Serial-ATA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van másik sata topik, ez itt csuk.
Sima NF7-es deszkám van, magyarán SATA nélkül, és most vettem egy SATA karit Silicon Image-s, és hogy tudnám azt megcsinálni hogy a SATA karin levõ 120GB-os vinyóról bootoljak?
Köszke
Vagy azt hogy winfos telepítéskor lássam a SATA karin lévõ vincsit.
A régi vinyót a PATA-sat kivettem.
SATAS wincsi már be van particionalva 10GB+ a maradék, NTFS-nek bírni kéne.

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Bõvebben?

Punker

Promise többet tud.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Tehát akkor, hogy vélekedsz!
VIA vs. Promise?

Punker
mind2 <#wow1>

elég egyértelmû hogy nem a via-sat :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Az a kérdés melyket érdemes használni!

Lehet hogy láma vagy, bocsi én!

De az én ilyen lapomon mindkettõ rajta van FIR

Punker
nézd már meg amit te magad linkeltél, a lapnak 2 verziója van, az egyiken ez a másikon az van.

Megnézted egyáltalán az msi honalpját? :PF

Mármint kérdõjel!

LOL, Ez a két fajta nem SATA vezérlõ!
- VT8237 VIA
- Promise 20579

Mindkettõ rajta van

Punker
te most mirõl beszélsz? az egyik a raid-es lap, a másik a raid nélküli nincs rajta mind2!

Azaz itt: MSI

Hi!!!!

Skacok, segítsetek már, xp64 feltelepítés miatti problémák miatt kérdem!! Van egy MSI K8T NEO2 alaplapom, minden rendbe vele csak van rajta két fajta SATA, melyik melyik
Itt van a leírásban a két fajta stat vezérlõ, mi akülönbség

VT8237 és a Promise 20579 On-Board SATA vezérlõ

RelakSfromhome
M|str@l

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Hol????

Jacek
en is netem tesztet es a u160 10000rpm-es scsi-hz kozel volt

RelakS
MEREVLEMEZEK - SERIAL ATA Nettó ár Bruttó ár
HDD SEAGATE BARRACUDA SATA V 120GB (7200RPM, 8MB) 39754 49692

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Hát szerintem meg igen.
Volt egy teszt a 120GB-s Barracuda V-rõl (Seagate), szeretnék én olyan gyors IDE vinyót.
Nem mellékesen Raid-ben rávert a nálánál drágább 10.000rpm-es és csak 36GB-os WD-re Raid-ben!
A WD árából két ilyet lehet kapni.
A Seagate nem sokkal drágább, mint egy sima IDE-s 120-as vinyó ...

Jacek
nem mondod mekkora ko esett le a szivemrol:DDDDDDDDD
Errol beszeltem csakhogy 10000Rpm nem 7200 mint a mostaniak ez a nagy kulombseg.
Mert szerintem egy 7200-es SATA semmivel nem gyorsabb mint az eddigi vinyok.

Jacek
szerintem a sima SATA vinyot nem is erdemes venni, majd ha lehet kapni a WD Raptort vagy a tobbi gyarto hasonlo termeket.

Crazyn
Hol lehet SATA winchestert kapni, mennyiért? A Demóstúdiónál és az E-Connect-nél állítólag van, de nincs feltüntetve, hogy SATA.

SATA mobil rack-et lehet venni valahol?

A SATA vinyót ugyanúgy lehet particionálni, mint a sima vinyót, ugye? Pl.: fdisk, EFdisk, Partition Magic, stb.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"