36836
  • Gabesz amd64
    a bordák se egyszerűek rajta
  • Narancs
    Komoly hallod...
  • Narancs
    Ha a lapod vagy a memóriád nem támogatja a 200-as FSB-t nehéz dolgod lesz. Tedd a FSB\DRAM ratio-t 3/4-re és nézd meg memtest86 progival, hogy hibázik-e a memória. Ha nem, akkor lehet egyszerűen szar a procid és nem viszi az adott FSB-t...
  • Loogan
    Pedig a 3200+ -os Barton alapból 200 MHz-en megy (200MHz *11,5 = 2300 MHz, ha nem tévedek). BIOS-ban próbáltad, és nem engedte?
  • Kovsebi
    Na, én tuningolnék. De most az egyszer nem akar összejönni. Ezért írok ide. Az alábbi kinfigom van /alul/. Nem tudom rábirni 200-as fsb-re. Mi lehet az oka?
  • Sir Quno Jedi
    Ja ! Ki tuningol manapság ?!! Örülünk, ha sok bugos szar LAN-on nem fagy ki downgradelt gépeken !
  • Gabesz amd64
    Itt az új Zalman vízpumpám :)
    Ezt a szüretünkkor készítettem

Sűvit mint atom,de a teljesítménye brutális
  • Gabesz amd64
    senki se tuningol :(
  • Punker
    nem pörög a topic :(
  • Gabesz amd64
    de pontosan...de ezt már régebben kifejlesztette egy cég
  • RelakS
    Nem úgy kéne nézni, hogy benyomod a pci-x-es lapba, és már van is rajta agp csatlakozó?
  • Narancs
    Ööö belenyomod az AGP-s karidat és PCI-E -t csinál belőle...azt írják 10% sebességcsökkenéssel jár...
  • RelakSfromhome
    mármint PCI-E -> AGP, nem? :)
  • Falconer
    Lol:D ez az átalakító meg annak, akinek nincs elég nagy háza nem valami szerencsés megoldás.
  • Gabesz amdx2
  • Narancs
    Albatron AGP->PCIE átalakító. Csak hogy ilyen is legyen...
  • Narancs
    Már a másik szomszédja leordította a búráját. Csak annyit hallottam, hogy "Ne locsold te szerencsétlen, ásd el!!!"
    Azért az se volt semmi, mikor reggel fater áll ki a kocsival, és látja hogy a dagadt szomszéd a mi garázsunk tetjéről szedi a mi cseresznyénket. Fater ráköszön, csávó vissza és szüretel tovább nyugodtan. Én már csak a "te mégis mi a faszt csinálsz a garázs tetején" üvöltésre kaptam föl a fejem a reggeli kakaómból...
    Szal szomszédék tudnak élni...
  • Gabesz amdx2
    dobj át egy féltéglát
  • Gabesz amdx2
    ja hát nekem se nyulkáljon bele senki a gépembe!

aztat nem szeressük
  • Narancs
    Ehh
  • Narancs
    Alig fél éve emiatt lett (az utca új lakói által) följelentve, a régiek pedig egyszerűen csak megfenyegették. Nos, úgylátszik eddig tartott a hatás. Legjobb, hogy a két kisgyereke ott játszanak a mérgező füstben.
  • Sir Quno Jedi
    MIAZHOGYNEMTUDRÓLA ?!!! Nekem senki se piszkáljon a gépemhez, mer ütök !
  • Zetorg
    volt a boltban egy 1700+ athlon, amit úgy vett ki a kolega a gépből, hogy levált a mag és beleragadt a pasztába...kicsit volt szétégve.
    féltve őrízgettük emléknek, de a takarítónő kidobta
  • Gabesz amdx2
    gumi? ütös
  • Gabesz amdx2
    a mostani procim az már vinnyogott volna :DDDD
  • Narancs
    A legsokkolóbb az volt az egészben, hogy a szomszédnak most jutott eszébe gumiabroncsokat égetni a kertjében, ezért még büdös égett szag is volt...
    De intel proci tényleg nem ég el. Mondanám, hogy AMD se, de épp itt hever az asztalan egy égett barton. Mondjuk égésében jelentős szerepet vállalt a balfasz gazdája is...
  • Zetorg
    ja, de a régiek igen :P
  • Gabesz amdx2
    de ha nem tud róla akkor mivan?
  • Gabesz amdx2
    már az AMD procik se
  • Sir Quno Jedi
    Én megölném az öcsémet, ha lenne és ezt tenné a gépemmel !
  • Zetorg
    proci biztos nem hal meg, akár hogy hajtod, meg szerintem a vga sem.
    nálam is előfordult párszor, hogy nem dugta be a pumpát, neteztem egy kicsit aztán elindítottam a CS-t és csak azt vettem észre, hogy pár perc mulva elkezdett szaggattni a játék és kikapcsolt a gép.utána néztem, hogy nincs bedugva a pumpa, "izzik" a blokk a procin és meglágyultak a csövek.

