45
ThunderDOME albumok keresése :))))))))))
-
alexz510 #45 CSáó ha kel tok linelni összevan tömöritve az összes eddig kiadott thunderdome cd!!!!De valaki azt megtudaj mondani hogy hol lehet ilyen thunderdome-os polót venni? -
norbisz #44 Szóval senki nem tud semmit ajánlani? :( -
norbisz #43 Hali!
Tudna nekem valaki olyan webcímet vagy torrent oldalt mondani, ahonnan Thunderdome albumokat tudok letölteni? A barátnőm imádja, és szeretné megszerezni az összes albumot. Köszi mindenkinek.
Üdv. -
#42 Én épp részeg vagyok!
Adam Freeland a király!
:-))) -
Lantee #41 NA kérem! Én, mint gyakorlott DJ leírom szerény véleményem. Sterby egy szar DJ, aki nagyon jó háttérrel rendelkezik. Ezért lett ennyire ismert, ezért "zabálják" a Cd-it, ezért isteníti a sok "hozzá nem értő" party arc. Nem a minőséget keresik, hanem a nevet a plakáton. Ma pl. Fred Numf van a Pacha-ban, és le merném fogadni, hogy a közönség 90%-a még soha életében nem hallott Fred Numf mixet, de kiírták, hogy PACHA, és már mennek is. Ugyanez érvényes az összes neves szórakozóhelyre. A legjobb bulik viszont nem itt vannak, hanem ott, ahol a lelkes, tehetséges Dj-k kapnak lehetőséget bizonyítani....leginkább vidéken, illetve egy-egy bp-i undergound helyen. Fogadjunk, hogy még sosem hallottatok Dj Ramone-ról! Csak azért mondom, mert "rajtam" nevelkedett, és múltkor már Ő volt a warm-up a "BLADE zenéjét író csávó" fellépésén a Nap Hall-ban. De ide sorolhatnám még pl. Dj Levit, aki igazán nem vitte sokra, pedig egy Sterbit helyből lealáz, de még Slam Jr. is...főleg az Xtra 1-2-vel.
Thunderdome-ról meg annyit, hogy pont tavaly voltam a Supersonic Technikumban egy ilyen Hardcore bulin, ahol rengeteg arc gyűlt össze, és mindenki nagyon-nagyot tombolt! Tudom, hogy Dj Dano és Lenny Dee az igazi a "szakmában", és hogy nem igazán művészet, de ez is kell valakiknek. És itt sem mindegy, hogy minőséget produkál valaki, vagy gagyit. D&B-ben sem mindegy. Mindenki isteníti a nagy D&B DJ-ket, de csak nagyon kevés tud igazán minőségi szettet leadni egy-két óra alatt...
Bocs a terjedelemért, de kicsit iszogattam ma...ÉRTED!! :)) -
#37 ehum, nem akarok vitazni, pedig tudnek (rohadtul nincs hangulatom hozza), csak annyit fuznek hozza a lentemlitett listahoz, hogy kommersz, nem kommersz, a legnagyobb klasszikusokat vonultattad fel, amik nekem is szemelses kedvenceim koze tartoznak (Silencebol mondjuk inkabb a sanctuary mixet preferalom)....egy apro pici hibat veltem felfedezni csupan...a you`re not alone eredeti eloadoja tortenetesen Olive, nem ATB, ahogy az ismetelten elterjedt manapsag. Igy mar teljes a lista:) -
#35 ???????
Ezt nem vágom!
Egy szóval se mondtam, hogy arról van szó!
Az előbb elnézést is kértem a sok offtopikért.... -
Homaly #34 Bocs, de itt már kurvára nincs szó a topic ciméről!
Amit itt irtál, arra meg hagy válaszoljak egy idézettel:
"Sterbinszkytől meg vonatkoztassunk már el. Normálisabb, szélesebb zenei látókörő embernél labdába sem rúg." JhonnyTheKing
Most már tényleg elég legyen a fikázásokból!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#33 Szerintem értjük egymást, csak elbeszélünk egymás mellett!
Amúgy meg azért emlitettem őt, mert a magyar átlagembernek ha felteszik azt a kérdést, hogy "DJ?" akkor azt válaszolja, hogy Sterbi.
