32945
Magyar Foci
-
#2634 Az eseményről egyenesben tudósító német honlapok hangulatát a Sport1 összefoglalójának első mondta jellemzi legtalálóbban: "Micsoda blamázs!"
De nézzük az internetes újságok címeit!
www.bild.de: "Lothar gulyást csinált Rudi csapatából!"
www.sport1.de: "A német válogatott blamálta magát Matthäus alkalmi tizenegye ellen."
www.sportbild.de: "A nemzeti együttes pofára esett Kaiserslauternban."
www.Kicker.de: "Magyarország nevetségessé tette Németországot." -
_Vegeta_ #2633 cnn
KAISERSLAUTERN, Germany (AP) -- Ferencvaros striker Sandor Torghelle scored both goals to spoil Rudi Voeller's 50th match as German coach, Hungary sending their hosts off to Euro 2004 with a 2-0 defeat.
------------------------------------------------------
uefa
Two goals from MTK Hungária FC striker Sándor Torghelle provided a makeshift Hungarian team with a surprise 2-0 defeat of Germany, sending Rudi Völler's team off to UEFA EURO 2004™ on the lowest possible note.
Lehet en vagyok a hulye de most hogy is van ez ? :DD -
_Vegeta_ #2632 EZ a legjobb. ;D
CNN -
#2631 Sky Sport
Soccernet ESPN Sports
DFB
EURO 2004 (Amúgy a főcímben vagyunk! :)
Tényleg eléggé felfigyeltek erre mindenhol. Eltörpülnek olyan eredmények, mint pl. Svájc-Liechtenstein 1-0. Azért az sem lehetett semmi. :)
-
#2630 Nagyon korrekt! -
#2629 Uefa.com -
#2628 Nyilván elmehetsz balett-táncosnak 25 évesen, sokat fogsz fejlődni, de közelébe sem érsz azoknak, akik 6 éves korukban kezdték. -
#2627 Szívemből beszélt. ;) -
#2626 Olyan győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott, amelyre felfigyelhet a világ. Nem önmagában azért, mert legyőzte a németek Eb-rajt előtt álló legjobbjait, hiszen a formábahozás időszakában még a legerősebb együttesek is bele tudnak szaladni rangon aluli vereségbe. A világ azonban akár még fel is szisszenhet a meglepetéstől, ha a hírek arról is szárnyra kelnek, mi minden előzte meg ezt a jubileumi találkozót: a német lapok egy része még a játék komolyságát is veszélyben érezte amiatt, mert az amúgy is gyenge magyar futballt a válogatott keret “harmadik sora” képviseli.
Ehhez képest történt valami nagyon fontos a kaiserslauterni stadionban.
Olyan, hirtelenjében összerántott magyar futballisták álltak össze formás, a németeket megfékezni, sőt megverni képes csapattá, akik közül az egyik szombaton nősült, és a lagzi után csatlakozott a többiekhez, egy másik pedig a másodosztályból lépett elő válogatottá, holott NB I-es, ifjú korában az nem sikerült. Kicsit hasonlított ez a magyar csapat arra a dánra, amelynek a tagjait szabadságról hívták vissza 1992-ben, hogy a kizárt jugoszlávok helyén induljanak el az Európa-bajnokságon. S ha már a strandot otthagyták az Eb kedvéért, meg is szerezték a kontinens aranyérmét. (Mellesleg: a döntőben éppen a németeket verték meg, ugyancsak 2-0-ra Göteborgban.)
A mostani 0-2 kellemetlen ugyan a Völler-legénységnek, de akár nagyban is érdemes fogadni arra, hogy ugyanez a csapat június 15-én, a portugáliai versengés első állomásán, a hollandok ellen összehasonlíthatatlanul jobb futballt produkál majd. Ki tudja, még az Eb-t is megnyerheti.
De mit kezdünk majd mi ezzel a váratlan, hatalmas sikerrel? Ez a győzelem is megmarad abban a megszokott, majdhogynem bűvös körben, hogy a magyar válogatott igen magas százalékkal teljesít a barátságos meccsein, majd a selejtezősorozatok elején, hogy a végén viszont a tét nyomása alatt aztán megint összeomoljon?
Csak remélhetjük, hogy ez a siker azért többről is szól. Arról, hogy a Lothar Matthäus által megkezdett, egyes esetekben megkérdőjelezhető, legalábbis erősen kockázatosnak tűnő fiatalítási hullám felszínre hozott harcos és sikerorientált fiatal embereket. A kaiserslauterni teljesítményük kétféle üzenetet hordoz. Az egyikkel önmagukat biztatják, hogy az ő - nálunk szokatlan - mentalitása kiemelheti a magyar labdarúgást a gödörből, s különösen akkor, ha mérkőzésről mérkőzésre legalább egy klasszis teljesítményt is fel tudnak mutatni, mint ezúttal Torghelle Sándor révén. A másik üzenet pedig azoknak szól, akik eddig önbizalom nélkül, feltartott kézzel feszítettek a címeres mezben, és éppen akkor nem hozták magukat, amikor nagyon kellett volna.
Szekeres István
-
#2625 Kaiserslautern, június 6., 21.40 Völler szerint (is) megérdemelt a magyar győzelem.
Rudi Völler (Németország): - Mindenek előtt szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak! Nagyon jól játszottak, megérdemelten nyertek. Az első félidőben megpróbáltuk megfordítani a mérkőzést, de a magyarok nagyon szűken és pontosan játszottak.
