2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Mike
    D-SUB?
    xboxon van ilyen? és a ps3-mon, wii-n is van? vagy DVI?

(érdekel)
  • Waczkor
    vga kábel
  • Mike
    hogy kötöd össze a kettőt?
  • Waczkor
    Srácok vettem egy xboxot.És a régi 15-ös monitort is lecserélném.

Kinéztem két Samsungot:
    az egyik:Samsung Syncmaster 2032BW
    a másik:Samsung Syncmaster 206BW

Lehet hogy csak én vok a béna,de semmi különbséget nem találok tudásban.

Bár a mostani régi 15-ös monitoron is szép az xbox képe de ezeken durva lenne.HDTV-t nem veszek(még).

Ha valakinek van hasonló monitora és esetleg még egy xboxot is használ rajta,az mondjon pár szót.
    Vagy csak magáról a monitorról.

Köszike.
  • Mike at home
    pl. a Gothic 3 nagyon szépen ment 1680x1050-ben
    a Flatout 2 is

ami meg nem megy, azt használod 1280x1024-ben, nem fog zavarni, csak ha már játszottál vmivel korábban régi arányban
  • Szasza20
    És ha játékban mondjuk lentebb veszem, akkor csúnya lesz a játék tőle? Már csak azért mer nem biztos hogy fogja vinni a 7600GT az 1650×1050 es felbontást játékoknál! Mer hogy most az 1024×768at viszi az oké! De ezzel már gáz lesz sztem!
  • Mike at home
    na én még ilyet nem láttam
    ez nem a consumer kategória
  • Mike at home
    "dehogy OLED" csodálkoztam én is :)
  • MaSzKa
    nekem OLED kijelzős az mp3 lejátszóm 1coll Thomson em2600
  • Inquisitor
    Van monitorban, de ahogy néztem egy kisebb Samsung is 180-200K forint jelenleg, egy nagyobb TV meg pár tizezer dollár. :(
  • Inquisitor
    Dehogy OLED, az még 2010-ben sem jön, ahogy kinéz.
    Kapni olyan TFT monitorokat, amik valami jobb S-IPS, MVA vagy PVA (nem t'om melyik, de ezek közül) panellel van felszerelve, de konkrétan hátulról kapják a megvilágítást LED-ek formájában. Jellemzően ezy ilyen 10-20.000-es kontrasztot(!) jelent és 262milliárd szint. (Melyek jó része fedésben van sejtésem szerint, de tutira az NTSC 100% fölött van)
  • MaSzKa
    ja bocs norbre-nak ment!
  • MaSzKa
    eizo-ról mostanába nem sokat halottam régebben többet
    de nehogymár a világlegnagyobb gyártójának a premium kategóriás cuccai szarok legyenek álljon már meg a menet
    Samsungból is talán az 1árba lévővel kéne összehasonlítani az Eizoval kéremszépen
    mert ez olyan kb mint mikor a 20 vs 30ft-os zsemléthasomlítod össze
  • MaSzKa
    Németország-ba gazdagság van hozzánk képest ott semmit se javítgatnak hanem kidobják, mint mi a tescoos szarokat
  • MaSzKa
    led-es háttérvilágítás de az inkább laptopba van
  • Mike at home
    20"-ban is ritka az S-IPS MVA/PVA és drága
    80k körül elvétve akad pár model, de általában 100+

mit jelent nálad az hogy LED-es? OLED?
  • Inquisitor
    Nem tudom, az LED-es? Mert a TN panel ugye tud kemény 18 bites színmélységet, de a nem LED-es egyébb panelek se tudják az NTSC színtartomány 100%-át. Vagy nem?
  • norbre
    hát nem tudom.. még ne mjutottam el odáig sajna hogy személyesen megnézzem, de a márkakereskedésben aztá állítják hogy az EIZO 1931 (tft) már elég jó.. és csak kb 20e- drágább mint a sam 971p.. de nem szeretek vakon vásárolni uh mindenképpen a saját szememmel szeretném a különbséget látni..

nálam szakértőbb ember véleménye:
    "Én Samsungot cseréltem Eizo-ra... nem véletlenül. Igaz az még a 970P volt, amivel az S1931 egyezik meg, a 971P az S1961-re hasonlít. Azonos a panel, de jelentősen eltér az elektronika, ami erősen befolyásolja a képminőséget... és képminőségben az Eizo kiütéssel győz, főleg a színek megjelenítésénél és a háttérvilágítás megoldásában."
  • Inquisitor
    "ezt honnan veszed? mármint hogy az eizo-kat kidobálják.."

