142
shadowbane
  • DarkHorSe
    holnap leszedem, aztan kiprobalom
  • BlackArt
    ööö...ööö... nem grafikailag értettem a DarkFallt, hanem játekmenetügyileg... Érted, na...
  • BlackArt
    ez egy régi játék, szóval ne várj nagy grafikát... a DarkFall lett volna talán hozzá hasonló... de nem lesz, ahogy hallottam. ha elugrasz a weblapomra, ott van pár kép, persze lebutitott grafikával, mert abban az időben az ADSL ennyit birt.
  • DarkHorSe
    ingame kepet plz
  • faze
    A nagy térképet M betűvel tudod behozni, az ott található fehér jelek a vadászterületek. Ha pár másodpercre rajtuk hagyod az egeret akkor kiírja hányas szintűeknek való. Két terület között semmi sincs, nem érdemes arra mászkálni.
  • BlackArt
    Igen, vannak hangok, a settingsben játszál a beálitásokkal: mocsárban eső, havas területen hóvihar, ilyesmik...
    Megértelek, ebben a játékban az akció a lényeg, és ha nincs harc, nincs semmi, legfeljebb leöl pár dögöt az ember annyi pénzért, hogy javitsa a cuccát...
    Aztán meg tényleg csapatban jó mászkálni.... amikor már tudod, hogy az ellenség hova jár farmolni, és elosonunk leverni őket, vagy amikor már nagyok vagyunk ahhoz, hogy harcoljunk egy bányáért, vagy nekimenjünk egy r8áas dögnek... Mert az az istene ennek a játéknak, meg a sipcukor :-) de én még három hétig itt ülök Egyiptomban a fene egye meg, addig csak Faze van, meg a kis csapata, épitgeti a várost...
  • _Atti_
    budapestől leszaladtam egy jó darabig aztán elegem lett hogy sehol semmi, vissza runamesterrel el egy városba megöltem két három farkast aztán elég is volt mára:D

az normális hogy nincsenek hangeffektek? nem hallani az esőt nem hallani ahogy ütök vagy az ellenség találatot kap..

