232
segitsetek valasztani
  • Big Daddy
    Köszike!
  • NeoMaN
    Mivel ahogy nézem tud az alaplap 333-as FSB-t, ezért azt mondom igen, menni fog benne a Barton.
  • Big Daddy
    Ok.Még 1 kérdés!Jó az alaplapomba a barton 2500+? Megvan a könyve,de én +az angol...
  • NeoMaN
    jah, dupla cache (512kb), meg jol tuningolható (3200+-ra), igaz VIA KT400-as alaplaban nembiztos.
  • NeoMaN
    Télleg ne dobj ki 150-et cserére. Ennél SOKKAL jobb konfig nem létezik. Akkor érdemes ennyi pénzt kiadni ha legalább duplázni tudod a teljesítményt. Nálam az a törvény: csak akkor veszek valamit ha duplázni tudok. Nem hiszem, hogy valami is rángat nálad, ha mégis akkor videjókarit kell cserélned, meg ram-ot kell még venned!
  • Big Daddy
    A 2500 barton az zsír?Lehet hogy meggyőztél!
  • NeoMaN
    Ja igen. Palot télleg nem lehet húzni..
    Szorzó fix, azt nemtod változtatni.
  • Big Daddy
    Palomino.Én nem tudom húzni 1 dekát sem,de lehet hogy én vagyok a béna.Ha felrakom 135mhz-re fagy,ha a szorzót emelem 12.5-ről el sem indul!
  • NeoMaN
    Ennél SOKKAL jobb nincs.
    Még a legdrágább P4 (ugye ollie) se SOKKAL jobb ennél.
    Nem érdemes neked cserélni!!Max procit cseréld le 2500+-os bartonra, vegyél még egy vinyót azt jóccakát. Bár szvsz ez a proci is megy 2400+-osként...
  • Big Daddy
    Most amd xp 2000+-om van msi kt4-v alaplappal.Ennél szeretnék sokkal jobbat./vagy ehez kevés a 150?/
  • NeoMaN
    Bár hülye vagyok
    150-ért má 120-as sata vinyó meg fullextrás alaplap is belefér.
    Sőt 110000 körül van soltek Nforce3-as alaplap AMD64-el...
    :)
  • NeoMaN
    Részemről meg AMD Barton 2500+, Abit NF7-S alaplappal.
    Ram ugyanaz, vinyó szintén, mindenképp 7200-es!
  • ollie
    Attól függ, hogy Intel-t vagy AMD-t akarsz. Ami biztos, hogy a ram legalább 2x256M 400MHz legyen a dual mód miatt, és valami jobbik fajta (twinmos, infineon, kingston, stb). A vinyóból jó a Samsung (most mindenki ezt ajánlja).
    Részemről proci: P4 2.4C vagy 2.6C és ABIT IC7/IS7 vagy ASUS P4C800/P4P800 alaplap.
  • Big Daddy
    Hozzáértő Urak!

150e.Ft-ból szeretnék venni alaplapot,procit,ramot,40gigás vinyót.1-2 jótanácsot,tippet megköszönnék!
  • Danny
    Mindket valasz kedvemre valo :) kosz.
  • Borg
    1. Olyan FW kimenet van rajta, mint másikakon az USB, tehát hátlapi kivezetés. Nem kell plusz kártya.

2. A 8RDA+ 1.1 az 333FSB-s, de nemhivatalosan viszi a 400at is természetesen, max egy kis vdd mod kell neki. De amit most kapsz a boltban, az már 8RDA+ 2.0, ez hivatalosan ultra400 már. A 400-as ramot persze mind2 viszi, csak az FSB-ben van a különbség.
  • Danny
    2 kerdesem van:

1.Van rajta firewire interface. Akkor az azt jelenti, hogy fire wire kartyat nem kell kulon vennem? Ez integralt kartya ha jol ertem.
    2.Az alaplap FSB-je 333Mhz. Lehet hogy hulye kerdes, de akkor ebbe egyaltalan lehet 400Mhz-es memoriat rakni?
  • Danny
    Borg, neked ilyen alaplapod van ugye? EPOX 8RDA+
  • Danny
    Ertem, ok koszi!
  • Borg
    Akkor mikor én vettem, még nem voltak lockosak.
    Most amit kapsz boltban, már szinte mind az, szóval vagy kifogod, vagy válogatsz, vagy használtan veszel.

