Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scape
Nézzétek meg itt az elsõ pumpát.
Szóval nem volt az olyan hülyeség.

Tufa16
ez attól is függ hogy márkás, vagy sem. egy ordasi+állatkereskedés+obi-s megoldás ugy egy 20as lehet (radi függõ).
Márkás meg természetesen jóval drágább

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

Na igen azt már láttam én is aszem nem is olyan régen. Kb mennyit kóstál most egy rendes vízhûtés?

Tufa16
én eddig víz-táp kapcsolatot egyszer láttam, akkor pedig a tápot hûtötték vízzel. egyébként nem hiszem hogy az átlag tápok a gép mellé még egy pumpát is elbirnának látni áramal, Ott azért már nem kicsi az áramfelvétel

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

Való igaz nem, de a franc sem tudja miket találnak ki manapság.

Tufa16
a szivattyú külön áramot kap a konnektorból.
Az akváriumok mellet látsz valahol tápot vagy számítógépet? 😊

Fogalmam nics, hogy hogy mûködik mert még nem volt rá szükségem.

Punkerwork
és szerinted az a tápra van kötve? inkább ne csinálj otthon vízhûtést mert nem csak a gépet csinálod ki de így a lakást is felgyújtod <#nyes>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mi keringteti a vizet? Szvsz szivattyú. Ahoz meg villany kell. Vagy nem így megy?

Tufa16
vízhûtésnek miköze van a táphoz? <#fejvakaras>

Na csak visszajöttél ide? Egy ilyen hûtéshez kell valami erõsebb táp?

mûködik is?? :-))

DonQl
Na ma megcsináltam az "LGA775-re 478-as blokkot" modot:

Elõször is a 478-as keretet méretre szabtam és bereszeltem, hogy a kondiktól elférjen:

Másodszor jött a kábelkötegelõ és a blokk egyik lábának próbája...

Uccsó lépésben az 5mm eltérést megpróbáljuk kiegyenlíteni azzal, hogy nem a kézzel becsavarható csavarokat, hanem simát használunk:

Eh, elvileg rendesen be van csavarozva, de majd megnézem. Az ötlet mindenestre nagyon jó, köszönöm. Remélem, az esetleges rezonáció a HDD-nek nem kavar be, azt nem rezonáltatja be úgy, hogy baja legyen. (Bocs, ha hülye a gondolat.)

Loogan
Be van csavarozva rendesen a gépbe a HDD? Elõfordul az is hogy néha az egész ház vagy egy része berezonál, és akkor "morog". Nekem is volt már hasonló.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

ezt fel lehet írni arra, hogy jobb, gyorsabb, többet nyújtó, drágább alaplap

Sziasztok!Nékem is P4C800-as alaplapom van.2.8G Pentium proci van rajta.A BIOS-ban 3-4 fokkal többet mutat mint az elölapi hütõ.Aero cool panel az elõlapi panel,és nekem 55-57 fokos a max. hõfokom.
ollie
Nem hinném, hogy alá mér. Nekem sima P4C800 van. Bár az tény, hogy amikor a P4PE lapomat cseréltem le erre, egy 2.4/533-as proci volt benne egy ideig, és jóval kevesebbet mutatott az alaplap, mitn a P4PE ugyanazzal a hûtõvel.

Nekem ASUS C-800 E-Deluxe és Prescott 3.0 GHz. Eleinte nagyon sokat foglalkoztam a hõmérséklettel, vettem is Zalman Cu hûtõt rá. Mértem mindenféle progival, nagy terhelésnél 53-56 fokot mutatott. Aszonták, ASUS alá mér 10 fokkal. Ez azért gyanús, mert akkor 63-65 fok lenne, amikor is a Pentium proci elvileg visszavenne a teljesítménybõl (mindig maradt a 30. GHz a monitorozó programok szerint). Ezek alapján, ha elkezdenék játszani, már kapásból nem volna maxon a proci, ami szerintem elég vicces lenne. Szóval lehet, ma már nem mér annyira alá az ASUS, avagy jóval kevesebb, mint 10 fokkal.

Na jó, de elvileg ez a vinyó egy elég halk vinyó. Avagy ez a menethangra, a pörgésre vonatkozik? Mert az oké, tényleg nagyon csendes. Ez a fejmozgatós kereplés ezek szerint teljesen normális? Merhogy ezt ma hallottam tõle elõször.

ollie
Nekem is ASUS, és 50-55 fok full terhelésnél. Jelenleg idle állapot 38-40 fok.

Punker
mivel mozgó alkatrészek vannak benne természetes hogy van hangja.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Egy kis hilfe, please. 5 napja vettem egy Samsung 160 GB S-ATA vinyót. Jelenleg csak az üzemel a gépemben. Föltettem rá a Windows-t, meg még van egy-két partíció doksiknak, ennek-annak. A vinyó rendesen, szépen csendben üzemel. Egyetlen probléma. Ma felfedeztem azt a jellegzetes morgó hangot, ami a fájlmûveletek során a vinyóknál sokszor tapasztalható. Nem kerreg, mint a régiek, de morog. Ez normális vagy nem ennél a merevlemeznél?

