30
Audigy2-vel kapcsolatos kérdések
  • KáZé
    #30
    akinek AUDIGY2 Zs hangkártyája van és használja a DIGITAL OUT kimenetét pls írjon nekem privátot!
  • Atika :o)
    #29
    Sziasztok az mitol lehet hogy berecseg a hangkartyam Audigy 2-es de csak akkor ha netrol huzok ??? Mar probaltam mindenfele drivert de semmi tudna segiteni valaki???
  • MuchACHO79
    #28
    Kösz a segitséget, de a letiltáson már túlvagyok.
    Szal a helyzet az hogy a gépem:
    P4 2,4Ghz, 4db HDD (pcios raid kártya), KnowledgeTech Digitalizáló kártya, dvd olvasó, dvd rw, cd rw, integrált lan, meg egy rakás usb-s eszköz (egér, nyomtató, feedback joy, digitcam, meg ez az nx.
    Na az eszközkezelő szerint az usb 17-18-19es irqkat használja. De a biosban biztos más a helyzet. Az a baj, hoyg nem tudom átvariálni a bios beállitásokat. Ha máshova dugom a pci kártyákat, akkor egyáltalán el sem indul a gép. Na röviden ennyi. Igazából nem tudom még mit lehetne csinálni, de majd még prübálkozok vele.
  • StarFist
    #27
    A külső hangkártyákkal (az NX-el is!) az a probléma, hogy USB 1.1 felületen csatlakoznak a géphez. Ez zene/film esetén még oké, de játék esetén az 1.1 nem tud annyi információt átengedni, amennyi a kártya folyamatos működéséhez szükséges. Az USB ezenkívül mindíg osztozik egy eszközzel az IRQ-n amire települt. Ez perifériák (bill/egér) estén nem probléma, de neked egy hangkártya ül most az USB IRQ-ján. Nézd meg a win Rendszerinformáció menüjér vagy pl. egy Aida report-ot, hogy mi ül még az USB által igényelt megszakításkérelmen és variáld át a dolgokat.
    Nekem a leírtak alapján IRQ ütközésnek tűnik. Az alap a soros/párhuzamos portok letiltása a biosban (ha nem használod és még nem tetted meg), ezzel nyersz 3 IRQ-t.
    Ha van integrált hang a mobón (és melyiken nincs mostanában?), akkor ellenőrizd, hogy a midi port is le van-e tiltva, ez ui külön IRQ-t igényel (általában a 10-esre települ) és külön is kell letiltani.
    Egyenlőre ezeket próbáld ki (az esetleges driver és alaplapi bios frissítésen kívül persze).
  • MuchACHO79
    #26
    Üdv!