Egyik AMDs topicba beirtam nemrég a nem/lockos 2500+ procik listáját, az alapján válogathatsz, ha olyan boltba mész, ahol megteheted.
  • Danny
    Kezd fustolni a fulem :). Ha jol latom neked is XP2.5+ van. Te honnan tudtad hogy milyet veszel? Kerjem ugy hogy plz egy nem szorzolock-os procit kerek? Vagy hogy? :)
  • Borg
    Ha nem szorzólockos 2500+t veszel, akkor minden további nélkül.

De a most kapható 2500+ bartonok nagyrésze szorzólockos, tehát normális tuninghoz már buherálnod kell... talán jobb ha használtan veszel.
  • Danny
    Marmint a BIOS-ban lehet huzni a procit? Mert labakat ragasztgatni azert nem szeretnek :D
  • Borg
    EPoX 8RDA+ 20-22 körül megkapod, és bőven jobb alaplap, mint egy asus vagy abit.
    AMD tuninghoz az EPoX a N°1. nForce2 EPoX-okból dunát lehet rekeszteni, biztos találsz olyant, amin csak az van, ami neked kell, és semmi más felesleges integrált szarság.
    Hűtőnek meg jó a FalconRock II, nagyjából 2200Ft.
  • Danny
    Ja es meg valami. Van ez az ASUS A7N8X-Delux. Na most ez 30e Ft a legolcsobb helyen is mig az Abit 25e Ft. Van ebbol az ASUS-bol nem Deluxe is, az miben rosszabb mint a Delux?

Es a legfontosabb kerdesem: ASUS A7N8X-Delux-on is lehet huzni a procit? Mert nekem meg nem volt huzatlan procim :) es most sem lesz.
  • Danny
    Na jol van kiraly! Szoval akkor a hutot eltalaltam. Legalabb az mar biztos :D.

A tobbit meg ha jol ertettem: NF7-S problemas, vegyek inkabb ASUS-t. A memoriaval az a bajom, hogy a Kingston baromi draga igy is tulfutottam mar a kereten. Procit meg nem igazan ertem, hogy mi a gond a XP 2.5+ al. Ezt kicsit bovebben kifejtenetek? :)

Egyebkent koszonom mindenkinek a valaszokat, nem gondoltam volna hogy lesz visszajelzes. Jo fejek vagytok. Hagi neked meg orulok hogy lattalak, meg ha csak itt a forumon is :)
  • hagirez
    Tudod az egész úgy van megoldva hogy csak te mint végfelhasználó bukhass az üzleten. :) A gyárnak nem érdeke hogy tőle vegyél a mintabolt meg csak felesleges kiadás nekik.
  • Impi
    Nekem is Abit-om van, csak régi!
    A mostani összeállítás karácsonyi ajándék lesz és beijed-
    tem, mert egy ismerősőm NF7-S alapot vett és nem jött össze
    néki. Fájl másolási, CD írási gondok miatt és úgy gondoltam
    legyen drágább, még véletlenűl se szo.jak
  • Impi
    Ludd Tábornok!
    Már így utólag: valóban tudja a 24 bites audio ki és bemenetet az NF7-S hangrendszere?
  • hagirez
    Vállalkozó kell hogy legyél és a vállalkozásod tevékenységi körében benne kell hogy legyen a számtech. Az áraidat általában nem szabják meg, de azért ilyen magas a kiskerek árai mert ugye megveszed nagykertől a cuccot fizeted az alkalmazottat utána a munkáltatói járulékokat a helyi adót vettél vagy bérelsz üzlet helységet, áfázol vagy evazol és még élned is kell valamiből, kb ennyi.
  • Impi
    Így igaz annyi kiegészítéssel, hogy a Delux-nak sem műkö-
    dik a dual DDR kezelése a gyári 1005-ös bios-szal.
    Árban semmi különbség az A7N8X és NF7-S között.
    Más ok miatt vettem Gold Delux-ot.
    Mint írtam egyéni vélemény és nagyon örülök, hogy Neked és
    ismerőseidnek remekül bevált.
    De ezen összecsapások segítenek dönteni Danny-nak, aki
    valószínűleg az igazak álmát alussza!
    A 2500+ és 2600+ között 2500 Ft a különbség, azt ajánlottam
    Én a Ready, User és Herta üzletekben vásároltam.
    Az utolsó kérdésre nem tudom a választ.
  • hagirez
    Viszomteladói szerződés kell hozzá.
  • Impi
    Még annyit, szerezz be minden teszt programot:
    memtest86 3.0, CPUBurn, Aida32, és rögtön teszteld az árut.
    Másként foglalkoznak veled, ha 3 napon belül viszed vissza, ha netán hibás alkatrészt veszel.

