2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Direkt0x
    Hi all
    Kellen valami jó LCD monitor, amibe van TV-TUNER.
    Ár:50-60E
    Fontos lenne.
    THX
  • tonyo9
    5ms -ost vettem.. ACER X193W 19" monitort valaki tud erröl mondani személyes tapasztalatot?
  • Hecker007
    így van :)
  • zzeN
    legjobbak?!
  • tonyo9
    2ms -os gaming monitorok mennyire jók játékra?
  • Hecker007
    én a custumot teljesen átállítottam, játéknál meg attól függ, van ahol átrakom gamere, de pölö olyan is van amelyikkel internet profillal játszok mert más már túl világos
  • zzeN
    na szerdán meg is jött a monitor, fasza minden, tökéletes:)
    Hecker téged kérdezlek, h te a brightness-et hagytad 100-on Custom-be, vagy netezés, film, game közbe szoktad állítani a gombokkal?nekem a game féle elég világosnak tűnik mondjuk egy darkos játékba:)
  • Hecker007
    a játékban nem lehet esetleg állítani?
    nekem az volt a baj hogy a faces of warnál fel volt tekerve a játékban a gamma, meg live for speednél is ugyanez volt
  • bodzamaci
    Sziasztok!

Lehet hogy nem ez a megfelelő topik, de van egy számomra elég bosszantó problémám, amit eddig nem sikerült megoldanom. A probléma konkrétan az, hogy vettem egy Samsung Syncmaster 932BF monitort, bekalibráltam, szépek a szinek, minden tuti, csak néhány játéknál (pl.: GTR2, rFactor, Richard Burns Rally) valahogy a gamma beállítás visszaugrik olyan magasra, hogy az már bántó a szememnek. Az asztali programoknál nem csinálja ezt.
    A videokártyám driverében is beállítottam már a gamma értéket Desktopra is, meg Full Screen 3D-re is, de a hiba nem szűnt meg. :(:(:(

Ha valaki tud, légyszi segítsen!
  • adamq01
    Mi a véleményetek? Ára 45-55 ezer Ft körül
  • Hecker007
    én iponról vettem 63-ért, azért onnan mert onnan vettem a vga-t is és így egy postaköltséggel kihoztak egy nap mindent :)
  • Hecker007
    a laptopot ne keverd össze egy 60-100eFt-os TFT-vel
  • Hellion88
    Van otthon egy új laptop is és annak sz@r a képe. Legalább is engem idegesít.
  • Solten
    Egyetlen előnye, hogy nincs "betekintési szöge", de szétroncsolja a szemed.
  • davidka003
    Hülyeséget azért ne írjunk már. TFT sokkal jobb, mert nem terheli a szemet.
  • Hellion88
    Szerintem a legjobb még mindíg egy CRT monitor bármit is mondjanak. Sokkal olcsóbb, szebb kép, masszív(ez a legfontosabb), és még a szemnek se olyan megterhelő.
  • zzeN
    köszi mindenkinek, holnap már meg is jön a monitor:)(2253BW)
    Hecker én az omikronból rendeltem, 49-ért adták csak ráment a 20% ÁFA...így lett kb. 60 k...engedtek belőle csak azért mert az vettem már ott pár dolgot
  • zeus89
    a 2232BW is 60Hz-en megy nincs vele semmi gond ..
  • Hecker007
    ennek ennyin is kell menni, a könyvében is az van hogy ez az ajánlott felbontás és képfrissítés, nekem crtnél még a 85Hz is bántja a szemem, de ennél semmi
  • Solten
    TFT-nél nemigen.. Max. CRT-nél.
  • Hecker007
    észre se lehet venni, nekem a crt ment 60Hz-en nah az tényleg bassz a szemet
  • zzeN
    a 2253BW 1680-ba csak 60 hz-el megy?az már b@ssza a szemet:S
  • zeus89
    2232BW és 2253BW ezeket mind vehetitek, gyönyörűek és a minőségük is lenyűgöző, én a 2232BW-t vettem mert 2253BW éppen nem volt, de ez is gyönyörű, szerintem semmi különbség nincs köztük legalábbis minőségben :) külsőre nekem jobban tetszett a 2253BW
  • Hecker007
    nagyon szép képe van az biztos, am énis debreceni vagyok :)
    iponról rendeltem utánvéttel és semmi gond nem volt vele, a rendelést követő második napon már ittis volt
  • zzeN
    aha, köszi, akkor ezt fogom majd megvenni:) remélem vmelyik boltban kapható itt Debrecenbe(mindig az nincs ami kéne) az online rendelésért nem vagyok nagyon oda...

