Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Milyen a jó?
Gondolom AVI -s kell nekem...igaz?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

barret
Akkor azt nézd meg,milyen tömörítési eljárással dolgozik! Hogy maradjon hely a vinyódon...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Narancs
OFF:
Hali!
ST lab TV tuner kártyáról tudtok vmit?
4K ért hozzámvágnák nagykerben, de nem tok róla semmit...

Egyáltalán milyen Tunert érdemes venni? mire figyeljek feltétlenül?
Csak mûsorokat akarok a kábel TV bõl fölvenni...

Loogan
Nekem is Tt csövem van, de nem adtak hátsó paneles kapcsolót. <#rinya>

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

adam17
Ja én azt hittem az a másik cucc a kapcsoló, nem a fekete.
Oh, hát akkor ez így tökéletes, fúrni is tudok <#taps>

adam17
Találtam ilyet is: Hideg katód fénycsõ zöld 30cm (993,-)
Ez mi lehet? Tök olcsó.
Meg pl. az Aerocool kék fénycsõ 1400 ft a Thermaltake X3 meg 2100...

Loogan
Csak kapcsolót adnak (elõlapot nem), ami egy 2-3 cm átmérõjû kör alakú ketyere. Ezt egy üres (fekete) elõlapi panelba belerakod. Egyszerûen kifúrsz neki egy nagy lyukat és abba belehelyezed a kapcsolót, ami persze alapból fekete színû.

Nekem fehér színû volt az elõlapom, és én abba fúrtam bele, de ezt láthatod.

barret
Nekem hátul van a kapcsoló pci takarólemezen! A csöhöz adták, gyári.

adam17
Ja, elolvastam, nem rossz amit csináltál...
Én nem nagyon akarok moddingolni, csak egy ilyen neoncsõre gondoltam, ez nekem bejön. Szal' lehet csak sima kéne nem uv-s, mert nincs mi fluoreszkálni.
A másik hogy ez a kapcsolós cucc nincs fekete elõlappal? nem láttatok vhol olyat? Csak mert fekete a házam, és akkor már törekszem az elülsõ helyekre fekete elõlapos hw-ket rakni... mondjuk ettõl függetlenül a cd íróm fehér, de nem baj 😊

barret
Igen!

adam17
Ja hogy ami "reagens"! Tehát a fénycsõ ugyanugy világít, de ha mondjuk a proc venti ilyne érzékeny az uv-s fényre, akkor az is "világít", vagy foszforeszkál?

Loogan
Ki lehet õket kapcsolni, mert adnak hozzá kapcsolót, amit bele tudsz építeni a házba. (Ha megnézed a 2-vel ezelõtti hozzászólásom, akkor látni is fogod!)
A kék neoncsõ kék színnel világít. Az UV-s pedig elég halványan lila színnel, de ha van a házban UV érzékeny kábel vagy alkatrész, akkor azok elég szép színben fognak fluoreszkálni (világítani).

barret
Uv fénycso is árammal megy,de az uv reagens anyagok hatványozottan verik vissza a fényét! (Szinte sugároznak) <#hehe>

barret
Pci takarólapot adnak hozzá,és abban van egy kapcsoló!

adam17
Ugyanakkor van ilyen is:

UV fénycsõ (hangérzékeny) (2600,-)

Ez mi a rákot csinál?😊

Légyszi válaszoljon vki aki használ ilyeneket... köfi

adam17
Szal rosszul tettem fel a kérdést.
Van ilyen:
Thermaltake X3 kék neoncsõ (2100,-)

Meg ilyen:
Thermaltake X3 UV neoncsõ (2000,-)

Az UV vmilyen fény hatására foszforeszkál amásik meg árammal világít...nem így van?

adam17
Ja, és ha vennék egy ilyen 2 ezer Ft-os fénycsövet, azt ki is lehet kapcsolni, vagy csak úgy, ha lehúzom a tápcsatiról? Ez ugyanaz mellesleg mint az UV?

Loogan
Egy kicsit más:

Volt egy régi Acorp házam, gondoltam feldobom egy kicsit.
Nem igazán akartam új házra sokat költeni, úgyhogy egy kis homemade-en esett át:
-Flex + fûrész + reszelõ, és meglett a lyuk.
-A plexi belülrõl ragasztva van, sajnos nem volt elég széles, azért van benne az a csík. 😞
-Bele lett rakva egy 8cm-es venti + rács, ami a videokari és a memória hûtését hivatott szolgálni. Ezen kívûl még van benne 2 db 8cm-es, az egyik elöl szív be, a másik hátul fúj ki. Nem hangosak, mert a 12V-ról átkötöttem õket 5V-ra. Nincs akkora hûtõértéke, inkább csak levegõt keringet a házban.
-Zöld üvegfestékkel lett megoldva az AMD logo (a 7 éves unokaöcsém csinálta <#vigyor>) és a folyás a széleken.
-Egy Tt zöld hideg fénycsõ világítja az alaplapot. A kapcsolója a ház felsõ elõapjára lett belekókányolva.
-Ezenkívül van benne egy 360W-os Tt táp (2 ventis) és egy Tt Volcano 12 hûtõ a procin, ami alapjáraton megy (2200 RPM). Szóval sok-sok venti, mégis tök halk az egész rendszer, mert alacsony fordulaton mennek. Érdekes módon a leghangosabb a VGA karim (Abit GFFX5600), de ezzel nem igazán lehet mit kezdeni. Rá egy passzív hûtés drága, meg minek.
-Proci egy 2600+ -os Barton 3200+ -ig húzva (190x@2300MHz) Asrock K7S8X (!!!) alaplappal. A proci meleg szobában terheléssel sem meg 53 Celsius fok fölé. Át van szellõztetve a ház, és ez a lényeg!!! (Nem a meleg levegõt fújja a procira.)