Sajnos az élettartam garanciát, csak a gyártócég vállal.
    Magyarországi kereskedőktől, még a 3 év is ritka:(
    De Hagireznek igaza van, a tudat, hogy megbízható a cucc
    minden pénzt megér !!!
    Ismerősőm éveken keresztül szo.ott egy rossz RAM miatt.

• hagirez
    Memóriát jobban jársz ha kingstont veszel.
    Éppen most fórumozok egy másik topicban hogy a samsungból vettem két rosszat egyszerre. Amúgy meg egy pár hónapja a HBA szerverbe is samsung ddr400-at raktunk (abit nf7 400Mhz fsb ) és egyik sem bírta a 400-at állandóan kifagyott pedig vagy 3 szor volt ram csere le kellett venni 333-ra. Aztán kingston került bele és egyből ment. Nameg a kingston a legjobb a piacon, ezt indenki elismeri. Azt a pár plusz ezret megéri ha jót akarsz. Nem is beszélve az élettartam gariról. Én is csak azért hozattam samsungot mert éppen nem volt kingston én meg türelmetlen voltam, be is szoptam :(
  • Impi
    Én is Abit NF7-S alaplapot akartam, de még az üzletekben
    is lebeszéltek róla. Az indok, hogy rengeteget visznek vissza, hibásan. ASUS A7N8X-Delux -ot vettem és áldom akik
    rábeszéltek. Én is ezt teszem! Soltek vagy Asus !!!
    Procival is vigyázz, mert már nehezen kapni olyan típusokat
    amiről a forumon beszélnek és ha már nem olyan csak pár
    1000 Ft-al drágább a 2600-os Barton. Nézd meg a www.ready.hu lapján és mindenkép dobozost!!!
    RAM-ot szintén a Ready-ben vettem, Infineon-t(Latency 2.5)
    Ha kitudod szorítani 2 db-ot vegyél.
    A hűtő maga az álom!!! Valóban "csendes és hűvös" és olcsó.
    Nem vészmadárkodásért, de én is pont eddig terveztem !
    És vennem kellett még egy Chiftec 360W-os tápot,
    Sapphire ATI Radeon 9600-os kártyát és Házat és még a RAM-ok hűtése is foglalkoztat. Ja és Enermax UC-8FAB ház hűtőt
    Sok sikert a konfighoz!!! Nefeledd ez csak az én véleményem

• Big Daddy
    A 25000 nagyker ár!Boltba 42000 nettoér már láttam.
    Állitólag jobb ,én nem tudom.
  • Danny
    Szevasztok! Most terrvezem a gepem felujitasat. Osszedobtam egy konfigot es erdekelne a velemenyetek.

1.Alaplap: Abit NF7-S
    2.CPU: AMD Athlon XP 2500+
    3.Memoria: Samsung 512 MB DDR PC 3200 / 400Mhz
    4.Huto: Cooper Silent 2 for AMD Athlon XP 3400+

A huto azert ekkora, mert majd huzni szeretnem a procit. Barmilyen velemenyt szivesen fogadok, szeretnem ha jol sikerulne az osszeallitas :) Elore is koszonom!
  • skristof
    whisper rock IV?
  • skristof
    ezt hol nézted??
    és jobb mint a 9600pro?
  • Big Daddy
    Igazad van,bocsi!