36836
  • KaszaN
    Köszi szépen :D
  • balint1111
    http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_1-50.html
    Ezt olvasd el és menni fog.
  • KaszaN
    Helló
    Adna valaki egy részletes leírást nekem arról hogyan lehet a proci és a vga teljesítményét feljebb tolni? Előre is kösz.
  • gurubefree
    Nem tudom hogy le lehet e huzni a huto csatijat a nyakrol ... ha igen azt kellene tudni milyen csatlakozoval van. Nekem a ket GFX Chilla a hazon kivul Fan Mate 2-vel van szabalyozva.
  • balint1111
    sziasztok Húztam a Celeron 2.8-as procimat (Presscott magos) 2.94-re.
    Alphine 7Pro hűtés van rajta. Max 75 fokig megy fel szerintetek nem túl meleg?
  • gergobaby
    Sziasztok! Olyan gondom van, hogy Ati-sok mindig mondják, hogy tudják a venti sebességét szabályozni, hát NVIDIA driverben nem lehet, gondoltam Rivatuner, hát az sem megy, leveszem 0-ra ugyanugy jár mint 100-on... Van erre valami megoldás? (Kellene hogy 2D-ben csendesen tudjam járatni, mert van hogy csak netezek egész héten azt mindig itt búg a fülem mellett)
  • KranaZoli #35070
    Mi az, hogy hol kellene kiírnia?!
    main tabfül -> Customize (nyilacska) -> első ábra -> Overclocking -> Enable Low level HW OC -> és akkor megjelenik az a sáv, amit a Rivatuner szerint lehet. A max érték nem az, amit kiír a sáv végére, hanem a sáv, amit kijelöl ;)

Rel-time renderelő alkalmazást Én sem tudok mást, csak az ATT-t és az ATI TOOL-t. Mindegyik eldobja Magát Nálam is :(

Állítólag régebbi Catalyst-al kellene próbálni. Legalábbis Google-ban ilyen HSZ-eket találtam....

De Én inkább várok a sokak által annyira várt újabb Catalyst-ra, ui. ez a 8.12-s több sebből is vérzik.... :(((
  • fery02
    Hogyha így állítanám majd be az én e8500-asomat, akkor futnának mellette a 2*2 GB GEIL Ultra RAM-ok 1066-on?
  • tobias88
    hol kellene kiírnia a rivatunernek? mert az fent van és eddig azzal húztam és tökéletesen ment
  • KranaZoli #35067
    ATI TRAY(!) TOOLS
  • KranaZoli #35066
    Ja, és Ati Try Tool. Nem ua. mint az ATI Tool.
  • KranaZoli #35065
    Catalyst OC modul :)
    Ill. Nekem a Rivatuner is kiírja.
  • KranaZoli #35064
    Köszönöm!!!
    Az AGP kártyám még megvan.
    Ha tudsz vkit akinek kell, gondolj Rám :)

Még nem tettem fel sehova meghirdetni, mert még árat sem találtam ki Neki, ill. még pár cuccos összegyűlt az upgrade alatt, de ez még szerintem fog is :)

Az X1650-t már összepakoltam, mindent szépen vissza a dobozába és szépen kifújtam levegővel, ... és utána gondolkoztam el azon, hogy ez bizony régen még mennyire jó kis kártya volt.
    Ezek szerintem tök érdekes dolgok.

A tápot, ha minden jól megy, akkor ma cserélem egy Chieftec 450W-osra.
    Hát nem biztos, hogy áldozni fogok 4000 pénzt egy ventire, inkább beszerzek egy E8500-t az még megfizethető, az E7300-tól meg megválok...

Az E8600 az még teljesen indokolatlanul magas áron van. Meg szerintem lesz is, mert az a top és fölötte C2D-t már nem fog piacra dobni az Intel. A 4 mag kihasználtsága pedig úgy érzem még nagyon nem kerek....
  • tobias88
    tudtok mondani az ati toolon kívül egy jó progit, amivel megtudom meddig húzhatnám a vga-t? mert amióta újratettem a gépet, meghal a progi
  • Jagumo
    Sziasztok! egy magos intel 3Ghz-es procim van, az alaplap asus P4P800 SE. hűtés nagyon remek, egy zalman, pontos nevét nem tudom. hogyan tudom kb. min. 3,4Ghz-re felhúzni? biosban nem naon találtam beállítást, talán azért mert nem értek maximálisan hozzá. választ előre is köszönöm!
  • m1garand
    mi lett az agp kártyáddal, ja és az a táp "igazi" tuningbarát :D, állítanod kell az fsb-t, ram szorzót, ram feszt, talán még a cpu feszt is és stb ha így nem meg ja és cpu hűtő csere
    ajánlom ezt alapnak
    CPU Tuning topik
  • Barny
    akkor ti tenyleg azt mondjatok,h az E2180-asomnak adok 1,52V-ot biosba es naponta 8 orat terhelem gta-vales ha a cooler is birja akk nemfog karosodni a conroe ennyi fesztol?:D
  • KranaZoli #35059
    Jé! Mennyi ismerős arc.
    Abban segítsetek már Nekem egy pöppet, mert úgy érzem nem a HD topic-ot kellene teleszemetelnem vele, hogy hogyan tudnám 3Ghz-re, 3,2Ghz-re felhúzni az E7300-at, ami alapból 2,66Ghz?!

