36836
  • solo
    Pontosan, minnyá megyek is a forró fürdővÍzbe ^^
  • BiG G
    inkább ágyban kellene akkor feküdnöd, úgy hamarabb túlleszel rajta :) meg forró mézesteát és neocitrant igyál sokat. és jobbulást!

[ő is beteg most, tudja mi a dörgés]
  • solo
    bocsi, 39 fokos lázam van, qrva beteg vagyok, csak egy csaj miatt vagyok gép előtt.: D
  • BiG G
    meg a "Írta" (mindig nagy hosszú í-t írsz, nem értem miért :D), meg a "minnől", a "c°"-ről már nem is beszélve :D de hát késő van már... ;P
  • solo
    jóbb lol: D Nemtudok Írni se Xd
  • rooney8
    Akkor lejjebb veszem 3GHz-ra :) Most 400-as fsb van... A szorzót, vagy az fsb-t vegyem visszább?
  • BiG G
  • solo
    V drop a jelenség amiről Írsz, sajna a p5k nagyon droppol, és ahogy itt Írta valaki nem is lineárisan, szal minnől többet adsz annál jobban.
    Én adtam 1,51 et , és 1,46 volt winben már csak, és volt 1,38 is: C

60c°nagoyn sok.
    vegyél rá egy jóbb hűtőt.
  • rooney8
    Hali!

C2D E4700-et 3.2GHz-ra felhúztam. Adtam neki 1.32V feszt, de Everestbe csak 1.28-at ír... Ez mitől van? Meg még annyi, hogy alapon 56-60fokos aproci.. Ez sok igaz? (gyári hűtő)
  • BiG G
    már hogyne létezne. így megy szinkronban (1:1 arányban) a prociddal. ha szeretnéd ezt megőrzni, de közben gyorsítani akarod a ramjaid, akkor vedd vissza a processzor szorzóját 6x-osra, az FSB-t fixáld 500MHz-re, és akkor a ramjaid 1000Mhz-en fognak menni.

mondjuk ez már elég durva tuning, ezt nem fogod tudni auto-n hagyott beállításokkal véghezvinni, szóval csak akkor vágj bele ha van valamennyi rálátásod a tuningra.
  • Wanted
    Létezik, hogy egy 1066 Mhz-es ram 666Mhz-en megy ha autora van állítva minden a biosban?
  • BiG G
    második képen ott a DRAM Frequency, azt szorzod fel kettővel.
  • Wanted
    Ebből hogy derül ki, hogy hány Mhz-en mennek a ramok?
  • Wanted
    [IMG][/IMG]
  • Wanted
    [/IMG]
  • kulabácsi
    cpuz pl
  • Wanted
    Hi!
    Milyen programmal lehet megnézni a memória frekvenciáját?
    Az E8400-am mellett az 1066 mhz-es ddr2 ramok autora vannak állítva a biosban.
    Ha manuálisan akarom beállítani, akkor nincs 1066 mhz-es opció.
  • Apocalipto
    ÁÁáá ez a tápik kell nekem most...
    A gépemben AMD Athlon 64 3200+ os proci van, amit úgy olvastam, simán fel lehet húzni 2500 Mhzre (alapból 2 Ghez-en megy).
    Kérdés: Mekkorára állítsam 2500 Mhzen a proci feszt + a mem időzítéseket?
  • Solt
    Nekem Ninja van... pingvinek rohangálnak a procim körül! :))
  • bajgunar
    Nem húztam semmit, procit se!
    Csak memória cuccokat állítotam be!
    Bios-t frissítettem, legújabbra!
    Memória is egyenként letesztelve, hibátlan.
    Én már csak a LAP -ra gondolok, vagy talán kevés a táp?
    3 venti a házba, + Asus Lion Square hűtő + amiket irtam, meg 2*750Gb Samsung + 1 drd rw ???
    Köszi a választ!
  • SrAta
    sztem vedd ki az alaplapi elemet egy 5 ercre rakd vissza dugd vissza a villanykábelt és indítsd el így elvileg minden resetelődik tehát bios meg minden
    Így ha húztad és amiatt hisztizett abbahagyta
    ha nem bios frissítést próbálj
    ha ez semm na akkor pc szervíz
  • bajgunar
    Miért lép ki minden alkalmazásból, hogy xy .exe hibát észlelt ezért leállt! Már win-t is ujra tettem 3x. Semmi változás.
    Memtest86-ot inditom, egyből kiakad a hibáktól!, pedig zsír uj ramok.
    Kiszedem mind, egyesével letesztelem, semmi bajuk!
    Visszateszem mind, lefuttatom memtesztet, semmit se talál!
    Aztán benyomom gép, indit 3dmark06, felénél szétesik a kép, s kiirja 400x300 -ba 16bit -es, hogy nv4_disp.dll megsérült, inditsam ujra a rendszert!
    Ma ujrainditom, mondom letesztelem megint a mem-eket! berakom memteszt, egyből kiakad a hibáktól!
    Ujra megmozgatom mind, ujra teszt, nem talál semmit!
    Játékokból is, hol 1, hol 30 perc utánn lép ki.
    (azóta megy a gép) de nincs kedvem megint kivárni 2 óra memteszt-et!
    eddig még nem volt hiba, most meek tolok egy kis game-t, hátha kékhalál!!
    gépem: Asus M3N HT Deluxe, AMD 9950 Quad, 4*1Gb Geil BD 1066, BFG 9800 GTX+ 512 oc, Chieftec 700W,
    Memóriákat a bios-ban beállítottam, hogy ddr2 1066, a feszültséget meg 2.28 V -ra! De azt kiirja a CPU-Z hogy 533-as, de feszt nem ír! Everest meg azt irja a dimm voltage -ra hogy 1.8V
    Ahhoz hogy annyi is legyen a feszültség, bios ban be kell kapcsolni a JumperFree Configuratin -bam az AI Tuning-ot hogy Manual legyen , vagy elég ha AUTO-n hagyom, és csak a feszt állítom át, akkor át is állítja?
    Az beállítottam, hogy 5-5-5-15 legyen az időzítés is.
    Egyszerűen már megőrülök, 320k -em ráment, és egy FOS!!!!
    Nem stabil, kilépeget progikból, hogy exe hiba, nincs vírusom, szüz XP SP2 , gyári driverek, game, és nem megy!!!!!
    PLS valami ötletet, mi lehet a hiba!
    Memtest is egyszer talál, aztán nem, utánna megint, aztán megintnem talál hibát!!! ezt se értem de nagyon!
    Köszi, ha csak elolvastátok!
    Vagy vigyem be egy PC bolt vagy szervízbe, megállapítják a hiba okát?
    Vagy hajítsam ki az ablakon???
    Csumi
  • meszibalint
    hello