de msot hogy igy végigolvastam amit irtál..hát ha már lehet pvpzni biztos izgalmas de addig elég uncsi lesz ez a tápolás. meglátom birom e de nem igazán csipem az ilyen metagamet:)
  • BlackArt
    Karikreálás: meg kell tervezni, olvasni templatokat, elkőpzelni mit akarsz, aztán hegyibe:
    - kiválasztod a szervert
    - új kari
    - eldöntötted, hogy mi leszel: ember, vámpir, elf, aracoix, mino, stb
    (ha rákattintasz, láthatod, hogy milyen karit kreálhatsz az adott fajból... pl. vámpir nem lehet healer, hehe)
    - kiválasztod fiú leszel vagy lány. Ennek elvileg nincs jelentősége, csak a grafika, mert a csajszi warrior is cipelhet nehézpáncélt, de gyakorlatilag lesz jelentősége: pl. ha elf, elfborn warriort csinálsz, csak a csajok tudják betenni majd a Valkyr runát...
    - ráugrasz a kezdő statokra, és mindent leszedsz amennyire engedi, mert minden pont aranyat ér, és egy dexes karinak semmi szüksége erőre, meg manára, vagy egy varázslónak dexre meg erőre...
    - kiválasztod azokat a kezdő rúnákat, amit beraksz: alapvetően az kell, ami nyomja a fegyver skilleket: ijj, tőr, mindenféle bökő, hajitó cucc dexet igényel, fejsze, kalapács erőt, de a variálhatod...
    Emellett berakhatsz olyat, ami nyomja a blokk esélyt, az attack ratat, ilyesmit.
    - Ha kész, vagy elfogytak a pontjaid, akkor választasz nevet: a felső sorba irt név a fontos, nem árt, ha rövid és nem bonyolult, mert ha mondjuk egy csapat ellenség rohan a nyomodba, te meg üvöltözöl a guild vagy nemzet csatornán, hogy heeeeeeelp, akkor nem biztos hogy az éppen kéznél lévő summoner rendesen pötyögi be, és nem birja biztonságos helyre teleportálni a segged.
    - kiválasztod a karid kezdő cuccát, erdemes ijjat, azzal nem kell annyit szaladgálni, hogy agyoncsapj valamit, jelentősége nincs. Na meg a szakáll fazonját, bőrszint ilyesmit...
    - Aztán klikk a készen vagyokra, és irány a game.
    Első hely, kezdők, noobok szigete: max lvl22-ig maradhatsz itt, a biztonságban, mert itt nem lehet pvp-zni... Elvileg mindegy hol kezdesz, Starkholmhoz közel legyél az a lényeg. A legfontosabb: a default képernyőt átrendezni...
    Minden ikon, skill, chat ablak kihelyezhető a menükből, és a képernyőn bárhova huzogathatod...plusz ott vannak a hotkey-ek...
    2-es, 3-as szintig csapkodd a pókokat, majd futás Starkholm, a város körül a Hurdagrimeket gyakni, asszem 6-7 szintig, majd futás a várostól keletre az erdő széli barlanghoz, hogy ott meglépd a 10-es szintet. Ha behalsz, nincs gond, minden cucc nálad lesz a kezdőhejre visszajutva, semmid nem sérül, csak ugye vissza kell caplatni...
    Tizes szinten promótálnod kell, vagyis kiválasztani a "szakmát" a megfelelő trénernél... lehet kezdeni pontokat rakni dolgokra...
    15-ösön bejönnek az első stancék: defenziv, offenziv, preciz, semleges.
    Közben folyamatosan lesni kell a szintlépéskor a skill ablakot, mert azok is jönnek...
    10-15 között a barlang mögött a farkas, medve tanya jó, aztán irány All Fatherás Restbe, futás északnyugatra, és a nagy tábor körül meglépni a huszast.
    Ezután már illik valami guildbe belépni, itthagyni a szigetetm és a "való világban" fejlődni. Na, itt már igaz a mondás: a három védett város határán kivül bárhol leölhetnek....
  • faze
    A fa be van zárva, szóval csak úgy tudsz csatlakozni ha meghívlak, küldj egy /Tell -t Xazak névre.
  • _Atti_
    na voltam bent egy normál szerveren jónak tűnik a játék, akkor elintézem a teszt szervert..ott melyik várost válasszam kezdőhelynek mi a neve a városotoknak? (láttam lehetett player várost is választani)
  • faze
    Ha az acc kreálás még mindig nem megy, küldj egy privátot account névvel/jelszóval és megkreálom neked.
  • faze
    Mivel a PvP miatt játszunk ezért sokkal élvezhetőbb hogy hamarabb fel lehet fejlődni, nem mintha sokat számítana, normálon is felhúzok egy karit 60-ra egy nap alatt. A lootról meg annyit, hogy a normál szervereken se vannak nagyon lemaradva, ha van egy druidád akkor ott is könnyedén össze lehet hozni több milliót.
  • _Atti_
    teszt szerveren játszotok? azthittem csak a karikat probáljátok ott de azért normálison játszotok..még ezt meggondolom, nem vagyok fanja az 20xes xp meg lootratenek meg ilyesminek ami tesztszerverrel jár.

