A Sony kiadta az első Blu-ray felvevőt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azonos minõség mellett az új tömörítésekkel kb. felére lehet nyomni, legjobb esetben harmadára, de nem a negyedére. Azaz inkább 3-4 az a 2-3.
Amúgy jópofa így 3 év után folytatni egy topikot. 😊
Amúgy jópofa így 3 év után folytatni egy topikot. 😊
Igen, és normális, nem 10 éves tömörítéssel lenne 2-3... nem a lemez a szar, hanem a szabvány, ami több mint 10 éve ugyanaz, és rohadtul elavult.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nos ez single sided single layer-es, de a dupla az már 50GB !!! És azt is ki akarják hozni idén. Igaz, hogy az is édeskevés...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Messze vagyunk még mi a HDTV-tõl... nagggyon messze. 27 giga télleg nem tûnik olyan soknak ma már... De filmezni szerintem elég. Úgyis jön hamarosan megint valami formátum, 8 centis korongra rámegy 500 giga... :-D Nna az már nem lenne rossz. :-D Mire beindul a Bluray rendesen, meg aránylag sok embernek lesz, megint jön valami újdonság, aztán lehet kinézni a fejbõl.
Ez még a normál DVD-nél is rövidebb életû lesz.
En inkabb a Plextort szeretem, az meg minoseget is visz a cuccosba. 😊
Nah a Sony megint odab@szott a piacnak, nem?
A PC-s DVD írója is nagy dobás volt (dvd-r/-rw,dvd+r/+rw)
😊))))
nah ezért szeretem a Sony-t!! 😊)))
A PC-s DVD írója is nagy dobás volt (dvd-r/-rw,dvd+r/+rw)
😊))))
nah ezért szeretem a Sony-t!! 😊)))
Nem is onkent, hanem a konkurrencia kenyszeriti ra oket.
A nickemrol le lehet szallni, kisgyerek!
A nickemrol le lehet szallni, kisgyerek!
a cikk végén ottvan hogy 3800 dollár 😊
"a Sony nem fogja a DVD üzletét sutba dobni a Blue ray-ért"
de, ha a sony elkezd nyomulni blu ray fronton 😊
"a Sony nem fogja a DVD üzletét sutba dobni a Blue ray-ért"
de, ha a sony elkezd nyomulni blu ray fronton 😊
A cd-ket és a DVD-ket vhogy sikerült nekik. Itt nagyon sok érdek sérülhet, hatalmas pénzek vannak a dvd-ben senki nem fog róla önként lemondani.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
eltették jobb idõkre. elõbb vedd meg a 5 gigást majd a 20-ast, 100-ast, stb
"sokan fogják ellenezni, és mesterségesen magasan fogják tartani az árát"
Felteve hogy tudjak. Jon 1-2 ferdeszemu kopinto ceg, aztan vmi csingcsung markanev alatt 4edaron kiadjak ugyanazt (a sony meg pereskedhet a kinai vagy vietnami hatosagokkal 😊).
Felteve hogy tudjak. Jon 1-2 ferdeszemu kopinto ceg, aztan vmi csingcsung markanev alatt 4edaron kiadjak ugyanazt (a sony meg pereskedhet a kinai vagy vietnami hatosagokkal 😊).
+jeleneskor minden draga. Majd nemsoka lem1 az ara.
"Nem képes viszont a DVD-RAM, illetve DVD+RW lemezek beolvasására."
Meg jo hogy mostanaban epp a DVD+RW-t kezdtek el sztarolni...
Meg jo hogy mostanaban epp a DVD+RW-t kezdtek el sztarolni...
És az FMD-vel mi lesz? (Fluorescens addatárolás) Már 2 éve is cikkeztek róla. (SG-n is volt, átlátszó lemez, 140GB induló kapacitás... a végét kb 1.5 Terára saccolták... akkor)
Eltették jobb idõkre? porosodik a gyártók széfjében? Jöhetne már, mert a 27GB is kevés manapság már.
Zolka
Eltették jobb idõkre? porosodik a gyártók széfjében? Jöhetne már, mert a 27GB is kevés manapság már.
Zolka
csak attól függ, mit akarnak gyártók. akarnak-e jó sokáig még dvd-t forgalmazni
szerintem igen.
30 giga mellékesen könnyüvé teszi a filmek jogosulatlan másálását is, szóval sokan fogják ellenezni, és mesterségesen magasan fogják tartani az árát
a Sony nem fogja a DVD üzletét sutba dobni a Blue ray-ért
szerintem igen.
30 giga mellékesen könnyüvé teszi a filmek jogosulatlan másálását is, szóval sokan fogják ellenezni, és mesterségesen magasan fogják tartani az árát
a Sony nem fogja a DVD üzletét sutba dobni a Blue ray-ért
dvd-s oldalon olvastam, hogy ez a kütyü jelen pillanatban 3000 USD
ja ez a másik
Megint minden film ki fog jönni, amit már ujrakiadtak VHS után DVDn is
de ha belegondoltok, nagyon is szükség van erre, és már most kevés ez a 27 giga
idén fog megjelenni diszdobozos kiadásban az alien sorozat, és 9!! (kilenc) dvd lesz
az 80 giga környékén van 😊 (nem 4.7es, hanem 9 gigás lemezekre nyomnak a gyárak)
Megint minden film ki fog jönni, amit már ujrakiadtak VHS után DVDn is
de ha belegondoltok, nagyon is szükség van erre, és már most kevés ez a 27 giga
idén fog megjelenni diszdobozos kiadásban az alien sorozat, és 9!! (kilenc) dvd lesz
az 80 giga környékén van 😊 (nem 4.7es, hanem 9 gigás lemezekre nyomnak a gyárak)
szerintem ha kezdetben 3800 dollár az nem is sok - elsõ blu ray iró nemcsak a gyártotól, hanem a piacon és mindössze 900e ft
amint kijön a többi cég is, nagyon nagyon gyorsan esni fog az ára, a karácsonyi piac kuriózumaként szerintem már 4-500e lesz év végén, jövõ év végén meg 150e körül. A dvdiróknál legalábbis igyvolt, azok is milliós árak környékén indultak, most meg 60e ért hozzádvágják
amint kijön a többi cég is, nagyon nagyon gyorsan esni fog az ára, a karácsonyi piac kuriózumaként szerintem már 4-500e lesz év végén, jövõ év végén meg 150e körül. A dvdiróknál legalábbis igyvolt, azok is milliós árak környékén indultak, most meg 60e ért hozzádvágják
Cserélhetjük majd le a DVD filmeket az új formátumokra.😞.
Az a gond ezekkel az optikai médiákkal, irókkal, hogy mire az ára elfogadható lesz addigra a HDD már terrabyte-okban fognak számolni. A gépek alapmemóriája is lassan nagyobb lesz mint ez a tárkapacitás. Ráadásul a memória chip-ek is egyre elterjedtebbek nagyobbak és olcsóbbak.
Hát média most ugy kb: 8-10 eFt hozzá.
Prima
most már csak az kéne, hogy vmennyire elérhetõ áron adják, ha mást nem, legalább a médiát, mert a DVD 4,7 gigája ma már édeskevés
most már csak az kéne, hogy vmennyire elérhetõ áron adják, ha mást nem, legalább a médiát, mert a DVD 4,7 gigája ma már édeskevés