Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
passz

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
<#mf1>

De ez is egy olyan probléma, hogy egyrtalán mikortõl kezd el mûködni a csõ? Mármint hány foktól? Pontosan szerintem nem lehet tudni mikor kezd párologni benne a folyadék vagyis mikor kezdi el szállítani a hõt hidegebb égtájakra. Utána néztem a mûködési elvének és ott 50-60 fokot írna de szerintem az meg már egy kicsit meleg.

Az odáig rendben. Én pont a csõ végéig dugtam. De vajon ez jelent e valamit?

Ja ja <#hehe>

Punkerwork
na megnéztem a csõ vége kicsit kilõg a borda végén

Punkerwork
szerinted a ráforrasztott logot kitöröm?

Szóval, ha gyárilag így van akkor valszínû, hogy csak az lehet a legjobb. A logot megveszem róla. vagy a bltból nem tudsz szerválni egyet nekem?

Punkerwork
ugyanaz a hûtõ a Sapphire csak a logót cserélte le rajta, nem néztem meddig megy be a csõ így volt gyárilag a dobozban és kész 😊

Csaik nekem a heatpipe csõ nincs benyomva teljesen a panelig. Az szerinted számít valamit is a hûtésben?

Sir Quno Jedi
A kék fénytõl gyorsabb ?!! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azon meg ugyanaz a hûtû mint amit én vattem rá utólag, de kalyak így néz ki.

Punkerwork
Ultimate

Ez most akkor az ultimate? Vagy külön van rajta a hûtõ? Ha külön akkor mond már honnan vetted rá a sapphire logokat!

Gabesz amd64
azám de müködik neki!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punkerwork
kép1,kép2

na kell valakinek? 😊

Punker
XP-t akartál sata-ra telepíteni? ha nem intel chipset + sp2-es win akkor nem ismeri fel, induláskor f6 más gyártó terméke, és ott kislemezrõl add be a sata driver-t.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tufa
ha kb 1 percig abszolút nem érek a géphez nekem is lehül annyira.
Bár, tegnap kicsit variáltam a kábelekel. Tegnap még a proci és a táp közé volt benyomva egy kábel(ne akadályozza a ventit), most elvettem azt onnan ( holnap mutatok képet), és egy kulcstartókarikával felraktam a ház oldalára. igy már tényleg teljesen szabad az áramlás ott.

jelenlegi állapot:

Zetorg
nekem most alapon, 38 fokos a provi, vízzel.

Tufa
6 percnyi 100%os proci terhelésnél is maximum 46 fokot ért el. Most 39 fokos. kb 1 perc alatt gyorsan lehült. Vízzel még nem is lepõdnék meg ezen, nade levegõvel. :S

Zetorg
nincs mit, sok sikert!

Zetorg
nem tudom, hogy az nf7, hogy mér, mert nem volt ilyen lapom.
azt tudom, hogy az ic7 fölémér kb 10 fokkal.

Nashville
Köszi a tanácsokat, holnap felkeresem az üzletet és ha nekik sem sikerül beállítaniuk akkor pata lesz a nyerõ, remélem kicserélik (amúgy is õk rakták be).
A mélyformázással kapcsolatban egy kicsit megnyugtattál <#csodalk>

Contemporary Country Music

Tufa
ha jól tudom 1,5 az alap, én most 1,6on járatom. házhûtés jelenleg elöl egy venti, szabad áramlás elöl hátul (semmi nincs se a gép elött, sem mögötte), hátul meg a képen látható venti van. Oldallap nincs fent.

az nf7-esek nem mérnek félre?
Most futtatok egy 16megás super pi-t, kiváncsi vagyok mennyi lesz a max hõmérséklet

Zetorg
alapfeszen megy a procid?
házhûtés milyen?
szvsz jó az a 45 fok.

Zetorg
a legegyszerübb megoldás, ha kicserélteted egy pata vinyóra.
a sata, jó, ha 10%-al gyorsabb...semmi értelme.esetleg annyi, hogy a kábelek nem foglalnak annyi heylet 😊

a low level format nem csinál semmi rosszat, csak minden adatot elpusztít a vinyóról.magyarul mélyformázás.

Tufa
lefutattam egy 3dmark03as cpu tesztet, de a végére is csak 45fokos lett. Milyen program van, ami kifejezetten megdolgoztatja a proceszort?

