10
Mit kell új vinyóval csinálni?
  • Werewolf
    #10
    Én úgy tudom -nem biztos- , hogy a 8mb unallocated free space már a windows nt óta van. Ott a telepítéshez volt szükség rá. És mint tudjuk az xp is nt alapokon van. A lényeget dikki már leírta.
  • Uk-muk
    #9
    Nem úgy értettem,van egy piros szélű ide kábel,ezen van asszem a cd,és van kék szélű ezen van két db vinyó.Nos?
  • Pheel
    #8
    Végén a vinyó masterként, közepén a CD slaveként.
  • Uk-muk
    #7
    kössz mester!egyébként már sikerült.Seagate weboldalán vmi online telepitő megoldott mindent.még egy kérdés:az IDE kábel középső vagy végén lévő csatlakozóján legyen a master vinyó?És a cd rom?
  • RelakS
    #4
    PQMagic mennyi?
  • ollie
    #3
    Mivel? Az unallocated területtel? Azzal semmit, nem gond az a néhány mega, de a Partition Magickel el tudod tüntetni úgy, hogy az NTFS partíciót megnagyobbítod. De nem muszáj, nem sokat vesztesz vele.
    Egyébként ha veszel egy új vinyót, az nincs formázva, sőt még particionálva sem. Formázás előtt le kell partícionálni (ezt már megtetted), de vigyázz, hogy elsődleges (primary) partíció legyen, csak úgy tudsz bootolni róla (már ha akarsz). Ez után le kell formázni (akár windowsból is a vinyón jobb gomb, majd format). Ez után már bármire használhatod. De én a helyedben - ha csak nem az adatvédelem a fontos - FAT32-re változtatnám a partíciót, mert az gyorsabb. Ha nem játékra használod a gépet, akkor jó az NTFS.
    Még valami, célszerűbb több partíciót létrehozni. Én pl egyet mindig arra használok, hogy adatokról biztonsági mentést csinálja (persze időnként CD-re is kiírom), így ha valami történik az elsődleges partíciómmal, akkor nincs olyan nagy gáz...
  • DecenS
    #2
    próbáldd ki, hogy a win telepítő cd-jén lévő cuccal particionálod...
    elég körülményes a dolog, de nekem eddig nem volt gondom vele (tegyük fel, hogy a vinyód nem hibás)

    tedd be a telepítő cd-t, reboot a cd-ről... hagydd eljutni az telepítőt addig, hogy kiválaszthasdd melyik vinyóra akarsz telepiteni... hozz létre uj particiót, format, aztán szakitsd meg a telepitést...

    sok sikert-
  • Uk-muk
    #1
    Helló!
    Nemrég vettem egy 80 gigás Barracuda V-t,de winxp csak a típusszámát látja,nem tudom elérni/megnyitni sehonnan.Partition magic egy 76 613,6 gigás unallocated területtet lát.Ha createlem,akkor meg lesz rajta egy 7,6 megás unallocated rész,a maradék meg NTFS,ahogy kell.Mi a szart csináljak vele?