36
hozzászólásokat várok...
-
schlosszer #36 Igen,de nem tudnak helyette ugyanilyet adni.
Átpártolok a...nemtom.Szívem szerint szívesen kipróbálnám a SOYO Dragon Ultra Platinum 2-t.
Bővebben: http://www.soyousa.com/products/proddesc.php?id=233
Aki csak a képre kíváncsi: http://www.soyousa.com/images/products/album/p4i875ppe/p4i875ppe_set800.jpg
-
#35 És cserélik? -
schlosszer #34 ...hát igen,ilyen az én szerencsém...
Telefonáltak ***-ból,és sajnos beigazolódott a gyanúm,az alaplap sajnos hibás...
Ez a cicki nem a faláb... -
schlosszer #33 BAD NEWS...
Eladtam a Samsung RAM-ot,vettem helyette Kingstont.
Most már megy 400MHZ-n,de nagyon sokszor újraindul...
Van egy olyan sanda gyanúm,hogy az alaplappal lesz valami problem...
Visszaviszem ***-hoz,aztán meglátjuk... -
#32 Soxerencsét! (Szerintem vegyél Kingstont, vagy valami hasonló márkás memót, pl Corsair, stb...) -
schlosszer #31 Sajnos azon (166) is instabil a rendszer...
Ha el tudom passzolni ezt a RAM-ot,akkor veszek egyet,a SOYO által felsoroltakból...
Próba cseresznye... -
#30 Mehetne a RAM esetleg 166-os FSB-n is nem? Ha a 400(200)-at nem viszi, akkor a 333(166)-at biztosan, és akkor az időzítéseket is kicsit rövidebbre lehetne venni... -
schlosszer #29 A driverek pedig :
VIA 4in1 v4.46
ATI DriverVer=02/28/2003, 6.14.01.6307 (CATALYST 3.2)
-
schlosszer #28 Szóval a BIOS beállításaim :
DRAM Clock: 133 - 166 - 200 --->133
DDR(2.5) Voltage Select: Default - 2.6 - 2.7 - 2.8 --->Default
Current FSB Frequency: 133 (fix)
Current DRAM Frequency: 133 (fix)
DRAM Timing: By SPD - Manual --->By SPD
SDRAM CAS Latency: 2.5 (fix)
Bank Interleave: 4 Bank (fix)
Precharge To Active(Trp): 3T (fix)
Active To Precharge(Tras): 7T (fix)
Active To CMD(Trcd): 3T (fix)
DRAM Command Rate: 2T Command (fix)
DRAM Burst Len: 4 - 8 --->4
Write Recovery Time: 2T - 3T --->3T
DRAM Access Time: 2T - 3T --->3T
-
#27 Milyen időzítésekkel ment a ram? (CAS/RAS/RAS-to-CAS???) -
schlosszer #26 Gerry!
A Memtest86-ot lefuttattam 3 cikluson keresztül,hibát nem talált...és akkor 400MHz-n ment a RAM. -
schlosszer #25 Nahh...végre sikerült összeszögelni a gépet.A konfig a következő :
SOYO SY-P4X400 DRAGON Ultra Platinum
Intel P4 2.4GHz 533MHzFSB 512KB Cache
Maxtor DiamondMax Plus9 80GB 7200RPM 2MB Cache
Creative SoundBlaster Live 5.1
LG 52X CD-ROM
Philips 24X12X40 CD-RW
Samsung 1.44MB FDD
Logitech MouseMan Dual Optical
Logitech ACCESS Deluxe-HU
Hercules 3D Prophet 9500PRO
LG 775 FT
és végül : Samsung 512MB PC3200 DDR-SDRAM
!!! DE !!! A RAM sebességét 400MHz-ról vissza kellett állítani 266 MHZ-ra.Sajna ezt a RAM-ot 'nem támogatja' az alaplap.A WinXP telepítésénél állandóan leállt különböző hibaüzenetekkel.Felhívtam a forgalmazót,és ők javasolták.Igaz,a SOYO oldalán fel vannak sorolva a 'támpgatott' RAM-ok,de mondanom sem kell,csupa igen drága RAM van felsorolva.Szóval a rendszer megy.A 3DMark2001SE eredményem minden default-al : 11446.Nem tudom ez mennyire jó,de a másik gépemhez képest majdnem 3X-os.Szóval a RAM sebességet leszámítva vagyon sirály minden.Ha van kérdésetek,írjatok... -
schlosszer #24 EKKORA pechet...sikerült beszereznem egy gyári hibás Intel 2.4-es procit...sikeresen kicseréltettem,aztán...Ehhh...szóval:a SOYO felsorolta,hogy az alaplappal milyen DDR400-as RAM-ok műxenek 100%-ig megbízhatóan.Mondanom sem kell,mindegyik a legmárkásabb fajta.Nekem sajna nem volt annyi lóvém,így 'kénytelen' voltam venni egy SAMSUNG DDR400-as RAM-ot.Hazahoztam a gépet ---> összerakás ---> indítás ---> minden f@[email protected]öhet az XP...elkezd telepíteni ---> egyszer csak leáll,és kilép hibaüzenettel. !!!ÁÁÁ!!! Hajtépés meg miegymás.Ismét elkezdem,megint leáll...telefon a forgalmazónak,probléma elmesélése,majd jön a tipp,állítsam vissza a RAM sebességét 333-ra.YO.Visszaállítottam,ismét megkezdem a telepítést,s lőn csoba minden rendben.Viszont jelenleg nem hozták meg a videokártyát,így sajna még mindíg csúsznak a tesztek...
