36836
  • mycso
    Lap jó, proci jó, tápod, ramod nemtom milyen....
    Gyári hűtővel nem sok az értelme, mert nem jutsz messzire, bár egy alapfeszes tuning belefér --> 2.8-3.2GHz között mennek alapfeszen.

Hogy érdemese azt neked kell tudni....mihez fogod használni.
  • Santata
    P43-s alaplapom van, E5200-s procim hozzá, gyári hűtővel mekkora frekire és mekkora órajelre érdemes rakni? (érdemes-e húzni?)
  • Gunner
    húzzad, ha meghal akko venned kell új gépet és akko jobban jártál :)
  • antalzsk
    Szevasztok! Egy dolog: van egy ABIT SA7-es lapom egy 1,7-es cerkával most húztam 1,96-on megy a feszültséget nem emeltem!! max hőmérséklete 45-fok.
    Lehet továbbhúzni a procit???
  • kulabácsi
    azt teljesen normális, ha tehetem énse kelek 11 elött :D
  • harlond
    Solten, 10:27-kor??

tommi000001: + cseréld le a gyári coolert
  • Solten
    Ja, sorry nem figyeltem, korán volt még :)
  • kulabácsi
    így

ki lehetne rakni bannerba (ami nincs :D)
  • tommi000001
    VAN MELLETTE VIDEO KÁRTYA....
    Pontosan hogyan kell nekiállni biosban tuningolni?
  • Solten
    Nem tudok róla. Gigabytenak van még win alól futó tuningprogija.
  • Solten
    yes
  • tommi000001
    Integralt graphic processor?
  • tommi000001
    Mi az az IGP?
    Nincs vmilyen szoftveres megoldás?Mint asrock -nál?
  • Solten
    BIOS: Advanced menu -> Jumperfree configuration:

- CPU Overclocking
    - Processor Frequency Multipler
    - Processzor voltage
    - Memory over voltage

Ezekkel lehet játszogatni. Bár ha IGP-t használsz csak, semmi értelme húznod a procit.
  • tommi000001
    Helosztok.
    Hogyan tudom túlhajtani a processzoromat?
    az AmdOverDrive nem megy mert az alaplapom nem integrált Ati -s és nincs ati videokártyám
    cpu:9850BE
    mobo:m3n78-em
    Esetleg létezik szoftveres megoldás?
  • quados19
    köszönöm a választ de akkor igy marad ahogy van igy is lehet vele játszani
  • Hixer
    hello!

gigabyte k8nf-9 alaplap
    athlon64 3200+ (Venice mag)
    4x512 MB RAM PC-3200 (noname sajna)

őt próbálom húzni... namost vmiért bizonyos frekvenciák működnek, de másoknál is van ilyen probléma, szal 200 FSB-210FSB-ig oké, majd onnantól nem indul a gép akármit csinál az ember.
    Viszont vannak "kivételes" beállítások, pl.
    250 FSB, 10x multiplier, 1.33 DRAM osztó(így 333 Mhz megy), 3x HT-vel elindul és megy

namost futtattam az Orthos-t ezen a beállításon, erre 3 sec múlva dobja a hardware faliure-t. Mindig. Olvastam viszont, hogy 3200+-as venice és ez az alaplap 267-es FSB tud stabilan, gyári hűtéssel, ezekkel a beállításokkal. Igaz nekem el sem indul, de most nem értem, lehet az Orthos hibázik, vagy tényleg ennyire instabil lenne a rendszer?

Akárhol olvasok mindehol a Venice magos 3200+-t jól tuningolhatónak írják és jó hűtéssel akár 3 Ghz-et is elérhet az ember... Lehet a RAM tart vissza és kéne jobb? A RAM időzítéseket nempiszkáltam, az Auto, azzal lehetne vmit kezdeni? 3-3-3-7 azthiszem most
  •  Evil
    Lehet húzni a processzort, ramot és sok mást biosban.

Alap helyzetben a gyárak által megszabott és ajánlott beállításokkal fut a gép, csak akkor érdemes piszkálni ha további teljesítményt akarsz kicsikarni a gépedből.
    Hogy menyit bír az sokmindentől függ vannak gépek amik nem bírják a tuningot vannak melyikek igen, és még egy fontos tényező hogy hűteni is kell a gépet mert amúgy hamar tönkremehet.
    (Ezt ne úgy értsd hogy berakod a fagyasztóba, hanem általában a gyári processzor hűtő kevés egy komolyabb tuninghoz és akkor veszel rá nagyobbat, jobbat ami rendesen le is hűti.)

Viszont valamennyi fogalmadnak kéne lennie a félépítéséről,fogalmakkal fsb,szorzó,időzítések stb.
    Mert ha valamit elállítasz amit nem kéne vagy túlzott mértékben, pl túl sok feszültséget adsz a processzornak akkor több mint valószínű hogy elszenesedik.
    Kisebb mértékű hibás beállításnál, amikor nem akar elindulni a gép és csak sípol akkor még mindig életre lehet kelteni a gyári Bios beállítások visszaállításával. Azokat pedig a Clear Cmos vagy a alaplapi elem eltávolításával és visszarakásával érhetsz el :)

Viszont ha nem értesz hozzá és nem tudod mi mi akkor inkább hagyd, vagypedig alaposan olvass utánna az alaplapodnak a bios beállításoknak és hogy mi mi mert amúgy lehet hogy tönkre teszed a gépedet.

