30
Lehet-e így?
 • Tothicsa
  #30
  Hello! Nekem egy olyan próblémám lenne, hogy újratelepítettem az XP és a telepítés közben előjött egy olyan hiba üzenet, hogy hiányzik egy a3jkw8lu.sys nevű parancsfájl. Mi a teendő ilyenkor? ha valaki tudna segíteni akkor létszivesen az e-mail címemre küldje a választ : [email protected] Segítségeteket előre is kösz!
 • meggyi
  #29
  Norton Ghost leírás és más backup linkek, hátha érdekel valakit:

  http://www.terminal.hu/artread.php?id=27201911023716&page=0
  http://ghost.radified.com/ghost_1a.htm
  http://www.cp.hu/cp/gyakorlat/windows/vissza/index.html
 • meggyi
  #28
  Én Norton Ghost 2003 -at használok vagy már 2 éve, tökéletsen mükszik, 3 perc alatt visszaállitja a 3.5 Gb-ot a c partición.
 • ReaL KiLLeR
  #27
  hi!!
  lenne 1 nagyon nagy prob. vagyis nemtom mennyire nagy valojában én nemtok vele mitkezdeni mer ijennel még sose volt dolgom, mindig 1xüen ujraraktam a win-t az adataim mentése nélkül de mos ezt nemteszem meg komojan semmiért!!
  az a baj h tegnap eléggé instabil lett a win XP-m semmitse tuttam vele kezdeni lassu volt fagyott minden virusirtás se segitett se 1éb igy maratt az eddig nekem bajt soha nem okozo dolog h ne vesszenek a fájlaim mégis l1en vmi használhato rencer: XP install CD elö, boot a CD-rol - Xp telepités -> kijelölt op rencer (nekem 1etlen volt 1 particioval) helyreállitás/javitása..okk F8 elfogadom a miatyánkot bili-hez - másojja a fájlokat minden xarságot megcsinál kiirja h "a telepités ezen része siekeresen befejezödött" jóó restratolt a gépem minden okkénak láccik, igen de elkezdi tölteni az SP2-es XP-met nem emléxek de sztem nem igy kéne lennie hanem alapon ujra SP1-es verzionak és telepitésnek már windoz-os felületen ez hejett nekem tölti okk 1x megakad, kékhalál és ujraindul szal nemtölti vissza a winfost sehányaccorra!! a javitást is ujraprobáltam XP CD-rol de nemváltozott semmi!! majd a 3. nál már irogatta ki 55%-nál és 95%-nál a fálok másolásánál h ez meg az a fájl nem másolhato kihagyhatom de nemfog hejesen müködni a winfos..jóó mit tehettem volna kihagytam uccse változott semmi..1xüen nemtöltötte vissza!!
  nekem van ez alatt a win alattt amit nem tölt vissza kb 70GB nem kiirt game és 10GB DivX-es film és a naplozott msn dumák meg 1 nagyon fontos j1zettömb amibe mindent összeirtam mindig minden xart amit potolni nemtudnék és ezaz ami nagyon kell!! ha a game-k vesznénk nemszámitana DE let h hüje voltam de én más megoldást nemtaláltam F8-nál minden lehetöséget kiprobáltam, csökkentett mod, legutolso hejes konfig. etc. de nem jóó!!
  igy háát sajnos vagy nem ezt nemtom h kellett volna e de ideges voltam, hanal 4kor telepitettem 1 uj XP-t én hüje vagy nem hüje nemtom de ugyanarra a particiora amin van az alap XP-m, az SP2-es, de ugye a telepitö figyelmeztetett h a k anyámat mennyek a picsbe ne telepiccsek ujra a WINDOWS nevü könyvtárba jóó értem mér kiirta h trlödhet a doksik mappám is na ezaz amit nemakartam ezaz ami kell itt vannak a fontos cuccok!! szal 1 Windows2 mappába felraktam még 1 wint kiválasztottam h ezt tölcse be ez már ment nagyon örültem jee ottvan a C:\Documents and Settings-ben a másik nem betöltödö XP-m mind2 felhasználojának a mappája okk DE itt van a baj!! ugye elérhetök lennének a fáljjaim akkaor semibaj elmenteném el ujraraknék 1 win-t a többit törölném de nem igy van ojan szerencstlen vagyok bazze!! A Log-HC felhasználó dokumentumai elérhetöek ez alol a win alol de neekem nem ez kell hanem a - Ð.Ki££er- dokisjai az enyémek..de ez nem érhetö már el..mer kiir 1 error üzit h "nem érhetö el mer hozzáférés megtagadva" vagy ijesmit..háát idegroham!! nemértem h mér van ez h minden program fálj és az össze cuccom megvan pont ennek a felhasználoinak a doksikjaihoz nincs hozzáférés peddig semmise kell csak onnan pár cucc!! lécci segiccsetek h micsinájjak!!!!! azt hozzátszem h az SP2-es rox XP-men a -Ð.Ki££er- felhasználó volt az alap sokáig 1etlen ugye tejjes rencergazdai jogokkal rendelkezö..és jelszovl védett volt..kb rá 2 honapra szükség miatt létrehoztam a LoG-HC-t ennek szintén rencergazdai jogai vannak és ugyanazzal a jelszoval védett ezt mégis elérem..qa kérdés az ennyi info után h: hogyan férjek hozzá az én dokumentumaimhoz?? vagyis a másik XP default elsödleges userének a duksijaihoz? bármijen moccert meg megoldást szivesen fogadok csak menthssem el a cuccot ami kell!!
  köszike elöre is!! ha tuttam volna h ez lex..
 • rushman
  #26
  ?
  Akkor hogy kezeli az állandóan változó méretű és/vagy tartalmú rendszerfájlokat?
  ?
 • XMX
  #25
  Blackgamer: Erről hol olvastál - vagy vetted ezt?
 • XMX
  #24
  Opsz jól elolvastam :-(
 • XMX
  #23
  Krilev:
  Nem tom megyen-e PQDI parancssorosan paraméterezve - mert erre lenne szükséged az automatikus visszaállításhoz...
  ha nem, akkor DOS-os automata egerésző proggira van szükséged valszínű... vagy próbálkozz a Ghost-tal...
 • blackgamer
  #22
  Win98-at átirták olyan verzióra, hogy winyó nélkül cd-ről boot-ol, majd arrol is indul el az egész oprendszer
  hasznos dolog, főleg ahol félnek a virusoktól
 • Desiderata #21
  há, érdekes
 • Zozo76
  #19
  En anno csinaltam egy .bat allomanyt ami kimentette az egesz windows-t DOS-ABLAK alol majd sima mezei DOS alatt vissza lehetett allitani. Egyszeruen lementette .zip-be a DOS-ABLAK alatt a \WINDOWS \PROGRAM FILES konyvtarakat majd sima dos alatt vissza lehetett tolteni. Persze valami dos-os segedprogramot tartalmazott a hosszu filenevek miatt amit utana kulon tarolt. Tehat a zip csak sima 8+3-as formatumu volt.
 • darksun
  #18
  okoskodok: win bootlemez be töltés után: scanreg/restore az utoló működő mentés betölt
 • TomBond
  #14
  Adnál erre egy linket mert én nem találtam meg!
  Köszi
 • Zozo76
  #12
  Mi? A windows helyreallitoja?
 • Stann
  #11
  XP-vel is működik? Tehát ha egy szűz windowst lementek, majd mondjuk 1hónap múlva bedöglik, és helyreállítom olyan, mintha misem történt volna?!
 • Zozo76
  #10
  Erdekes hogy nincs olyan dos progi ami birna...
 • Zozo76
  #8
  A FAR csak DOS ablakbol fut, vagy nem?
  Amugy hosszu fileneveket csak WINDOWS ALATTI DOS ABLAKBOL fogsz latni.
 • SaWo
  #7
  Dos-os filekezelő progi: Far nevű okosítás. Egy az egybe norton commander csak hosszú filenevekkel. dos alól futkos ...
 • A-Tom
  #6
  Én a PowerQuest DriveImage (PQDI) programot használom, ami a teljes C meghajtómról csinál egy képfájlt. Előnye hogy ráfér egy lemezre, hátránya hogy csak egész partíciót tud menteni
  Nekem Win98-at feltelepített driverekkel, pár programmal együtt (kb 400-500MB) alig 10 perc alatt visszaállít. Gyorsabb mint órákat telepítgetni. Kiírod egy újraírható CDre, azt még helyet sem foglal. Mondjuk ha hardvert cserélsz a gépben, vagy új driverek jönnek ki, akkor kicsit át kell szabni.