E7300 weboldala

Az alaplap BIOS-ában alaplapi tuning-nak csak olyan értékek vannak, hogy "Cruise", "Sport", "Turbo", ... amikből számomra nem sok derül ki.
    Csupán annyi, hogy amikor ezeket beállítottam és terheltem vmivel a CPU-t, akkor a gigabyte Easy-Tune programjában annyit láttam, hogy a elkezd fölfele menni a Ghz 2666-ról 2800, 2900-ra.

Terheléstől függően....

De hogyan tudnám azt beállítani, hogy alapból pl. 3Ghz legyen?!
  • Dévids
    Sziasztok!
    Van egy AMD X2 3600 procim ami gyári 2000MHz-n.Ezt szeretném egy kicsit feljebb tuningolni.Mennyire fog melegedni?Milyen hűtőt ajánlotok rá ?
  • norbi56
    Na ez így elsőre nem is rossz 60C°GTA IV alatt 3GHZ
  • norbi56
    Á annyira nem akarok tuningolni.
  • Ari18
    vegyél rá egy CM TX2-t és mehet az feljebb is.
  • norbi56
    okok meg is nézem nemsoká
  • solo
    Ha terhelve nem megy 70 főlé, akkor jó.
  • norbi56
    így netezés közbe 40-50C° 3GHZ-en ez még jó?
  • norbi56
    Köszi így majd 3.2-t megnézem esetleg 3.4
  • solo
    AmeddÍg nem megy 60-70°fölé, és nem hibázik ugye.

Core temp.
  • norbi56
    És miylen progit ajánlotok amivel cpu hőmérsékletet lehet nézni?
  • norbi56
    E8200-at fesz emelés nékül mennyire érdemes felhúzni?
  • solo
    Mostakarok q9300 ast, de nemsűrűn van :(
  • gurubefree
    Nekem valamivel egyszerubb mert a E8600nak 10x van igy egyszeru kivarazsolni belolle a 4GHz-et es meg a memoria is 1066MHz megy.
    Fentebb nem vittem bar igy 1.240V ami nem rossz.
  • solo
    Csak elsőre bonyi....
    2. ra már fejből vágni fogod, hogy mit-hogy.
    CSAk eleinte a sok hülye név, hogy termination voltage meg minden lóf@sza....

De nemnehéz.CSak ugye türelem játék.
  • fery02
    Tudtam, hogy bonyolult lesz ez. :(
    Azért köszi.
  • solo
    Szorzót nemtudod állÍtani...CSak lefele.
    De viszont eleinte úgy tuningolj, hogy kikapcsolod a c1e-t és a speedstep et.
    Így tuningnál megtudod mennyi a hőmérséklet alapon.
    Utánna ha megvan a tuning..Akkor nyomj egy bios resetet, majd állÍtsad be az előző értékeket, azzal a kivétellel, hogy ne kapcsold ki a c1e-t, és a speedstepet.mert miutánn azt kikapcsoltad, csak bioszresettel lehet visszakapcsolni-.-" Ill nállam Így van..Rohadjon meg: D
  • solo
    Hát...vannak ritkaszar darabok amik csak 3,8 at akarnak menni.
    De tesztelni mindenféle képpen kell..Maximum úgy kezdjed, hogy 3,6 ghz ről indulsz egy kis fesz emeléssel.

24/7 Hát minden napján folyamatos használat.
  • fery02
    De akkor ha a szorzót nem hagyom úgy, akkor nem vettem feleslegbe 1066-os RAM-ot. Jól értelmezem? :P
  • Ari18
    Ha a szorzót úgy hagyod akkor a ramod 842-en fog menni (4GHz esetén)1066 helyett.Tehát feleslegesen vettél 1066-os ramot.Elég lett volna egy márkás 800-as is.
    24/7 a hét minden napján 24h-bani használatot jelenti.
  • fery02
    De azt nem tudom, hogy mi az a 24/7 még. :P Bár ha lényegtelen akkor nem fontos.
    Akkor lényegében a szorzóhoz nem is kell nyúlnom, az FSB-t kezdem növelni apránként.
    Amúgy tesztelnem nagyon szerintem nem is muszáj, mert ennek akkor a 4 GHz-et simán kell bírnia egy AC Freezer pro 7 társaságában. Ha pedig fagyogat/kékhalál, akkor min. feszültségnövelés. Ennyi gondolom.

Am a jelenlegi procimat gondolom nem éri már meg nagyon húzni :P
  • solo
    Ezeknek a prociknak a magját wolfdale-nek hÍvják.
    És ugye mivel 45 nano-sok Így max 1,35 voltot bÍják 24/7 be károsodás nélkül...
    A conroe-és társainak a 65 nanosoknak gondnélkül belehetett adni az 1,5-1,55 voltot..Csak tudni is kellett hűteni :)

Amúgy, fogod, elkezded emelni az FSB-t, közbe szépen tesztelsz orthossal, és nézed a hőfokokat core temp-pel.Aztán ha olyat tapasztalsz, hogy tesztközben eltűnnek dolgok egy pillanatra, stbstb, vagy nembootol a gép, vagy win betöltésközbe kékhalál stbstb, akkor egy nagyon minimális feszt adj a procinak...De ez ne a beállÍtott fesz maximum 1,35 lehet. 1,4-1,5 tel egy pillanat alatt kilehet nyÍrni :]
  • fery02
    Mit értesz az alatt, hogy "wolfok 24/7"? :)
    Tehát először csak az FSB-t, meg a szorzót állítsam be kedvemre, majd Windows-t betöltve megnézni CPU-Z-t, kiírja, hogy ennek mennyi fesz kell, és azt is beállítani utána Bios-ban?