11366
  • lwb
    #11366
    Egyébként az a vicc, hogy ezt - az író személyét- már két nappal Wotan előtt leírtam ide, de azt úgy látszik a kutya sem látta. :D

    Egyébként meg várjuk meg a végét. Ha sz.r lesz, akkor nyilván skip. Abban bízok, hogy a sztorihoz nem nyúlnak nagyon hozzá, mármint a főszálhoz. Biztos lesz egy rakás opcionális mellékküldetés meg új npc-k, közte egy rakás woke izé, de ha ezek kihagyhatóak vagy jól vannak megírva, akkor nincs nagy baj.
    A nőnek egyébként nagy munkássága nincs. Anthemben írt egy karaktert meg egy dlc-t a pókemberhez. Az új Ratchet & Clank az egyetlen teljes játék, amit ő írt, azt nem éreztem annyira woke-nak.
  • hawkie22
    #11365
    Ha ez tényleg remake és nem remastered, akkor sajnos nálam se lesz vétel ebböl. :( Pedig örültem volna, ha új grafikával az eredeti játék kijönne.
  • Paxton
    #11364
    Átnéztem a hölgy munkásságát. Kizárt, hogy jó legyen.
  • Paxton
    #11363
    Én kifejezetten örülök neki, hogy Wootan megosztotta ezt az információt. Ezek után eszem ágában sincs megvenni a játékot, pedig az eredeti egyik régi nagy kedvenc. Már nagyon teli van a zsákom ezzel a woke/SJW baromsággal, hogy minden játékot és filmet teli kell nyomi ilyen életidegen ideológiával. Régen egyszerűen csak jó játékot akartak készíteni..
  • Plata
    #11362
    Szerintem várjuk ki hogy milyen lesz.
    Előre senki sem tudhatja hogy milyen lesz.
    Lehet hogy a végén jó lesz.
  • Wootan
    #11361
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jahj, véletlen felcseréltem 2 betűt és nem vettem észreDe egyébként se szólt hozzád senki, csak gondoltam megemlítem, hogy nem biztos hogy az lesz a remake-ből, mint amit sokan remélnek, de majd kiderül ha megjelenik. Reméljük a legjobbakat

    Utoljára szerkesztette: Wootan, 2021.09.12. 22:21:21
  • KalamMekhar
    #11360
    Amikor először hallottam hogy jön örültem,hiszen gyermekkorom egyik meghatározó játéka volt,kár érte.
  • Terawatt
    #11359
    True :) Régi jó dolgokbu' ma'n nem marad semmi.
  • PiszkosFred
    #11358
    Tiszta sor, azért nem ma kezdtem az ipart, közel 30+ éve játszok, olvasok, filmezek, tévézek, plusz mellette nyitott szemmel járok a világban. Hidd el, manapság már nem tudsz meglepetést okozni, bár hozzáteszem, néha egy-két médiumnak még így is sikerül... :)

    Viszont én meg attól kapok hülyét, amikor egy játékfórumon jön egy okoska és belekezd ebbe az egész SJW (látod Wootan, így kell írni, szívesen) témába pro és kontra. Semmi szükség nincs rá, se arra, hogy védje egy nímand, se arra, hogy ellenezze egy nímand. Tessék menni máshova ezzel!

    De nyilván az SG sem a régi már, az a csoda, hogy még nem lőtték le a fenébe az egészet...
  • Kandurex
    #11357
    Az ilyen girl power -os dolgok szoktak a legrettenetesebbek lenni.... és abból még soha semmi jó nem született, amikor egy ilyen túlvezérelt sertepertélt valami körül.

    Én amúgy hiszek a Girl Power -ben, házas vagyok , de amit ezek az idióták leművelnek, attól még az asszony is hány itthon.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2021.09.12. 17:11:44
  • PiszkosFred
    #11356
    Köszönöm, akkor várom tovább.
  • Wootan
    #11355
    Senki nem mondta hogy ne várd.

