36836
  • lackoka25
    Hello kellene egy kis tanács.gépemet szeretném fejleszteni az alábbi szerint.
    Alaplap.MSI KA 790GX
    Procc .AMD PHENOM 9950X4 AM2+BOX
    RAM .4 GIGA
    VIDEOKARI.Az marad a régi egyenlőre GF 9600GT DDR3 256.
    Vélemény kérnék meg tanácsot ilyen árkategóriában gongolkodnék.
    Csak játszani kellene.előre is köszi.
  • crazyclone
    HEllo emberek!
    Óriási problémám van ...
    ABIT IB9 ről cseréltem MSI P35NEO-F re ...
    Konfigom: Intel E4400, Kingston KVR667D2N5K2/2G
    Az ABITal hihhetetlen teljesítményeket értem el de az MSIal szinte semmit nem tudok húzni, simán újraindul és az istenneksem akar elindulni a gép kecetel valamit talán a DVD és blank screen... restart csak hosszú gombnyomás után történik és ha szerencsém van 3 ilyen után elindul egy tonna sikertelen OC hibaüzivel, ha nincs CMOS clear...
    Legújabb BIOS van, én elég sokféle módszert kipróbáltam túlhúzásra de egyiskem vált be...
    Ha valaki számára ismerős a probléma azt nagyon kérem igazítson el...
    Kösz előre!
  • pxxl
    alap hogyha leveszed a proci hűtőt akkor újra kell pasztázni.

alap feszkó az 1.325V ha minden igaz 0.85V – 1.5V bír.
  • SzocsA
    320×10en van de cod 4 alatt újraindul! a CSSnél ilyet nem csinál! vagyis egyszer csinálta és + feszt adtam az északi hídnak és akkor megszűnt!

az a másik gond hogy melegszik a proci! 80 fok kűrül van a hőmérséklete ha tesztelem orthossal! játék alatt 64 fok
    úgy volt hogy mikor megvettem a HTX 2őt rosszul raktam rá! és megfordítottam és csak a gyári paszta van rajta! emiatt gondolom nem 100% os a hőátadás!

és az E4500az nem is annyin megy mint a neve mert 200×11 van ami 4400
    ennek a procinak mennyi az alap feszültsége?
  • pxxl
    és ha nem az fsb-t huzod fel, hanem 310x10,5 vagy 300x11 vqgy mindeképpen 320Mhz kell az fsb-nek?
  • SzocsA
    a ramok miatt nem lehet nagyobb az FSB
    320× 9en megy simán 1.37 volttal 320×10en sehogy sem akar elindulni adtam neki 1.45 voltot akkor sem 0.5 voltot adtam a ramoknak elindúlt visszavettem 1.4375 re a feszültséget jó!
    2 óra CSS után indult újra a gép! kevés neki a feszültség!??

a ramnak a dobozára 1.8 - 2.1 volt van írva! de nicns semmilyen borda rajta!
    megfőzni nem akarom!
  • pxxl
    jajam nem véletlenül vettem a black edition-t
  • Banyapapa
    mert Black Edition
  • belisz
    olyan proci,mint ami neked van,azt minek húzni?? :O Én a helyedben hozzá sem nyúlnék.
  • pxxl
    jó mert én is íg csinálnám. eddig amit húztam P4 ott auton hagytam a feszt, igaz nem is emeltem nagyot rajta. na majd ha megvan az új hűtő megtúráztatom a procit :)
  • MerlinW
    Alaplap + CPU-ra változik. Ha nem ismered a hardvered, apró lépésekben kell próbálgatni, amíg elindul ill stabil. Először szorzót, aztán FSB-t majd, ha ezt nem bírja század/tized lépésekben emelni a feszültséget, amíg jó nem lesz. Mindenek előtt tudj meg mindent a BIOS tartalmáról, beállításokról, mi mire, jó mit csinál.
  • pxxl
    pont ezzel kapcsolatban akartam kérdezni az okosakat. van valami féle aranyszabály, vagy számítás vagy akármi, hogy milyen sebességnél mennyi feszkót kell állítani. ha egyáltalán kell. mert ha biosban auto-n hagyom, nem biztos hogy baráti amit művel :)
  • Ari18
    Amennyit bír 1.35V mellett.
  • MR ME
    56-58fok optimális, van aki 4ghz-en járatja gond nélkűl, bár azon már értelmes hűtő van :)
  • belisz
    Sziasztok! Intel Core2DuoE8400-t meddig szabad húzni a gyári hűtéssel? Eddig 3,6GHz-n volt,de a nagy melegre való tekintettel visszavettem 3,3-ra. Ugyan nem volt még olyan húdenagyon meleg,hogy visszakellett vennem,de azért mégis. Játék alatt 56-58 °C-ig ment fel,most 53-54.
  • MerlinW
    Miért, a hűtés és a tuning miért ütik egymást?:)
  • MR ME
    picit sok az off...
  • pxxl
    vagy ez