De amúgy NAGGYON SIRRÁLY...(okosan ott figyel a Nagy Vörös Sárkány minden indításkor...hehehe) -
#23 ITT van a memtest86, és persze, hogy érdekelnek az eredmények, gondolod, ha nem érdekelne, akkor írnék? -
schlosszer #22 Gerry...Légyszíves küld el nekem a memtest86-ot,mert nekem nincs meg,és nem találom...
Ja...esetleg leírhatnád,hogy hol találok ilyesmi progikat,de csak akkor,ha tényleg érdekelnek a teszteredmények...
-
#21 Ez így igaz szerintem is! Nekeim is 1 év garis ASUS alaplapjaim voltak, (A7V, A7V266-E) és SOHA SEMMI bajom nem volt velük, kiváló minőség/teljesítmény jó software támogatás, gyakori BIOS frissítés, remek ASUS ftp...
Most ugyan 3 év garis Chaintech 7NJS-em van, de legközeleb lehet, hogy megint ASUS-t veszek (attól függ mi lesz majd akkor a felhozatal), annak ellenére, hogy arra "csak" 1 év gari van... -
schlosszer #20 Bocsesz Laalee,de szerintem hatalmas hülyeséget mondtál!!!
Ugyanis a Soyo vállal érte 1 év garanciát,a forgalmazó pedig kettőt...hoppá...
Amíg pl az ASUS a következőt írja a garanciáról...:How Long is My warranty Coverage?
Warranty Coverage by Product
Attention: Warranty period may not reflect warranty extension bought at point of purchase or local resellers. Please contact point of warranty extension purchase for services during extended warranty coverage.
Note:
Warranty period may differ regionally, please kindly check with your point of purchase
Nos...ha azt mondom neked,hogy vásároltam már vadiúj ASUS alaplapot és csak 1 év garanciát kaptam rá,akkor --->1 év gyárto által adott garancia szerintem mindent elarul a minosegrol...
Szerintem ne ebből indulj ki...! -
#19 1 év gyárto által adott garancia szerintem mindent elarul a minosegrol... -
#18 Mondjuk engem érdkelne a 3DMark2001SE és 3DMark03 pontod, memória sebesség (pl: memtest-86), és esetleges egyéb tapasztalatok! -
schlosszer #17 Nos,ha valakit érdekelnek teszteredmények,akkor írja ide óhaját sóhaját,mert jövő hét közepén érkezik AZ alaplap...
-
schlosszer #16 Sajnos az első eredmény igen siralmas...
Meghozták ugyan az alaplapot,de nem bírtak életet lehelni bele.
Marad a várakozás... -
#15 Okk, kíváncsian várom a teszteredményeket! -
schlosszer #14 Ehh...ezek szerint senkinek sincs...ehh...
Namindegy...én megrendeltem,és ha itt lesz,akkor küldök róla némi infót,hátha más is kedvet kap hozzá... -
#13 De ez nem idevágó téma! -
#12 AMD:
-Chaintech 7NJS "Zenith"
-ASUS A7N8X "Deluxe"
-esetleg más nForce2-es alaplap (ma az a leggyorsabb chipset AMD-hez) -
#11 amd -
#10 Mihez? -
#9 ez itt a reklám helye:mit javasolsz? -
#8 Nos, én folyamatosan szopok egy MSI MS-6547-es DDR-es P4 lappal, és minden baja van, rendesen még sosem ment, de volt már másik SiS-es P4 is, amiben meg GF2 feletti kártyák nem indultak el, stb... Szóval az én magánvéleményem a SiS-ről, hogy szar, ezt a véleményt senki sem köteles elfogadni, de szerintem érdemes meggondolni, milőtt alaplapot vesz az ember, hogy érdemes-e egy SiS-es lapot venni... -
Anee #7 Nemtudom SiS 645/648/655 kurvajó chipsetek felesleges fikázni őket. a 648as MSI lazán hazavágja ezt a lapot s míg ez vagy 35-40 az 21..
A másik az hogy e a P4X400-as chipset nem egy túl gyors, DDR400 zsírfelesleges bele lasabb mint 333-massal. 8XAGP-t meg a SiS648DX is vág, a DDR400-as SiS655 B0-ása meg veri a Rimm4200-akat Asus kiadásban ugyanekkora felszereltséggel mint ez a Dragon nemhiszem hogy többe kerül, s nagyontete.