    Csak arról van szó, hogy jó eséllyel az lesz a játékkal, mint az új SW trilógiával, hogy utólag teletömködik IRL (balos) propagandával. Közben sokan abban a hitben élnek, hogy jön a régi játék mai grafikával / QoL updattel...
  • PiszkosFred
    #11354
    Ha valaki telibeszarja mind a két elmbeteg irányt/oldalt és éli az életét a józan paraszti esze alapján, akkor az még várhatja azért?
  • MarkBlade
    #11353
    Szerintem ne temessük amíg nem laáttuk.
  • gunji
    #11352
    Rewrite... meg politika akkor részemről ennek itt a vége. Szégyen.
  • Wootan
    #11351
    Knights of the Woke Republic
  • Wootan
    #11350
    Annyira ne örüljön senki (legalábbis aki a régi játékot szeretné új grafikával látni), a remake új írója (Sam Maggs) egy hírhedt SWJ, feminista és férfigyűlölő, aki twitteren rendszeresen provokálja is a régi SW fanokat.

    Szóval ne lepődjetek meg ha az új sztory a mai ilyen-olyan (balos) politikai propagandával szépen meg lesz fűszerezve
  • PiszkosFred
    #11349
    Lehet akkor itt kellene folytatni a diskurzust, nem az swtorban, mert igy kovethetetlen es szinte mindent duplan irunk :D

    Szoval jon PC-re, a sony showcase trailerje utan fel perccel mar kozolte a LucasGames is, az Aspyr is, stb. Az, hogy PC azon belul Steam vagy Epic, passzolom, nyilvan idovel kiderul es annyira nem is fontos.

    "This is no Jedi mind trick! We’re bringing STAR WARS: Knights of the Old Republic - Remake to PlayStation 5 as a console exclusive at launch and to PC in partnership with @PlayStation and @Lucasfilmgames!" - forras
  • Plata
    #11348
    Akkor jó,bár azt hittem hogy friss hír,mert ma reggel olvastam és az volt rá írva hogy frissítve.
  • Daermon
    #11347
    Jön PC-re is, már utána megerősítették. :)
  • Plata
    #11346
    Ez sajnos Ps exkluzív lesz.Most olvastam.
    'Beigazolódtak a korábbi pletykák, valóban készül a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-je, méghozzá az Aspyr csapatánál. Ami meglepőbb, hogy PS5-exkluzív lesz a felújított változat.'
    Na és nem is teljesen a régi KOTOR.
    "A korábbi hírek megerősítést nyertek, miszerint az Aspyr ezúttal nulláról rakja össze újra a játékot, nem pedig egyszerű portot készít, mint például legutóbb a Star Wars: Republic Commando esetében. Arról is lehetett hallani, hogy a remake mindkét Knights of the Old Republic-játékból átemel egyes elemeket, a célja pedig az, hogy "bizonyos dolgokat bevezessen a jelenlegi Star Wars-kánonba"."
  • PiszkosFred
    #11345
    :D Az tuti, lesz itt minden a kornak megfelelően - de ahogy mondani szokták, "úriember a biztosra nem fogad"
  • lwb
    #11344
    Igaz, a másik oldalra gondoltam. :) Engem egyébként nem zavar, de ha most fogadnom kéne, akkor elég nagy pénzt tennék rá, hogy ez egyike lesz a plusz tartalomnak, ami a remake-be belekerül majd.
  • PiszkosFred
    #11343
    Kotor 1-ben is volt már "same sex", csak a pontosság kedvéért, ha már ezt ennyire kiemelted :)
  • lwb
    #11342
    Szerintem annyi lesz, hogy megkapjuk az 1 sztoriját, amit kiegészítenek és felfújnak egy rakás mással még, lesz új bolygó, új mellékküldetések, új npc-k és új románc opciók (nyilván same sex is, mert 2021), de maga történet a régi kotor 1 története lesz nagy vonalakban, attól nem térnek el jelentősen. Nagyon meglepődnék, ha a 2-ből egy betű is akár belekerülne a remake-be.
  • PiszkosFred
    #11341
    Úgy értettem, hogy EGY remaken belül megkapjuk a két játék sztoriját, mondjuk Chapter 1 és Chapter 2 megoldásként, vagyis nem hiszem, hogy külön remaket kap a KotOR I, és külön egyet a KotOR II, hanem egy játékban letudják valahogy kvázi felvezetésként. Mert - ha siker lesz -, akkor már lehet folytatni egy "KotOR 3"-mal, amelyre év(tized)ek óta vár mindenki :).

