36836
  • Narancs
    Ez már 0.1volt ingadozás, táp mehet a kukába szvsz.
  • Barney Tech
    Megjött a gép most próbálom huzogatni.
    Ugrál a procinak a tábfeszültsége 1.402ről 1.392re nagy baj amugy?
  • Narancs
    Ma levakartam a procimról a régi pasztát, ami ezüst volt és egy Titan hűtőhöz járt. Már régen gyanús volt az a trutymó, most kicseréltem sima fehérre: eredmény: 10 kibaszott fokkal hidegebb a proci, lol. Megnéztem azt is, hogy mi vala ráírva, mert korábban ugye felmerült, hogy hamisított 3200+. Nos, 2500+ van rávésve, tehát az Asus A7V600 lap ad önkényesen +0.1volttal többet a procinak, amit sehogy sem tudok lejjebb szedni. A lapon van egy overcore jumper, ami arra a jó leírás szerint, hogy a feszt lehet 1.7 és 2.05 volt között állítani. Ha alapállapotban van ez a jumper, akkor 1.5 és 1.85 volt között lehet variálni a leírás szerint. Ehez képest bármire állítom a jumpert, csak 1.70 és 1.85 között lehet állítgatni. Valami a lap fesz detektálásával szar, de most fölnyomom a legújabb beta biost, hátha segít. Vki elmondaná mi a tosz az az Asus E.Z. flash, és hogy kell használni? Thx...
  • kirol
    Érdekes, nem tudom én anno mit állítgattam, de most nyomtam egy kis SiN-t és jobban is ment mint eddig picit, és nem is indult úrja a húzás miatt. Bár nem akarom elkiabálni a dolgot.
  • taaz
    El készült a hütö!Itt van a galériámban!Fogjúk rá! Kéz elállja annyira meleg csak! Nem vészes!Azon filoztam mi lenne ha proci és a nf4 közé légcsatornát készitenék müanyagból!Akkor 1 venti hütene 2 bórdát és nem lenne hangossab!
    Most nézem van 1 digitális höméröm!Az 47-48at mutat a bordák között!
  • Narancs
    Attól függ milyen gyors a procid...passz, hogy meddig megy. Az egész teszt lefuttatása szokott egy óra lenni kábé.
  • kirol
    Hát most marad ezen, nem indítom újra. Az enyémben nincs HT sajna.
    A 32M az kb 32 percig megy?
  • Narancs
    Oks, akkor most menjen 160-ra az FSB. Én mindíg háttérben futtatam ezeket a tesztprogikat annó a P4-en, HT rulz
  • kirol
    Már a 4M is több mint négy perc volt, gondolom milyen lehet a 32M.
    A 4M-el végigment 3 Ghz-n, a terhelés okozta max hőmérsékletemelkedés 5-6 fok volt, ami 63 fokot jelent (ez volt a max.)
  • CUCLI
    köszi megnézem.
  • CUCLI
    giga-k8ns 939
  • Narancs
    Speedfan a VGA-n kívül mindent tud naplózni, VGA-t meg RivaTuner tudja naplózni asszem...
  • Narancs
    Szépen sorban futtasd őket
  • Zetorg
    32M az jól izzaszt.próbálkozz azzal.
  • kirol
    Super PI -nél mit válasszak?
    16k -... - 32 M?

Mit csinál ez egyátalán?
  • Zetorg
    milyen lap?
  • CUCLI
    van valami progi ami tudja logolni vga,proci hőt alkalmazások alatt?
  • Zetorg
    150-et illene alapfeszen bírnia szvsz...
  • Narancs
    FSB mehet 150-re, feszkó meg 1.6Voltra. SuperPI futtat, közben procihő és magfeszültség figyel. Előbbi, hogy ne legyen 70, utóbbi, hogy ne ingadozzék.
  • Narancs
    Akkor még arra is elég a passzív cucc, nem értem miért sír mindenki, hogy már nem elég a zalman a chipsetekre. Ez tök alaptalan.
  • kirol
    Szerintetek mennyire lehet a procimat felhúzni, úgy hogy az stabil legye?
    Melyik értéket, mennyire kellene változtatni?
    Gyári intel hűtő van rajta.