Hát ennyi...
Mivel elsõ "munkám", és nem voltak tökéletes szerszámaim, meg kicsit elkapkodtam, ezért nem olyan profi. De azért élõben jól néz ki.

Itt a kép:

Oldalról:

Olcsón?

\"Akik élni akarnak harcolnak, akik nem akarnak harcolni, nem érdemlik meg, hogy éljenek .\" - Adolf Hitler

ollie
Inkább vegyél egy DTK-t, vagy esetleg Chieftec-et.

Kössz.

\"Akik élni akarnak harcolnak, akik nem akarnak harcolni, nem érdemlik meg, hogy éljenek .\" - Adolf Hitler

Narancs
Ez annyira nem sok...sõt.
Nekem 350W "ratyi" Codegen van, cdíró, dvd író, vinyó, 9800pro simán megy...
És ez nem egy drága táp, pláne használtan...

hi, nem tudtok nekem egy jó ttápot mondani, ami olcsó és sok dolgot bir (LG DVD iró, 120 GB vinyó, Asus CD iró, GEF2 MX400, Abit KT7a alaplap, 384 mb SD ram)!

ollie
Egy fénycsõ néhány wattot eszik, nem oszt, nem szoroz.

Falconer
Viszi lazán, még egy Codegen is

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
má láttam...

adam17
Nem tudjátok egy 300 W-os (Chieftech) pontosan mit bír?
Most egy LG CD író, meg egy Maxtor winyó van rajta + R 9800 Pro hûtése + FDD!
Ha vennék egy fénycsövet azt még vinné?

Gabesz amd64
van ám SLI Nvidia topic<#bee1><#integet2>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

barret
Az csak szigetelés.

Gondolom arra értették, ha valaki normális körülmények között, egy sima videokártyával tuning nélkül dönti meg 😊
Legalábbis ha nem így értették, akkor igen nagy felelõtlenség volt a kijelentés 😊

Ilyen szarrátuningolt 6800 ultra, nemhogy SLI meg úgysem lesz csak 1-2 embernek még jövöre is.
ollie
Na, akkor csinálhatják a zújjabb háromdémárkot a fjúcsõrmárkos fijúk! Azt mondták, hogy amint megdöntik a 10k-t, kiadnak egy újjabb változatot (heh, még 2005 sincs).

Falconer
Eöhhhh
Kocsiban vannak ekkora csövek hûtésnek 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
12.000 3dmark05 ponty
28.000 3dmark03 ponty

konfig:
2X6800ultra@600/1300Mhz
A64 3800+@3080Mhz

Hír...

Narancs
Nem is kellett sokat várni...

Zetorg
sehogy 😄

Narancs
Ja, csak nem tom az a Matsonic lap hogy áll a tuninghoz...

Zetorg
megy az 2.7-2.8-ig is <#eljen>

barret
Plussz a Nitró.<#vigyor2> Végül is a rekord a lényeg!

barret
És 600 watt fogyasztással,ezt kihagytad!<#wow3>

barret
Én is! <#eljen>

Narancs
Alig várom a legújabb rekordokat!
2db 6800ultra SLI + nitró hûtés + AMD Athlon64 nitró hûtéssel...huhh...faja lesz!

Narancs
Elég lenne...pláne egy jó ár / érték arányú hûtõvel (ne kérdezd melyik az Intelnél, AMD nél Spire a best azt tom...), levett oldallappal 2.4GHz ig biztos menne...és az már nem rossz...csak deszkádnak támogatnia kell a tuningot...

Falconer
Én a decemberi PC Worldben olvastam

Ezt láttátok már?

Nvidia SLI teszt

Gabesz amd64
akkor maradj egy ideig a celeroncs-nál <#nyes>és egybe cseréld le a géped<#bee1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Falconer
Eöhhh
Jópofffa 😊

PLackó
hmm😊
thx de új deszkára nincs money

barret
Hát ez kész!!! <#worship><#worship><#worship>

0ppika
Hogy mi van <#kerdes>
<#idiota>

http://epica.nl

RelakSfromhome
Jah, azt néztem, hogy a 2100 körül futó amd-m hozza a 3000-res penyát 😄 Legalábbis azért, mert 3000+-nak adták el 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)