intel proci nem ég el!!
  • Gabesz amdx2
    mekkora szerencse volt ez
  • Narancs
    Huhh srácok, majdnem szívrohamot kaptam az előbb...reggel el kellett ugornom vhová egy órácskára, addig rányomtam a mobilom töltőre, amit a vízpumpa helyére dugtam be. Közben öcsém hazajött, és gondolta gépezik. Be is kapcsolta, netezett és játszott kb 10 percig, aztán otthagyta üresjáratban. Összesen kb 50 percet ment a gép vízhűtéssel ugyan, de pumpa nélkül. Hazaértem, persze anyázás, rögtön kikapcsoltam. 1 óráig teszteltem procit és VGA-t egyaránt, de SEMMI bajuk. Mondom ilyen nincs bazzeg, beszarok. Vszínű egyébként egy lassú keringés beindulhatott, ami elég volt ahoz, hogy ne melegedjen túl a proci. Ki se kapcsolt a gép, simán ment mikor hazaértem.
    Amúgy a proci egy 2.8as Prescott (szerencsére alapon ment), vga meg x700pro.
  • Mhosah Myth
    Applications
    VM-102 is compatible with ALL VGA cards :)
  • Mhosah Myth
    Szerintetek kockázatos egy ilyet rákötni egy 6800 Ultrára? :))
    (1 vagy 2 rendszerhűtő ventivel együtt...)

Aerocool VM-102 fanless VGA cooler
  • Morpheus
    Köszönöm!

Akkor majd otthon próbálgatom, meg utána olvasok ennek az fsb osztó állításának. Ha jól látom akkor volt ez már téma itt a topikban.
    ha lesz kérdésem este bombázlak vele benneteket.

Üdv:

Morpheus
  • Pontius #24961
    feszültséget tényleg csak akkor érdemes, ha már nagyon határon van... (pl. elkezd fagyogatni, vagy nem tölt be a win)
    de ez szerintem nem szükséges.
    Inkább próbáld meg az FSB osztót állítani.
    Amúgy a te géped szerintem simán bírná a 4GHz-et is, főleg azzal az alaplappal...
  • Morpheus
    Köszi ez megvan. Mire érdemes még figyelni? Mert ugye külön meg lehet adni, hogy mennyi feszültséget kapjon. Ha egy kicsit "instabillá" válik, érdemes emelni? Persze ésszel való emelésre gondoltam.:)
  • ollie
    Alapból a memória sebessége nő az FSB-vel együtt, hacsak nem állítod el az osztót.
  • Morpheus
    Sziasztok!

Egy apró kérdésem lenne. Memória sebességet hogyan érdemes (lehet) emelni? Procival, videókártyával már próbálkoztam, memóriával nem.
    Jelenleg két A-data 533-as memória van a gépemben 4-4-4-12-es időzítéssel alapfeszültségen.

Köszi előre is a segítséget.:) Ha már volt róla szó, akkor bocsi.

Üdv:

Morpheus