36836
-
#28343 "volt rá már példa,hogy egy igen erőteljesen meghúzott gépet fél év után alapon akartak járatni,és valami oknál fogva nem ment."
ez érdekes.biztos úgy kiszélesedtek az áramkörök, hogy alap órajelen már elfolytak az adatok :)
az a64 melegedés megint csak furcsa.ha jól emlékszek a fizika órákra, frekvencia=rezgés.nagyobb órajel->több rezgés->nagyobb hőtermelés.
-
izb #28342 volt rá már példa,hogy egy igen erőteljesen meghúzott gépet fél év után alapon akartak járatni,és valami oknál fogva nem ment.
Ha valaki ki akarja deríteni,hogy te húztad azt a procit vagy sem,akkor kideríti hidd el.
Ja és ez a melegedés is érdekes dolog.
Amd 64bites oldalon van egy érdekes jelenség.
Van olyan csóka,aki 1800mhz-ről húzta fel a prociját 2600mhz-re és a proci hőmérséglete gyakorlatilag nem nőtt.
Itt igazán nem beszélhetünk a nagyobb hőtermelésről nem?
Pentium vonal megint más,ezt elismerem... -
#28341 fesz emelés nélkül is jobban melegszik a cucc.
biztosan van élettartam csökkenés, de bebizonyítani úgy sem tudja senki, hogy a tuning miatt halt meg valami.esetleg csak rá lehet fogni. -
#28340 Hy allz!
Elvi kérdésben kérném a segítségeteket. Azon vitáztunk barátommal ma este, hogy van-e élettartamvesztés tuningnál, akkor ha nagyon jó hűtést feltételezünk a gép mellé?
Én azt mondtam hogy igen, mivel a plusz hőtermelés arányosan öregbíti a vasat, aminek egyenes következménye a gyorsabb halál.
Erre ő: csak feszültségemelésnél van nagyobb hőtermelés amúgy mindegy.
Szóval, nagyon jó hűtés mellett, feszültség emelés mellett, és feszültség emelés nélkül van-e élettartamvesztés? (persze úgy hogy a gép faszán beindul, és x évig +20-40% tuninggal jár)
Előre is köszi.
-
#28339 ha a kártyád tudja mérni, akkor ott mutatja, ahol a többit -
#28338 Azt az Everest mutatja valahol? -
#28337 De ezeknek semmi közük a grafikai hibákhoz. GPU hőmérsékletét kéne naplóznod játék alatt. -
#28336 Bár 63 fölé nem megy. Most is játszottam csak feltűnt a gép zúgása.
Most vegyek új ventiket vagy játszak? Vagy mit tegyek? -
#28335 Alaplap 58
CPU 63
PWM 62
Ezek voltak mikor Alt + Taboztam. -
#28334 CPU-nak semmi köze nincs a grafikai hibákhoz. Azt valószínű a VGA túlmelegedése okozza, GPU vagy ramé. -
#28333 Elég fura dolgot észleltem tegnap.
Eddig az Oblivion highon 4*-es AA-val és blur-al teljesen szépen futott és nem ment feljebb a hőmérséklet 58 fok fölé.
Most feltettem a Godfathert és simán 1024-ben minden csilivili effektet kikapcsolva 20-25 perc játék után furán elkezd búgni a gép, megugrik a grafikai hibák száma és kicsit jobban elkezd szaggatni. Kinézek az Everestre hát 63 fok a cpu.
Most ilyenkor mi a teendő? Radeon x800 GTO-m van és SEMMIT nem húztam rajta. -
#28332 Nyomjon egy Ctrl+Alt+Del -t és nézze meg milyen alkalmazások futnak, mi az amit sehová nem tud tenni. Ez sztem valami progi amit saját maga telepített, mikor leokézott könnyelműen valamit böngészés közben. -
Linus #28331 Nos nem az én gépemen van.A felhasználó szerint napok ta ott van és az egérrrel ha rámutat elpárolog.Van úgy hogy napokig elő sem jön.
Egy vírus nem totojázik ennyi ideig és nem fedi fel magát.
De azért kösz. -
#28330 Virus sztem. -
Linus #28329 Sziasztok tud valaki segíteni mit takarhat az alábbi képen nyíllal jelzett ikon?