  Egyébként van DOS-os hosszúfájlnév kezelő parancsok (pl lcopy lren), de nem túl hatékony
 • Zozo76
  #5
  Tenyleg a rendszervisszaallito mennyire hasznalhato? Tehat felrakok egy rakat demot + egyebek es utana nem uninstall hanem visszahozom az elozo konfigot. Tenyleg olyan mint ha semmit nem installaltam volna?
 • NeoMaN
  #4
  Sajna egyik fájlkezelő sem kezeli parancssorból a hosszú fájlneveket....Win98se van egyébként.
  De asszem az lesz, mivel 2 felé van partizva a vinyó, hogy felteszek még egy SE-t, és akkor majd onnan tudok copyzni-másolni-helyreállítgatni. :)


 • Long_Gun
  #3
  Ez a megoldás csak win9x esetén müxik és bármelyik (modernebb dos-os, pl. dosnavigator)file kezelő jó a célra, de anélkül is megoldható. A cd-re kell még 1-2 stuff, pl. smartdrive, format, stb. Amúgy mi a gondod az image-el? (drive image, norton ghost)Mérföldekkel gyorsabb megoldások mint a copyzgatós módszer.
 • VinylToy #2
  Van egy Drive Image nevű program is ugyanazt a célt szolgálja mint a Norton Ghost, szerintem jobb is nála, én is ezt használom már egy ideje, próbáld ki! Megéri! :))
 • NeoMaN
  #1
  Szasztik!

  A következő ötletem támadt.
  A sok Win halál után már kurvára nincs kedvem installálgatni, driverozgatni stb.
  Tehát:
  Csinálok egy BOOT-olhato cd-t.
  Egy tökéletesen működő szűz winfost (csak driverek + directX)egy az egyben átmásolok erre a cd-re, Program files és MINDEN egyéb könyvtárával együtt.
  Erre a cd-re még felteszek egy filekezelőt.

  Ha a winfos megdöglik akkor a cd-ről BOOTolok, és egy sys c: után átmásolom az egészet a formázott vinyóra.
  1. kérdés:Működik-e így a dolog.Norton Ghost-ot nem szeretnék használni.
  2. kérdés:Melyik fájlkezelő képes kezelni a hosszú fáljneveket? Természetesen nem a winfos grafikus felülete alatt, hanem parancssorból?