36836

-
Mondjuk nem csodálom, hehe, nézd meg a 2.0-és cerkáját 2.96-on járatja :)) -
Az alaplaphoz kapott cd-n rajta van, de letölthető az ASUS-tól is a legújabb verzió. -
Vagy gyenge a tápegységed, vagy rossz a diagnosztikai chip. 3.3-ról 2.6-ra ha visszaesik, az gyakorlatilag totál instabillá teheti a gépedet! -
Pontius #418 Nekemis, a progi mégi a cpu/lap hőmérsékletet és a feszültsgeket figyeli... Nekem folyton csipog a feszkó miatt mert visszaesik 3.3-ról 2.6-ra -
Viszont az a plafon, afölé nem megy, úgyhogy nem érdekel, lusta vagyok valami aktív hűtést feltenni a chipsetre, mert a jelenlegi bordának olyan ritka a teteje, hogy nem lehet rácsavarozni ventit, leszedni meg nincs kedvem. -
neked is?
mer nekem ugyan az van! -
Pontius #415 Asus alaplapok mellé jár -
A memória is szinkronba van húzva a procival! de azon is van Vantec réz borda és egy aktiv hütö is
! -
Azt meg honnan szerváljak? -
Nekem egy rézbordás aktiv hütö van a chipseten
Olyan ami az ati 9800 pro-nak is elég :-)
ezért nem hiszem el a 45 fokot :-)
-
Sokkal többet számít a dual ram, mint a PAT. A dual ram akár másfélszeres ram gyorsulást is hozhat! -
Pontius #410 Thx, csak 1 modul lessz szal akkor nem aktíválom... -
Az szép... -
Attól függ miben gyorsabb, a külföldi oldalakon is olyanokat olvastam, hogy amikor a hosszú futószallag problémás (a játékok jellemzőein ilyenek), akkor a Prescott lemarad a Northwood-tól... -
Nekem pl a passzív hűtéses i850-es chipsetem bizony 43-44 fokos. Míg a proci 41-42! -
Performance Acceleration Technology, lényegében optimalizált (kihegyezett) memóriakezelést jelent, amit csak a 875-ös chipkészlet tud hivatalosan (némely 865-nél vissza lehet kapcsolni, de lehet, hogy nem fog rendesen menni). Érdemes bekapcsolni, és érdemes 2 egyforma modult tenni a lapba, a dual vezérlés miatt. De nem lesz ég és föld az eltérés! -
Csodálkoznék, ha az alaplapi hőmérséklet 41-45° celsius lenne, szóval szerintem inkább a 30° tünik valósnak... -
Passzív hűtés van a chipseten? Amúgy valószínűbb lenne a 30 fok a chipsetnek... -
Pontius #403 Amugy mi az a PAT?
Azt tudom, hogy a memórián gyorsitt de azt nem, hogy milyen esetekben hasznos ha támogatja a lap...
Gondolok itt dual hajtásra-ra, vagy ha csak 1 ram van a gépben,
és szerintetek érdemes-e aktiválnom a PAT-ot a lap-on ha csak 1 modul van benne, mert Prohardver-en olvastam, hogy ha aktív a PAT akkor nem lehet tuningolni a rendszert...
Vélemények, javaslatok, ötletek? ... -
Asus PC probe mit mond? -
Akkor sem lesz hoszabb, mert a megnövelt órajelekhez eg kellett nyújtani a műveletvégző "futószalag" hosszát is, és ezáltal lelassult a proci számítási teljesítménye, viszont növelni lehet az órajelet, merő parasztvakítás az egész, csak azért lesz majd gyorsabb, mert Northwoodból nem lesz 3.2GHz-nél magasabb órajelű, Prescottból meg lesz. És a megnövekedett órajel mellett már gyorsabb lesz a Prescott, de azonos órajelen a Northwood marad a gyorsabb. -
Mellesleg:
nálam az aida és speedfan-ban öszecserélödnek az alaplap és a cpu hömérsékletei! Melyik az igaz?
CPU: 30 fok
ALaplap 41-45 fok
avagy
CPU 41-45 fok
Alaplap 30 fok
na várom a tippeket! :-) -
[Walaki]D`Lair #399 Így van...ezért nem értem ezt a tuning dolgot a prescottal.... -
[Walaki]D`Lair #398 A videókártya még ráér kb. fél évet...:DDDDD
Nekem is bírja még a kis GF3, igaz, hogy a lelkét is széthúzom szegénynek...de megy...:DDDDD -
mondjuk ebben is van valami -
A prescott gyorsab a Northwoodnál!
Csak a mai csipkészletekkel még nem lehet kihasználni!
Ha kijön majd a socket 775 meg a rendes chipsettel elátott alaplapok akkor majd érdemes lesz tesztelni! -
[Walaki]D`Lair #395 Igen? -
Jól hangzik, bár a P4 most vagy 2.66 és 533 FSB, vagy 2.60 és 800 FSB. Ennek nézz utána, ha nem akarod megszívni. A ramot majd nem árt bővítened előbb-utóbb. A vidkarit nem fogod lecserélni amúgy? -
Pontius #393 Fuu de várom már az új cuccost...
Pénteken ha minden igaz meglessz minden...
Albatron PX865PE PRO + PAT
P4 2.66/800 BOX
256/400 Corsair Ram
Chieftec Dragon ház -
Ja ezért nem is érdemes áttérni rá, inkább én is megvárom amíg lejebb megy a magasabb frekijű példányok ára (3.5G már jó lesz nekem tuningolva). -
Játékok többsége alatt ha minimálisan is, de lassabb, mint a Northwood. :)
Az persze tény, hogy jobban tuningolható - és itt is látható, milyen jó Trabant 3,6Ghz-s tuningeredménye... -
Hát a 100%-os terhelést már sehogy nem lehet túlszárnyalni szerintem. -
Hát ha nem is lassabb, de nem is gyorsabb az tuti.
Intel Prescott: az új generáció
Itt van egy Northwood-Prescott összehasonlító teszt is (tuningról is). Érdekes, hogy egy komplett 3.2-es Prescott konfignak (9800 pro, P4C800 lap, 1G memória) van teljes terhelésnél kb 250W fogyasztása. -
Már pár éve minden vincsiben van, a SMART része. És a megfelelő progival ki is lehet iratni. Nekem van egy kis freeware progim rá, de nem emléxem a nevére. -
Mi az a brutal jatek?
Próbld ki:
Battlefieldezz 3 órát a botok elen
25% CPU idöt adj az ai-nak!
És vedd fel a botok számát 400-ra!
Kicsit melegebbb lesz
!!!!!!!!!!!!!!!! -
#386 janos666:
3 óra BRUTALjáték után alaplap 45 fok, CPU 40 fok...
1 óra CPUStabilitiTest után 41 fok/38 fok...
4 óra gépezés: netezés, dvd-zés, cd-írás... 36 fok/34 fok.
Szerintem nagyon jók ezek a hőmérsékleti eredmények. -
SpeedFan
De elég LoL, a Temp 1.-nek -48 fokot ír ki!!! Furi, lévén egy 300Mhz-es CeleronA, pedig nem nitrogénnel hűtöm, lévén egy sima irodai gép.... :)
Az AIDA32 korrekt értéket (31-33° celsius-t) ad meg CPU-ra. -
Mivel még nem teljesen tökéj a mai chipsetekkel!
és több Volt kell neki! -
Pl. mert lassabb, mint egy azonos frekijü alap P4, a P4EE-ről nem is beszélve? :) -
[Walaki]D`Lair #382 BAZEG!!! MINEK TUNINGOLNI EGY PRESCOTTOT????