32945
Magyar Foci
-
#3634 -
#3633 Forza Jászapáti!
Jászapáti NB I-es nem-e lesz, nem tudja ma még az MLSZ!
Ki tesz boldoggá egy jász apát?--->TI!Hajrá,Hajrá Jászapáti! -
cs31 #3632 CSAK A JÁSZAPÁTI!!! -
Csesza #3631 Hajnal gólai a Club Brugge ellen -
Csesza #3630 Szabics gólja a Bayern ellen -
Csesza #3629 Kovács Peti gólja a odd grenland ellen -
Csesza #3628 BÉKÉSCSABA. Az egész magyar futballt fel akarja rázni az üzletember
Darko Canadic hétfőig ad haladékot, utána feltárja bizonyítékait
NSO, 2005-05-24 15:34
Darko Canadic, a Békéscsaba labdarúgócsapatának tulajdonosa tegnap a klub internetes honlapján válaszolt az szurkolók kérdéseire, és több meglepő kijelentéssel szolgált. Egyebek mellett elárulta, hogy olyan bizonyítékok vannak a birtokában, amelyek alapján két csapatot ki kell majd zárni a bajnokságból.
Megkeresésünkre az Előre FC Kft. tulajdonosa készségesen válaszolt minden kérdésre.
- Miféle bizonyítékok jutottak az ön birtokába?
- Papírok, dokumentumok, de erről még korai lenne többet mondani. Az érintett csapatok továbbra is bujkálnak, nem is tehetnek mást, de jövő hétfőn kiderül minden, addig kapnak időt. Akinek tudnia kell, miről van szó, az ennyiből ért is, nem kell külön figyelmeztetnem őket.
- Miért pont most állt elő ezekkel a bizonyítékokkal?
- Eddig nem érdekelt, mit csinál a többi csapat, csak a magam dolgával foglalkoztam. A liga azonban elkezdte jogtalanul levonni a csapatomtól a pontokat, miközben másokat nem büntetett, és ez odáig fajult, hogy lépnem kellett. Lehet, azt hitték, hogy azért, mert korábban csöndben maradtam, már hülye vagyok. Ez azonban nem így van, én pedig nem engedem a csapatomat piszkálni.
- Azért, mert nincsenek Budapesten jó kapcsolataim - folytatta Canadic -, és nem járkálok be naponta tizenháromszor a ligához, még ugyanolyan jogok illetnek meg engem is, mint a többieket. Itt nem erről a két csapatról van szó, hanem az egész magyar futballról, hogy kiderüljön, mi megy itt igazából. Ha egyszer valóban nyilvánosságra kerül minden, nem tudom, mi lesz… Lehet, hogy azért támadnak, mert Szieben Lászlóval többször is beszéltem, és most, amikor ő már távozott, azt gondolhatják, itt van Szieben embere, kaszáljuk le őt is.
- Az, hogy megóvták az MTK elleni meccset, része ennek az ügynek?
- Lehetséges, hogy az MTK az egyik érintett csapat, igen, de még korai erről beszélni.
- Annak az óvásnak azonban nem adott helyt a liga versenybizottsága…
- Természetesen, nem is számítottam másra, inkább csak egy jelzés volt. De már fellebbeztünk a döntés ellen.
- Más csapatok mellett a Békéscsabánál is komoly tartozások vannak, ezekkel mi lesz?
- Elsején mindenkinek fizetek. Ki is kell fizetni addig mindenkit, hiszen másképp nem indulhatunk a bajnokságban jövőre. Sikerült külföldön megfelelő hitelhez jutnom, ami fedezi a tartozásainkat, és a jövő évi induláshoz is elegendő. - Miért hagyta eddig fajulni a dolgokat?
- Be kell vallanom őszintén, hibáztam. Azt hittem, hogy a németországi cégeim hoznak majd annyit, hogy végig tudjam vinni a szezont, de rosszul számoltam. Minden tőlem telhetőt megtettem azonban, hogy kifizessem a tartozásokat, de az egész magyar gazdaság is úgy áll, mint a csabai futball. Hiába szerződöm le valakivel, hogy tizenöt vagy harminc nap múlva fizet, ha utána nem kapom meg a pénzemet. Ráadásul - ebben is hibáztam - amint úgy alakultak a dolgok, hogy pénzhez jutok, azonnal a csapatot értesítettem, mert tudtam, hogy szükségük van a pénzre. Így is fizettem 100-150 ezer forintokat, de többre nem volt lehetőségem. Úgy vezetem a csapatot, mint egy családot, próbálok kedves, normális lenni mindenkivel, lehet, hogy ez is hiba volt.
