36836
-
#34114 "nem lessz több fps em"
Főleg ha TFT-t használsz Vsync-el..:) Ugye akkor a refresh rate a max. -
#34113 Jah én is ha széné húzoma procit meg a memóriát nem lessz több fps em max 2-3 al több:D:D De 3DMarkban vagy 7000pontot ér:D meg hát szerintem a fogyastás is megugrik jóócskán:D Az meg nem jó Főleg hogy egy nap 12 óraát megy minimum a gép mert mindig megy a letöltés:):) szóval alapbeálításon is megfelel:D:D -
#34112 "de változást nem nagyon veszek észre"
Ezek a tuningok manapság csak teszteredményekben látszódnak, alkalmazások nagy része nem igazán használa még ki (csak a nextgen játékok, profi 3D grafikai programok, zeneszerkesztők, stb) a mai technikát. -
#34111 na most 3,5 ghz-en futtatom...de változást nem nagyon veszek észre...a memória 875 mhzen fut, próbáltam az időzítéseket visszavenni de semmi :D és így 5 4 4 12ön megy...ha a prociból több mhz et nem tudok kicsikarni...akkor felesleges magasabb órajelen futtatni...memóriák időzítéséből nem nagyon tudok visszavenni...max futtathatom 1100 körül vagy afelett...de nem biztos h a kingmaxokkal megkockáztatom XD -
#34110 nem is akarom szarrá tuningolni XD a memóriák időzítését próbáltam visszavenni, de nem ment :D mmint a kingmaxon xD 5 5 5 15 ön megy...a processzor órajelén meg maximum csak 200 mhz-et tudok emelni...3600 nál már nem indul el... -
Vardar #34109 Ö. Ahogy itt az Everestben nézelődtem egy elég érdekes dologra figyeltem fel. A GPU busz típusa PCI Express x16 @ x16. Nem vagyok egy nagy hardware zseni de itt nem AGP-nek kellene szerepelnie? Az alaplap tulajdonságainál is csak PCI-t és PCI-E-t látok semmi AGP-t. Akkor újra kell gondolni a videókártyát? -
Gabyee #34108 na ismét én:)
az a furi hogy a CPUZ 2800Mhz lát 14x200,de a rendszer alatt(vezpult)meg 5400+ 3.22Ghz...akkor melyik az igaz?
feltegyek mégegy progit aztán azzal is nézzem? -
#34107 amikor pár hónap múlva puffan egyet a kingmax ram és meghal akkor meg én no kommentelek :D -
#34106 Csk ismételni tudom magam: proc. alapórajelen, memó alapórajelen, ez ám a nagy tuning... -
#34105 Nekem is CSX OC van, 2,1 volton mennek 1200-at is. (az 1066-osak)
Egyébként felesleges, 1066-hoz az 1,92-őt ajánlja a gyártó. Több mint elég annyi.
-
#34104 megnézem holnap 2,1 volton is a csx-eket :D a te kedvedért XD de ha nem bírják el ezt amit ezek a kingmax memóriák , akkor én no commentelek :D -
#34103 Najó, nc -
#34102 nem XD kingmax van bent még mindig XD -
#34101 Most visszatetted a csx-et? -
#34100 és 1066 on megy a memória közben :) a proci meg 3200 mhz :) -
#34099 hej XD elértem a legmagasabb fsb érteket eddig a gépemmel...hehej 356 :DD -
#34098 jah és a virtuális memóriát mennyire állítsam? -
#34097 őőő...a ht órajele az ok ha 1 ghz-en megy? mmint a biosban XD de így tuningolva 1600 mhzen ketyeg...csak kérdem, nem akarok vmit tönkretenni a gépben :D -
#34096 Ez tény, de Asus se kaki :D -
#34095 alap,nekem is negatív élményeim vannak ánusszal,de majd jön az új gép akkor majd lesz happy... -
#34094 amúgy nem értettem múltkor maszkát :DD elkezdi, már rég nem kapni tinybga-s memóriát XD lol , a legtöbb jó memória olyan típusú :DDD de nem baj XD -
#34093 gigabyte a legjobb akkor is -
#34092 Jó oké, csak ne fikázd... :D -
#34091 Nem mindegyik asusnál lehet... -
#34090 Enyém is Asus és lehet Nem fikázni Asus-t -
#34089 Arra hogy nem állítható a fesz pl. 1.4-re... -
Gabyee #34088 ezt mire mondod hogy jézus?
nem jó a deszka ehhez?amúgy volt olyan hogy nem bootolt hanem újraindult magától de aztán bejött a winfos lehet akkor veszi vissza?
de ismét belépve olyanok a beállítások ahogy hagytam -
#34087 Jézus nem mondod... Na bravó Asus... Mondjuk a 16× -os szorzót attól még be tudnád állítani, max nem lenne boot. -
Vardar #34086 Ég áldjon, hogy ilyen pontosan leírtad! -
Gabyee #34085 asus m2n sli a sima nem a delux ,szerintem ennek azért tudnia kellene...