Lényegében:
    Kárt igen - Gép részei elégnek megpirulnak többet sose kapcsol be.
    Nem megfelelő működés - Igen ha nem stabil a rendszer fagyások kékhalálok, gépújraindulás stb.
  • quados19
    sziasztok
    Az volna a kérdésem hogy hol tudom állítani a teljesítményt és ezt valami kárt vagy nem megfelelő működést okozhat e.
    Köszönöm a választ
  • Sasuke89
    de ha visszaállítottam a gépet optimálisra, ahogy eredetileg volt, akkor mirét kéne adnom nekik plusz fesz-t?
  • harlond
    de közben mindent vissza állított alapra és ugy is jön neki :S nem lehet szoftveres hiba?
  • solo
    Ramnak adj plusz feszt.
  • Sasuke89
    hát néztem Everest-tel a hőmérsékletet...minden okés volt, proci is max 35 fokos. nade mostmár 5 percenként bejön ez a kék képernyő és újraindul...:S
  • Hixer
    porral ment tele a hűtő és eltúrja a hűtést esetleg...
    honnan tudod, hogy nem melegszik túl?
  • Sasuke89
    hát nemtudom mit kellene leszednem. 2004es verzót letöltöttem, elindítottam, 3 percig hagytam..minden okés....most már minden 5 pecben kikapcsol a gép, nem melegszik túl..visszavettem mindent normára mégis kikapcsol :(
  • Solten
    Orthos stability test..
  • Sasuke89
    Sziasztok. Az lenne a gond hogy húztam kicsit procin E4500-as 2.2 GHz
    most 2.62-n pörög...már vagy 2 hónapja. memória Kingmax 2x 1giga 800MHz-es
    és olyan van 4 napja, hogy folyton kikapcsol a gép csak úgy magától. elötte bejön 1 sec-re egy kék képernyő tele szöveggel aztán újraindul. Most a memóriáktól lehet a gond mert enmjó nekik valami vagy mitől lehet ez? procinak gondolom nembaj. minden más alkatrész tök új.
    előre is köszi
  • solo
    Naniggerek: DDDD, rendeltem 4 giga 1066 os dominátorramot, nemsokára megy tovább a tuning ^^
    KÍváncsi vagyok, hogy ezzel megy-e már stabilan 3500 at a cucc:L
  • mycso
    Gondolom az eist, c1e funkcióra gondoltak, de ha tudja ezt a 3.6-ot alap/auto feszen a procid, akkor felesleges kikapcsolni az energiagazdálkodást.
  • setuh
    hali!amd athlon64-et felhuztam 2.4ghz-re es a ddr400-as ramjaimat pedig 433-ra.jobban megy a gep de sztem nem eleg jol...feszultsegen is kene allitsak?koszi a valaszokat!
  • gurubefree
    E8400-en nekem is 3.6GHz ment ... semmi problema nem volt vele es nem allitottam feszt. Amugy ez a max. fesz buzera nelkul . Ugyan az van most az E8600 is csak az 4GHz auto fesz.el problema nelkul.
  • kulabácsi
    az má megvót, csak vki írta h nem jó ha ugrál a fesz, de akkor hagyom :)
  • Solten
    Teszteld Orthossal a stabilitást. Ha nem jelez hibát, nem kell állítanod semmit :)
  • kulabácsi
    hogy tényleg a témánál maradjunk, nekem egy p45 ds3-am van és egy e8400, namost én ezt csak simán felhúztam 3.6ra, nem állítottam rajta semmi feszt, minden alapon van, vki írta h jobb ha beállítom neki stabilan, vki leírná h miilyen értékeket adjak meg? előre is htx
  • kulabácsi
    kinek mi jön be...de azt azért ne mond ki nyíltan h hülyeségeket írunk, mert nekem meg az a hülyeség amit te írsz :D

off off
  • Solten
    Szerintem inkább vegyünk egy éles jobbkanyart és kanyarodjunk vissza a tuning-témához...
  • mrzoltan
    Ne off-oljatok,ráadásul hülyeségeket írtok,sorry.
    NOD32,ESS: Erre csak azt lehet mondani,hogy fos,nagymaminak jó aki csak
    rtlhírek,email ennyi.
    AVG:Ezt nem nagyon kommentálnám,Solti addig használod amíg akarod,hiába mondja mindenki,hogy szar,az is.'* rakod föll úgy ragaszkodik a rendszerhez,hogy az istenit se tünik el véglegesen max win reinstall.
    Kaspersky:Nah ez már legalább jó cucc,csak elég erőforrásigényes,lassú.
    DE kiemelkedő találati pontosság és megbízható.
    AVAST!:Erre is azt mondják,hogy jó nekem nem jött be beszoptam velle 1-2 érdekes dolgot...
    Avira AntiVir,APSS:Nekem utóbbi van tökéletesen meg vagyok vele elégedve...
  • mycso
    Akkor már énis: a sima nod32-ben nem bíztam és nem is bízok (sokak szerint nagyon jó vírusírtó) az eset smart security viszont egész kellemesnek mondható, a nortonok úgy fogják a gépet, mint állat avira/avg-ezeket még nem használtam, Kaspersky egy nagyon rövid időre volt a gépemen az is elég jónak tűnt, illetve az újabb Pandák is jók --> a régebbiek fogták a gépet, win töltés után sokáig tartott, még elindult...
  • Solten
    Mindegyik itt felsoroltat kipróbáltam, az AVG találja meg a legtöbb kártevőt.. :) Na meg a Kaspersky. (témánál vagyunk.. :D)
  • Solten