- Igaz, hogy a városon belül azért támadják, mert befolyásos helyi üzletemberek elől vásárolta meg a Békéscsabát?
- Ez így történt, de nem tudom, mi a bajuk velem. Amikor láttam, hogy nem hagynak érvényesülni, felajánlottam, hogy átadom az önkormányzatnak a klubot, de ők egy euróért akarták megvenni. Én azonban addigra már beletettem nem kevés pénzt, amit vissza akartam kapni, ebbe azonban nem egyeztek bele. Ekkor döntöttem el, hogy bármi is lesz, nem hagyom magam. Egy darabig a klub gazdálkodása miatt támadtak, de nálunk minden törvényesen ment. Felajánlottam, hogy küldjön a város könyvelőt a csapathoz, aki mindent ellenőrizhet, hogy kiderüljön, nem lop senki (nem is nagyon lenne mit ellopni), vagy akár adja az önkormányzat a klub elnökét, én meg a pénzt, de ebből sem lett semmi. Utána az én gazdasági ügyeimet kezdték bolygatni, mert máshogy nem tudták támadni a csapatot, ezzel is megnehezítették a dolgomat.
-
Rudee #3627 Tarsoly lemondott, 3 napig bírta a szerencsétlen. -
#3626 rtl klub: léderer és verebes, palik és gyuszikája... szal a csatorna igencsak toborozza a legjobbakat a csisztut nem akarják még áthozni??? -
#3625 ő is csak egy vitray tanítvány, semmit nem nyernénk, ha lecserélnék egy másik vitray porontyra -
#3624 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Rudee #3623 Elmondta a közvetítések statisztikáit, majd az utolsó mondata az volt, hogy remélem jövőre is boldogíthatom önöket.
Elkövetkező 10 évben írhatna inkább egy könyvet az élményeiről, akár új barátjával (Verebes) közösen. Addig is mással foglalkozna :D -
#3622 mé? hogy?:D -
Rudee #3621 Léderer szépen elköszönt, remélem jövőre nem Őt kell hallgatni. -
Csesza #3620 Bennmaradtak Vinczéék
Livingston, május 21., 23.15 A Dundee FC elleni 1-1-nek köszönhetően nem esett ki a Livingstone.
Az utolsó fordulóban a 11. helyezett Livingstone hazai pályán fogadta a 12. Dundee FC-t. A Kriston Attilát, Vincze Gábort, és Horváth Ferencet foglalkozató együttesnek csak annyi volt a feladata, hogy ne kapjon ki, s akkor bennmarad.
A sorsdöntő meccsen Vincze kezdő volt, és végig a pályán maradt, Horváth a kispadról nézte végig a találkozót, Kriston pedig a lelátóról. A mérkőzés végeredménye, az 1-1 már az első félidőben kialakult, amivel bennmaradt a Livingston, sőt, az egy pontnak köszönhetően végül a 10. helyen zárta a bajnokságot.
K. B. L. -
OPM #3619 90 Sint-Truiden 3 : 1 Club Brugge
gólszerzők: Tamas Hajnal 30, Tamas Hajnal 40, Samuel Ipoua 85 ill. David Rozehnal 21 -
Csesza #3618 FT Bekescsaba 2 - 3 Kaposvar
FT Debrecen 3 - 1 Pecs
FT Ferencvaros 4 - 2 Zalaegerszeg
FT Lombard Papa 1 - 0 Kispest Honved
FT Nyiregyhaza 0 - 5 MTK Budapest ((( bazz a béla megin lőtt gólt))) FT Sopron 0 - 1 Diosgyor
FT Vasas Budapest 1 - 1 Videoton -
OPM #3617 "Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya legalább 2008-ig szeretne Magyarországon maradni. Ez derült ki a 150-szeres német válogatott szavaiból, amelyek az új müncheni futballstadion, az Allianz Arena első tesztelése után hangzottak el." -
Csesza #3616 Elköltözött a Vasas
Budapest, május 19., 17.40 Kényelmesebb helyre váltott a labdarúgó-szakosztály.
Évekig székelt a Fáy utcai sportcsarnok mellett a futballisták vezetése, a kézilabdázók azonban most igényt tartottak erre a részre is, ezért a Vasas FC a napokban a stadion eredményjelzője mögötti kis házba költözött. A csapat technikai igazgatója, Antall Péter elmondta, hogy most három szobájuk is van, és sokkal jobb helyre kerültek, mint ahol eddig voltak. Az épület ugyanis sokkal kényelmesebb, szellősebb, és főleg nagyobb, mint a régi volt.
