32945
Magyar Foci
-
#1572 a német rtl-en megmutatták, hogy készült a 3-2-es Berni meccses film....hát nem gyönge, milyen technikák vannak manapság -
#1571 A németek berni csoda vagy mi néven nyomtak egy filmet - számtalan díjat nyert - ami - kissé átértékelve ugyan (zsenik voltak, teljesen megérdemelték stb stb:) - az 1954-es VB döntő megnyeréséről szól, a meccs egyes jeleneteit újraforgatva - erősen átértékelve, beállítva -, az VB elején kapott magyar zakót úgy átalakítva, hogy bénák voltak - nem pedig direkt csinálták, hogy könnyű ágra kerüljenek -, majd a döntőn - az amerikai filmekben tapasztalt "huh de királyok vagyunk" beállítással - diadalmaskodva. (A filmből a meg nem adott gól, a magyarok nyírása, rendesen kimaradt, a puskás féle 11-es viszont hú de nagy jelentőséget kapott.)
De a 6:3-ra visszatérve: nos az anno megvásárolható volt üzletben, a Televideo vagy mi volt az a TV 2-nél is gagyibb filmeket eladó cég ... Ugye anno egy karácsonykor vetítették le ...
További magyar válogatott meccsekért - is - a német DSF adónak lehet írni pl. mailt. Ha jól tudom, szerény díjazás fejében elküldik DVD-n vagy kazin, de ennek nézzetek utána. Egy éve még volt ilyen. Csakhát ugye a kommentár német vagy angol nyelvű lesz ...
-
#1570 bármelyik kalapból ki lehet jutni, de ahhoz olyan hozzáálássra lenne szükség, ami Magyarországon nincsen. és persze olyan edzőkre, akik tényleg értenek a modern edzőséghez. ilyen sincsen sajnos. -
#1569 a vb-sel sorsolásra a 4. kalapba került MO, az 5-ből....tehát innentől biztos, soha nem fogunk már semmilyen világversenyre kijutni -
#1568 nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehet megszerezni a 6:3-as meccset? 1ik spanom már nagyon rágja érte a fülemet :)
1általán fent van sztetek a teljes meccs a neten? -
#1567 Legalább szép emlékeink még vannak! De ez is 50 évre volt, pontosan ...
A baj az, hogy már csak azok vannak. A mai "pöcsök" max csak mákkal juthatnak ki legközelebb bármilyen világversenyre is és csak úgy, hogy minden csoportbeli ellenfelünk gyengélkedik, vagy mi rendezzük a világversenyt, vagy lerohan minket és bekebelez pl. egy Brazilia szintű futballnemzet ... :) :( -
#1566 "Balszerencsés gólt kaptunk, hiszen a labda a lövés után megpattant egy lábon, ezért nem lehetett megfogni"
hmm....mintha én nyilatkoztam volna :)) -
#1565 Hát mondjuk nem a pengés válogatottat is megjárt csepel játékosokra gondoltam ...
:)
Hanem a ténylegesen válogatottakra. Sajnos "elkallódnak" később ... :(
-
#1564 "......Az a baj, ha grundon látod őket focizni, megvan a technikai képzettség....."
Ezt te honnan veszed ?
Haverokkal anno annak idejen, amikor meg volt NBI-es csapat volt Csepel allandoan fociztunk veluk a strandon.
Annyira meg volt mar akkor is a kepzetseguk, hogy a legjobb eredmenyuk 3:7 volt es nem az o javukra elhiheted.
Pedig akkor meg valamivel (80-as evek vege) jobb volt az itthoni foci. Egy nulla bagazs mind.
Nekunk meg annyi volt a kepzetsegunk, hogy gyerekkorban 10-12 orat kint jatszottunk a duhongoben.
Es ugye ha iskolaba jart az ember, akkor hetvegere es delutanra redukalodtak a focinapok.
Tehat nevezzuk a mi tudasunkat spontantudasnak, de oket kepzik direkt erre nevelik.
Ennek ellenere mindig egtek ha jatszani jottek.
Ennyit errol!!!
