36836
  • The Norberto
    mijen géped van??
  • Peet199009
    A 3dmark 06 amikor elindítom és bejön az a kis ablak (kiírja hogy vizgálja a gép hardverelemeit vagy mi a francot) és akkor egyszerűen kifagy a gép:S mi lehet a gondja nemtudja valaki? 2008 februári hotfixet is feltettem mégsem jó:S:@ valaki please help
  • Little Shark
    Mert renderelek sokat es az ido penz.
  • mrzoltan
    Mac pfff.
    Hát nem tom,nem soksiker látok rá:Amúgy minek húzni a 3,2-es xenon-t?
  • Little Shark
    Egy picit szeretnem huzni az uj gepemet,de nem tudom,hogy kezjek hoza hatha valaki tud ertelmes megoldast mondani.

A gep egy Mac pro
    Two 3.2GHz Quad-Core Intel Xeon proci uralkodik bene es ezt akarnam egy picit fentebb tornazni,de sajnos meg az alaplapi biost se tudom behozni ha egyaltalan van bene.
  • Akuma
    Nem érdemes pedzegetni, csodára úgyse képes, 1-2MHz nem számít már.
  • Peet199009
    A 2,8as celeronD proccomat felhúztam 3,6ra gyári hűtés van rajta üresjáratban 50 celsius terhelten meg 60-62 fok lehet még rajta húzni vagy érdemes sztetek?
  • Solten
    Anno kérdeztél valamit a Sempron-tuningról.. Nos gőzöm sincs hogy abban ven-e már beépített memóvezérlő. Ha igen: akkor az FSB-t kell fokozatosan emelni (200 az alap). Egyúttal nő a memória órajel is erre is kell figyelni. Meg kell nézni a processzor specikifációit, mennyi max tempet bír, mennyi a max. feszültség stb. Szoktak trükközni, a ram visszaosztásával (pl 800-at 667-re), kevesebb szorzó és nagyobb FSB-párosítással.. Ki kell játszani melyiken stabil a proc.

Pl. a 6000+ órajele úgy áll össze hogy 15-ös szorzón 200-as FSB.
  • The Norberto
    oksa:):) thx:) majd ma meglesz segíthetek hogy mit csnáljak procit még nem húztam:)
  • zoolee
    Nemtudjuk.Vltozó, de annyit valószÍnűleg megy.
  • The Norberto
    apropó egy q9300-at cnps9500 zalman hűtővel:) meddid tom ezt húzni?? 3.3 Ghz-megy még?? még nem kapta meg még sajna 5 nap de addigis tájékozódom:)
  • zoolee
    Próbáltál már neki minimális feszt adni?
  • morphologu
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy lehet 1 AMD Sempron 3000+ os procit felhúzni olyan 2,2 vagy 2,4 ig biztonságossan. mert a 2,1-et még birja, de
    2,2-nél sokszor úlyra indúl. Alapbol jó lenne a gépem a mostani játékokhoz valamennyire csak az az átkozot proci kevéske, lecserélni meg nem akarom mert akkor kompletten mindent kelene. Van valakinek ötlete?
  • Peet199009
    a 3dmark egyszerűen elkezd tölteni aztán kifagy a gép:S
  • Peet199009
    oks köszi mindenkinek!
  • zoolee
    Bakker!!!!!!! RÉSZLETESEN LERTAM AZ EGÉSZ FOLYAMATOT!!!
    #33609-ben!
  • Banyapapa
    de ha nem megy a 06os markt,mérnem probálsz régebbit?
  • rooney8
    Egyébként 3DMark06 mit ír ki?
  • Banyapapa
    höfokok everestben megvannak.
    tesztelö cuccok meg,superpi,prime95,meg szoktak linkelni ilyen tuninghoz orthos progi képeit.
  • rooney8
    Everest. Ez multifunkcionális :)
  • Peet199009
    jó de hogy?? elsem mondtad hogy kezdjek hozzá...:/
    mostmár tök mind1 megkérdeztem mástól.
    de a következőkben segíthetnél ha tudsz: különböző benchmark progikat mondhatnál a 3dmark06on kívül(ez egyébként nem indul el nemtom miért:S) meg olyan progit ami kijelzi a proci hőfokát vidkari tesztert meg ami a procit teszteli...ha tudsz linket is küld légyszí....köszi
  • zoolee
    Minden proci más.Próbálkozz.Ez türelem játék.
  • Peet199009
    Asus P5gd2x alaplap meg 2,8as celeron gyári hűtéssel...meddig lehet húzni biztonságosan? 3,2ig kb lehet nem? Lécci segíts mert én nem értek hozzá:S
  • zoolee
    ok.Azthittem, hogy még 478 as.
    Nemtudom milyen lapod van, szóval ez Így nehéz.
  • Peet199009
    775ös tokozású a proci és az fsbje 533 mhz viszont nem tudom állítani pontos lépésekben letudnád írni hogy mi meg hogy a biosban mert ahogy mondtam nemsokat konyítok hozzá
  • zoolee
    Szépen fogod, lekötsz minden kábelt a gépről, kinyitod az ablakot ha panelban leksz célszerű kinézni, nehogy a házvezetőre ejtsed rá XD
    És egy óvatlan pillanatban zsupsz lökjed ki a cumót.