ha valaki ért a riva tunerhez, segítségre lenne szükségem.
    amikor nem rendszergazdaként lépek be a windowsba, hanem korlátozott felhasználóként, akkor a következő hibaüzenettel indul a program:

cannot load rivatuner32.sys drivers. please ensure that this file exists in riva tuner's folder and your user account has administrative rights

bezárom, megy a progi, de a hardware monitoron például az összes órajelet 0-nak látja, meg ahol lehet állítani ott is legalul áll a csúszka, de számszerint írja a rendszergazdaként beállított értékeket...
    igazából az lenne a legjobb, ha korlátozott felhasználónál nem is indulna el a riva tuner, de azt nem tudom beállítani...
    rendszergazdaként belépve tökéletesen megy minden.
    mit kéne elkövetnem vele?
  • chicco
    6-9.5
  • Davidus
    6x szorzó? ez biztos?
  • Quki
    37-40 xD háh...az én procim a mostaniakhoz képest kész radiátor :)
  • solo
    Alapon? Nemannyira, de ha meghajtod akkor nőni fog.
    És éppen elégséges az a hűtő arra a procira.
  • chicco
    miért sok a 37-40c??
  • solo
    gyári hűtőt alapból kapjad le róla.
  • chicco
    Szaisztok.Most lett kész a gépem és nem hiszem el,hogy csak 1 mhz-et enged húzni a procin.A proci e8500 3.16 a deszka meg giga ep45 DS3P

Segítsetek miket kell állítani a biosban?

Ha 1 megahercel többet írok be már fütyül a drága.
    proci 37-40 fok közt mozog gyári intel hűtővel.
    Core speed 2000 multipler 6 bus speed 333,rated fsb 1333

• FlyHigh
    Olvastam prohardver forumon, hogy a tuningolt memória stabilitása miatt még nem árt plusz feszültséget adni a MCH-nak. Ez az MCH valami vezérlő?
  • Davidus
    rendeltem egy oylat hogy thermaltake tmg i2. viszont ha már pénzt adok hűtőre akkor nem fogok megállni 3.6nál:D
  • kulabácsi
    de artical 3.6on 45-46 fok terhelve, és halk, sztem megéri a 4ropit :)
  • Solt
    Mivel elképzelhető, hogy a 3.6-hoz elég az alap fesz, ezért mielőtt veszel azért próbáld ki. Ha 20 perc orthos után a mag hőmérséklet nem megy 65fok fölé, akkor nem kell másik hűtő...
  • BiG G
    elvileg elég, de nagyon melege lesz alatta. cooler master hypertx2, vagy egy arctic cooling freezer7 pro ajánlott, mindkettő 4-5 ezres kategória, ennek ellenére remek hűtők, nagyságrendekkel jobbak mint a gyári vacak.
  • Davidus
    szerintetek E8400hoz 3,6 ghzen elég a gyári venti?
  • solo
    Főleg, hogy addÍgra beaplikálok egy jónagy radit, meg egy nagyobb pumpát: D
  • BiG G
    na az tényleg ütni fog :D e8500-al simán lesz 5ghz is sztem vizhűtéssel :)
  • Quki
    szerintem ezzel nem lesz gond :)
  • Dave00
    Hali mindenki! ha összeszeretnék kötni 2 4850et akkor a márka az mind1? pl.: egy ilyet meg egy ilyet összekötök akkor ugyanúgy fog működni mintha 2 azonos márkájút kötnék össze?előre is thx