Broáááf! -
#31 Látom sok itt a szakértő a zenebizniszben :-))
Nos.
A kommentemben kiemeltem, hogy "tisztelet a kivételnek"!!!
Én is láttam már DJ-t, aki megdolgozott a pénzéért!
A gond ott van, hogy manapság minden farok, aki beáll a lemezjátszó mögé, istennek képzeli magát, mert el tud indítani egymás után 2 számot, azonos BPM-el, törés nélkül...
Amúgymeg miért lesz olyan emberekből kultuszember, aki végülis nem csinál mást, csak a neki tetsző illteve közönségsiker számokat lejátsza egymás után???
Mitől olyan nagyszám egy ilyen csíra??? Én elismerem azokat a Breabeat, D&B DJ-ket, akiknek nem FIX 150-es 4/4-es BPM-re kell rákeverniük a számokat, hanem kőkemény tört ritmusokra, és még meg is dolgoznak a lejátszók mögött, nemcsak néznek komolyan!
Ismét kiemelem, hogy tisztelet a kivételnek!!!!!
Más:
Szerintetek Sterbinszky-nek mire fizetnek egy szilveszteri bulin 1 millió forintot? Nehogy azt mond, hogy megérdemli, vagy üres a zsebe a sok bakelittől, amit DIREKT a szilveszteri bulira vásárolt!!!
Egy nagy lószart! Én dolgoztam a popszakmában híres előadók mögött, és egy egy szilveszteri melóért MAXIMUM kétszeres gázsi járt az előadónak!
Ami a nevétől függően 70-150 ezer körül volt!
Ez szilveszterkor duplázódik!
Persze egy énekes nem énekel végig 4 órát! Nem is bírná! Egy fellépés 30 perc max!
De van olyan fárasztó mint egy 4 órás szett, vagyis kb ugyan ott vagyunk!
Tehát még mindig ott tartok, hogy mi a tökömre kér ez a patkány 1 millát (kicsivel kevesebb mint egy éves fizetésem) arra, hogy lemezeket pakol fel 4 óráig, és közben meg sem izzad???????????
Ja és a tisztelt DJ úriemberek által készített "saját" albumok:
-(tök véletlenül tudom pont az ő esetét, komolyan) Sterbi a legutóbbi albumára 80-120 ezer forintért VETTE meg a dalokat (ilyenkor a szerző lemond mindennemü szerzői jogáról, ismerek is egy ilyet), vagy a másik eset, hogy 20-30 ezret fizet nótánként és részesedik az eladott példányszámból!
Nem gondoltátok, hogy ezek a NAAAAGY magyar "sztárdídzsék" értenek egy fikarcnyit is a zenekészítéshez???!!!!
Szal ennyit a magyar DJ kultuszról!!!!
Sajnálom, ha Offtopik voltam, vagy elkalandoztam!
Sorry mindenkitől!
Majmoljuk a nyugatot, de mint mindíg, messze el vagyunk maradva tőle mind minőségben, mind teljesítményben! -
#27 Semmi gond, de legközelebb földön csúszva járulj színem elé, mivel én vagyok az Atyaúristen :-DDDDDD
peace -
#25 a Duna, az NAGY "D" , paraszt! :) -
Homaly #23 Asszem, akkor vegul is tobbnyire kozos nevezore jutottunk, es veget is vethetunk ennek a vitanak!
Udv: Homaly
Bocs, az ekezetnelkulisegert!! -
#22 Tudni tudom, elismerni meg azért nem ismerem, mert (tisztelet a kivételnek) a legtöbb DJ nem tesz semmi mást, csak unott fejjel rakja fel a számokat a lejátszókra és passz!
És ezért elkérnek horribilis összegeket, (pl a megaisten Strbi egy szilveszteri fellépéséért, ami mondjuk 4 órás szettet jelen elkér egy millát)
hogy aztán a nép ennyit vágjon le a dologból -Danubius kivánságműsor-
"Szeretném kérni a Sterbinszkitől a You are not alone-t és küldöm mindenkinek aki szereti"...
Szal érted. A DJ-k többsége nem érdemli meg, hogy zenészként istenítsék őket!