- Az öltözők ugyan távolabb vannak tőlünk, mint régen, de nem akkora a távolság most sem, hogy megerőltető lenne át-átruccanni. A régi szobánk a büfé mellett volt, így meglehetősen zajosak voltak a hétköznapjaink, szóval örülünk, hogy átköltözhettünk ide - mondta honlapunknak Antal.
K. B. L.
-
Csesza #3615 Zavadszky: újabb egy év
Limassol, május 19., 22.30 Már középhátvédként játszik a volt csatár.
A télen igazolt a játékos Ciprusra, az Apollon Limassolhoz Zavadszky Gábor, az FTC volt csatára. Az első időszakban nem úgy mentek a dolgok, ahogyan azt a futballista elképzelte, és már a távozás gondolata is komolyan foglalkoztatta. Az utóbbi öt bajnoki és hat kupamérkőzésen azonban végig pályán lehetett, igaz, olyan poszton játszott, amelyen egész pályafutása során egyszer sem: Bernd Stange vezetőedző a középhátvédként szerepeltette. Stange szerencsére teljes mértékben elégedett volt vele, ez azt jelenti, hogy nem kell csapatot váltania, és ma este, a hazautazás előtti órákban a klub elnöke újabb egy évre meghosszabbította "Zava" szerződését a Limassollal.
- Az életben kell némi szerencse is, és ez most mellém szegődött - mondta Zavadszky honlapunknak az aláírás utáni pillanatokban.
-
Csesza #3614
NÉMETORSZÁG. A 49-szeres magyar válogatott középpályás ma megállapodott Klaus Allofsszal és Thomas Schaaffal, hogy elválnak útjaik
Lisztes: Elmegyek Brémából, de az élet megy tovább!
NSO, 2005-05-19 21:06
A hír röviden ennyi: a szezon végén, vagyis egy-két héten belül elhagyja a Werder Bremen labdarúgócsapatát Lisztes Krisztián, a magyar válogatott 28 éves középpályása. Annak, aki nyomon követte az egykori ferencvárosi kedvenc pályafutását, nincs semmi meglepő a történetben, hiszen sérülése és egyéb okok miatt egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott Lisztes a tavalyi bajnok és kupagyőztesnél. A válogatott futballista 2001 nyarán szerződött Brémába, de most biztosan továbbáll. "Már korábban is tárgyaltam a klubvezetőkkel, de konkrétumokról ma beszéltünk. Én is, és a menedzserem is leültünk Klaus Allofs sportigazgatóval, valamint Thomas Schaaf vezetőedzővel, és megállapodtunk abban, hogy nem hosszabbítok. Nem haragszik senki a másikra, nincs itt semmi probléma, tiszta tekintettel tudunk egymás szemébe nézni. Az elmúlt egy év a sérülés miatt nem telt igazán jól, de ezzel együtt is jól éreztem magam Brémában" - mondta érdeklődésünkre Lisztes.
Ami a jövőt illeti, a középpályás bizakodó volt.
"Elsősorban a német csapatok érdeklődnek irántam, ami termé- szetes, hiszen Németországban futballozok több, mint hét éve. Persze olvastam és hallottam már olyat is, hogy más országok csapatai is szívesen szerződ- tetnének. Minden ajánlatot meg- hallgatok, és megpróbálok majd bölcsen dönteni" - tette hozzá.
A 49-szeres válogatott közép- pályás eredetileg már a tavalyi idény után is kacérkodott a gon- dolattal, hogy elhagyja a Wer- dert, ám áprilisban súlyos térd- sérülést (keresztszalag-sza- kadást) szenvedett, így akkor elodázódott a távozás. A brémai klub akkor megbecsülése és tisztelete jeléül nagyvonalúan újabb egy évre szóló szerződést kínált neki, amit a játékos elfogadott.
Lisztes csaknem egy év szünet után idén áprilisban tért vissza a pályára, de nem tudta magát beverekedni a kezdőcsapatba, sőt többnyire még csereként sem jutott szóhoz.
"Egyet nagyon sajnálok, mégpedig azt, hogy nem tudtam elbúcsúzni a Werder szurkolóitól. Remélem egyszer még játszok a Weser-stadionban, és akkor bepótolhatom. Szerettek a szurkolók, és én is remekül éreztem magam itt" - mondta a távozó játékos.
