Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Á, én azt hittem közvetlenül a proci alatt, mármint a foglalat közepén...el nem tudtam képzelni mi a tosz lehet a proci alatt...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
A proci alatti cucc az északi híd. Gyakorlatilag az megy 800 MHz-n alapból, amikor a proci alapfrekin megy, és ezért van rajta hûtõ (gyakran már nem is passzív az a hûtõ). Gyakorlatilag ezen keresztûl kommunikál a proci mindennel (memória, meg ami az alaplap déli részén van). Nem baj hogy leszedted és normálisan lepasztáztad, na meg az a fekete égés a szivacson is azért van, mert a szivacs kissebb hõfökön olvad, mint a körülötte levõ cuccok.

Ja és a memcsidet csak úgy tudod 400 felett hajtani, ha húzod a procit, mert alapból nem tudja az fsb-nél magasabb frekin hajtani. 270-es fsb-t kipróbálhatod, de már kicsi a valószínûsége, hogy a proci bírni fogja. A ram valszeg bírná, de lehet, hogy vissza kéne venni az idõzítéseibõl.

M0Dair
Persze, hogy megy 3.5-ön!
A max 3.65Ghz volt nyitott gépházzal!(Már jó régen volt, de írtam ide, bár akkor még asszem CoolStuff néven)

Narancs
Megy a procid 3.5Ghz -en?
Lehet hogy bírja, próbáld ki!
A proci alatt?
Azt hittem a prociról.
Lövésem sincs mi van a proci alatt a deszkán...

M0Dair
Én úgy hajtottam szinkronan, hogy FSB 250-en ment, és úgy nyomult 3.5Ghz-en...
Szted 270-es FSB-nél a proci nem bírja, avagy a ram?
Nem tom, hogy a sapeszra gondolok-e...
Szal, ami a proci alatt van, és olyan kis ASUS feliratos borda van rajta!😄
Szal kár, hogy leszedtem?

Narancs
Ha szinkronban hajtanád a procival a ramokat, akkor 1000 -es lenne az FSB, és ha jól számolom, akkor 3500-on menne a procid.
A sapkára gondolsz?
Sztem azt nem túl egészséges leszedni!

M0Dair
Autós boltba bemész, és lehet szabatni klassz rácsokat, de elég drága...

M0Dair
Hi all!
Kérdéseim lennének:
1. Az alaplapom az 500-as ramot 400-asnak látja... Hogyan tudom beállítani, hogy 500-asnak lássa? Úgy is ugyan olyan, ha 400-asként húzom? 500-as ramnál hogyan néz ki a szinkron húzás...mert 400-asnál ugye, ha az FSB 220, akkor a ram 440-en fut.
2. A proci alatt van egy borda, nem tom mi a neve pontosan, de nem is ez a lényeg... Leszedtem a bordát, és alatta egy AMD procihoz hasonltó chip volt, valami gumi szerû anyaggal körbevéve, ami már jól beszáradt, szal eltávolítottam, és rendes hõvezetõ pasztát kentem rá... Az baj, ha leszedtem?
3. Lehet két hõvezetõ pasztát keverni? (Csak egyazon színüekre gondoltam)
4. Ugyan itt a borda alján van egy kis keret valami szivacsos anyagból, ami a fõ mag körüli kis ellenállásokat (nem tom mik azok, de valami olyasmik) fedik le... A szivacson az egyik olyan kütyü fekete foltot hagyott, de magán a szerkentyûn nincs égésre utaló jel. Szal a kérdés az, hogy baj, hogy kissé odakozmál a szivacsra?(Ennél érthetõbben nem tom elmagyarázni😊)
5. Miért van az, hogy a bios SATA-nak látja a vinyóimat, és PATA-ra állításkor órákig számlál valamit bootoláskor?

Köszi elõre is a válaszokat!

BADE
Nem ezt most én találtam ki😊
Nem a tápon gondoltam,hanem az oldalán.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Punker
hûtõrácsot? a tápon? tesód kezd megkattani?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BADE
Designos hûtõ rácsot hol lehet venni?Esetleg tud valaki jó oldalt?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

ollie
Persze, a legpraktikusabb, ha a képcsõ elülsõ, átlátszó részét fújod le...

barret
Király! Nem szívesen használnám így sötétben...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Narancs
Ja, ha leszeded a külsõ borítást, akkor lefestheted, de nincs sok értelne, mert ha elcseszed, baromi csúnya lehet.

stone
Ha kiszedsz belõle mindent (képcsõ, panel, gombok, stb...) akkor le lehet fújni, bár nem hiszem hogy a mûanyagra festés idõtálló. Például gondolj arra hogy az ezüst szinü mobiltelefonokról is kopik a festés.

Mhosah Myth
Hali!

Nem tudjátok monitort le lehet fújni festékkel? Mármint nem lesz baja tõle? És csinált már valaki ilyet? Tapasztalatokat várok...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
Ez egy durva monitor modding 😄

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

misztrálban is van uv fénycsõ 2ezer durván

http://thenamelessphoto.com/

Punkerwork
nem tudja valaki melyik nagykerben árulnak UV-s fénycsövet gépházhoz, rendelnem kell 1-et gyorsan.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sgtfathi
helo! 2500+os bartonom tuningoltam,igen jo eredménnyel szztem.Stabilan 2460Mhz ,de még 2500on is mûködik persze csak a 3d-mark negyedéig aztán kilép 😞 de ettöl függetlenül meg vagyok elégedve! A konfigom :Abit Nf-7 ;Samsung 400 -as 512ddr; Cooler:Silentbreeze 462III.Üdv.

