36836
-
#28263 Ez már 0.1volt ingadozás, táp mehet a kukába szvsz. -
#28262 Megjött a gép most próbálom huzogatni.
Ugrál a procinak a tábfeszültsége 1.402ről 1.392re nagy baj amugy? -
#28261 Ma levakartam a procimról a régi pasztát, ami ezüst volt és egy Titan hűtőhöz járt. Már régen gyanús volt az a trutymó, most kicseréltem sima fehérre: eredmény: 10 kibaszott fokkal hidegebb a proci, lol. Megnéztem azt is, hogy mi vala ráírva, mert korábban ugye felmerült, hogy hamisított 3200+. Nos, 2500+ van rávésve, tehát az Asus A7V600 lap ad önkényesen +0.1volttal többet a procinak, amit sehogy sem tudok lejjebb szedni. A lapon van egy overcore jumper, ami arra a jó leírás szerint, hogy a feszt lehet 1.7 és 2.05 volt között állítani. Ha alapállapotban van ez a jumper, akkor 1.5 és 1.85 volt között lehet variálni a leírás szerint. Ehez képest bármire állítom a jumpert, csak 1.70 és 1.85 között lehet állítgatni. Valami a lap fesz detektálásával szar, de most fölnyomom a legújabb beta biost, hátha segít. Vki elmondaná mi a tosz az az Asus E.Z. flash, és hogy kell használni? Thx... -
#28260 Érdekes, nem tudom én anno mit állítgattam, de most nyomtam egy kis SiN-t és jobban is ment mint eddig picit, és nem is indult úrja a húzás miatt. Bár nem akarom elkiabálni a dolgot. -
#28259 El készült a hütö!Itt van a galériámban!Fogjúk rá! Kéz elállja annyira meleg csak! Nem vészes!Azon filoztam mi lenne ha proci és a nf4 közé légcsatornát készitenék müanyagból!Akkor 1 venti hütene 2 bórdát és nem lenne hangossab!
Most nézem van 1 digitális höméröm!Az 47-48at mutat a bordák között!
-
#28258 Attól függ milyen gyors a procid...passz, hogy meddig megy. Az egész teszt lefuttatása szokott egy óra lenni kábé. -
#28257 Hát most marad ezen, nem indítom újra. Az enyémben nincs HT sajna.
A 32M az kb 32 percig megy? -
#28256 Oks, akkor most menjen 160-ra az FSB. Én mindíg háttérben futtatam ezeket a tesztprogikat annó a P4-en, HT rulz -
#28255 Már a 4M is több mint négy perc volt, gondolom milyen lehet a 32M.
A 4M-el végigment 3 Ghz-n, a terhelés okozta max hőmérsékletemelkedés 5-6 fok volt, ami 63 fokot jelent (ez volt a max.) -
CUCLI #28254 köszi megnézem. -
CUCLI #28253 giga-k8ns 939 -
#28252 Speedfan a VGA-n kívül mindent tud naplózni, VGA-t meg RivaTuner tudja naplózni asszem... -
#28251 Szépen sorban futtasd őket -
#28250 32M az jól izzaszt.próbálkozz azzal. -
#28249 Super PI -nél mit válasszak?
16k -... - 32 M?
Mit csinál ez egyátalán? -
#28248 milyen lap? -
CUCLI #28247 van valami progi ami tudja logolni vga,proci hőt alkalmazások alatt? -
#28246 150-et illene alapfeszen bírnia szvsz... -
#28245 FSB mehet 150-re, feszkó meg 1.6Voltra. SuperPI futtat, közben procihő és magfeszültség figyel. Előbbi, hogy ne legyen 70, utóbbi, hogy ne ingadozzék. -
#28244 Akkor még arra is elég a passzív cucc, nem értem miért sír mindenki, hogy már nem elég a zalman a chipsetekre. Ez tök alaptalan. -
#28243 Szerintetek mennyire lehet a procimat felhúzni, úgy hogy az stabil legye?
Melyik értéket, mennyire kellene változtatni?
Gyári intel hűtő van rajta.
