22
Virtual PC
 • Jakuza001
  #22
  Szerintem egyszeru. Ne hasznald a VPC-t :D, vannak nala szazszor jobb megoldasok, mint pl VirtualBox vagy VmWare.
 • Rev89
  #21
  Üdv!

  Lenne egy problémám, ami az őrületbe kerget..
  Windows Virtual PC-t használva (nem Virtual PC 2007, mivel az Windows 7 alatt nekem nem fut..) sikeresen telepítettem egy Windows 98-as rendszert.
  Minden klaffol, futnak is rajta a programok, de az istenért se tudom teljes képernyőre vinni őket..
  Magában a rendszerben, a felbontást tudom állítani, ki is nagyítja az ablakot a felbontásnak megfelelően, de az alkalmazás kisebb képernyőn fut, össze is megy az ablak. A programon belül nem tudok felbontást állítani, illetve magát a Virtual PC-t sem tudom teljes képernyőre kirakni (egyszerűen nincs ilyen opció..).

  Próbáltam a .vmc kiterjesztésű fájlban átírni a teljes képernyő funkciót "false" helyett "true"-ra, ami így néz ki:
  <video>
  <enhanced_mode type="boolean">false</enhanced_mode>
  <full_screen type="boolean">true</full_screen>
  </video>
  és
  <ui_options>
  <window_xpos type="integer">67</window_xpos>
  <window_ypos type="integer">34</window_ypos>
  <full_screen type="boolean">true</full_screen>
  <resolution_height type="integer">1022</resolution_height>
  <resolution_width type="integer">1280</resolution_width>
  </ui_options>

  de esélytelen, nem változik semmi..

  Ha bárkinek bármi ötlete van, nagyon megköszönném..
 • Apocalipto
  #20
  Mi az a nagyon sok progi ami nem megy Win7-en?
 • palinho96
  #19
  Sziasztok!
  Nekem olyan kérdésem lene, hogy egy Intel(R) Pentium(R) Dual E2200-as (2.21 GHz, dual) CPU-n futna-e a Windows Virtual PC?
  Azért kérdem, mert olyat olvastam, hogy ez Processzor függgő!
  Nekem még XP-m, de van, de nagyon szeretnénk Win7-et rárakni, csa knaygon sok olyan progink van ami Win7-en nem megy, de XP-n meg igen és hallottunk erről a Virtual PC-ről, hogy lehetővé teszi azt, hogy Virtuálisan XP IS legyen a gépen!

  Kérlek segítsetek!!!
 • Evin
  #18
  Virtual PC-t nem használom, mert az összes közül ez a legrosszabb, de a többieknél virtuális gépen virtuális alkatrészek vannak, tehát felejtsd el, hogy neked mi van a gépbe. A virtuális gép drivereit kell felrakni, ami elvileg a programban kellene hogy legyen.
 • atiati100
  #17
  Sziasztok van egy kis gondom a Virtual Pc 2007 el.
  A gepem athlon amd 64 x2 4200+ Nvidia 6100 Geforce stb.
  A Need for speed 3 mat ill. 4 et szeretnem futtatni de az istennek
  se tudom a kepernyo drivert felinstallalni ... letoltottem az nvidiarol
  a win98as drivert de 6100 as nincs csak 5900 meg 6200 ...
  meg a tobbi ha softwares renderelesbe futtatom akkor meg felablakban
  jelenik meg a jatek hiaba erolkodok csak a jatek bal felet latom ...
  tud valaki valami otltetet ?
 • lck
  #16
  Úgy emléxem fennt a menüben kiválasztható hogy a cd meghajtót direkt egy image fájlból vegye. Én igy már telepítettem vele. Bootolt rendesen.
 • cskalmi
  #15
  Sziasztok!
  Én valahogy a virtuális cd meghajtó(ka)t (ld.:Alcohol, Daemon) szeretném összekombinálni a Virtual PC-vel. Pl.: Knoppix képfájlt ba Daemon-ba és arról kéne boot-olnia a virtuális gépnek.
  Az megoldható hogy a virtuális gép lássa a virtuális CD-meghajtót (De csak akkor ha azon már fent van egy Win, VMAdditions, és meg van osztva filesharing-el). Én viszont boot-olni szeretnék. (Persze mondhatnátok "írjam ki a képfájlt, tegyem be a cd meghajtóba és úgy menni fog", de én így szeretném... ;-))
 • [oLe] #14
  Hogy lehet normalisan beallitani a halozatot rajta? Ha megy a virtual pc (akar linuxal akar windowsal) megall a halozat.
  3 gep van a halozatban, abbol 2 normal pc. az elso osztja le a netet nekem es a virtual pc-nek. Amig nem megy a virtualis gep, nincs is semmi gond, de amint neki is lesz haloja a boot soran, leall minden.