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

fle go
akkor ezek szerint nem lenek semmivel elorebb csak lenne egy draga kabelem, ertem es koszi, jo nagy barom vagyok vehettem volna USB 2.0 webkamerat

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ollie
Minden webkamerához van saját kábel. Ha annál nagyobb sebességû kötsz rá sem lesz gyorsabb, mert nyílván olyan kábellel szerelik a kamerát, ami nem vesz le a teljesítményébõl. Amúgy meg az USB 2.0 gyorsabb a firewire-nél.

ollie
a tuning nem csak a hûtéstõl függ!!!

ollie
ugyanarra mint mondjuk az usb

OFF
firewire az mire jó amúgy?
On

fle go
Szevasztok!
Nem tudom ide vag-e a kerdesem de nem igen tudtam hova irni.
Hasznalt-e mar valaki kozuletek ilyen kabelt?
http://www.trust.com/products/default.htm?artnr=13840
En meg nem es igazan az erdekelne, ha mondjuk egy webkamerat kotnek ra (ha egyaltalan lehetseges) ugyan USB csatlakozasu az is de vajon a webkameranal is megnovelni az atviteli sebesseget? Mint pl a firewire? Nektek mi a velemenyetek?
Segitseget elore is koszi
Udv

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

M0Dair
Most láttam, hogy egy külhoni emberke olyan prockóval, mint az enyém, [email protected] teljesítmény növekedést ért el HOC vízhûtéssel...
Ilyen télleg lehetséges, mert, ha igen, akkor utána kell nézzek, mennyi egy ilyen!

M0Dair
Ja, még lenne néhány gyors kérdésem...

1. Ha 9800 Pro-ba, ami R360-as maggal rendelkezik beszeretnék "égetni" egy XT biost, honnan tom, hogy melyiket érdemes (mert XT biosból is van pár)?
2. Honnan tudok letölteni VGA biosokat?

Ok, Bye

M0Dair
Csõ!
Holnap leszek MSN-en is, na bye!

OFF: HIIII

M0Dair
A mosoly Pontius üzijére ment!

M0Dair
😊Pangás!!!😞

Akkor lenne profi ha a tõgyébe mennének a csatlakozók 😛

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

M0Dair
Gépet a tehénbe...
dátum: 2004-07-30 - forrás: mini-itx

Lila tehenet sem lehet gyakran látni (maximum a reklámokban), de olyat, sem amibe egy komplett PC-t építettek. A Mini Itx oldalán látható mod-kivitelezõje ezt a problémát oldja meg, így most egy "tehén" házat láthatunk.

Aki szeretne tehenet annak ez is jó megoldás, a gép is belefér, etetni sem kell és nem is, zavarja meg a "múúzás" a számítógépezésben való elmélyedést.

M0Dair
Majd este!

hé MSN pls

M0Dair
Pangás!😞

M0Dair
ok...😊)

M0Dair
Én is erre gondoltam!
Na bye!

ollie
Persze, ha esetleg szerzel egy x800-at, akkor szívesen elcserélem veled egy 9800 pro-ra. Rám számíthatsz! 😉

ollie
A különbség a kártyák között a teljesítményük. Nem arról van szó, hogy nem jobb az X800, hanem hogy semmi új nincs benne. Áttervezték az r300 magot, hogy nagyob órajeleken menjen, beletettek +8 pipeline-t és ennyi. Az nvidia kreszoklban viszont van több újjítás, sõt ott teljesen elõlrõl kezdték, mert annyira rossz volt az FX széria, hogy az használhatatlan volt.

M0Dair
Akkor az órajelet figyelmenkívül hagyva jobb a 9800Pro&XT?😊)

M0Dair
Végülis igen, de, ha már az X800 a 9700Pro szintjén van, akkor nem is kéne ez a látvány...😄D

M0Dair
Van, de még átépítés alatt van a masina...

ollie
Most is ezt a képet látod, nem? 😄D

ollie
Pedig ez tényleg így van.

stone
Már megy a neted?

M0Dair
Azért nem lenne rossz ezt látni az everestben:

M0Dair
"Sokan arra számítottak, hogy az X800 az NVIDIA új termékéhez hasonlóan már támogatni fogja a pixel és vertex shader szabványok legújabb, 3.0 verzióit, azonban a kanadai vállalat a forradalmi újítások helyett inkább a megfontolt fejlesztés mellett döntött, ezért az X800 szegrõl-végrõl egy felturbózott 9700 Prónak tekinthetõ. A vállalat tájékoztatása szerint egyelõre még nincs szükség a 3.0 szabványú shaderek implementálására, hiszen a játékok még jó ideig nem fogják kihasználni ezek elõnyeit."

Ez nagyon lol kijelentés:

"az X800 szegrõl-végrõl egy felturbózott 9700 Prónak tekinthetõ"