mellesleg ha minél nagyobb a kontrasztarány, annál szebb képet ad a monitor?
  • Hecker007
    tökéletes a 2253BW, nekem is az van, és rossz tapasztalatom nincs vele semmi, nagyon jó filmetnézni, és játszani is rajta, rosszul szerintem nem jársz vele ;)
  • zzeN
    Hy all!
    Monitor csere előtt állok, le kéne már cserélni a 17-es LG-met:).
    Főleg játékra és film nézésre kellene, ajánlották páran a Samsung 2253BW-t, nekem is bejött.Jó lenne még pár megerősítés, hisz az ember nem évente vesz új monitort.Köszi!
  • nyullabsheriff
    Hy!
    Melyik ad szebb képet?
    Egy Samsung 22"-os monitor a DVI-csatlakozóval vagy 1TV Sasung 82cm HDMI csatlakozóval(HDMI vgaval nem átalakítózok:P)
  • Hecker007
    samsung egyértelmű, samsung csinálja a legjobb monitorokat
  • Direkt0x
    Szerintetek???

SAMSUNG 943NW 34.764Ft
    ASUS VW195S 36.081Ft
  • Hecker007
    nekem most jöt meg ez a monitor és valami csodálatos, nagyonjól néz ki, nagyon szép képe van, egyedül a gombok vannak nekem kicsit szokatlan helyen, de majd megszokom, a menüje is teljesen használható, ennyi pénzért nagyonmegérte :):) csak ajánlani tudom mindenkinek
  • koki44
    Én is vásárlás előtt állok de mivel eddig csak CRT volt nem igazán értek hozzá, hogy számomra melyik LCD monitor lenne a megfelelő ezért kellene egy kis segítség.
    Játékra használnám leginkább.

Már nézelődtem is egy kicsit:
    A simából:
    LG L1982U-BF
    SAMSUNG 961BF

Wide:
    SAMSUNG T190

Ti melyik ajánlanátok ezek közül? Vagy esetleg mást.
    És simát vagy wide-t vásárolnátok most.
  • Solten
  • Hecker007
    sammsung 22" 2253BW
  • Kövesdi A
    sziasztok tudok nekkem monadni valami jó lcd monitort 22"ban max 120e ft-ig ?
  • zeus89
    persze, hogy TN panel, úgy láttom Te még mindég itt vagy megakadva:), tudod a samsung pár modeleinél, nem minden monitorhoz a samsung készitette a panelt, hanem csinált az AU Optronics meg más panel gyártó cég is, igy nem minden Samsung monitornak volt egyforma panelje ... de én szerencsére kifogtam a Samsung paneljét :)
  • grebber
    Samsung 214T ,Samsung 215TW ezek közül fogom majd venni a következő moncsimat.Vagy ha addig találok hasonlót és olcsobbat :D
  • grebber
    S-Paneles??? Én mindenhol azt látom hogy ez TN+ filmes.
  • zeus89
    na megvettem a monitort, nagyon szuper, leirhatatlan mien yó a régi kis xar 17" CRT monitor után :) ... végűl a SAMSUNG 2232BW-t vettem és S paneles ... szóval szuper minden :D
  • Hecker007
    nem próbáltad még a színkeverést állítani a videókarinál? azzal álltalában belehet állítgatni az ilyen hibákat