nem tudom hogy kellene-e feszt emelni hozzá de ennél fentebb nem lehet állítani(1.328)csak lefelé
3GB kingston 800Mhz ram,ArticFreezer 64 hűtő van rajta
van ilyen százalékos tuningrész benne de az már a 200Mhz emeli és nem a szorzót azt meg a ramok szerintem nem bírjás ezért is vettem BE-t hogy csak felnyomom a szorzót azt kész...hát nem ilyen egyszerű:( -
#34084 Alaplapod tipúsa? -
Gabyee #34083 nem tudok sajna képet betenni de az a lényeg hogy a biosban már azt írja hogy 3200 de a CPUZ csak 2800-nak látja 14x200-at ír,1.328v-nál fentebb nem tudom állítani a biosban,lehet hogy azért indításkor visszaveszi mert nincs elég feszkó? -
#34082 képet plz -
Gabyee #34081 vettem egy 5400+BE procit,felraktam 16x-ra a szorzót biosba de CPUZ szerint nem változott semmit:(
mit rontok el,3200-on kellene mennie nem? -
#34080 ATA lemezek:
Alaplapon 2 csatlakozó van: primary/elsődleges és slave/másodlagos
A kábeleken szintén kettő van: master/elsődleges és secondary/másodlagos
A merevlemez hátulján van egy ábra a jumperek (általában 4x2tű +1 a felső sorban baloldalon) felett, hogy melyik a master, melyik a slave és melyik a cable select.
Azt a vinyót amelyiken a operációs rendszer van az alaplapi primary (más színnel van jelölve) csatlakozóból jövő kábel középső (master) csatlakozójára kell dugni, és master, vagy cable select módba kell a jumper-t rakni.
Ha nincs jumper belerakva, akkor automatikusan slave módban lesz a lemez.
Adatmentés 3 legegyszerűbb módja:
1. külső USB-s külső mobilrack (2-5ezer ft). Bedug és másol.
2. Az új lemezt slave-ként (jumper nélkül) rádugod valamelyik per pillanat szabad kábelcsatlakozóra, elindítod a rendszert, majd átmásolod rá ami kell. (Ha az operációs rendszer is kell akkor valamilyen partició másoló programmal - pl.: Symantec Ghost)
Ha megvan a másolás, egyszerűen felcseréled a két lemezt, illetve a jumpereket. (régiből kiveszed, újat meg master módba állítod)
3. Új vinyót master módba, régit slave módba (jumpert slave helyzetbe vagy kivenni belőle) Rendszer indít CD/DVD-ről rendszert telepít, majd ha az kész, látni fogod a régi lemezt és átmásolhatod a dolgaidat.
Ennyi. -
#34079 gondolom AGP-s a vga-k,bár 6200 vicc:P
jumperelés meg,attol függ hogy IDE kábelen hova rakod a vinyot (kábel végére master,kábel közepére akkor slave a jó jumperelése,ezek a vinyokon felvannak tüntetve,hová kell rakni a kis összekötö pöcköt a hátulján)
Müködésre birni meg,akár egy xp telepitö cd-vel is simán megy,berakva vinyo a gépbe jol,telepitöt elinditani,mig nem mutatja a vincsesztert,és ott fel lehet particionálni -darabolni-,amekkorára akarod,és ennyi.
ha felvan darabolva magában az xp-ben megcsak meg kell formázni.
de ugy tom sima xp csak 137 gb-ig lát el,szal ennél kisebbre kell feldarabolni egy particiot.
régi merevlemez fájlait meg akkor már xp-ben át tod másolni uj vinyora (nemtom mi az a paragonn) -
Vardar #34078 Sziasztok!
Megint én vagyok és megint ugyan az a bajom. Nem jó kedvemből idegesítelek titeket, hanem azért mert olvastam egy cikket(Chip magazin 2008 augusztus 100. oldal) ami pont egy ilyen kőkorszaki gép fejlesztését írja 20000-ért. Gondoltam ezt én is megtehetem viszont nem tudom, hogy hogyan kell mindezt megcsinálni.
Tehát kérdéseim:
1. Milyen jó fajta videókártya jó a gépembe?(HD lejátszás, alacsony fogyasztás, nem Crysis futtatására[a cikk egy ATI HD2600XT vagy egy GeForce 6200-t ajánl példaként])
2. Hogy kell beszerelni és működésbe hozni az új merevlemezt?(ATA Samsung,) (mi az a jumperelés? hogy tudom a régi merevlemez fájljait átrakni az újra?[valami Paragonról olvastam valamit:D])
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
#34077 Nem..Mert nem a proci tárolja az adatot, hanem a bios. -
#34076 Ha felhúztam egy 6550es procit 2,8ra, és azóta vettem egy e8400ast, akkor muszály vagyok visszatenni Defaultra a 6550es a BIOSban, ha elakarom adni?
-
#34075 minden benne van ami kell, csak hát ugye az idő
azzal a vasdarabbal a szájában, már kissé elcsócsálta az alkatrészeket...
még spórolj egy kicsit, vagy countersrikézz azt tuti lehet rajta még öt évig...