Amugy nemtom miért de az ubinál nem akar bejönni a sign up lap..firefoxot nem támogatja, ieben meg hiába nyomok rá mindig ugyanazt hozza be mintha csak frissitést nyomnék.
  • BlackArt
    Na ja, a teszt szerver alapból nincsen bent a választható szerverek listájában.
  • faze
    Csak előtte a #31-es üzenetben található dolgot csináld meg, hogy egy szerveren legyünk. :)
  • BlackArt
    Ha bent vagy, küldj egy tell-t Xazak-nak, üzenetsorba:
    /tell Xazak szöveg...
    Ha válaszol, elég az R-t nyomni, hogy válaszolni tudj...
  • _Atti_
    telepítem
  • BlackArt
    Tegyük fel, scoutot szeretnél... Előszür is, milyen scoutot? Gyorsat? Killert? Túlélőt? Repülni tudjon? Aztán milyen fegyvere legyen? Pusztakezes, ijjas, nyilpuskás, tőrös, dobótőrös, kardos, stb? Aztán milyen fajhoz tartozzon? Aracoix, human, félhumán, elf, félelf, shade, vampir, irekei? Aztán milyen kezdő runákat rakj be? Aztán mire gyúrj: dexmajom legyen, tehát ügyes, vagy intes, tehát okos? Aztán tudjon-e átalakulni patkányformába... Meg még a csoda tudja mi...
    Szóval, ha SB-ben összeakaszkodik két kari, még ha mondjuk mindkettő humán is, akkor sem tudhatod, hogy mi lesz a harc eredménye, mert a fentiek mellett ott vannak a fegyver skillek, amelyeket megfelelően kell használnod verekedés közben: ha pl nem azzal kezded, hogy leszeded a védelmét, akkor valószinüleg a következő lövésed vagy szúrásod, dobásod nem fogja eltalálni, főleg ha azzal kezdett, hogy leszedte az attack rátád.
    Minden karinak rengeteg skillje van, a skillekre költhető pontjaid pedig végesek, és nem elég arra, hogy mindent kimaxolj, szóval meg kell gondolni mire költöd.
    A végén ott fog állni egy mondjuk 70-es scout, aztán ahogy kilépsz a város kapuján (ha nem NPC város, akkor akár bent is) meg fogod tudni mennyire vagy jó, ha rádugrik egy másik scout :-)
  • faze
    Dinamikusan változó világ: a kezdő szigeten lévő, és 3 nagyobb NPC városon kívül az összeset emberek építették és uralják. Ezeket ostromokkal le lehet rombolni, vagy elfoglalni. Ezen kívül vannak még a bányák amik különböző nyersanyagokat vagy pénzt termelnek. A legjobb cuccok legyártásához nyersanyagok kellenek, tehát egyértelműen a legnagyobb klánok lesznek a legjobban felszerelve.
    A kasztokról pedig annyit hogy a skilljeid, mint pl. baltahasználat, vagy atlétika mind %-ban növekednek, így nem igen van két egyforma karakter.
  • _Atti_
    Oldalon olvastam hogy a nyers erő nem az egyetlen módja hogy elérjünk valamit, hogy dinamikusan változtatható a világ, ezek mennyire mesék? Mennyire térhet el egy egy karakter a maga kasztján belül?

30% :) nah megyek aludni beállitom autokikapcsra
  • BlackArt
    Meg a szamaritániusoknak, meg a walesieknek, meg a fileszteusoknak, meg a svédeknek :-)
  • BlackArt
    Meg a románoknak
  • BlackArt
    helyes :-) Karigenerálás megy? érdemes elolvasni template-eket, hogy mit rakjál be kezdő rúnának, meg milyen statit vegyél le, ilyesmik...
  • faze
    Szóval van egy városunk, ami annyit tesz hogy a karaktereknek lesz normális felszerelése (még építgetni/fejlesztgetni kell, de nem olyan vészes). Ebben a pillanatban szintezek egy Druidát ami arról híres, hogy a karikat pillanatok alatt fel lehet vele szintezni. Így már csak a legfontosabb része marad a játéknak: a PvP.
    Gyertek, megmutatjuk az Amerikaiaknak mit tudnak a Magyarok.
  • _Atti_
    holnap délután felnézek majd rá.
  • BlackArt
    nem lineage :-) eredetileg USA és Kanada onlz volt, ezért nem ismerte itthon senki
    Aztán lett ázsiai szerver, az bezárt, és most itt is van jópár, lehet rajtuk gyakorolni :-)
  • _Atti_
    auch megvan közben megtaláltam elég termetes..nah mindegy pedig reméltem még ma kiprobálhatom de holnap kelek szal marad holnapra..

tisztán látom ugye? ebben nincs mangás/animés/hivjátok ahogy tetszik beütés?..mert attól elborul az agyam(l2 és ezer koreai pajtása):D
  • BlackArt
    De ha gond, Faze megirja DVD-n és másnap ott van. Nem kell telepiteni, csak bemásolni valahova.
    Még a végén lesz bányánk is :-)

