7
Felhasználói könyvek.Vélemények, kritikák, ajánlók.Melyiket érdemes, melyiket nem?
  • Cheky
    #7
    Hellosztok!

    Tudtok egy jó könyvet 3d studió max-hoz?
    A Bibliát néztem, de kicsit borsos ára van...
  • Dynamic
    #6
    Fodor Orsolya - Dreamweaver 4 kézikönyv:Ez a könyv is abszolút kezdőknek készült.Bár a könyv nem vastag(lehet, hogy épp ez a jó), mégis elég aprólékosan bemutatja minden menüpont, minden egyes elemét.A témakörök végén kidolgozott feladatok vannak, ami hasznos az ilyen témájú könyvekben.Ezt is nyugodt szívvel tudom ajánlani minden kezdőnek(!).Alapozáshoz tökéletes.
    8/10
    Angster Erzsébet - JavaTermészetesen ez is kezdőknek.Én nagyon szeretem Angster Erzsébet könyveit, mert elég szájbarágósan elmagyaráz mindent ami a témához hozzátartozik.Ez igazi tankönyv!Bár maga a Java picit keményebb dió, mint a felhasználói programok, akinek van egy minimális programozási tapasztalata(magas szintű prog. nyelvek), az aránylag könnyen fog haladni vele.Ami még tetszik a könyvben, hogy amikor példákat sorol fel mondjuk a változó deklarálásra, akkor a szélsőséges példákat is megemlíti, ami segít jobban megérteni azt.Leckék végén az elmaradhatatlan tesztek, feladatok, megoldásokkal.
    10/10
  • Dynamic
    #5
    Én a 6-ot használom, amire nekem kell arra tökéletes.Megvan a 7 is, de fel sem raktam, hiszen még a 6-ot sem ismertem ki teljesen.
  • Dynamic
    #4
    Nem tudok róla, hogy lenne.Egyébként magyar nyelvű.
  • Dynamic
    #1
    Sziasztok!
    A topikot elsősorban olyan könyveknek szántam ami egy webdesignnál hasznos lehet(html,flash,php,pixel- és vektorgrafikus programok... ), de más egyéb könyvek is jöhetnek(op.rendszerek,hálózat,programozás).Osszuk meg egymással a tapasztalatunkat a könyvekkel kapcsolatban.Mit ajánlunk és mit nem.Szerintem jó, ha előtte tudjuk miért adunk ki esetenként akár 10.000 ft-ot.Én legalábbis nem egyszer megszívtam, hiába tűnt jónak a könyv.
    Photoshop 6 for Dummies:Kezdők számára nagyon is ideális.Csak ajánlani tudom, minden Photoshoppal ismerkedőnek.Az alapoktól vezet végig fokozatosan az összes lehetőséget bemutatva.A témák közben a sok példa segít az ismeretek megértésében és elmélyítésében.Nem utolsó szempont a könnyed, sokszor humoros nyelvezet amitől az ember szívesen olvassa könyvet.Gyakorlatilag minden benne van.Azt hiszem a könyv írója írta a Photoshop Bibliát is, ez talán megfelelő ajánlólevél lehet...
    9/10
    Marc Peter - Flash 5(Pemium sorozat, Extra-Plan kiadó):Hát ettől egyáltalán nem vagyok elragadtatva.A könyv elevileg kezdőknek szól, de a felépítése enyhén szólva nem az igazi.Pl. előszőr a palettákat mutatja végi és azt, hogy milyen lehetőségek vannak benne(de még csak nem is olyan aprólékosan mint az előző könyvben).De kérdem én:Mi a francnak az elején bemutatni a layer palettát, amikor a kezdő felhasználó még azt sem tudja mi a réteg?Vagy például előbb bemutatja a quick time importálást, hangok importálását majd csak ezek után tér ki a lényegre, ami mindenkit érdekel, az animációk készítésére.
    Helyenként érthetelenül aprólékos vagy elnagyolt.
    Szóval bár kezdőknek készült, ők ennél jobbat is találhatnak.(Pl. egyértelműen a Flash Biblia, csak az ára nagyon húzós, de megéri!)
    4/10
    Péterffy Kristóf - Corel Draw:Erről nem tudok sokat írni.Olyan mint egy kezelési útmutató.Aprólékos, de kicsit száraz.
    7/10