytálló... <#nyes>)
Seaweed

És abban hol az élvezet?

Tudod szeretem magam mutogatni, elvégre is ha valami tökéletes azt nem szégyen bemutatni más embereknek... <#mf1>

(Jah igen meg még szerény is vagyok) <#gonosz1>
Seaweed
adjak mailcimet ahova megirhatod?! <#ravasz1><#vigyor3>
Majd visszaolvas ... <#nevetes1>

Boldog szülinapot Lockheed ! <#wave>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A gesztus bazze! <#wave>

Áhh mit is várok egy ilyen flémelésben betonná vált szívû embertõl! <#hehe><#idiota>
Seaweed
Hat nem valoszinu hogy megkoszoni...kintvan hollandiaban (vagy volt?!)...igen kicsi az eselye hogy erre jarjon.
ColdFire
bszn

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

DummyBoy
BSZN Lockhead!!! <#taps>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Elõrevetítem hogy új 3D modellt csak az 1.12a tud kezelni És azt is csak úgy hogy ha lecserélsz vele egy meglévõt!

1. Egyet biztosra tudok a MiG-29 olyan 23e polygon!

2. A pilótafülke egy nagyjából hasonlító forma + egy textúra rajta... Nincs benne animálva semmi.

3. Mint mondtam kicserélõs módszerrel megy a dolog így a fegyverzetet nem kell modellezni!

4. Ezt sajnos nem tudom csak annyit hogy egyszerûen a megfelelõ formátumba kell elmenteni amihez van plug-in...

5. Passzolom utánakérdezek!

6. Én csak az egyik új modellbõl történetesen a Walmis féle F-15C -bõl tudok kiindulni ott ugyan is új modellt kreált neki a készítõ!

Kérdéseidet/kéréseidet beraktam a vMH fórumra is hátha ott is akad valaki aki ért az ilyesmihez!
krisztian005
A Gripen amit készitgetek jelenleg 1443 polygonból áll, úgy számoltam hogy a kész modell kb 4x, 5x ennyi lenne. "A Su-25T jelenleg 53e" az nem semmi:-), de az az én és talán sokak gépéhez kicsit sok, esetleg csinálnék két modelt egy kissebb polygonszámut és egy nagyobbat A forum.lockon.ru cimet köszönöm de az én angol tudásommal sajnos nem sokra megyek, ha valaki megérdeklõdné a következõket annak nagyon örülnék
1. Hány polygonból áll az alap Lock On-ba egy repülõ, esetleg ha valaki tudna szerezni nagyfelbontású drótvázas(wireframe) képeket a Lock On-ban lévõ repülõkrõl, pilótafülkérõl, a lockon.ru-n találtam is ilyet de az tul kisfelbontásu és nem a legjobb szögbõl van, nem igazán tudtam kivenni belõle hogy vannak a gépek lemodellezve, vagy ha esetleg valaki tudna szerezni egy modelt 3ds formába az igazán nagy segítség volna.
2 A pilótafülkébe mik vannal lemodellezve és mi csak textura, ezekrõl is ha képek modell vagy bármit találtok nagy segítség.
3. A repölõk tudják használni az alapjátékban lévõ fegyvereket vagy külön lekell ezeket is modellezni
4 Hogy lehet a modelt berakni a játékba, és hogy érti meg a játék az animációs részt
5 A törés hogy van megoldva
6 A pilótát külön kell modellezni vagy mindhez ugyan azt használja
Most ennyi jutot eszembe, kicsit már fáradt vagyok ezért lehet hogy nem is a legértelmesebben irtam, mindenesetre ha tudtok minnél több informácíót gyüjtsetek a modellekrõl magyarul, mert másképp nem biztos hogy megértem, a modellezést én vállalom, nem igérem mikor leszek kész mert ez idõigényes az viszont nincs sok nekem, ha valaki ért a texturázáshoz jelezze mert azt még nem tanultam, igaz ez akkor lessz fontos ha kész a modell, ha esetleg skripteket kell irni az animációhoz ahoz is kéne valaki mert ilyesmihez sem értek.
Remélem sikerül elkészíteni egy szép és használható Gripent, és mindenkinek elõre is kszönöm a segítséget.

Seaweed
igazin(MiG-29):

Seaweed
Jah kb. Ezert is hivjak HDD-nek.
Juteszembe a mostani HDD üzemmódok sem felelnek meg a valóságnak lévén hogy ott a HUD képe látható tudtommal...
Mi számít Low-polynak? A Su-25T jelenleg 53e polygon körül mozog.. a Ka-50 még több lesz...