• faze
    Ha nem lenne ingyenes, nem igazán rohangálnánk 4-5 accountal. :) Letöltés itt van, csak sajnos file planetes...
  • BlackArt
    Március óta ingyenes, acc kreáláskor már nem ugrik a bankkártya oldalra...
    Faze linkjére ugorj, onnan már eljutsz a letöltésre, durván egy giga
  • _Atti_
    a főoldalon azt írják pénzes..sehol semmi hogy ingyenes lenne itt vagy ott töltsem..vagy van valami uj cime? egy linkkel kisegíthetnél.

Amugy tetszik még kinézetre is..ha jól látom legalább elkerülték az unalmas l2 klisét..
  • faze
    Teszt szerverre úgy tudsz bejutni, hogy elmész ide, és a "How do I access the Test server?" kérdésen belüli két filet letöltöd, kicseréled. Ha feljössz akkor küldj egy tellt Xazak-nak, és beveszlek a guildbe.
  • BlackArt
    Mi is voltunk ott még a guilddal, de annélkül nehéz... Gyere a teszt szerverre, kicsit át kell irni a login file-t, és ugyanazokat az accountokat használhatod, amelyek megvannak, persze üres lesz minden, új krea... Gyorsitott xp, egy dög 50ezer körül dob, ilyesmi. Itt a lényeg a karik kipróbálása... Élesben :-)
  • Cassell
    Na én kenem csak most vagy 3 napja nem volt időm belépni amúgy egy 28as törpe harcossal nyomulok a Redemption serveren. Az a baj kicsit kevesen vannak akik meg vannak egyből ütnének lefele ha magasabbak egyszer egy 60-as egyszer meg egy 75ös köcsög vágott le- de kb 4000 goldot vesztettem összesen merthát okos játékos bankol vagy elveri fejlődésre a zsozsót:D
  • BlackArt
    Aztakurva, most olvasom a véleményeket :-) Igazán érdekelne, hogy mi a jobb, és miért :-) Úgy tűnik szart se láttatok belőle, úgy itélkeztek :-)
    Két évig voltam a bétában, aztán két évig a kiadás után, közben asszem én voltam az első aki WoW accountot kapott a bétába, egy nap után passzoltam. Lineage ment két hónapig, aztán visszajöttem SB-be.
    Aki egy jobb pvp MMORPG-t tud, vendégem egy hideg sörre :-)
  • BlackArt
    Gyertek most... Ingyenes lett, tehát nincs havi dij és annyi accountot kreálsz, amennyit akarsz... A teszt szervert pedig nullázták, mindenki most kezdett pár napja...
    Sikerült leraknunk egy várost. Kellenének magyarok, mert sok a maláj tigris... na meg most könnyen megtanuljátok kezelni, ha van TS vagy Venti, vagy akármi :-)
    (Igaz, hogy grafikailag nem a legmenőbb, de karakter fejlesztésben, pvp-ben még mindig nincs jobb...)
    Gyerünk, amig tart a nyár!
  • davebowman
    Nekem tetszik a game. A gond csak az, hogy elég uncsi így 10-15 lvl-en. A kérdés az, hogy mik a további lképések? Hogyan jutok el egy másik földrészre? Ott azt írja, hogy 50-70 lvl-ajánlott. ok. De hogy jutok el?
  • steweee
    úgy látom elég jártas vagy a témában. végigböngészgettem, kipróbáltam amiket mondtál meg még párat. nekem leginkább olyan kalandjáték kellene, ami olyasmi mint a times of lore volt annak idjén, vagy exile!!! vagy nemrégiben az aaron halls deluxe, csak annak szar volt hogy nyomkodni kellett hogy harcoljon. imádom az ilyen régimódi grafikát, ráadásul ha a graf megvalósításra figyelnek a programozók akkor a kaland és kidolgozottság része szenved csorbát általában

nos, tudsz ilyesmiről?
  • Thanatos
    nah proba megvolt, del
  • Thanatos
    hm, énmeg most szedtem le és raktam fel, akkor ki se probáljam? :D