Beállítási opciók Választott érték
    CPU Operating Speed 2666(133)
    - Ext. Clock (CPU/AGP/PCI) 133/66/33 Mhz
    - Estimated New CPU Clock 2666 Mhz
    - N/B Strap CPU As By CPU
    - DRAM Ratio (CPU:DRAM) By SPD
    - AGP Ratio (CPU:AGP:PCI) Auto
    Fixed AGP/PCI Frequency 66/33 Mhz
    CPU Power Supply CPU Default
    CPU Core Voltage 1.5250v
    DDR SDRAM Voltage 2.60v
    AGP Voltage 1.55v
    Hőmérséklet XP alatt 43 - 45,5
    Hőmérséklet játék alatt 50-55

• Punker
    ez f@szság a kis gyári asus hűtővel 35-40 fok körül van nekem.
  • Narancs
    Ártani nem árt, de ha nem megy 50 fok fölé se az NB hőmje akkor teljesen felesleges. Márpedig zalmannal nem nagyon megy, kivéve Inteles lapokat ahol a memvezérlőt még mindíg nem sikerült integrálni a prociba, így ott az északihídon lassan nagyobb hűtő kell mint egy 1GHz-es P3-asra. De AMD-nél mindenhol elég a zalmi. Persze van ki feltevés közben lesarkazza a chipet, és akkor persze hogy fagy össze-vissza meg csinál fura dolgokat. Vagy szarul húzza meg a csavart és alig ér hozzá, és akkor persze túlmelexik.
    De továbbmegyek: egy közepes zalman passzívban elviszi a CnQ-s AMD procit, szóval még a proci is elmegy passzívban egy nagyobb bordával idle.
  • czky
    Képzeld láttam már. Sőt van is nekem, és alá is írom h nagyobb a hőleadó felülete. Ettől függetlenül nem csak én vagyok aki azt mondja h nem árt fujatni a passzív bordát, legyen szó akár zalmanról is.
  • Narancs
    És szerinted a Zalmannak hányszor nagyobb a hőleadó felülete? 4x? 5x? Láttál már zalmant amúgy?
  • czky
    Nekem a gigabyte lapomon is passzív kis genya hűtő van. Oblivion alatt venti nélkül mindíg lefagyott. Amióta hűtöm nincs ilyen probléma.
  • czky
    Az nforce3-ak nem melegszenek úgy mint az nforce4-ek. Még jó h passzív van rajta.
  • bazza
    nekem nforce3-ason van passív asus gyári hűtő, és így alapon 30 fok körüli, de csak egy db 80cm-es hűtő van a házba.
  • taaz
    Aham!Látom mindenki más véleményen van! Marad a kisérletezés asszem!
    Majd irom hogy mien lett és hány fokon tartja a chipet!
    Amugy köxi a válaszokat!
  • Narancs
    Mindenki azt mondja, hogy nem elég a passzív, de azaz igazság, hogy kurvára elég. Nekem nF4 ultra chipes abit lapon 350-es FSB a gyári lófaszfika hűtővel is megvolt, ami kb olyan szintű volt mint amit nF2 -re pakolt szintén az Abit. Szóval a zalman az jó nF4 ultrára is, aki föltette annak mind jó volt, akinek nem az meg szarul tette fel. Ennyi.
  • Zetorg
    jah
  • czky
    Nem igazán elég a passzív hűtő. Ha csak 1 kis ventivel is, de fujatni kell. Max akkor elég ha nagy heatpipe hűtő van rajta, de ilyet csak gyárilag raknak a lapokra. Bótban nem lehet kapni.
  • taaz
    Sziasztok! Kérdésem annyi hogy nForce4 chipet elbirja a 1 passzivhütö!
    Nekem a boltban mutatak 1 zalman hütöt de elég kicsinek tünt!Inkáb vettem 1 Aerocool AB7080T réz bordát!Igaz p3-soket A-s hütö de lesz vele melo kel még belöle faragni rendesen!
  • Barney Tech
    Mekprobálom.

Mivan lejárt a VIP?!
  • Barney Tech
    Mekprobálom.

Mivan lejárt a VIP?!
  • Danee
    miért nem egyböl higitott sósavval vagy domestossal mostad le?....
  • Zetorg
    alkoholos törlőkendő
  • Barney Tech
    Lemostam körömlakklemosóval a plexit szana szét karcolodott ennnyi.ujat kő venni :*(
  • bazza
    sry én kavartam be :)
  • Barney Tech
    jááááá nem szoltam........
    pocsánat.
    itaz nincsen harag?!