Kiadnak egy-egy mixalbumot a rádiókból ömlő slágerekkel és megvan az éves bevételük.
Hányni tudnék ezektől!
DJ-re meg persze, hogy szükség van, csak ha egész este szó nélkül, unott pofával, tettetett hozzáértést és profizmust vágó fejjel basszák fel a zenéket, akkor mire a kultusz?
ELismerem, hogy vannak kivételek, de igen kevés! -
Homaly #21 Én őket valóban dj-nek neveztem, igazad van, rosszul érveltem!!
Sorry!
Akkor most nézzük azt a részét a dolognak, hogy az általam emlitett zeneszerző-dj-k -még mindig a teljesség igénye nélkül- (félre ne érts, én nem igazán szeretem az ő zenéiket mint dj, nekem inkább dave202, spoke, tatana (svájciak), marc dawn, flutlicht, dumonde (németek) live mixei jönnek be jobban trance terén) zenéit hány klubban játszák le, és máris kijavitottam az előző tévedésemet!
Egyébként a mai elektronikus zenei világban -nem tudom, te hogy vagy vele- nem igazán lehet elképzelni egy bulin, hogy nem 1 dj játsza a zenéket. Vagy mint egy zenegép egy billiárdteremben? mindenki odamegy a géphez, választ egy zenét, csak nem kell bedobni pénzt, mert a számválasztás jogát megvetted a belépőjeggyel, és minden szám végén 5-10 mp szünet, amig a gép kicseréli a cd-t. Nevetséges!!!!!
Épp ezért van a dj kultusz, amit nagyon is kéne tudnod, és elismerned, ha elektronikus zenével foglalkozol! -
#20 Jó rendben van, csak ilyen fikázós hangulatomban találtam meg a topikot!
Ez van!
Igényes vagyok zenei téren és a fülem nem hajlandó befogadni ezeket a zörejeket...
(mellesleg a zenét KÉSZÍTŐ emberek és azokat LEJÁTSZÓ emberek között azért van különbség! A egyiket zenésznek a másikat DJ-nek hívják. De miért a DJ-k a híresek és nem a zenészek???
Nevetséges.
Ugyan úgy hányok a DJ kultusztól is mint ettől a műfajtól.)
Na végeztem!
További kellemes agysorvasztást kívánok emberek! -
Homaly #19 Akkor most elmondom, hogy mi volt a lényege annak, amit leirtam, mert te nem igazán láttad meg azt!
Minek kell beirni egy olyan topic-ba, ami téged baromira nem érdekel, és csak fikázni tudod!!!!
Ennyi volt a lényeg, röviden, tömören és nem azért irtam amit irtam, hogy vitát inditsak el pont egy olyan emberrel, akit hidegen hagy a hardcore világa! Én most nem fogom kivesézni ezt a mondatodat: Én zenével foglalkozom! Elég sokfélével, de leginkább elektronikus undergorund műfajba sorolandókkal!
mert nem ezért van ez a topic! Aki akarja, elolvassa, és elgondolkodik rajta, ennyi! Ja van még 1, amit ajánlok a topik látogatóinak figyelmébe: Amúgy a Hollandok most igénytelenebbek vagy igényesebbek, hogy ott megy még ez a stílus?
Ha jól tudom, Tiesto, Ferry Corsten, Armin Van Buuren -a teljesség igénye nélkül- világszerte keresett Dj-k. És ők mind HOLLANDOK! Szerintem igényesebbek-nek nevezni nem lehet őket ezen a téren, de intelligensebbeknek mindenféleképpen, mivel képesek egyszerre több stilust is a legmagasabb szinvonalon működtetni! Sajnos az elektronikus zenéken kivül nem tudok másról nyilatkozni, mert az engem marhara nem érdekel!
Ezért nem is irok be olyan topicba. -
#18 :-)
Kösz, hogy ilyen tárgyilagosan és higgadtan válaszoltál!
Szóval!
Én zenével foglalkozom! Elég sokfélével, de leginkább elektronikus undergorund műfajba sorolandókkal!
És amikor mostanában meghallok egy-egy "nótát" ezekről a szemtkupacokról, elfog a hányinger, hogy ki a tököm nevezi ezt zenének?