    Ma hoztam haza az uj Sb Audigy 2 NX hangeszközömet.
    Akinek ilyen van tudja miért hivom hangeszköznek, akinek
    nincs, annak elmondom, hogy ez egy USB porton csatlakoztatható hangkártya. Könnyedén telepitettem xp alá, bár telehányta a rendszer, meg a registry run-ját mindenféle programokkal, de ki lehetett szedni. Namost elinditottam a FAR CRY nevű játékot, szólt is a hang 1-2 percig, utána irtózatos sipolásba kezdett, majd a sipolás egyre nagyobb frekvencián volt hallgató, majd teljes csend, és a játék 2-3 másodpercenként dob uj framet, és nem is reagál semmire. Ha valakinek van valami ötlete az szóljon...
    Kösz
  • Crazyn
    #24
    Kösz, jól.
    Nem próbáltam akkoriban, de ha meglesz az új gép, akkor megint bedigizem, hátha most jobban fog sikerülni.
    Ulead Videostudio.
  • Amero
    #23
    Köszi, a segítséget plusz, hogy tartod a frontot Crazyn.
    Esetleg a visszaírást nem próbáltad?
    Milyen progiban digiztél (mondjuk ez hülye szó rá), inkább másoltál?
  • Crazyn
    #22
    Az audigy tud vezérelni
    nekem nem DV kamerám van, hanem HI8, de ezt is tudja vezérelni (ráadásul audigy1)
  • Amero
    #21
    Olvastam egy-két másik fórumon, hogy lehetséges, hogy minden funkciót nem támogat az Audigy firewire portja és ezért célszerűbb DV kártyát venni. Olyan funkciókra gondolok, mint a DV kamera számítógépről (megfelelő programmal persze)történő vezérlése, vagy az előbb említett ki/bemenet problémája. Ezek persze nem olyan fontos funkciók, ahogy már előbb is írtam, de baromira érdekelne, hogy ezekre van é lehetőség Audigy-vel. Esetleg ezen a téren különbözik az 1-es és 2-es kártya???
  • Amero
    #20
    Kiírni probált valaki, úgy értem DV-re gépről? Nekem, olyan kamerám van amin DV in/out is van. Mondjuk ennek nincs sok gyakorlati értelme, de ha már ilyet vettem szeretném kipróbálni ezt funkciót is.
  • Crazyn
    #19
    Kazettaméret szempontjából mindegy
  • Amero
    #18
    Hi8, vagy D8=Digital8, nem mindegy.
  • Crazyn
    #17
    Nekem Audigy1 van és azzal próbáltam. Nem DV kamera hanem HI8-as szalag megy bele, attól függetlenül viszonylag jól sikerült digiznem, csak nem volt akkoriban elég erős a gépem hozzá.
  • Amero
    #16
    Hahó!!!
  • Amero
    #15
    Jól kipusztult ez a topic. És erre a DV kamera Fireware port kérdésre senki nem írt semmit. Tényleg nem próbálta még ezt ki komolyan senki???
  • szasza_1
    #14
    Nekem már a jó driver CD-t adták, mert kapásból ment a magyar WinXP-vel.
  • diablo76
    #12
    Hi mindenkinek!
    Sz'al anno SB Audigy 1-et vásároltam(gyak. megjelenésekor), magyar XP-vel hónapokig nem lehetet összehozni(angol XP-vel OK volt), Creative mail oda-vissza, forumok átolvasása itthon és külföldön egyaránt. Végeredmény Creative nagyon sajna-sajna de bugos a driver majd valamikó jön javítás mondta anno (kb. 1 éve, ha jól emléxem)! Jött is!!! Néhány lelkes reklamálónak a Creative!!! postázott install CD-t jóó driverekkel. Én egy ilyen egyéntől ftp-ztem le az általa feltett ISO-t. Utána SB Audigy 1 teljesen kifogástalanul működött!!! (volt még előtte probléma a hangokkal is mert néha bereccsent)
    Két hete lecserélet az Audigy 1-et egy Audigy 2 Platinum Ex-re, a kártya hibátlan, driverek teljesen korrektek semmi gondom nincs vele, 6.1 kimenet van a kártyán, vettem hozzá Creative 6.1 hangfalszettet (Inspire 6700) összekötve, minden ok, a házimozi erősítőm csak Dolby Sorround, de van rajta 5.1 csatornás bemenet (magyarul nincs benne DTS dekoder) és tudja fogadni az 5.1 hangokat RCA-n keresztül. ezért fogtam az Audigy kimeneteit és egy 1x3,5jack->2x3.5jack átalakítót betéve rákötöttem az erősítőt is. Minden műxik rendesen, nem érzékeltem minőségromlást ezután sem. Az Audigy 1 után azt tapasztaltam, hogy az Audigy 2 kevésbé terheli a CPU-t, a hangminőség is mintha javult volna (bár megjegyzem nem vagyok egy vájtfülű)
    huhh, ez egy kicsit hosszúra sikerült...
  • Amero
    #8
    Elnézést portjára.
  • Amero
    #7
    Toti azt előre is nagyon megköszönném.
    Crazyn, nekem nem derült ki abból amit írtál, hogy már használtál e ilyet. Itt persze a hangkártya FireWire portyára gondolok.
  • Crazyn
    #6
    A driverrel nekem nem volt semmi gondom. Felreaktam XP-re az eredeti CD-ről, majd updateltem a letölthető XP fixxel.

    A Firewire meg jó moka, mert ha van egy gyors géped, meg egy gyors vinyód, akkor profin be tudod digizni a home-videoidat és még a kamerán sem kell nyomkodni a play gombot, mert ezt a gép elvégzi a porton keresztül.
  • H_Johnny
    #4
    HI!
    Hogy kössek össze egy ilyen hangkártyát egy házimozierősítővel?
    Olyan rémhírt hallottam, hogy a digitális kimeneten a játékoknál csak sztereó hang megy át az erősítőre. Ez igaz lehet? Hogy van az, hogy a DVD 5.1-es hangja átmegy, a játéké meg nem?! Ez nem igazán világos.
    Akkor a játék miatt legjobb, ha analóg kimenetet használok,
    Akkor meg jobb 2 sztereó erősítő.
    Remélem, van valakinek ilyesmi tapasztalata. h_johnny
  • Amero
    #1
    Sziasztok!!!

    Szeretnék nyitni egy új topicot ami a kérdéses hangkártyáról szól, mivel visszanézve nem nagyon találtam ilyet.
    Természetesen indításként nekem is lenne egy-két kérdésem a kártyával kapcsolatban:
    1. Akinek már van ilyen mit tud róla, van e problémás tulajdonsága (Pl.:Driverek stb.)?
    2. Megéri a 2 változatot venni?
    3. A rajta lévő FireWire port használható e DV kamerákhoz?
    Kezdetnek ennyi lenne.
    A válaszokat előre is köszi mindenkinek.