46
Avagy hogyan kompozitáljunk Shake-ben...
-
OPM #46 kössz, +nézem -
#45 Keresd itt:
dinomedia.no-ip.org
it tuti van! -
OPM #44 tudom-tudom, de honnan lehetne leszedni? dc-n sem találom :( -
#43 Shaket már nem gyártanak winfoshoz, az új 3.0 is már csak linuxon fut ha minden igaz, mivel az Apple megvette a Shaket...
AMúgy régebbi 2.5-ös verziók vannak windowshoz... -
OPM #42 már csak az a kérdés, honna tudnám leszendi a Shake-et windowshoz...? :) -
#41 OPM: A kamera remegest ki lehet szedni a Shake ben is de a Dscaler program is segithet, mert az
jobban parameterezheto. Mar regen Shakeztem de azt hiszem a "Trace" nevu gomb mellet kell lennie.
Stability vagy valami ilyesmi. Ki kell neki jelolni olyan pontokat amik nem mozognak, de persze a kepnek
a szeleibol le fog vagni valamennyit.
A Shake a Photoshop-al nem osszehasonlithato, mert nem ugyanarra a celra van kitalalva. Bar a Shakeben
vannak olyan dolgok amik Photoshop-al is megoldhatoak.(Meg forditva) -
#40 na még ez is érdekelne..
persze gondolom azt amit alkoholos állapotban vesz fel az ember, nem tudja orvosolni :)) -
OPM #39 Multkor láttam egy progit, de már elfelejtettem a nevét, amivel javítani lehetett a kéz remegése miatt keletkezett videófelvételeken. Nem tudja valaki melyik progi az? -
#38 nem tudnád feltölteni???
adok ftp címet az atw.hu -ra, OK? -
OPM #37 Nem tudjátok, honnan szedhetném le?
Esetleg valaki nem tenné fel nekem?
Előr is thanx!! -
nenad #35 !!CoolGfx!! >>> Jo lenne ha vissza is neznel idonkent ha kersz valamit, feltoltottem neked a cuccot ide:
http://free.x3.hu/losmurdello/tree/
http://free.x3.hu/losalamos/hdr/
holnap este letorlom ha nem szolsz vissza... -
#33 Szia!!
Az az igazság hogy méllyebben nem akarok elmerülni a kompozitálásban (egyenlőr3e, majd később igen...), nekem csak annyi lenne a problémám hogy van egy háttér egy árnyék és egy kocsi... hogy lehetne ezeket egybe rakni... Nekem a Photoshop is megteszi ha jó erre, nem tudom melyik jó erre (egyszerűség szempontjából...) Majd ha komolyabban érdekel elkezdem persze tanulni, de egyenlőre csak ez a része érdekelne az egésznek...
Szóval:
-van egy háttér
-rá jönne az árnyék ami alfában van elmentve (valójában az alpha számora a nagy gond, mivel nem tudom kezelni...:( )
-és erre jönne rá a kocsi
Bye -
#32 Youth: én azt ajánlom, hogy vedd elő szépen Shake manualját és kezd el szépen olvasgatni. Ismerem wardot, segítőkész egy muksó, de azért azt te sem gondolhatod, hogy full supportot vállal Shake-hez meg hozzád... hidd el más kompozit progihoz sincs több tutorial, én mondjuk DF-et használok, már amikor használok, de ált. XSI Fx is elég szokott lenni, amire nekem kell. Ha komolyan érdekel a téma, akkor amazonon vannak jó composite könyvek. Ward biztos tud mondani egyet kettőt. -
#31 Hahó Ward!!!!
Nincs ICQ-d? -
#30 Szia Ward!!
MOs úgy néz ki hanyagolom kicsit a shaket mivel megint elkezdtem modellezni... de majd visszatérünk rá ha befejeztem oké? :))
Amúgy ninsc ICQ-d? (azt hiszem már kérdeztem, deha nem akkor jó...)
-
#28 Szia Ward!!!
Nos ezt a képet hogy lehetne megcsinálni Shakeben? (Photoshoppal csináltam...)
És ezen keresztül kicsit jobban megismerhetném a Shaket... :) először vegyük mondjuk az elmosódást...
Köszi
Bye -
#27 Rendicsek!!
Csak az a baj, hogy amit elmentettem a maxban a boeinről, már nem tudom lerenderelni :(( (vagy akkor ammikor megnyitom a .max fájlt vagy amikor elkezdem renderelni mindig kiír egy hibát... és megkérdezi hogy mentem e a képernyőt vagy mi...) úgyhogy ez van :(( de majd kitalálok valammit...
Hanem most a Citroen Picasson dolgozom :)) a max fórumba már betettem a képeket... majd segítessz beilleszteni egy fotóra? árnyékkal együtt? persze Shakeben? :)
Bye! -
#25 Itt van még egy kép csak ez kicsit szélesebb mint a fórum (1024x nemtudomhány) ezért nem teszem be :))
http://free.x3.hu/youth3d/Youth-boeing.jpg -
#24 A Max fórumban már megmutattam, deked is megmutatom:
Ezt a gépet még régebben csináltam (vagy1-2 hónapja) és most unalmamban utómunkázgattam rajta... Elkezdtem egy kocsit is modellezni, de elakdtam...
