36836
-
#35716 85-100?? én úgy hallottam 70 már gáz... mondjuk 65 nanos Core2-nél -
#35715 Csak arra akartam célozni hogy minden rendszerben van egy max oc.
meg van egy optimum.
Hiába jár nagyobb órajelen még nem biztos hogy valóban gyorsabb is lesz!
PL.:#35701
-
#35714 de ha nem veszem el neki a visszaszorzó képességét, akkor elvileg most idleban alacsonyabb órajelen kéne mennie, de ez most végig 3,6on megy... -
#35713 "mikor mész be a biosba és kezded el
nemértem mit kell ennyit tökölni azon h fogod és az fsb-t 333ról felhúzod 400ra..."
hát ezt magyarázom én is h nemcsak abból áll h 9x400.
-
#35712 25 Celsius? Az cseppet hűvös nem?:D 85-100C még oké:) -
#35711 nem! elindult a saját védelme 25C fölött 4Ghz-n visszaszabályozza saját magát...
majd ha lesz otthon folyékony hélium akkor megy az 4,2 vel is...:)
-
#35710 "3,9-en 10%-al gyorsabb volt"
Kevés áramot kapott -
#35709 hát tudod ez az állatiasodik azért nem csak annyi hogy adok feszt a cpu-nak feltolom az fsb-t hozzá igazítom ram-ot és már jó is...
szépen végig kell próbálgatni hogy meddig van teljesítménynövekedés és csak addig szabad hajtani...
utána meg szabad optimalizálni a beállításokat...
i7-is be boot-olt 4Ghz-n de 3,9-en 10%-al gyorsabb volt pedig elvileg a nagyobb magórajelnek kellett volna nagyobbat mutatnia...
-
#35708 Olvass alapokat -
RAMyMamy #35707 ha nem nagyon csinálsz nagyon prociigényes dolgot, akkor visszaveszi a mhz-t (asszem) -
#35706 Vmi nem lehetett jól beállítva, mert a win 7 - Welcome - logo részre is is kb 5 percig volt a képernyőn, aztán megint 10 perc mire felállt a rendszer...
Na most defaultra tettem, csak a 9x400et állítottam be. most megjavult. most meg egyfolytában 3,6on megy, pedig mást nem babráltam benne. 70-71 fokos a proci. -
#35705 A srác adott neked egy tuning alapot (kikapcsoltatta a boost-okat, stb), amiről szépen elkezdheted feszegetni a gép határait. Azonban te nem ezt akarod, hanem megemelni fix értékre ami még feszültségemelés nélkül benne van a prociban.
Ha visszaállítasz mindent default-ra és csak azt a 4 dolgot állítod át amit írtam, akkor nem lesz lassulás.
De többször komolyan nem írom le, úgyis sz@rtok rá... -
#35704 lelassúlva? ezt hogy érted? belassúlt a gép a tuningtól? :) -
RAMyMamy #35703 pfff -
#35702 Bér tuningot vállalok!
ahány Mhz-t tudok rajta húzni annyi ezres:) -
#35701 Érdekes h másokkal tök normálisan tudtok beszélni....
Volt 1 NORMÁLIS EMBER és leírta az öszes beállítási lehetőséget.
Sikerült is felhúzni
Csak 1 a bibi, vmiért kurvára le van lassulva a gép. -
#35700 mennie kell -
#35699 Biosban legelső menüpont.
- CPU Clock Ratio-t 9-re
- CPU Clock Control Enabled
- CPU Host Frequency (FSB) 400-ra
- System Memory Multipler (DRAM) 2,6-ra.
Így lesz 3,6Ghz, 1066-os RAM-okkal, feszültségemelés nélkül.
Ha így sem megy, hagyd a francba...:)
-
#35698 Automatikus tuning csak szopáshoz vezet. Akkor tuningolj, ha tudod mit csinálsz. Olvass utána mi micsoda, és csináld magad. -
#35697 ne szenvedjám mer ennyit, 1000x le lett írva h hogy húzd a procidat, innentől csak rajtad áll h mikor mész be a biosba és kezded el
nemértem mit kell ennyit tökölni azon h fogod és az fsb-t 333ról felhúzod 400ra... -
Ari18 #35696 #35678
-
#35695 Még mindíg procihúzás lenne a cél.