Lothar Matthäus (Magyarország): - Nagyon elégedett vagyok, teljesen megérdemelten nyertünk. Sokat dolgoztunk, nemcsak ezen a meccsen, hanem az elmúlt tíz napban is. Jól játszottunk az Európa-bajnokságra készülő német válogatott ellen, ez önbizalmat kell, hogy adjon. Remélem, hogy azok a játékosok, akik lemondták a válogatottbeli szereplést, most magukba szállnak, természetesen nem zárult be a kapu senki előtt. Nem szeretnék egy játékost sem kiemelni, mindenki jól játszott. A Besiktasról kérem, ne is kérdezzenek!
-
#2624 HEHE! -
_Vegeta_ #2623 Nem is fontos az info, ezt ugyis tudjuk. :> -
#2622 Akkor a rudi nem király már hanem csak túró? P -
#2621 Hagyom. Nem teszi be jól. :( -
#2620 Németország Magyarország
Kahn
Hinkel
Wörns
Nowotny
Lahm
Schneider
Hamann
Ballack
Frings
Klose
Bobic
Csapatfőnök:
Rudi Völler
Király
Juhász
Stark
Tóth A.
Bodnár
Szélesi
Rósa D.
Leandro
Huszti
Gera
Torghelle
Szövetségi kapitány:
Lothar Matthäus
Csere: Klose helyett Brdaric (46.), Hinkel helyett Schweinsteiger (46.), Nowotny helyet Baumann (62.), Bobic helyett Podolski (73.), Hamann helyett Ernst (84.), ill. Leandro helyett Tóth Balázs (63.), Gera helyett Gyepes (89.), Huszti helyett Bodor (92.).
Gólszerző: Torghelle (7. és 31.)
Sárga lap:
Kiállítva:
-
#2619 Németország Magyarország
Kahn
Hinkel
Wörns
Nowotny
Lahm
Schneider
Hamann
Ballack
Frings
Klose
Bobic
Csapatfőnök:
Rudi Völler Király
Juhász
Stark
Tóth A.
Bodnár
Szélesi
Rósa D.
Leandro
Huszti
Gera
Torghelle
Szövetségi kapitány:
Lothar Matthäus
Csere: Klose helyett Brdaric (46.), Hinkel helyett Schweinsteiger (46.), Nowotny helyet Baumann (62.), Bobic helyett Podolski (73.), Hamann helyett Ernst (84.), ill. Leandro helyett Tóth Balázs (63.), Gera helyett Gyepes (89.), Huszti helyett Bodor (92.).
Gólszerző: Torghelle (7. és 31.)
Sárga lap:
Kiállítva:
-
_Vegeta_ #2618 Biztos csak elirta :) -
#2617 Pozsgay József (vagy ki a fene van a F1-nél) értő tolmácsolása lehet, hogy mégsem olyan rossz? :) -
#2616 2006. LOL :) -
#2615 SZÉP VOLT SRÁCOK!
A tv2 elmehet a búsba! Nem elég, hogy a két idióta kommentátor, hanem még a meccs utáni interjúkat se mutatják. -
#2614 Biztos az EB-re gondolt, de azt a közszolgálati adja. -
#2613 2004-be nincs vb sztem -
#2612 Mekkora trágya csatorna ez a Tv2. Technikailag, körítésben jók, de tiszta bulvár az egész. Remélem nem lesz közük a 2004-es Vb-hez, bár ebben NAGYON nem vagyok biztos. -
#2611 Lothar Matthäus nyilatkozata a mérkőzés után: - Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt nyújt csapatom. Büszke vagyok a ma pályára lépő játékosaimra, akiknek többsége válogatott szinten tapasztalatlan játékos. Ami a Besiktast illeti, elég sokan kérdeztek ma erről. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy nem volt kapcsolatom velük, de tudom, hogy kerestek. Profi edző vagyok, meg fogom hallgatni az ajánlatukat. -
#2610 -
#2609 -
#2608 -
#2607 állj már le légyszives
uncsi má -
#2606 Egyet értek, Lisztes és Szabics gyógyuljon meg, a többi mezey által sérülté vált egyén menjen a *****!!! -
#2605 mert ott sokkal erősebbek az ellenfelek. gyengéknek könnyű gólokat rugdosni.
amugy Lisztest, Dárdait, Szabicsot várjuk vissza a csapatba -
#2604 Hej ha Fehér Miki élne -
#2603 Most nincs megszólaltatás? :) Csak ez a szar, ami van? Napló? Pff. -
#2602 Cheetah megfestette a szart. Valakinek sikerült! -
#2601 Remélem az "A"-ból nem jön kezdőnek senki!
Jó ez így. Ezek legalább akartak győzni. Amúgy Gerával sem lenne semmi baj, ha nem bonyolítaná nagyon, tudna néha NEM cselezni, és picit odafigyelne a befejezésneknél.
Tegnap a Hálózat vagy milyen tévén leadtak egy 2. osztályú fordulót (vagy többet, nem néztem végig), de az elején egy rakat B-s gól volt. Mit ne mondjak: gyönyörűek voltak. De tényleg. Nem értem, ha felkerülnek első osztályba, akkor miért esnek úgy vissza. -
#2600 a sok pesszimista :) (Lisztes is az volt) :) -
#2599 Gratulálok a fiúknak
Páran akik 8-0-kat meg Bayern utánérzést tippeltek önkrikát gyakorolhatnának. P
Nem szeretem Thorgelle-t, de el kell ismerni fantasztikusan játszott.
Király Gabi is jó volt.
Reméljük ezzel elértünk valamit...
lássuk -
skristof #2598 :)) -
#2597 IIIIIIIIIIGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!
Matthäus egyedül megváltotta a világot! Gratulálok neki és minden játékosnak kinn a pályán, mert bár elfáradtunk, de így is többek voltunk a fing német válogatottnál. -
#2596 Ezaz B csapattal is nyertünk:) -
_Vegeta_ #2595 Ez volt a MAGYAR EB! :D