32
Elem töltés
-
77Tamás #32 Üdv Mindenkinek!
Tölthető elemmel kapcsolatban lenne pár kérdésem, mert nem vagyok járatos ebben a témában.
Igaz hogy csak egy bizonyos márkájú töltővel csak azonos márkájú elemet szabad tölteni?
Illetve a töltőn lévő adatokból hogy lehet kiszámolni hogy hány mAh-s elemet lehet tölteni?
Az én töltömön a következő adatok vannak: MiMH/NiCD input:220-240V-50/60Hz 9W, output: AA-2*2,8V-18-22mA 0,198VA.
Engem kizárólag a ceruza elem töltése érdekel.
Előre is köszi -
ent #31 Lítium ionos akksikat kell e formázni? Ha igen, hogyan... Én úgy hallottam, hogy a mostani új töltők már nem töltik tovább a feltöltött akksit. Igaz? -
#30 nem tölteni akartam(az csak topiccím),hanem a töltöttségét megnézni
de a 4-es pont gondolo sima elemre is igaz -
mugab #29 1, Elemet nem töltünk , csak akkumulátort
2, Az akkut (akár nikkel cadmium , akár nikkel metálhidrid, akár litium ionos )a kapacitása egy tizedével szokás tölteni , a kapacitásának 1,5 szeresét betölve. Ez azt jelenti pl. , hogy egy 2000mAh-s akksi 200mA-el töltendő 15 óráig. De a nagyobb áram sem károsítja .
3,Az akkumulátor feszültsége töltéskor nem lehet nagyobb mint 1,5 volt kisütni pedig nem illik 1 volt alá.
4, A feltöltött akku 1,4 volt körüli értéket mutat, a lemerült 1,2-t
Üdv:
-
#28 Ha az elem töltését szeretném megnézni mit kell mérni?(egyenfeszültség,egyenáram vagy mást?És ha fullon van az elem milyen értéket kell mutatnia? -
#27 Tudja valaki,hogy mi a különbség az LR20 AM és az
LR20 UN góliátelemek között? -
#26 De mondom, inkább töltsünk hurkát!!! -
#25 Ki kell ábrándítsalak: Nincs semmi összefüggés!
Az ívhegesző váltakozó feszültségről üzemel.
Illetve ha jobban meggondoljuk, néhány elemet összehegesztünk, szaggatjuk az általuk leadott feszültséget... ;) Persze mindezt a víz alatt egy cső kukoricával a kezünkben! -
#24 meg mindig nem tudom mi az osszefugges a tengeri melyhegesztes es az elem ill akku kozott(csak nem elemmel mukodik a hegeszto??) -
#23 :DDDDDDDDD Ez egy állat :D -
#22 A Nikkel-Metál-Hidrid akkunak nagyobb az élettartama. (elvileg)
De szerintem inkább töltsünk hurkát! -
#21 A kadmium mérgező nehézfém, ezért nem javasolt az előállítása és használata. :) -
#20 Ez a nap ugylátszik a hülye/értelmetlen topicocé :) -
#19 És mi a különbség az NiMh és NiCd elemek között azon kívül h. az egyik metál, a másik fém, vagy ez miben nyilvánul meg? -
#18 Én is valami ilyesmit láttam, jónak nézett ki, de mondjuk nem valami név. De ennyi pénzért tényleg nem sok! -
#17 kimaradt a 2000-es az NiMH-s elem. -
#16 Én a MEDIA MARKT-ba vettem egy energizer töltött asszem 5000 FT nagyon jó a 2000mAh elememet 12 óra alatt tölti fel és tölti a NiCd-omat is az 1100mAh -ás az 9 óra töltés. -
#15 ansmann toltot vettem 4 db 1800mAh-es aksival 5990ft-ert negy napja...
nemtudom ez mennyire noname, de az arabol kiindulva nem a csucsminoseget kepviseli,2x toltottem eddig vele es meg mukodik,szoval eddig jo :)) -
#14 nonamet miben éremes venni? semmiben. vegyél márkásat... -
#13 Az aksik között a márkákban van minőségbeli különbség? Vagyis Megéri venni nonamet, ha mondjuk 1800mAh-s? És töltők közül meyeket érdemes venni 5-6ezer körül? -
#12 de, ha kiteszed a napra :)))) -
TomBond #11 Jó igazatok van nem elem hanem akkumlátor ( a ceruza elem csak a mérete)
:-)
-
[Walaki]D`Lair #10 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
ott a pont!!!!
Elemet a büdös életben föl nem töltesz... -
#8 elemet ne toltsel :D aksival probalkozz -
TomBond #7 Nem biztos hogy ok mert nem jelez vissza hogy fel van töltve az elem.
kb 24 óráig volt fent de se nem melegedett se nem jelezte a feltöltöttséget!
-
#6 NEM IS NAPELEM :DDDD -
#5 Tedd ki a napra, ott majd feltöltödik -
#4 Ha a forrosodik akkor is benthagyod és keresel fedezéket a szobában :D -
#3 Belerakod, nézed, hogy forrósodik-e. Ha nem, bennehagyod. Aztán kiveszed pár óra múlva és vagy lesz benne áram vagy nem :) -
TomBond #2 Sziasztok!
Vettem 2 db újratölthető Ni-MH AA-s (ceruza) elemet. A baj (?) csak az hogy a töltőre ami nekem itthon van (Phillips PNC 500) arra rá van írva hogy csak NiCd akkukhoz jó.
Segítségeteket véleményeket kérek nem lesz-e baj ha ezzel a töltővel töltöm ezeket az elemeket?
Várok minden véleményt hozzászólást! -
#1 He?