Lisztes Krisztián 1985-től 1996-ig a Ferencváros játékosa volt, 1997-ben már a VfB Stuttgartban futballozott, majd 2001-ben igazolt a Werder Bermenhez.
-
Rudee #3613 Tarsoly Csaba az MLL újh elnöke. -
Rudee #3612 Szilágyi ismét gól lőtt a finn bajnokságba, a meccsből még van kb 65 perc. -
Rudee #3611 Újabb két pontot levont a Békéscsaba csapatától a Magyar Labdarúgóliga versenybizottsága, miután a viharsarki csapat vezetősége továbbra sem rendezte az MLSZ és a liga felé fennálló adósságát.
Így összesen már 4 pontot veszített el a Békéscsaba és a fordulónkénti két pontot a liga továbbra is levonja a csapattól egészen addig, amíg a klub nem rendezi tartozásait. -
Rudee #3610 Éremátadás helyén jó sötét van, látszik hogy ott a vezetőség. -
wertyx #3609 legalább lehetőséget kapott az Udvarácz -
Nadi #3608 Mondjuk lehet az van, hogy a Fradi hozzá szokott már, hogy nem bántják őket a bírók ezért nyugodtan lekramáltak.
Elfelejtették, hogy a horvát bíró nem tudja, hogy a "fradi a nép csapata" -
Nadi #3607 Még az sem biztos -
wertyx #3606 most csak kint fognak szenvedni és kész lényegtelen tényleg ki se mennék...na mindegy ott a 2. hely -
Nadi #3605 Hát nincs is sok értelme ezután -
wertyx #3604 nem csak nevetséges borzasztó...én most már ki se mennék a pályára annyira 8 -
Nadi #3603 Nevetséges ez a magyar kupa döntő......
Mondjuk a bírók segítsége nélkül is nyerne a Sopron...... -
Rudee #3602 Az. Végén maradt 1-0, hatodik helyre jött fel a TPS. -
Csesza #3601 ez első osztályú klub??????????? -
Rudee #3600 Félidei eredmény a finn bajnokságból:
Turku PS - TP-47 1-0
G.: Szilágyi Gábor ('30) -
#3599 nembiztos! -
Nadi #3598 Bajnokok vagyunk!!!! -
Csesza #3597 ezt nem ide!!!!!!4444
áhhhhhhhhhhh -
Csesza #3596 FTC-DVSC
Az i-re a pontot
Budapest, május 7., 16.30 Ha győz a Fradi, még remélhet.
Üllői út, vasárnap, 11.20., v.: Kassai
László Csaba (FTC): - Ha győzünk, akkor még él a remény, és még mindig nyitott marad a bajnokság. Játékosaim átérzik ennek a súlyát, és reményeim szerint kellőképpen kiszolgálják majd a várhatóan nagy létszámú szurkolótáborunkat
Supka Attila (DVSC): - Reméljük, sikerült éppen az Üllői úton feltenni az i-re a pontot, ahol olyan eredményt kell elérnünk, ami megfelel a csapat céljainak. Mivel erőnléti gondjaink nincsenek, csak mentális tényezők billenthetik valamelyik oldalra - bízom benne, hogy a miénkre - a mérleg nyelvét.
A várható összeállítások
FTC: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Takács, Lipcsei, Kapic, Rósa D., Huszti - Bartha, Sowunmi
DVSC: Csernyánszki - Kiss Z., Éger, Komlósi, Halmosi - Dombi, Habi, Sándor T., Böőr - Bogdanovic, Kerekes -
Csesza #3595 Kaposvár, május 7., 22.50 Rendőrökkel csaptak össze a fehérvári drukkerek.
Információink szerint a mai Kaposvár-Fehérvár (2-1) mérkőzés lefújása után röviddel - a stadiontól nem messze - fehérvári szurkolók egy csoportja csapott össze lovas rendőrökkel. Arra nem derült fény, hogy miért estek egymásnak a felek, csak a verekedés ténye bizonyos, és úgy értesültünk, hogy szurkolók előállítására nem került sor.
A rendbontás akkor történt, amikor a rendfenntartók összeterelték a csapatuk veresége miatt csalódott vendégdrukkereket, és igyekeztek felszállítani az őket szállító buszra. A konfliktus rendőrök általi "lerendezése" után a drukkerek felszálltak a a buszra, és útnak indultak.