Teszt van róla a HWSW-n.
és a SiS P4-es chipszetei jók, hülyeség rámondani hogy szarok, az aki nem mondja annak vagy régi vagy semmilyen Sise nem volt -
schlosszer #6 Azért íme az alaplap leírása :
Processor :P4 max 3.06GHz P4Cel max 2GHz
Chipset Type :VIA P4X400
Chipset Description
VIA P4X400/8235 chipset
Supports 533/400 MHz FSB
Supports Hyper-Threading technology
Form Factor :ATX
Memory Type :DDR400* SDRAM
Memory Description :Three DDR400/333/266 2.5V DIMM sockets support up to 3 GB
184-pin PC3200/PC2700/PC2100 non-ECC, unbuffered DDR SDRAM memory
Expansion Slots :
Five 32-bit Bus Mastering PCI slots (V2.2 compliant)
One AGP Pro slot (support 8X/4X mode with 1.5v)
Expansion Slot Types :Five 32-bit Bus Mastering PCI slots (V2.
IDE Type :UDMA 66/100/133
IDE Description
Four independent channels for eight IDE devices (two for IDE-RAID)
Supports up to PIO Mode 5 and UDMA 66/100/133
Two PCI bus mastering ATA E-IDE ports
Audio Description :On board CMI 8738 audio chip to provide 6-channel hardware audio solution
Supports optical and coaxial SPDIF outputs for crisp digital sound
IO Port Description
Two RS-232 serial ports (16550 UART compatible)
One parallel printer port (SPP/EPP/ECP mode)
One FDD port (Supports 3 modes, 1.2/1.44/2.88 MB FDD
Provides IrDA/FIR ports with optional cable for transceiver
Provides 6 USB 2.0 ports (2*rear, 4*pin header)
IO Connection Description
PS/2 Mini-DIN mouse & keyboard ports
Two USB ports
0ne RJ45 connector
Two D-Sub 9-pin male serial ports
One D-Sub 25-pin female printer port
Audio I/O: LINE-Outx1 , LINE-Inx1, MIC JACK x1
One game port
BIOS Description
Award PCI BIOS with ACPI function
Supports multiple-boot from E-IDE/SCSI/CD-ROM/FDD/LS120/ZIP
2 Mbyte Flash ROM
Health Monitoring Description
On-board voltage monitors for DIMM, AGP, +3.3V, +12V, and VCORE
CPU fan speed monitor
CPU temperature monitoring through flexible thermal sensor
Dimension Description
Four layers, 30.5 cm x 24.5 cm (12" x 9.6")
ATX form factor
Certification
FCC Class B and CE EMI Regulation Compliant
Compatibilities
WinXP / Win2000 / WinNT / WinME / Win98SE / Linux / FreeBSD
Warranty
All SOYO products are designed to offer stability and flexibility, and are tested to ensure highest reliability. We offer a 1 year limited warranty on this SOYO product.
-
#5 VIA egyértelműen SOKKAL jobb mint a SiS, ezzel aki vitatkozik, az szerintem nincsen tisztában a dolgokkal. Az is igaz, hogy az Intelnek még nincsen a piacon az AGP 8x-os lapkakészlete, de hamarosan jön, és szerintem érdemes megvárni, Intel proci többnyire Intel chipsettel az igazi, de ez a VIA készlet sem rossz, meg kell nézni mekkora lesz az árkülömbség a két gyártó termékei közt, és azután dönteni. De ha sürgős a dolog, szerintem nem jársz rosszul ezzel az alaplappal! -
schlosszer #4 Gerry!
Bocs,de semmi komoly nincs abban a topicban az alaplapvásárlással kapcsolatban...(nézz bele!)...Én pedig kimondottan ERRŐL az alaplapról szeretnék többet megtudni.A VIA chipsetről csupán annyit,hogy szerintem jobb mint a SiS,és az Inteltől annyiban jobb,hogy kezeli a 333 és 400-as memóriát.Azonkívül 8XAGP illetve van rajta SerialATA is.Az Intelnek egyenlőre NINCS ilyen alaplapja...Szóval továbbra is szeretnék többet megtudni az alaplapról... -
#3 Mondjuk ott a p4-es alaplap vétel topic, ez egy pont oda való kérdés, felesleges volt új topicot nyitni! -
#2 P4-hez én inkább Intel chipsetes lapot vennék, de a VIA-val sincsen semmi bajom, bár inkább AMD-hez csinál jó chipeket... -
schlosszer #1 Ezt az alaplapot néztem ki magamnak,de nem láttam sehol tesztet róla.Ha van valakinek,akkor ossza meg velem tapasztalatait..
Érdemes vásárolni,vagy sem?Az alaplapot leírása itt található :
http://www.soyousa.com/products/proddesc.php?id=159