Viccet félretéve, ennek a procinak a tuningolása értelmetlen.
    És mivel nagyon melegszik kellene rá egy hűtő, ami mág alapból drágább mint a proci.

De ha annyira akarod, akkor veszel rá egy s478 kompatibilis hűtőt, manapság elég ritka már.
    Utánna bemész a bioszba, és megkeresed az FSB másnéven front side bus nevű opciót, és ezt 100 vagy 133 már nem emlékszem, 2 éve volt ilyenem, szóval ezt felemeled szépen lasan 1-5 mhz s lépésekben, közben 3dmark 06 al tesztelsz 10-20 perceket, olyan 100 mhz n ként pedÍg egy órát.
    Ha nem indulna a win akkor alaplapon megkeresed a cmos cleart, és törlöd.
    Ha még bioszig eljutsz akkor nem kell a lapnál bibelődni, eég ha nyomsz egy def. bios beállÍtást.

Nagyvonalakban ennyi.
    AddÍg tuningolja, amÍg a hőmérséklet nem emelkedik terhelve 60-70°fölé, és amÍg bebootol a win.
  • Peet199009
    Sziasztok! Fel szeretném húzni az intel celeron D 2,8 ghz procimat gyári hűtés van rajta valaki beavatna a dolgokba hogy mi meg hogy meg mire kell figyelni stb...nem vagoyk otthon a dologban előre is köszi sziasztok
  • mrzoltan
    Cooler Master Hyper TX2.<-- Ez fasza és olcsó is,ráadásul a FET-eket is hűti.
  • Jimanszky
    Valami egyszerűre gondoltam ami nem túl drága
  • mrzoltan
    Hát a gyári semmikép nem bírja,De egy CM TX2,vagy egy CM 212 <- ez király csak nemolcsó, de a TX2 is cool qler.
  • Jimanszky
    Gondolom ehhez vennem kéne valami jó procihűtőt
  • Falconer
    Tudom, hogy ugy értetted. Azért mondom, hogy 2.8ig is fel lehet huzni, és akkor már okébb a dolog.
  • armageddon666
    mivel ezzel próbáltam ki mást nemigen tudtam... meg itt legalább látványos változás volt...
  • sirpalee
    Nem arról van szó, hogy kihasználja-e a jobban a videókarit vagy sem, csak a legszerencsétlenebb példát hoztad fel.
  • gurubefree
    Csak poen volt. Persze hogy nem lesz eleg a kartya teljes kihasznalasahoz , de mar megegyeztunk abban hogy javulast fog eredmenyezni. ufff
  • zoolee
    Az nemjó, mert ha kiiktatoda 60 as FPS limitet, akkor is cask 150 a max FPS..-.-
  • armageddon666
    Jó, márió nem volt fenn -.-
    de akkor tolja 2,2GHzel ha infós haverja meg a startrekfaszi is azt mondja hogy elég -.-
  • gurubefree
    Tetris actually good example .
  • sirpalee
  • Solten
    ne nyúld le a startrekfaszit vazzeg...