36836
  • mycso
    Hát akkor valamit vagy rosszul csináltál, vagy rossz volt a cpu-vga párosítás...
  • barret
    Sokat tuningoltam regebben a videokartyaimat. 15% jott ki,max 20...
    Tesztprogramok szerint. De jatekban nem igazan latszott a kulombseg...
    Nekem mem jott be a tuning...De jo vele dicsekedni,hogy mennyin megy a cucc :D
  • barret
    Abit nf-7 sima(nem az ultra)aminek meg volt femsapkaja.133-helyett 200 fsb.Windowsban ment is gyonyoruen. NW tools volt asszem a progi neve...
  • Falconer
    elég egyszerű pedig. Szoval ha nem jössz rá akkor nem neked való. Már egy ideje nincs atim szoval igy konkrétan nem tudom elmondani. Egyébként az 1950pro-k alig huzhatoak, ha sikerül akkor sem nagyon látszik meg rajtuk (legalábbis PHn a topikjában ez a tapasztalat). Már igy is elég gyors és melegszik rendesen, de proba szerencse.
  • tiburon26
    leszedtem az atitool-t!de nem igazán tudom hogyan használjam,meddig huzzam és mit?le irná valaki?köszi!
  • mycso
    AtiTool, Ati Tray Tools...
  • mycso
    Ne adj feszt az agp-nek, mert nem függ össze a tuninggal.
  • tiburon26
    hali!x1950pro videokártyámat szeretném kicsit meghúzni!mit javasoltok hogyan csináljam?előre is köszönöm!
  • kissadamvikt
    szasztok!

GPu-t 350 ről 414 re memóriát 400 ról 558 ra tettem fel ha tovább teszem akkor már szar lesz a kép. ha biosban feszt adok az agp slottnak akkor még emelhetem tovább az órajeleket???
  • marcio mela
    Hány volt a feszültség az egérben?
  • Barny
    beszaras
  • Falconer
    Szerinted nem mindegy?
  • kissadamvikt
    Szasztok!

szeretnék tuningolni egy vga-t. először mit emeljek a memória órajelét vagy a gpu órajelét?
  • zoolee
    STFU!!!!
    WIN ből tuningolni??jeah!!nagy okosság..XD
    Mi a vége?erre asszem rájöttél..XD (kuka)
    De az szép, FSB emeléssem igazából nem lehet kinyÍrni a cuccot, de win ből hogy jött össze az az érték???
    Mannyi fsb volt?

• barret
    Eloszor tajekozodj a neten minden teruleten...
    alaplapod,procid,es a tuning menete.+ha tulhuzod a procidat es lehal a geped,akkor tudd pontosan hova kell nyulnod.
    Ha mar ezeket tudod,nem lesznek ilyen kerdeseid.
    Kellemetlen ha nemindul ujra a tuningolt gep...
    Nekem is kellemetlen volt kidobni az alaplapot:P
    Winbol siman ment a tuning.
    Biosban beallitottam az elert ertekeket.
    Ki is nyirtam a lapot.
    Szal eleg erdekes dolgok vannak.
    elotte 2 evig ment "reszterhelessel" :DDD En csak megneztem mi a vege...
    Es csak fsb-t toltam feljebb a windovsos tuningban elert stabil ertekre....
  • zoolee
    Ezt nem látni, hanem "Érezni"kell, hogy meddÍg megy a proci..
    És kezdpként sztem ne emelgess feszt...Jó az úgy ahogy van...abból a prociból többet te nemhozol ki...
  • ellington
    de ha leírod, hogy mit kellene csinálni, meg hogy mire figyeljek, akkor ugyannyi információval rendelkezek az adott szeletben, mint Ti. de én igazából csak azt kérdeztem, hogy mekkora növekedést lehet elérni egy 2 százados ferkvencia emeléssel, mert sokat hallottam énis róla, hogy ez nem egyszerű művelet, és mérlegelni kell hogy megéri e.
  • zoolee
    Ezt mi a te érdekedbemondjukk, mert nemhsizem, hogy örülnél ha most kikéne dobnod 100-200 k t az ablakon 1 új gépre.
  • ellington
    mármint úgy értem, hogy valahol el kell kezdeni, és hol máshol, mint egy fórumon...
  • ellington
    bocsánat hogy kérdezek hatalmasságok. azért még válaszolhattok ám.
  • zoolee
    Uhh..ha ennyire nem értessz hozzá akkor a bios ba se lépj be:S
  • Punker
    hagyd inkább a tuningot nem neked való......
  • ellington
    vagy inkább úgy kérdezem, bocsánat, hogy adok neki egy 2 századnyi emelést, azzal mekkora eredményeket várhatok?
  • ellington
    megöl minden más kártyát?
  • zoolee
    Adsz a procinak 0,02 t vagy ami a leg kisebb amit a bios enged, már ha enged.
  • ellington
    mit takar a nagyon kis feszültségemelés? az ne mvágja tönkre a vinyót, memóriát, s társait?
  • zoolee
    Hát, ha nagyon kis fesz emeléssel sem akaródzik továbbmenni akkor igen.
    Az AMD sose volt tuningbajnok..-.-
  • ellington
    amd két magos 3800+-os procim van, 2000 mhzn fut alapból. húzni 2350 körülig tudom. ez lehet a max?
  • Falconer
    Miért lenne felesleges? Lehet abból még sokat kihozni. Igaz így is nagyon jó, de tuning sosem felesleges. Föleg ebben a topikban nem szabad ilyet mondani! :)
  • ellington
    miért nem jegyzi meg az nvidia vezérlőpult a mentett beállításokat? mindrn újraindításnál be kell tölteni.
  • Barney Tech
    MAjdnem zsír új géped van , felesleges még a tuning.
  • ellington
    2306ból lett 2650 pont
  • ellington
    na, elvégeztem a 3 órás finomhangolását az nvidiának, az egész gépet húzta, 3dmark nemsoká lefut, kíváncsi vagyok mit ért.
  • kissadamvikt
    de áramtalanítani kell?
  • czky
    Lefelé lehet állítani a szorzót. Felfelé csak megfelelő proci birtokában lehet...
    Nem kell kivenni a procit...
  • kissadamvikt
    szasztok!

alaplapomon lehet manuálisan cpu szorzót állítani. ezt csak úgy tudom ha áramtalanítom a gépet kiveszem a procit és akkor babrálom a kapcsolókat? mert próbáltam úgy h kikapcsoltam a gépet és úgy állítottam de nem változott a szorzó!
  • Barny
    helo.3dmark05 alatt a cpu tesztnel,az 1.game test cpu atlaga 3,2fps,2.game test cpu atlaga a vegen 3,5fps,az jo?,mer neztem tesztet,hogy core 2 4400 alatt 3,1 meg 3,3fps,ezek szerint gyorsabb a procim igy tuningolva mint egy 4400?
  • ellington
    és találtam egy Rendszerhangolás menüpontot, ami 3 órát venne igénybe, és cput, memóriát és vidkártyát is állítgat. az érhet valamit?
  • ellington
    gpu órateszt van, azt nézem, sikerest ír még. amúgy egyáltalán megéri húzni, lehet érezni a teljesítmény-növekedést?
  • zolo
    A core bus-t.
    Gondolom teszteled közben 3d-ben , hogy nem hibázik-e.