Milyen monitort vegyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Saor Alba
Most kezd besz*rni a régi monitorom, így most jött el az új vásárlásának az ideje! Nekem a legfontosabb az lenne, hogy szépek legyenek a színek, és éles legyen a kép (fotózás miatt)! Ki melyik márkát ajánl?
Amúgy ilyen 22"-os Lenovo lesz helyette, igaz van webshop ahol 86k, de 91k-ért fogom venni olyan helyen ahol elõtte pixelhibára is tesztelhetõ, mert eddig sok ember kapott pixelhibásat.
Az lenne a kérdésem,hogy egy 22 colos monitor max kihajtásához milyen grafikus kártya ajánlott?
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
19-21 colos wide vagy 4:3masban gondolkozom 50-60ezer körül
olvastam hogy nagy felbontást ugye kis kártya nem tud kihajtani
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
Saor Alba
Azt mondják picik a képpontok, de megszokható.
Nem tudom mostanában támogatják e a játékok, de régebben volt ilyen felbontás ami pont negyedes 1080p, ha nem bírja a VGA. Meg ugyan a natív felbontás az okés, de TFT-nél azért 1600-as felbontástól fölfelé nem olyan lepra, meg ugye játéknál nem olyan gáz, mint pl. netezés vagy szövegszerkesztés, esetleg CAD alatt.
Pixelhiba mentes.
1 év garanciával.
Dvi.
Ára: 29900 Ft
[email protected]
Dell 2007WTP, a sokaknak jól bevált, hozzáértõk szerint 100k alatt szinte tökéletes képminõségûnek tartott monitor S-IPS panellel 1680x1050-es felbontással 20"-on.
Lenovo L220x, egy viszonylag friss és még alig néhol tesztelt, S-PVA paneles, 1920x1200-as felbontással 22"-ra. Profi mérõcuccos tesztet még nem láttam, de az a néhány ember aki vett nem bánta meg.
Szóval itthoni használtra: filmnézés, játék, netezgetés, stb. melyik lehetne jobb? Az S-PVA vagy az S-IPS panel? Mert színhûség szempontjából még mindíg az S-IPS-t tartják a legjobbnak, de az S-PVA szineire se nagyon szoktak azért panaszkodni, viszont nagyobb a kontrasztaránya, kissebb a válaszidelye és jobb a feketéje, vagyis a színhûségen kívül minden más paramétere jobb lehet filmezni, játszani...
Aztán ott a másik kérdés: Kurva jó dolog lehet Full-HD monitoron 1080p-s H264-ben/AVC-ben megnézni a kezdvenc filmeket amiket be lehet így szerezni. Nade játékok esetén már merész dolog lehet egy 70k-s videókártyát így hajtani. Persze nem a 320Mb-os GTS-emre akarom kötni, elõbb VGA-t veszek, valószinûleg egy Radeon HD 4870-es lesz 1Gb RAM-al. Szerintetek Crysis-en kívül minden más elfuthat ekkora felbontásban egy ilyesmi kártyán vagy ilyenrõl ne is álmodjak, ehhez 2GPU-s kártya lenne a minimum, vagy medium detail, no-AA/AF ha nincs 170k-s VGA alá?
Méret: Végül is ha nem kerül többe és nagyobb a felbontása jöhet nagyobb monitor, de kb. arra jó ha nem 20 hanem 22" lesz hogy át kell rendeznek az asztalt, mert most a 19"-os körül van pakolva. És lehet hátrébb is kell majd ülnöm tõle egy picit.
Ezeket végigolvasva ti melyiket vennétek ugyanazon a 95k-s áron? Az S-IPS-es 1680x1050-es 20"-os vagy az S-PVA-s 22"-os 1920x1200-as monitort? (utóbbinak most esett le az ára ezért ilyen olcsó)
19" Samsung 932BF LCD 2ms 300cd/m2 2000:1 DVI ez 4:3 as ez tetszik és árban sem rossz, szerintetek? A wideról én csak rosszat hallok, hogy a régebbi játékokkal vannak gondjai, amik azért jó gamek és monitort cserélgetni cinkes😄
gamertag: kenobita
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
Szóval lehet hogy kipróbálom a 22-es Acer-t (amúgy is van rá 2 év gari) és ha okés akkor az marad.
A többieknek is köszönöm a választ, akkor eddig úgy néz ki LG lesz a dologból.
Erre esetleg választ? 😊 Köszi!
"Lehet -e használni normál 4:3 módban valahogy? (két fekete csík a szélén, vagy ilyesmi.) Mert attól tartok, hogy 'szétnyújtja' majd a képet, ami egy grafikus szoftvernél nem túl elõnyös. Vagy ez nem így mûködik?"
ami az acer-t illeti... hát nem is tudom... én a helyedben maradnék az úgymond régebbi márkáknál, nem bízom az újonnan megjelenõ márkákban, és a pixelhiba ékes bizonyítéka ennek! Ha rám hallgatsz, akkor LG-t veszel. Nekem bevált!
Acer
Árban ez utóbbi a legkedvezõbb, és azt hallottam, hogy kategóriájában versenyképes darab. Esetleg ez az LG helyett?
Még egy buta kérdésem lenne: ezek a monitorok ugye wide-osak. Lehet -e használni normál 4:3 módban valahogy? (két fekete csík a szélén, vagy ilyesmi.) Mert attól tartok, hogy 'szétnyújtja' majd a képet, ami egy grafikus szoftvernél nem túl elõnyös. Vagy ez nem így mûködik?
Köszönöm a válaszokat mégegyszer!
ne várj tõle 1080i-t
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
digitális bemeneten azért nem lehet állítani mert minek is egyáltalán?
mit kellene állítani?
akkor Samsung sztem!
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Tõletek kérdeztem meg annó, hogy a Samsung 226BW jó monitor e. Meg is van már pár hónapja. Most mondjuk inkább PS3 hoz használom. Na most az lenne a problémám vele, hogy az OSD menüben nem lehet állítani szinte semmit. DVI on van bekötve a PS3-ra. Gépre Analóg-on van, azon mindent lehet állítani... Szerintetek mi lehet a baj?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Segítsetek, monitort vennék max:100E
Néztem Samsung-ot, Asus-t eddig a kettõ küzül választanék.
Vagy mást?
ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb
de én a képpont méretérõl beszéltem
Saor Alba