-
#1563 -
#1562 -
[DFL]vajdi #1561 elég vicces ahogy a magyarok fulladoznak 30 perc után -
#1560 Az a baj, ha grundon látod őket focizni, megvan a technikai képzettség, még fiatalkorban megszerzik, sőt, még szeretik is a focit. De ahogy elkerülnek egy klubbhoz, ahol edzés van, be kell járni, "dolgozniuk" kell, szóval nem csak poén a foci, abban a pillanatban elkezdik kihúzni magukat a munka alól, csalnak, levágják futás közben a köröket stb stb ...
Az edzők - akik egyébként sem keresnek jól - meg elnézik nekik. Elkezdenek szétesni, ha el akarják adni magukat, akkor mindent odatesznek, harcolnak, ahogy elmennek a kérők, esetlegesen nyélbeütik az üzletet, akkor azonnal visszavesznek és visszaszürkülnek. Elég megnézni, hogy mikor PRÓBÁLT jól játszani és minimális vereséggel vagy döntetlennel kitűnni a válogatott: az olaszok ellen, a svédek ellen, korábban ugye Petrit is majdnem egy angol-magyar miatt, vagy görög-magyar miatt akarták Angliába szerződtetni ... Lehetne még sorolni. De pont az ilyen meccseken kapnak nagy verést, mert alapból rosszak és ezt nem lehet igazítani: portugálok, németek stb ellen.
Aztán egy lett vagy lengyel válogatottat lenéznek - nem ez a jó szó, de kb. ezt takarja - és kijön, hogy még náluk is szarabbak. Az edzők meg nem állnak ki ez ellen a katasztrófális játék ellen, hanem felkínálják az "edzőbizottság" - értsd mafia - vezetőinek a seggüket ...
Az állóvíz marad.
Az egésznek az vetne véget, ha egyszer elmennének buszkirándulásra - vagy ahogy a kormány csinálja - különvonatot bérelnének és balesetet szenvednének vele ...
Olyan ez, mint anno aí MTV "Szomszédok" sorozata volt. Nem igazán lehetett befejezni. Az egyetlen megoldás az volt, ha felpakolják őket egy buszra és kirándulni mennek közösen ...
Ez meg is történt. :) A folytatás meg akármi lehet ...
Nem akarok senkinek sem rosszat, de amíg ezek a "szakemberek" és "játékosok" a magyar "fociban" - khm - "dolgoznak", addig itt szar sem fog változni ... -
[DFL]vajdi #1559 itt hogy eredmények legyenek, talán edzeni kéne normálisan... nem csak sétálgatni a pályán edzéseken, meg agyban odatennék magukat akkor normalis lenne a foci -
[DFL]vajdi #1558 a magyar foci és az EB kb annyira van egymástól mint: trabant és F1 ferrari .... -
#1557 A magyar jégkorong példáját kellene követni, külföldi edzőket kellene szerződtetni a nevesebb klubbokba és a válogatottba is. Nem külföldről segítséget kérni szégyen, hanem a jelenlegi állapot, amit a mezey edzőképzés teremtett! -
Regenman #1556 ott van például főlehúzónak : Dragóner. Asse értem hogy a büdös fenébe fér be a Fradiba, nemhogy a válogatottba. Mert már akkor inkább a Bodog(Mainz) kezdjen.
Amugy most 2004 nyarán jár majd le Lisztes, Király és Dárdai szerződése. kiváncsi vagyok hogy hova mennek. Lisztes állitólag a Perugia-ba. ez azért visszalépés. -
#1555 egy kivétellel: Szabics -
#1554 ott a gyengébb magyar játékosokat nagyjából szintbe hozzák a többiek (jobb játék, jobb passzok), így nem veszed annyira észre, hogy bénáznak.....itt fordítva van.....a gyengébbek lehúzzák őket a saját szintjükre, ezért azt látod, hogy nullák (ez a torzított valóság, de közelebb áll az igazsághoz)
nem tudom, jó gondolatkísérlet volt-e, de nekem tetszik -
#1553 business -
#1552 igazad van, de a csapat fele külföldön profiskodik, ezt akkor mivel magyarázod? -
#1551 Hozhatnak ide barmilyen edzot.