Amit biztosan animálni kell az ugye: a futómû, a "kacsa szárnyak", az oldalkormány, az ívelõlepok (flaps), orrsegédszárny, törzsféklap, kabin, GSF (gáz sugár fokozó), esetleg APU kiömlõnyílás és ha nagyon alapos vagy az állásszög adó meg az oldalcsúszás adó...

Valami nem világos mire gondolok tessék kérdezni!
Juteszembe én maximálisan támogatom a projektet és ha tudok segíteni valamiben szólj hátha! <#taps><#eljen>
Seaweed
Flanker 2-ben a "kis monitoron" az fals volt. Valosagban nincs ilyen a targyalt tipusokon igy Lockonba se kerult bele.
Kh-41-et ugy lehet csak hasznalni hogy meg az editorban meg kell adni egy celpontot. (Magyarul igy "programozod be" a raketanak a celpontot.)

Gripen: Hat akkor csinalj high-poly modelt. Lockon elbirja. Su-25TM is high-poly...sot agyon volt reklamozva anno hogy csak 1 futomuve tobb poligonbol all mint elotte egy komplett gep! Tobbi kerdesben szerintem fordultj a forum.lockon.ru-hoz es a fejlesztokhoz!
krisztian005
Sziasztok, lenne pár kérdésem, az elsõ az hogy a KH-41 típusú rakétát sehogy sem tudom használni, se kilõni se célt befogni, hogy lehet müködésre birni? a második én a Flanker 2-vel kezdtem és ha jól emlékszem abba volt a Su27-en és a Su33-on is olyan célzórendszer amivel a kis monitoron lehetett látni a célt, mint at A10-en, a Lock On-ba is van ilyen? mert én sehogysem tudtam használni, a harmadik az interneten próbáltam egy barátommal repülni és mikor lelõttem õ azt mondta még mindig repül, majd õ szólt hogy lelõtt de nekem semmi bajom nem lett, ez mitõl lehet és hogy lehet javítani? (Lock On 1.02-õm van).
Más, elkezdtem modellezni egy Gripent, eddig nem igazán csináltam lowpoly modelleket ezért nagyon lassan haladok és idõm se sok van, még csak most kezd Gripen alakja lenni, a képek senkit ne rémisszenek meg, most még elég ronda, darabos a modell, de igyekszem minnél jobban megoldani, viszont mint korábban irtam eddig még nem csináltam játékokba modellt és nem sok fogalmam van róla, fõleg olyan dolgok érdekelnek hány polygonból áll egy modell, meik részek kell külön legyenek a fõmodeltöl hogy animálhatók legyenek, a törések hogy vannak megoldva, a pilótafülkébe mik vannak lemodellezve és meik müszer csak textura. Ha valaki tud segíteni, vagy valakinek bármi ötlete van jó volna ha irnátok mert egyedül nem fogom tudni megcsinálni, fõleg hogy nincsenek megfelelõ információim, minden segítségnek örülök.

Scottt
Mert pró németes vok de közöm nincs az angolhoz de a magyartot is töröm(gyötröm) kémény ákczentussal

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Seaweed
Miert engem kerdezgetsz?! =>> http://forum.lockon.ru/
Scottt
Úristen akkor ez miért nem béta változat?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Seaweed
Mert nem csinaltak meg a programozok. <#gonosz1>
Scottt
Na ha annyira ráértek mondjátok meg miért nincs tv-s,lézeres bomba,póttartály az a-10a-n????

Seaweed
<#hehe>
Siluro
A mondat utolsó rászét úgyse hiszem el<#mf1>

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Seaweed
Ahh iszok en eleget meccsek utan, banatbol vagy orombol...hetkoznap mar a kutya se vagyik piara...<#gonosz1>
Siluro
Nemhogy elmennél egy yoo kocsmába és gondolkodnál a 4. vodka után, hogy az eldobható papírpelenkák hogyan befojásolják a föld globális felmelegedését. 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Seaweed
Este het ora van...mit kene csinalnom szerinted?! zenet halgatok es osztom az eszt az SG-n <#mf2>
Siluro
De ráérsz bakker 😄

Seaweed
Most mas topicokban flamelek, es osztom a a nepet!
Scottt
Csak jó volt az a flém most pang a fórum