-
wannabe87 #28328 Háló!
Mennyire lehet hinni ennek az OCCT-nek? mennyire esküsztök rá? -
#28327 -
#28326 Ja amugy elkészült a légterelö az alaplapomra! Proci bordárol hütöm a nf4 chipet! 40 fok huzva! Nem lett nagyobb hangja!
Elég piccasosra sikerult majd 1x le lesz fujva!
A kép a galériámban van! -
#28325 Gondolom mert ULI chip-es?
Láttam valahol volt modot!
De nem emlékezek mér hogy hol!
-
#28324 hát a volt 1.450ig megy. -
#28323 Oszd vissza a ramokat és HT szorzót vedd le, adj még feszt a procinak 1.55 voltig nyugodtan. Ha így se megy akkor ennyit tud, van ilyen. -
#28322 Valaki mek tudja mondani miért nem lehet huzni a procit ujraindul mindig a hátéssel ninics gond 1.50 bios van rajta a legujabb 1.80as a legrégebbi 1.0 .
-
#28321 Te tudod, de én nem sajnálnék 5 kilót a karira. Ettől nem ér kevesebbet, hiszen ha használtan eladod a hűtő ára is benne lesz, amit külön is eladhatsz, vagy az új kártyádra is föltehetsz majd. 10K-t nem tom honnan szedted, legjobb processzorhűtők kerülnek 10K-ba, zalman vga cucc 5K nem több. -
#28320 Hát figyelj. Ha a 25 reális, akkor marad 15.
Szerintem ez úgyis megy legalább még egy évig, amikor már úgyse lesz meg, de ha mégse, akkor addig használom, és ha megdöglene, akkor visszarakom a GeForce 4-et, és majd mostanhoz képest 1 év múlva, ha veszek gépet abba már úgyis PCI-E-kell.
Ha meg megdöglik augusztusig, akkor meg nyerő a dolog, mert garis, így cserélni kell, gariidő újraindul. Szerintem.
(Nem mondom, hogy abban nincs igazság amit mondassz, de szerintem az reálisabb helyzetet ír le, amit fentebb kifejtettem.) -
#28319 Ok, inkább fél év múlva dögöljön meg és vegyél újat, sokkal jobban megéri ez teljesen világos. -
#28318 Mindegy, ez a kari most érhet mondjuk 25000-et, gondolom én. Akkor erre én nem veszek 10000 HUF-os hűtőt az tuti. Kicsit aránytalan lenne. -
#28317 Mér lenne annyi? Ha beszarik a kari visszateszed a gyárihűtőt és csókolom. Nrm tudják megállípítani, hogy volt-e rajta másik vagy sem. -
#28316 Hát így vettem, mit tudok csinálni, ha egyszer ilyet gyártottak?
(Ha hűtőt cserélek, akkor meg annyi a garinak.) -
#28315 Nem lesz hosszúéletú a kártyád annyi szent... -
#28314 A venti megy rajta. Augusztusban lesz 1 éves, új korában is ilyen meleg volt, de megy rendesen, gond néklül.
(Desktop alatt 48 fokos.) -
#28313 pasztázás nem kell lejebb venni.
Nekem is levitt belőle kb 8-7 fokot zalman pasztával az ezüstpasztát ne használj mert szétbaszodhat. -
#28312 Akkor oszd vissza őket. -
#28311 Ha 92 fokos lesz a vga, akkor vmi gubanc van. Vagy nem megy rajta a venti, vagy maga a hűtő nem érintkezik a gpu-val. lehet egy újrapasztázás se ártana. -
#28310 Én is visszaálltam 3,0-ra. Mert 3,1 már szarakodott. Lehet a vidkarit is feljebb tornázom, bár nekem alapon (500/900) is felmegy 92 fokra is (gyári hűtő). -
#28309 nem lehet huzni ezeket a szarokat elindul a winfos és restart kitudja milyen szar kinai ramjaim vannak. -
#28308 Amíg terhelve nem megy 60 föl húzhatod. -
#28307 Ja, nem is rossz -
#28306 húzhatod -
#28305 aham.
akkor 30fokkal húzhatom még vagy vegyek rá hűtést? -
#28304 2x256+512? :)