Mert bár a metált én sem csípem, -azt talán te is elismered- még abban is több zenei motívum található, mint pár ilyen "Traumatismo Y terrordome" válogatáson hallható förmedvényekben.
Arról gondolkozz el, hogy ezek a zenék miért csak ilyen albumokon "képesek" megjelenni, és miért csak pár neves képviselőjük van, akik képesek egész albumot megtölteni??????
Érdekes mód Metál válogatás albummal nem igazán lehet dunát rekeszteni, ellenben ezekkel a zenének egyáltalán nem nevezhető borzadályokkal, amiknek szerzői annyira profi "zenészek", hogy életükben csak pár ilyen nótát képesek kiizzadni a PC-jükből amik rákerülnek 2-3 esetleg 4-5 különböző albumra, majd bye-bye...
Amúgy a Hollandok most igénytelenebbek vagy igényesebbek, hogy ott megy még ez a stílus?
Mert ha jól látom egész Európa fellélegzett, hogy megszabadult ettől a Rave-nek vagy Hardcore techno-nak nevezettt kórtól.... -
Homaly #17 Barátom!!!! ez a ZENE nem csak anno mozgatott meg nagy tömegeket, hanem még ma is népes tábora van, csak nem itthon, hanem Hollandiában meg Németországban és ezért te nem tudsz róla! Sajnos vannak olyan emberek, akik nem képesek felfogni, hogy van aki ezt is zenének nevezi, és szereti hallgatni, csak azt nem tudom, hogy az ilyen ember minek jön be a topicba, ha baromira nem érdekli, és csak fikázni tudja! Pl.: Én se hányom le a metal zenét kedvelőket, mert biztosan az is jó, csak én nem szeretem, sőt ugyanigy vagyok a komoly zenével, nekem nem tettszik, de attól függetlenül elhiszem hogy valakinek az az "élete"!! -
#16 Úr Isten!!!
Vanna akik még ilyen fostraliga zenét hallgatnak???
EZ a korszak komolyan mondom egy fekete folt a zene történetében! Anno én is szerettem egy-két "művet", de mára annyira megutáltam, hogy el sem tudom képzelni, anno hogy mozgathatott meg ez a "zene" tömegeket... -
Breki #11 Ha jól tudom, akkor az összeset egy ember/csapat csinálta ugye? -
Homaly #8 Soulseek-en Homaly643 neven vagyok megtalalhato, abszolut valtozatos idoben! Ha kell irjatok, megbeszelunk 1 idopontot, bemegyek a hungary szobaba, es fel tudtok venni a listatokra! + 1 jotanacs van egy Januzzie nevu ficko (asszem holland, es tutira megszallott, mert mindent megszerzett, es folyamatosan grabbelte be oket) na o a fonyeremeny altalaban hetvegen szokott fent lenni!! Sok sikert! Amugy sztem nem nagyon fogtok talalni ilyen website-ot, mert mar nagyon regiek ezek!
Ja es lemaradt a listamrol:
Nature One 2002 Compilation by Thunderdome
Thunderdome A Decade
++++++
Minden live set megvan a 2002-10-13-ai Thunderdome party-rol, amit Amsterdam-ban a RAI-ban rendeztek (www.id-t.com) -
Homaly #7 En Soulseek-rol huzamat le az osszeset! Kicsit idoigenyes, de megeri, sot van amikor szart szedek le, akkor azt ujra kell huzni!!
Ime a listam:
Thunderdome - 1-20 (TD 1 is dupla CD)
Thunderdome - 96 Live
Thunderdome - The Best Of '97
Global Hardcore Nation 2
Thunderdome - Past Presents And Future
Thunderdome - The Essential 92-99 Collection
Thunderdome - The X-Mas Edition ('94) -
CyberHacker #4 Hogyan kell azt a szart használni (DC++) ??? -
#3 Vegre valakik akik a jozenet szeretik :) -
#2 Én a DC++-t javaslom. Valamelyik nap láttam fent az összeset. A régieket én is lehúzom ezerrel. -
GuMiSZu #1 Ha valaki tudna ilyen letöltési lehetőséget iszonyat örülnék :)
ha az egész sorozatot az meg ..... :))