Nem olvastad el rendesen. Persze, hogy kidobálják a 6, 8, 10 éves Eizokat. És valóban nálunk lehet őket kapni bagóért. Mert kint ipari hulladék. Vagy vesznek új CRT-s DTP Eizokat helyettük, vagy atomdrága DTP-s TFT-t. De ugye TFT-t nem szeressék a szinhűsége okán, talán a LED-eseket kivéve ...
  • Inquisitor
    Ha nem játszól, semmi baj a GF4-el. Egy GF2 is tud wide felbontásokat (legalább is az elterjedtebbeket), viszont játszani már több éve se volt alkalmas.
  • Inquisitor
    Lehet kisebb felbontást választani, na de hogy fog kinézni?
  • Szasza20
    Sziasztok!
    Most tervezek egy Samsung 205BW tipusú monitort megvenni! Kinek mi a véleménye ezzel a monitorral kapcsolatban? Néztem a Natív felbontását és azt is kérdezném, hogy lehet -e kisebb 16:10-es felbontásokat választani mint az 1680x1050, vagy ez driver függő? Játszani mennyire jó vele, mert filmre meg játékra venném!
  • norbre
    hát ezt nem tudom, de össze fogom hasonlítani.. ha sikerül egy sam-t találnom..
  • Mike at home
    a gef4-es nem alkalmas semmire, nem a monitor
  • Mike at home
    mert sznobok
  • storm111
    hello! lenne nekem is egy kérdésem! Most akarok venni egy wide monitort (Samsung 940BW 19" wide LCD ) és azt hallottam hogy régi videokártyával nem fog menni (gef 4), és hogy ezek nem igazán alkalmasak film nézésen kívül semmire...mit gondoltok? thx a válaszokat
  • norbre
    lol nanemá.. :D ezt honnan veszed? mármint hogy az eizo-kat kidobálják..
    ha profi grafikusokat vagy fotósokat megkérdezel tuti a nagyrésze eizo-t fog mondani neked..
  • MaSzKa
    külföldön kidobálják, mert nem kell nekik azt behozzák egyesek a szegényebb országokba
    és itt tovább használják
  • norbre
    mijaza lomis?
  • MaSzKa
    nekem az első müködő monitorom 2000-ben 1 használt Samsung SyncMaster 3 Rev 2.0 utána mivel pc-kel kezdtem el foglalkozni beszereztem 5-6 ilyen moncsit gyönyörű képe volt mindent lehetett állítani csak 5-6éves volt akkor ezért a fényerő már nem a gyári volt de ez a mocsi a mai napig müködik pedig a legjobb crt moncsik 8évig birják
    nálam akkoriba 6-7óraát ment naponta 3-4évig

után 1-2 Samsung Samtron Siemens 1-2 gyagyi
    most 1 Samsung 795MB adtam el a napokba

volt 1 gyagy 15colos digitálisom a Samsung 730bf elött
  • Mike
    na akkor mesélek én:

1992 tavasza 14" digitalis! ADi - ez nagyon jó volt
    aztán lett egy 15" Daewoo - ez istentelen szar volt, aztán egy 17" flat LG, majd a mostani 20"-os Philips

hm... lehet, hogy vmi kimaradt
  • MaSzKa
    ezek a TFT-im voltak
    Samsung 730BF pici képpont tűéles kép jó minőség a 931BF-hez képest
    Samsung 931BF (még megvan:-) játékra jó
    Philips 170S5 képhibás lett:-( csak filmnézésre használtam

crt moncsit csak szerelésre használok
  • Mike
    olyan feketét nem is kapsz soha, mint crt-n
  • MaSzKa
    persze hogy láttam Eizo-t főleg lomisoknál!
  • Mike
    nekem S-IPS van, az jó
  • norbre
    valóban.. és eizo-t láttál már? :)

amúgy egy eizo és egy sam 971p közt vacillálok.. csak sehol nem találok helyet ahol a sam-t megnézhetném.. :(
  • MaSzKa
    de te még nem láttál prémium Samsung Made In Korea LCD EISA díjas termékeket amiket itt mo-n nem igen forgalmaznak sajnos

persze nem mintha lenn rá pénzem
  • norbre
    azért van ami jobb a samsungnál is :D (pl EIZO)
  • MaSzKa
    én csak akkor cserélném le a Samsungomat más márkára ha valami jó csajt is adnak hozzá, máskülönben nem XD
  • MaSzKa
    nekem 170S5 fehér és most nézem a dobozát tényleg magyar akkor ezért olyan sz♠r