    Persze, mindez csak tipp.
  • Daermon
    #11340
    Mondjuk, ha a sztorihoz és karakterekhez hozzányúlnak, akkor az elég gáz lesz, aztán majd picsognak, hogy őket szídják.
    Játékmenetben oké, hogy - gondolom - akciósabb lesz (aRPG mondjuk), de a aztorit, ha átírják, akkor nem veszem meg.
  • lwb
    #11339
    Akkor szerintem egy pár mp-es CGI teasernél többet mutattak volna, ha valóban már dolgoznának rajta. Én attól tartok, hogy még sehol sem állnak.

    A KOTOR1-et a 2-vel nem nagyon lehet keverni szerintem. Más a főhős, más a történet, nem is működne a KOTOR2 története a KOTOR1 főhősével.
  • PiszkosFred
    #11338
    Vélhetően minden megváltozik a mai kornak megfelelően, a sztori is - bár ez csak tipp - a kotor 1-2 sztorija lesz zanzásítva. Mindenesetre a sajttájból kiragadt mondat alapján - "completely rebuilt from the ground up" - érdemes erre felkészülni. Elég régóta mondják már, hogy az Aspyr csinálja a remaket, így bízok benne, hogy a fejlesztés már jócskán zajlik, csak a bejelentés jött meg most, így nem kell sokat várni rá, 2022-ben jön is.
  • lwb
    #11337
    Kicsit azért aggódok miatta. Egyrészt, nyilvánvaló, hogy sehol sem állnak, minimum 2-3-4 év még, mire ebből bármi lesz. Másrészt, nagyon félek, hogy el fogják cseszni a játékot. Az eredeti KOTOR játékmenete, ez a körökre osztott, statokon alapuló RTWP rpg, ez nem nagyon gyere be manapság. Félek, hogy elviszik akciójáték felé. Van új "írója" is a játéknak, ami arra enged következtetni, hogy hozzányúlnak a sztorihoz is, ami nem biztos, hogy jó ötlet. Mert amúgy minek új író egy már megírt történethez? Ráadásul elég nagy név, az új Ratchet és Clanket is ő írta, de itt az sg-n sokan nem fognak örülni annak, hogy eléggé "woke" valakiről van szó ...
  • Daermon
    #11336
    Jön a PS5 és PC Remake! :D
  • PiszkosFred
    #11335
    Mar ket eve mondjak, egy ideje mar Schreier is celozgat ra, de lassan ideje lenne bejelenteni.
  • hunbalee
    #11334
    Az Aspyr fejleszti a KotOR remake-jét
  • IXEMGabeo
    #11333
    Bethesda is erdekes lenne, Elder Scrolls sorozathoz hasonlo bolyongos SW game RPG stilusban erdekes lenne
  • fluency
    #11332
    Jók ezek a szivárogtatások, odavetett infómorzsák, mert sok mindenre lehet belőle következtetni és semmire. :)

    Az Ubinál készülő játék valószínűleg valami akció játék lesz. Ahhoz ők nagyon értenek. Nem hinném, hogy valami nagyot újítanának, bár náluk sosem tudni (For Honor, FC Primal, Immortals Fenyx Rising). Vagy ezek valamiféle keveréke lesz a játék, ami még jó is lehet.

    A KOTOR 3 egy izgalmas kérdés. Személy szerint Jobban örülnék egy klasszikus szerepjátéknak, de a trendeket figyelembe véve, valami akció-rpg lesz szerintem, az több pénzt hoz. Amúgy ez "nobody's going to guess right that's for sure", kicsit hidegrázós nekem. Azért gondoljunk csak bele, a KOTOR 3 is olyan mint a BG3, ismert és tisztelt játéksorozat folytatása, elég rizikós lenne egy ismeretlen stúdiónak odaadni, mert az elvárások qrva nagyok lesznek a játék felé. Igaz, innen lehet nagyot ugrani vagy nagyot zakózni.
  • lwb
    #11331
    1. Részben egyetértek, annyival kiegészítve, hogy azért elég nehéz egy rpg-t nulláról megcsinálni azoknak, akik még sose csináltak. W3-at is megelőzte a W1-2 a CDPR-nél és a W1 ugye egy NWN engine-en futó játék volt, semmiképp sem AAA. Persze, bárki okozhat meglepetést,de mondjuk jó írót felvenni, aki szabadúszó, azért nehezebb, mint egy iparosmunkást (ezt itt nem szó szerint értem). A kreatívok, az írók, elég zárt csoportot képeznek. Szabadúszóként MCA van kb, akit tudok, ő jó választás is lenne, dolgozott is a kotor2-n, csak épp meg-metoozták, szóval most cancelelve van szerencsétlen.