Punker
kezdésképp próbáld meg másik PCI slot-ban, ha ott se jó akkor 1 másik gépben is próbáld ki.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nagyon nagy az én bajom! Bevásároltam egy WLAN rendszert /WL-500g router madzagon az egyik PC-hez, rádión a másik PC-hez/. Addig minden OK volt, amíg nem akartam telepíteni a PCI-os WIFI kártyát /WL-138 G/ a másik már kicsit öregecske /ASUS P2BF / alaplappal bíró masinába. Innentõl indult útjára a \"gyönyör\". Akármit csinálok, nem hajlandó látni a kártyát.Amire esetleg tippelnék, hogy a leírás szerint az alaplap PCI 2.1 compliant a WIFI kártya pedig PCI 2.2 compliant. Na most ez így nekem nem mond túl sokat, de biztos vagyis remélem, hogy biztos tud valaki valami fantasztikus jó ötlettel, megoldással meglepni! Nagyon várom a sgítséget!!!!
[email protected]
Punker
kétlem, évek óta ASUS lapom van, mikor fullon pörgetem (órákon keresztül 100%-os proci teljesítmény az UD miatt) 53 fokig is felmegy, de hát nincs is ezzel semmi baj.

én is mindig ezt mondom...
50-65 fok a norma
65 fok fölött már kezd melegnek számítani

sztem a sok f@sz akinek asus alaplapja van/volt
asus mindig alá méri a hõmérsékletet, és mindig õk beszélik, hogy:
"hudejó 30-35fokos a procim"

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punker
egy dolgot áruljatok el nekem, ki volt az a f@sz aki elkezdte terjeszteni hogy 30 fokosnak kell lenni egy procinak? 50-65 fok teljesen normális üzemi hõmérséklet.....

435 dollár kinn tehát akkor 100.000 ft körül van.
Nekünk csak "sima" 1.6os van laptopban de az ereje az durva, pedig csak 1mb cache van benne.
Az meg 2 ghz és 2 mb cache.

Hát sztem olyan 100-as,veszel hozzá DFI lapot és helyben vagy.
az árnak mindjárt utána nézek!

Falconer
Mennyiért dobnak meg egy olyannal?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
sztem szarjad le...én már csak SuperPI -al tesztelek...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Intelböl 2.0 ghzes Dothant kell venni 2 mb cache-el aminél a l2 cache latency-k is vadbarmok, ezért olyan jo az a proci. Azt felhuzni kellemes 2.5-6 ghzre(bár alapon is lehet hagyni játékban ugy egy 3.6os prescottot hoz) és akko hátra lehet dölni
Apropó, az h lehet h memtest86 annyi oráig megy ameddig akarom h menjen, superpi 32M tesztje lefut többször, órákig tudok játszani bármilyen játékkal de a prime95 10 másodperc után hibát jelez, pedig a rendszer stabil...foglalkozzak én ezzel?

Olvastam PH-n egyik gyerek tudja 3.6 ghz mellett csodák csodájára 1.15-ön vagy vmi ilyesmin járatni uj, késöi kiadásu prescottját. Ez szép és jo de 64 fokig igy is felmegy.Mindegyik Prescott ugyanolyan tehát.
Anandtechen rá is világitanak h mért szarok a prescottok.

DonQl
Pontosan...😊

DonQl
Jah, ezt nem tudtam!😛

ollie
Ez nem igaz. Csak az elsõ generáció volt olyan túlmelegedõs.

haver vette nyáron de oemes volt és elbaszódott + nem vették vissza neki . próbálta/ták megcsinálni de már menthetetlen szar volt. én meg megvettem tõle 1 százasért

http://thenamelessphoto.com/

Mert mit lehet kezdeni egy prescottal?Hulladék

DonQl
Haverjáé volt és letört pár láb, erre odaadta neki, õ meg átfurta... ahelyett, hogy egy órással megcsináltatta volna...😞(

DonQl
Tom, köszi szépen... de nem akarok ennyit költeni ilyenre... bár sztem ez lesz!😞

ollie
Hogy sikerûlt kinyírni ezt a Prescottot?

Zalman ZM-CS1

CNPS 7000 szériához tartozó kiegészítõ keret a Socket 775-ös processzorra

1.290 Ft + áfa

pixel.hu

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

DonQl
Hali!

Ha valaki tud segíteni, akkor plz...
Ötletek is érdekelnek... remélem értitek majd a problémát, mert jobban nemtom most leírni, kiba ideges vok egyébként is!😞

Itt ni!

Gabesz amd64
<#confused><#fejvakaras>nem értelek!

nekem egáltalán nem kapcsol ki lassan a gép!!Semmi baja a winnek a gépemen szerencsére..

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Be lehet valahol állítani hogy kilépéskor ürítse ki a virtuális memóriát a Win. Természetesen ez azt eredményezi, hogy lassaban fog kikapcsolni a gép de sebaj légy erõs és kitartó. Mi veled vagyunk!

Gabesz amd64
Nekem 1Gb va szabadon tehát pupon van a 120Gigás winyo!
Életbe írta ki nekem az SP2 hogy "A virtuális memória minimuma túl kicsi"...!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Ez passzívban volt. Tettem rá egy 5V-os ventit és így meg max 39

Narancs
A szél fújta néha, akkor forgott is...ameddig voltak rajta lapátok...<#vigyor1>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Meg ezek Owerdrive-osak. Ha ez aktiválva van akkor húzza magát a kari.