De mivel nem jött válasz... csak annyi lenne a kérdésem, h hallottam h van az Asusnak vmilyen procihúzó progija, ami automatikusan belövi az értékeket. ha tudja vki a nevét, megköszönném. -
#35694 Gondolom, hogy helyesnek gondolod. Tőled idéztem. :D
Am néztem már Bios-ban, de nem találtam meg a dolgokat, de akkor szétnézek majd jobban.
csak jobb lenne azért azzal a programmal. :P
Neked is köszi Falconer -
#35693 De még mennyire hogy helyes
BIOS-ban csináld, ne tökölj:) 1 perc az egész. Elrontani nem tudod. Ha gáz van úgyis visszaállítja magát defaultra.
Ha módosítás után ki-be kapcsolgatja magát egy párszor, ne ijedj meg, normális. Ilyenkor ellenőrzi a dolgokat. -
#35692 Én csak annyit tudok, hogy ugy stabilabb az egész rendszer. Nem jöhetnek be szoftverkörnyezeti gebaszok, meg ilyesmi. Gondolj bele, az alapja az egésznek.
Lehet, hogy van más oka is, de nekem spec ennyi is elég :)
-
#35691 Csak fölöslegesen nem akarom feltelepíteni.
Még akkor is célszerűbb amúgy Biosban beállítani ezeket (CPU szorzó + FSB + mem szorzó), ha tényleg csak ezt a 3 dolgot állítanám? Ha igen, miért?
Bocsi az értetlenkedésért. :P -
#35690 Miért nem nézed meg???
ITT van, hogy miket tudsz állítani.
Célszerűbb biosban belőni egy stabil tuningot, aztán használd úgy a gépet. -
#35689 Helyes. -
#35688 Sziasztok! Az alaplapomhoz adott EasyTune progival tudok állítani szorzót meg FSB-t is? Csak mert el tudom képzelni, mivel "Easy", hogy csak pl csak egy kattintás kell, hogy feljebb húzzuk a procit és nem adhatunk meg neki semmi paramétert sem.
Amúgy ezért érdekelne a dolog, mert egy másik topikban ezt írták nekem:
"A te procidat 3,6-ig minden szó nélkül feszültségemelés nélkül lehet húzni. 400FSB, 9-es szorzó. Máshoz hozzá sem kell nyúlnod.
Ha nem még nyúltál hozzá akkor 2,6-os DRAM szorzóval még a memóriáid is 1066-on fognak menni, a jelenlegi feltételezhetően 800 helyett."
Az is érdekelne, hogy ez az állítás helyes-e és hogy ez alapján akkor beállíthatom-e a paramétereket. -
#35687 Hát jelenleg PQI DDR2 800 MHz van.
De vennék a közeljövőben OCZ 4096 MB 1066MHzes ramot. Vagy vmi hasonlót. Geil Ultra, Corsair CL4 -
#35686 DDR2 800Mhz ram, oké, de milyen márka, milyen modell?
Pl nekem volt 800asból GeiL ultra, annak alapból 2.1V kellett.
-
#35685 próbáld meg az időzítéseket egyenként visszavenni és a emeld a ramok feszültségét egyes léptekkel (pl század voltokkal vagy akár tizeddel is...bár sztem 1.9 volt felé ne nagyon emeld a ramjaidat ha csak nincs jó hűtése)
ezután teszteled orthossal vagy prime95tel a ramokat 1 órán át...ha nem jelez hibát akkor újra csökkented az időzítéseket, mindaddig míg nem lesz instabil a géped..ha már vmelyik értéken instabil akkor állítsd vissza az ez előtti esetleges stabil értékeket , röviden ennyi
elvileg ugyanott kell állítani az időzítéseket ahol a procit is...általában így jelölik az időzítéseket
CL-RCD-RP-RAS -> pl.: 3,5,5,5,6
egymás alatt vannak ezek az értékek -
Ari18 #35684 Nézd meg a ramjaid dobozán, vagy a honlapján, hogy mennyi Volt-hoz milyen időzítések tartoznak és állítsd be. Amúgy a 400 az pont a "gyári" alap értékek. 2*400=800MHz -
RAMyMamy #35683 :D -
#35682 hát ez az h én se :S -
RAMyMamy #35681 szerintem kell, azt az időzítést vagy mit, annyira nem értek hozzá :$ -
#35680 de a ramokon nem kell állítani?? -
Ari18 #35679 mármint a cpu voltage-n emelj.
Lesz ott még két érték amienk nem jut eszembe a neve.
Azokat fixáld le 33.33ra a másikat meg 100-ra -
Ari18 #35678 Állítsd be 9X400-ra és indítás. aztán adjál neki prime95-öt vagy 3óráig. Alapfeszen mennie kell annyit. Ha nem akkor emelje rajta egyet. -
#35677 DDR2