    2. Én nem emlékszem bugra. Csak egy rakás kivágott tartalomra, félkész küldetésre, sehova sem vezető történetszálra és összecsapott befejezésre.

    3. Én örülnék, ha ők csinálnak, bugok ide vagy oda. Csak úgy ne, hogy majd TES6 után, mert akkor te meg én is már a nyugdíjasottonból fogjuk tolni.

    4. Legyen úgy. Jobb lenne egy új kotor, mint egy remake. De én már egy remake-nek is örülnék, akkora a szárazság AAA rpg -k terén.
  • PiszkosFred
    #11330
    1. Vérfrissítésre írtam nagyjából idevágó példát. A Respawn a Titanfall után le tudott rakni egy kiváló JFO-t, AKKOR a "nem fogod elhinni ki dolgozik rajta" stúdió kiválasztása a kotor 3-ra is bejöhet - műfajtól teljesen függetlenül, ugyanis egy példánál leszarom, hogy ehhez mire van szüksége a cégnek (ha én a vadkeleten fel tudok venni meghatározott időre alkalmazottat szükség esetén, akkor gondolom a nyugati társadalmakban sem újdonság ez a dolog, főleg nem a Disney égisze alatt - ez legyen az ő megoldandó problémájuk). Bízzunk benne, hogy rpg lesz, vagy legalább egy akciókaland masszív rpg elemekkel, de a mai világban bárki dönthet bárhogy a stílust illetően, láttunk már erre - sajnos - példát. Remélhetőleg nem pocsékolják meg a nevet...

    2. A bugokra utaltam, mert a Bethesda játékainál talán csak a KotOR II. volt bugosabb. Igen tudom, hogy az a BI bezárásából létrehött Obsidian csinálta, de ettől még félkész volt ÉS bugos. "Ott voltam", nem olvastam róla, átéltem, feltételezem te is.

    3. Szerintem sem ők csinálják, de mivel volt ilyen pletyka pár éve, és időközben bejelentettek egy Indiana Jones játékot is, plusz nyitottak pár új stúdiót, ilyenkor akarva-akaratlanul eszébe jut az embernek, hogy bármi lehetséges. Remélem, sőt, kívánom, hogy ne ők csinálják!

    4. Remakeről is pletykáltak már egy ideje, de ez szerintem új projekt lesz. Majd meglátjuk, ez csak tipp, egy remakenek is örülnék, főleg ha a kivágott tartalmakkal együtt érkezne.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.25. 11:06:00
  • lwb
    #11329
    Szerintem nem ugyanazt írtam.
  • PiszkosFred
    #11328
    Köszönöm, hogy elismételtél mindent, amit írtam, de miért is?
  • lwb
    #11327
    JFO akciójáték volt, a KOTOR egy rpg. Dialógus rendszer, elágazó küldetések, npc-k, conflicting quests, ezek mind nincsenek egy lineáris akciójátékban. Ami nem is baj, a JFO szuper volt, de egész más egy akciójátékot csinálni, mint egy rpg-t. Oda tényleg kellenek írók, mintha könyvet írnának. Ez a legtöbb stúdióban nincs meg. Persze, fel lehet venni új embereket is, de egy picit mélyvíznek érzem.

    Kotor2 félkész volt, nem bugos, de az obsidian csinálta, nem a beth. Nemhivatalos peccs kb must have, azzal jó a játék. Amúgy is nagyon jó a kotor2, sokkal-sokkal komplexebb, mint az 1.
    Kizártnak tartom, hogy a beth csinálná, kb így is túl vannak terhelve Starfielddel és TES-sel.

    De ha fogadnom kellene, akkor KOTOR remake lesz ez.