Elegendő víz van a Holdon a kolonizálásához?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már nem azért, de szerintem a tartósan árnyékban lévõ részeken biztos hidegebb van mint -23 fok... az még egész tûrhetõ lenne 😊
Kitûnõ ötlet a holdat kolonizálni! Oda kellene számûzni a D-209-et meg az egész nemzetrontó kommunista bagázst.
Jajj! Az ertéelklubb már megint népet hülyít? És vajon kik voltak ennek az elméletnek a kitalálóí, csak nem A. és B. Sztrugackij? 😊))
(Fiatalabb, avagy nem hc sci-fi rajongók kedvéért, A. és B. Sztrugackij két nagyon híres, és nem kevésbé kiválló, orosz sci-fi író.)
(Fiatalabb, avagy nem hc sci-fi rajongók kedvéért, A. és B. Sztrugackij két nagyon híres, és nem kevésbé kiválló, orosz sci-fi író.)
A Hold teljes kolonizálása légkör híján lehetetlen.
De egy kisebb Hold-kolónia, esetleg speciális ipartelepek létrehozása nagyon is kézenfekvõ lenne. A Hold méretébõl (kisebb gravitáció) eredendõen ûrjármûvek indítása is sokkal kifizetõdõbb lenne.
A Hold kõzeteiben gyakori elem az oxigén, a jelenlévõ vízzel pedig lehetõvé válna egy néhány ezer vagy akár tízezer fõs apró kolónia létfenntartása.
Bár szintén a légkör hiánya vezethet oda, hogy még az apró meteoritok is hatalmas károkat okozhatnak a leendõ kolónia épületeiben, így jelentõs részét (akár egészét) a Hold felszíne alá kéne építeni.
De egy kisebb Hold-kolónia, esetleg speciális ipartelepek létrehozása nagyon is kézenfekvõ lenne. A Hold méretébõl (kisebb gravitáció) eredendõen ûrjármûvek indítása is sokkal kifizetõdõbb lenne.
A Hold kõzeteiben gyakori elem az oxigén, a jelenlévõ vízzel pedig lehetõvé válna egy néhány ezer vagy akár tízezer fõs apró kolónia létfenntartása.
Bár szintén a légkör hiánya vezethet oda, hogy még az apró meteoritok is hatalmas károkat okozhatnak a leendõ kolónia épületeiben, így jelentõs részét (akár egészét) a Hold felszíne alá kéne építeni.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Ekkora baromságot is rég olvastam.
Különben: "És el is költöztek a Holdra??" nem a Holdra költöztek, hanem a Hold az ûrhajó. Ha már itt tartunk...
Különben: "És el is költöztek a Holdra??" nem a Holdra költöztek, hanem a Hold az ûrhajó. Ha már itt tartunk...
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
Pár milliárd évvel ezelõtt egy faj szintén ugyanezeket gondolta? És el is költöztek a Holdra??
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/tudomany/cikk.php?id=030371332
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/tudomany/cikk.php?id=030371332
Annyira nem kellene röhögni azon a bekezdésen, mert már több ilyen társulat is van, akik folyamatosan kilincselnek a befektetõknél.
Viszont amíg nincs olcsó ûrbe feljutási lehetõség, addig irgalmatlanul drága lenne még a megkezdés is (1 tonna feljutattása a Holdra durván 25 millió dollár).
Viszont az ûrgyártás jövõje nagyon jó, mivel számtalan anyagot rentábilisan csak az ûrben lehet készíteni...
Viszont amíg nincs olcsó ûrbe feljutási lehetõség, addig irgalmatlanul drága lenne még a megkezdés is (1 tonna feljutattása a Holdra durván 25 millió dollár).
Viszont az ûrgyártás jövõje nagyon jó, mivel számtalan anyagot rentábilisan csak az ûrben lehet készíteni...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Úgy néz ki mint egy golyóálló üveg tesztelés után.