Nashville
Sajnos Sulinetre vettem. Remélem hogy ki tudják cserélni ha nem lesz jó. Nekem nagyon gyanús ez az egész bootolási rendszertelenség. Szerinted a "Low level format"-tal elronthattam valamit?

Zetorg
húú vazze.
az a rész kimaradt nekem az elõzõ üzidbõl.figyelmetlen vltam és fölöslegesen írtam egy kisregényt 😞

na szóval ebben az esetben nem nagyon tudok segíteni.volt egy ügyfél, aki a már meglévõ sata vinyója mellé vett egy pata vinyót és az istenért sem tudtuk úgy beállítani, hogy normálisan boot-oljon 😞
úgy oldotta meg, hogy kicserélte pata-ra a sata vinyót is.

várj holnapig, hátha valaki tud segíteni.

Tufa
aszem kezd behalni az alaplapi hõmérõm(CPU). Már 40 fok alá is lemegy a hõmérséklet mbm-everest szerint. Most pl Flashget, explorer, samurize megy egyszerre, és igy is 38 fok.
Szerintetek ez irreális, vagy a jó hûtésre fogjam inkább?

Nashville
Remélem a lényeg látszik benne, de ha nem akkor fut az everest és másolhatok, már úgy is belejöttem:-)

Nashville
Adtak hozzá floppyt, azt tettem be, a sikeres telepítés elõtt.
Alaplap:
CPU típusa AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
Alaplap neve Abit KD7-S (6 PCI, 1 AGP, 4 DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8377 Apollo KT400
Rendszermemória 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award (01/08/03)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
Videokártya NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 M😎
3D gyorsító nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
Képernyõ Maxdata Belinea 10 20 20 <15" CRT> (1138909325625)

Multimédia:
Hangkártya VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Háttértár:
IDE vezérlõ VIA Bus Master IDE-vezérlõ
SCSI/RAID vezérlõ D347PRT SCSI Controller
SCSI/RAID vezérlõ Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó Maxtor 2F040L0 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó HP photosmart 7200 USB Device
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1614C SCSI Disk Device (160 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150)
Optikai meghajtó Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Optikai meghajtó HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B (DVD:16x, CD:48x/24x/48x DVD-ROM/CD-RW)
SMART merevlemezek állapota OK

Zetorg
ok, majd kipróbálom úgy is 😊
gondoltam azért van a vaku... 😄

Zetorg
a lényeget nem írtad...
milyen alaplapod van?adtak-e hozzá egy floppy-t?

Tufa
Klasszak a képek de amikor fotózol, kapcsold fel a villanyt 😊

Én gépem:

mobilal készült képek... sry

Nashville
Ok. srácok, bemásolom. Nagyon hosszú, de tényleg komoly a dolog...

Képeket sajnos nem tudok bemásolni, az már csak tényleg emailben :-) Sajnos nincs weblapom, hogy onnan be tudjam linkelni.