Thermalright T-Rad2
  • solo
    Jajah, érdemes.
  • pxxl
    mostmár csak egy jó chipset hűtő kell
  • pxxl
    köszönet érte! ezzel sikerült sztem véglegesíteni a "versenyt".
    end dő vinör iz OCZ Vendetta 2 nah utalhatnák már a fizut aztán rendelem is megfele :P thx a segítséget! majd ha megvan tolok pár képet vagy valamit

#35775: sztem elég karcsú ez a gyári hűtő. ránézésre legalább is. mindenképpen megérné cserélni. esetleg még a Arctic Cooling Accelero Twin Turbo ami jóféle. nálam legalább is bevállt. igaz én egy x1650-re raktam anno, amit 60/70 fokról 38/42-re lehűtött.
  • RAMyMamy
    ilyen vkarim van, eléggé melegszik, érdemes lenne-e venni rá egy gfx chilla hűtőt? vagy mit ajánlatok?
  • Fela
    Best cpu coolers
    A linket Soltennek köszönjed
  • pxxl
    Thermalright Ultra-120 eXtreme őt is néztem, de sztem megvan az egyik nagy esélyes.

Asus Silent Square EVO
    azt a ledet kivágom mint a macskát aztán még jól is néz ki

• Fela

Thermalright IFX-14 (erre meg kell venti is)

vagy

Titan Fenrir
  • pxxl
    és ez? Cooler Master Hyper N520

komolyan mondom idegesít már hogy mi legyen a tuti
  • MerlinW
    Ez a Silent Knight II (ami nekem van) is igen kellemes. Tavaly volt 8pénz.

• pxxl
    én a Scythe Mugen 2-t néztem ki egy ideje de ezek sem rosszak. árban meg pláne
  • Solten
    Hello.:

- Arctic Cooling Freezer Xtreme
    - OCZ Vendetta 2
    - CM Hyper 212
  • pxxl
    hali!

tudtok ajánlani valami jó proci hűtőt a phenom 2 x4 940-re? ez a gyári egy rámálom. annyi féle van nem tudom melyiket szeressem. a lényeg, hogy 3.6 körülire (vagy fölé is esetleg) húznám majd a procit.
  • ViniSoundz
    héhé srácok. nekem is p5b van, de a sima. e4400-as proci van benne. jelenleg 1066-on megy a rated fsb, a core speed meg 2,67ghz.

állítólag ezt a procit simán 3egész fölé lehet lőni, de nem nagyon merem. mekkora feszt adjak neki? mivel 10es szorzóm van, így most a ramjaim mennek 800-on, de azokat nem akarom tovább lőni, max visszaosztani.

jah és 1.304-en van a fesz a prociban. meddig lehet ezt tovább lőni? nem nagyon akarom kinyírni a gépemet. gyári hűtő van rajta, de azért jó lenne még emelni a teljesítményen.
  • barret
    P5b plus már tudja alapból.
  • barret
    Ez nem P5b plus! De ez igen...
  • MerlinW
    Ne a képet nézd, hanem a RAM gyártójának weboldalát illetve dobozának címkéjét. Le van írva mi a maximális tuninghatára, illetve időzítése. Ahogy már írtam a tuning úgy működik, hogy belövöd a minimumot, aztán 0,1voltokkal emeled, majd teszteled.

Ne a programnak higgy, hanem a BIOS-nak. Ha RAM nem lesz gyorsabb attól, hogy több áramot adsz neki. Max melegebb. Ha a általad megadott FSB+DRAM szorzó párossal stabilan megy a rendszer, akkor nem kell nyúlni a feszültséghez. Ha nem indul el, akkor emelni kell, ha emeled és nem indul el akkor nem bírja, vissza kell venni az FSB-ből vagy szorzóból.
  • SzocsA
    a biosban a ram Voltja 1.900 re van állítva a képen meg 2.000 V megy akkor most melyik a jó????? érték!

egyel kisebb szorzón 1.850 re volt beállítva a biosban, a ram a programban meg 1.900 et mutatott!

• MerlinW
    Attól, hogy 1333 van a dobozra írva, bírhat az többet is. Ezt hívjuk tuningnak:)
  • SzocsA

és frissítettem is erre a cpu legkisebb Vja 1.4000 lett! visszapakoltam rá a régebbit valahogy és visszatette a kisebbeket is!

de ez hogy lehetséges akkor?????

1556.1 FSB?!??!
  • solo
    jajah, de azzal néha sok a sux:/
  • MerlinW
    Igen, 1066-os Persze lehet hogy ő már frissebb BIOS-al vette.
  • solo
    WTF?: OOOO Tudtommal a p5b csak 1066 ot támogat, és új biosszal az 1333 mat:|