Hiaba dobaloztok a nevekkel, ettol a falabuak nem fognak megtanulni focizni.
Egy szovetsegi kapitany nem tudja olyan kepzesben reszesiteni ezeket a majmokat ugy, hogy ha egy evben 3 hetet sincs egyutt veluk.
Szoval johet ide akarki, meg az atyauristen is edzonek attol, ezek balfasz magyar amator jatekosok (szandekosan nem irok focistat) nem fognak megtaltosodni, mert nincs mivel. Se kepzettseg, se harcossag, se kondi. Punk-tum! -
#1550 "befürdött a válogatottal "
Inkább mezeyék befürdették! Nem mindegy! Zavarta a köreiket egy idegen, aki ráadásul sikeres és bizonyított edzőként belerondíthatott, illetve leleplezhetett volna valami pitiáner (vagy nem éppen pitiáner) mocskos ügyleteket! Veszélyes volt rájuk nézve.
Ezek után mezeyék engednének maguk közé egy újabb külföldi edzőt? -
#1549 nekem van egy autógrammom tőle! :) -
#1548 ja,bölöni az isten,majdnem rokonok lettünk :-) -
#1547 Verebest vissza!
:) -
Regenman #1546 Amúgy SZABÓ vagy BÖLÖNI. ez nem is vita. csak gáz mert ugyebár JENEI volt edző a Steaua-nal, asszem megnyerték a BEK-et, a román válogatottat meg 2-szer vitte ki a VB-re, mig Magyarországon befürdött a válogatottal és a Fehérvárral/Videotonnal. bár szerintem a legideálisabb Lothar Matthaus lenne, csak a Partizan nem engedne el. A végén ugyis a Döme fog befutni -
Regenman #1545 valamelyik mas forumban olvastam, hogy hogyan kéne megbüntetni a magyar focistákat.
tudjuk hogy a török drukkerek igen fanatikusak,... nos a magyar focistákat ki kéne kötözni Isztambul főterén nyakukon egy táblával, rajta a szöveg törökül: "Miattunk vertek ki titeket a lettek!!!"
(Lettország-Törökország 1-0, 2-2) -
#1544 Ezt írták az NS-ben:
"Szabó József Bölöni Lászlóhoz hasonlóan túlságosan drága a magyar szövetség számára ahhoz, hogy kapitányként a kispadra ültessék"
Ne legyen drága a fenébe is! Ahhoz hogy kirántsák a gödör mélyéről a válogatottat, egy komoly profi edző kell külföldről, akit ki kell fizetni mindenáron, ha azt akarják, hogy jöjjenek az eredmények. Persze mezey szívesebben viszi haza az állami pénzeket, mint egy külföldi edzőre dobná ki az ablakon.
Mindenre van pénz, erre is legyen! -
#1543 Nézzétek meg ITT ha nem hiszitek -
#1542 Amúgy 457 :-D -
#1541 ez most 1 vicc?!?!?! -
#1540 Gellei megint jó csapatot állított össze, ha nincsen Juhár, bedobja másik üzlettársát Korolovszkyt, hogy bebiztosítsa a vereséget. -
#1539 meg azért jobbak is nálunk, ezt be kell ismerni! -
#1538 nem hiszem, hogy a Lettek jobban hittek a továbbjutásban a selejtezők során, mint mi......ellenben jobban akarták -
#1537 A Lettek megérdemelték a várható továbbjutásukat, becsülettel hajtottak a céljuk felé és sikerült a teljesíteniük a feladatot. Velünk ellentétben. -
#1536 én is, de csak magamban! :) -
#1535 a 600 néző egyébként az észteknek szurkolt a második félidőre -
#1534 hát végül is a lettek kint vannak az eb-n.....nem volt szégyen tőlük kikapni :)
sokkal kisebb költségvetéssel ki bírtak jutni.....erről ennyit -
#1533 Hehe! :(
"Szép" volt fiúk (az elmúlt 17 év)! Menjetek végre dolgozni ...