Szóval: Megvettem a SATA-s winyót, az üzletben beszerelték a BIOS-ban beállították, hogy engedélyezve legyen az SCSI csatoló. A BIOS induláskor ezek után felhozta a RAID vezérlõ BIOS-át is (1-es kép). A régi winyón lévõ oprendszerrel megformáztam NTFS-re és particionáltam. Tudtam rá másolni anyagokat, úgyhogy mûködik.
Újraindítás után beállítottam hogy elsõként az SCSI-rõl legyen boot-olás.
Ezek után induláskor kért egy indító lemezt, betettem a telepítõ CD-t, majd elindult a régi winyón lévõ XP (mivel nem nyomtam idõben le egy gombot). Köv. alkalommal gyorsabb voltam és „hála” elindult az eszközök betöltése. Elérkeztem a telepítéshez, de a partíciók közül nem lehetett kiválasztani (meg sem jelent) a SATA-s winyó!
Kiléptem, majd kihúztam a régi winyót és újra elindítottam, most is kérte az indító lemezt és szintén elindult az eszközök betöltése. Elérkeztem a telepítési ablakhoz, de Enter nyomása után a következõ képernyõ fogadott (2-es kép).
Na ezek után amit csináltam, azt lehet hogy nem lett volna szabad. Gondoltam, hogy formázatlan lemez kellene ezért beléptem a RAID BIOS-ába (3-as kép). És kattintottam a „Low Level Format” lehetõségre. Jött egy figyelmeztetés, mely közölte hogy minden adat el fog veszni a winyóról. Jóváhagytam, majd két órán keresztül formázott.
Formázás után újraindítás, majd szintén kérte az indítólemezt. Telepítõ CD be és megint töltés. Telepítési ablaknál szintén Enter az XP telepítéséhez, majd az ismerõs hibaüzi (2-es kép).
A következõ próbánál már nem is kérte az indítólemezt, csak kiírja hogy: „Verifying DMI Pool Data” és csak villog a kurzor(4-es kép). Fél órát is vártam, de semmi nem történt. Azóta sem kéri a lemezt, csak ugyanez a szöveg jelenik meg.
Gondoltam, hogy nem kezeli megfelelõen az alaplap a SCSI csatolót. Vissza régi winyó, elsõ helyre beraktam a CD ROM-ot, Másodikra az SCSI-t, Harmadikra a HDD-0-át.
XP tel CD be és elkezdte tölteni az eszközöket. Mikor a más gyártótól származó SCSI RAID vezérlõknél járt nyomtam egy F6-ot és késõbb kérte a SATA driver disk floppyját. Ennek eredményeként a telepítési ablaknál már felkínálta az új vinyó partícióját, ahova már szabadon telepíthettem. Fel is ment 15 perc alatt az új rendszer. Gondoltam sínen vagyok és mostmár biztosan fog BOOT-olni az SCSI-rõl. És nem! Ugyanaz a verifying… szöveg.
Jelenleg csak úgy tudom használni az új telepítést, ha elsõ helyre rakom a HDD-0-t és az indító menübõl kiválasztom az új rendszert. Ha így van akkor semmi gond megy az új winyó.
De ha kiveszem a régit akkor már megfekszik az új winyón lévõ rendszer, és az istennek sem tudom boot-oltatni, csak a verifying… üzenet és csak villog a kurzor.
Nem a RAID BIOS-át szurtam el? Lehet hogy frissítenem kellene a BIOS-t vagy az alaplapon kellene egy alapra állítás?

Zetorg
SCSI is lehet.
van olyan lap, amin a bootolásnál SATA=SCSI

nézzétek a honlapomat!rakatam föl pár képet a gépezetrõl 😊

Narancs
" A részleteket leírtam elõre egy world dok-ba, ha jelentkezel elküldeném e-mailben (ha megadod priviben)."

Wazzeg írd be ide, mert így sosem kapsz választ...
Amúgy biosban sata vezérlõ engedélyez, 1st boot device sata legyen...ez alap...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Nashville
Hi!
Ha van itt valaki MOST, akinek SATA-s vinyója van és tudna nekem segíteni, az írjon már egy sort, mert nem tudom boot-oltatni. A részleteket leírtam elõre egy world dok-ba, ha jelentkezel elküldeném e-mailben (ha megadod priviben).
Elõre is köszi!

Tufa
ez tény, de nem annyival hogy jobb tápot keljen venni...

Punker
barkács sufnitung? utálom.......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

mindenki próbálja ki, online amd proci overclocker guide
link

Gabesz amd64
mért egyik haverom egy kacat tápról kapó krafttal hajtja a cd-olvasót és az volt az erõlködre kötve és így döngette a zenét

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
De egy 6800Ultra mégis többet fogyaszt mint egy 6600Gt!

Punker
na jó ez után a teória után nem ismerlek bazze.....<#banplz>

Tufa
sõt! még egy ventilátor vezérlõ is bevan dugva 😊

Tufa
Nekem egy 400as van az aláírásomban lévõ confighoz, szintén 2 rendszerhûtõvel

Punker
noname tápja van, b@szott nagy 12 centis ventivel halk, de nem nagy durranás.

Mhosah Myth
Nha most megnéztem a tápot, 420Wattos és Noname... Nemtom, miért szerinted elbír 2 rendszerhûtõt 1 vinyót, 1 cd-írót, 1 dvd-írót, meg még az NX6800Ultrát?? <#idiota> Ha igen akkor annak csak örülök mert nem kell új tápot vennem 😊

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Tufa
400as táp miért nem elég a konfigodnak?