  Milyen IP-t kell megadni a loopback adapternek es a virtualis oprendszernek? Valaki le tudna irni pontosan? thx.
 • antijedi
  #13
  hmm oks, köszi :)
 • Zozo76
  #12
  Az a helyzet hogy a VmWare is csak 2D-s kartyat szimulal. Szerintem azert mert marha lassu lenne a megjelenites. Nem lenne ertelme. Bar mostanaban nem hasznaltam a VmWare-t de nem hiszem hogy valtottak volna.
 • antijedi
  #11
  azt tom hogy virtual pc csak azt de más hasonszörű progi nem létezik ami esetlen nem csak ylet emulál?
 • Zozo76
  #10
  Mindegy de akkor is csak 2D-s kartyat emulal...
 • antijedi
  #9
  de nekem semmi közöm dos-hoz nekem egy win98at kéne emulálni mert xp van a gépemen...
 • Csaba
  #8
  Nekem Win98 Se-m van, és a régi dos-os játékaimmal is szeretek játszani, de nekem semmi gondom nincs velük, minden megy ms-dos parancssorban. Hang is van, a sebességgel sincs gond.1-2 kényesebb progi azért akad (pl. Pinball Fantasies). Ilyenkor újraindítom a gépet Msdos módban.
 • antijedi
  #7
  nekem ugyanez kéne csak win98al és még egy full kezdetleges game is élvezhetetlen s3trioval ezér tkérdem hogy valami egyébb alternativa nincs ehelyett ami használható is?
 • Zozo76
  #6
  Szerintem nemigen. A vitualis gep ezt szimulalja es kesz. Egyepkent en azert foglalkoztam csak vele hogy ratelepitve egy 6.22-es DOS-t lehessen a regi jatekokat is hasznalni. De eleg nehez beloni a dolgot. Meg talaltam egy szupi kis programot > DOSBox. Szimulalja a DOS kornyezetet es az egesz nincs 1 mega.
 • antijedi
  #5
  nem lehet valahogy megoldani (vagy van valami egyebb alternativa virtual pc helyett) hogy ne egy s3ast szimuláljon hanem valamit amit hasznalni is lehet? gép erőforrás nemlenne gond...
 • lck
  #4
  Egyébként atomerőműre kell rakni ezeket a virtuális gépeket mert egyébként lassúak. 3D - nincs: S3-ast emulál. A hangnál pedig SB 16-ost.
 • lck
  #3
  Először ugyan úgy particionálni kell a vinyót mitha a boltban egy szűzet vennél. ( fdisk )Ne félj nem a tiedet particionálja. Egy image fájlban csinál mindent.
 • Hmuda
  #2
  Kellene help! Felrakom, emulálok egy új gépet, de betöltésnél boot lemezt követel rajtam. Próbáltam csinálni egyet formattal, de ott nicns más meghajtó csak az 'A'. Hogyan érhetném el, hogy rendesen tudjak win95-öt emulálni a trialal?
 • Zozo76
  #1
  Erdekes problema elott allok. Letoltottem a program 5.1-es verziojat (trial), kaptam regisztracios kodot a honlaprol amivel 30 napig menne a dolog. Csak az a baj hogy ujrainditas utan a windows kozli hogy most hiba tortent az NTKERN iditasa kozben es inditsam ujra a gepet. Persze akkor is ugyanez a hiba marad, tehat a grafikus felulet nem indul mar el. Csak csokkentett modban hajlando elindulni, akkor ha uninstalallom mar el lehet a windows-t siman is inditani. A regebbi 4.3-as verzioval ilyen hiba nem volt. Most epp Windows ME-n probaltam de ugyanez a helyzet Windows 98 SE-vel is.