Beállítási opciók Választott érték
CPU Operating Speed 2666(133)
- Ext. Clock (CPU/AGP/PCI) 133/66/33 Mhz
- Estimated New CPU Clock 2666 Mhz
- N/B Strap CPU As By CPU
- DRAM Ratio (CPU:DRAM) By SPD
- AGP Ratio (CPU:AGP:PCI) Auto
Fixed AGP/PCI Frequency 66/33 Mhz
CPU Power Supply CPU Default
CPU Core Voltage 1.5250v
DDR SDRAM Voltage 2.60v
AGP Voltage 1.55v
Hőmérséklet XP alatt 43 - 45,5
Hőmérséklet játék alatt 50-55
-
#28242 ez f@szság a kis gyári asus hűtővel 35-40 fok körül van nekem. -
#28241 Ártani nem árt, de ha nem megy 50 fok fölé se az NB hőmje akkor teljesen felesleges. Márpedig zalmannal nem nagyon megy, kivéve Inteles lapokat ahol a memvezérlőt még mindíg nem sikerült integrálni a prociba, így ott az északihídon lassan nagyobb hűtő kell mint egy 1GHz-es P3-asra. De AMD-nél mindenhol elég a zalmi. Persze van ki feltevés közben lesarkazza a chipet, és akkor persze hogy fagy össze-vissza meg csinál fura dolgokat. Vagy szarul húzza meg a csavart és alig ér hozzá, és akkor persze túlmelexik.
De továbbmegyek: egy közepes zalman passzívban elviszi a CnQ-s AMD procit, szóval még a proci is elmegy passzívban egy nagyobb bordával idle. -
#28240 Képzeld láttam már. Sőt van is nekem, és alá is írom h nagyobb a hőleadó felülete. Ettől függetlenül nem csak én vagyok aki azt mondja h nem árt fujatni a passzív bordát, legyen szó akár zalmanról is. -
#28239 És szerinted a Zalmannak hányszor nagyobb a hőleadó felülete? 4x? 5x? Láttál már zalmant amúgy? -
#28238 Nekem a gigabyte lapomon is passzív kis genya hűtő van. Oblivion alatt venti nélkül mindíg lefagyott. Amióta hűtöm nincs ilyen probléma. -
#28237 Az nforce3-ak nem melegszenek úgy mint az nforce4-ek. Még jó h passzív van rajta. -
#28236 nekem nforce3-ason van passív asus gyári hűtő, és így alapon 30 fok körüli, de csak egy db 80cm-es hűtő van a házba. -
#28235 Aham!Látom mindenki más véleményen van! Marad a kisérletezés asszem!
Majd irom hogy mien lett és hány fokon tartja a chipet!
Amugy köxi a válaszokat!
-
#28234 Mindenki azt mondja, hogy nem elég a passzív, de azaz igazság, hogy kurvára elég. Nekem nF4 ultra chipes abit lapon 350-es FSB a gyári lófaszfika hűtővel is megvolt, ami kb olyan szintű volt mint amit nF2 -re pakolt szintén az Abit. Szóval a zalman az jó nF4 ultrára is, aki föltette annak mind jó volt, akinek nem az meg szarul tette fel. Ennyi. -
#28233 jah -
#28232 Nem igazán elég a passzív hűtő. Ha csak 1 kis ventivel is, de fujatni kell. Max akkor elég ha nagy heatpipe hűtő van rajta, de ilyet csak gyárilag raknak a lapokra. Bótban nem lehet kapni. -
#28231 Sziasztok! Kérdésem annyi hogy nForce4 chipet elbirja a 1 passzivhütö!
Nekem a boltban mutatak 1 zalman hütöt de elég kicsinek tünt!Inkáb vettem 1 Aerocool AB7080T réz bordát!Igaz p3-soket A-s hütö de lesz vele melo kel még belöle faragni rendesen!
-
#28230 Mekprobálom.
Mivan lejárt a VIP?! -
#28229 Mekprobálom.
Mivan lejárt a VIP?! -
#28228 miért nem egyböl higitott sósavval vagy domestossal mostad le?.... -
#28227 alkoholos törlőkendő -
#28226 Lemostam körömlakklemosóval a plexit szana szét karcolodott ennnyi.ujat kő venni :*( -
#28225 sry én kavartam be :) -
#28224 jááááá nem szoltam........
pocsánat.
itaz nincsen harag?!