Szerinted ez jó kép lett vagy ezt ha valahol megmutatnám beleröhögnének a képembe? :)
Te min dolgozol mostanság?
Bye -
#22 Figyu Ward a te elefántos képednél hogy csináltad hogy olyan legyen a széle mintha TV-ben menne? én is csináltam ilyt de én rajzoltam :))
Köszi -
#21 Aha mostmár megy, de kicsit eltérő itt a mentés a többi progitól.. :))) mondjuk úgy szokatlan (legalábbis nekem) :D
Na megyek tanulni... majd máskor foglalkozok még a progival :))
Te mikor szoktál fenn lennni a neten?
Bye -
#19 Köszi úgy néz ki megy:
úgy jött össze hogy elősször a FileOut-ban beírtam mondjuk hogy kep.jpg utána rámentem a render/render flieout nodes-ra és ott OK, attól mert így megy ez így jó?
kipróbáltam hogy beírtam kep.gif de le se szart kidobott egy 0 byte-os kep.gif fájlt, a kérdésem tehát az lenne csak JPG-ben lehet elmenteni? gondolom nem de akkor hogy lehet ezen állítgatni?
Köszi -
#17 Na mindegy annyira nem fontos, amúgy már kapizsgálom a két kezelőfelület közötti különbséget de nem tudok Tremorra váltani át...
Sokkkal fontosabb:
Tudtommmal úgy lehet elmentenni ammit csináltam hogy FlieOut nem? mert nekem erre nem csinál semmmit...
valaki... -
#16 Üdv ismét :)
Most olvasom és fordítgatom a Shake tutorialjait és egyből lenne egy lkérdésem:
Két kezelőfelültről számol be:
-Classic (gondolom ez van nekem is meg alap... vagy fordítva?)
-Tremor-style
és itt van a bökkenő: "The classic Shake is a little friendlier for doing expressions, Tremor-style is a little friendlier for doing basic work.
" nincs olyan szó a szótárban hogy: expressions
Most akkor hogy van ez a kezelőfelóületesdi? alapból mi van beállítva? és van e nagy eltérés a kettő között?
Előre is köszi -
#14 A max fórumba már beírtam de hátha itt gyorsabban megjön a válasz... (ki tudja), szóval a kérdés:
Hogy lehet megcsinálni azt hogy pl csak az árnyékot renderelje le a max van Brazil (mindegy csak valamelyik :)) vagy esetleg egyszerre lerenderel mindent és külön fájlokba rakja el az árnyékot a tárgyat meg ilyen... Hol lehet ezt beállítani?
Előre is köszi
Ja és Ward:
Te most amúgy mit csinálsz, milyen munkakörben vagy? Vagy te vagy ott Londonban a mindenes? :) -
#12 A shaket és a Ps-t összehasonlítani jó kis móka lenne 8))
Youth:
A maya olyan renderelés ahol minden chanel (shadows, color stb.) külön képként renderelődik. Render közben minden layert külön elnevezett könyvtárba gyűr ki. Innen már egyszerű a compositálás. De sajnos még ezt nem próbáltam, de láttam már a gyakorlatban 8)) -
#11 Aldaryn: A csaj Angelina Jolie (asszem így kell..) a kedvenc színésznőm, de nem csak az eszéért szeretem :)))
Ward: Az elefántos kénél az elefántok alatt árnyék van... hogy csináltad az árnyékot? maya-ból kimentetted az árnyékot és egy külön layerbe tetted vagy hogy?
Ja és hogy ezt a képet Photoshopban meg lehet e így csinálni?
Ekőre is köszi :) -
#10 Animációt kompozitálni photoshopban.... Na ez is egy jó kis elfoglaltság lehet! :D
Ki a csaj? -
#9 A csajt gondolom mindenki ismeri :)) -
#8 És akkor amit ígértem: egy kép a Shake-ről :)
Hátha valaki most bemegy a boltba és megveszi... :) -
#7 Van egy progi... az a neve LMtools azzal meg tudod nézni... -
#4 Este linkelek be képet a kezelőfelületéről ha érdekel valakit :) -
#3 Úgy tudom hogy igen de nem akarok hülyeséget mondani... -
#2 mit tud ez a progi?
jobb mint a photoshop? :) -
#1 Üdvözlök mindenkit ebben a topickban!!!
Természetesen a Shake nevű progival kapcsolatos kérdéseket kéréseket várom ide... az igazság az hogy most raktam fel először életemben a progit tehát nekem is lenne jópár kérdésem...
Először is:
-nem tud e valaki olyan címet mondani ahol ehhez cvan tutorial? vagy nincs e valakinek?
Előre is köszi
Ja és remélem ellég sokan leszünk akit érdekel e téma... :))